סקר וולו-מוסיקלי

miko1810

New member
כן, המכשיר פשוט נהדר.

אין צורך לדאוג. אם אתה ממש רוצה להתנתק מהסביבה (משהו שאני לא ממליץ ברכיבה) אתה יכול לעשות את זה עם המכשיר.

yossi113

New member
אם הייתי שומע מוזיקה ברכיבה

הייתי לוקח איתי את "הג'ינג'יות".

natyh

New member
לא יודע

למה אתה מקשיב ? אך אני יודע שאין לך אפשרות להשמעה קבוצתית , וזה עלה לי ביוקר בהעפלה לכלא נפחא ! אז מתי תקנה מערכת נורמלית סוף סוף בערך כמו זו שאצלי ברכב ? נתי

gsprukt

New member
אה, גם לי יש כזה, יורם

קצת כבד בחולצה אבל אחלה מכשיר. לא רוכב איתו בכביש. זה מפחיד אותי לאללה.

ronenfox

New member
עם אותו מכשיר

אבל לא בכביש, רק בשטח לפעמים ביטלס, סטונס, רד הוט צ'ילי פפרס

להשכלה כללית - ללאנס יש אייפוד

ןהוא משתמש בו כדי להתנתק מהעולם בזמן רכיבה על טריינר לפני נגד השעון. בכביש לא הייתי ממליץ - מסוכן מאד!

למה מסוכן בכביש לשמוע מוסיקה?

מה ההבדל אם אתה באוטו ושומע מוסיקה... אתה מבחין בשוני?

הצורך שלנו כרוכבים לשמוע את הסביבה

גדול מהצורך של נהג במכונית, המסתייע במראות שלו ומקומו בכביש ברור ומובטח. לצערנו, זה לא המצב לגבי רוכבים. הריכוז בכביש חשוב גם הוא והמוזיקה עלולה לפגום בו. אגב, ראיתי פעם מחקר שמתריע משימוש באזניות במאמץ, בשל חשש לפגיעה בשמיעה.

אני למשל רוכב עם שתי מראות.

כמו אוטו. לא זז בלי שתי מראות פתוחות ומכוונות,ובלי קשר למוסיקה. והווליום שאני קובע מתאים לסביבה,משמע,כביש ראשי ביום - אין מוסיקה. כביש שקט ביום מוסיקה בעוצמה שמאפשרת לי לשמוע את הסביבה. בלילה,תלוי באיזור ובכמות המכוניות. נס הרים בלילה 00:00 - אפס מכוניות (כמעט) התאורה שלהן בולטת עוד לפני ששומעים אותם. אני לא רואה שום בעיה במוסיקה ברכיבה אם היא נעשית במחשבה.

שירשור מהעצובים שניתקלתי בו...

ועצוב במיוחד לקרוא הודעות של חברים שאני מכיר טוב ומעריך. השימוש באוזניות אינו משול לשמיעה ברמקולים שכן אוזניות חוסמות לחלוטין את שדה השמע להבדיל משמיעה ברכב. כמובן שלעוצמת הקול (הספק אקוסטי בדציבל ביחס לסף הרעש הסביבתי) ישנה חשיבות אם כי אך ורק בשימוש ברמקולים. לשמיעת מוזיקה בזמן פעילות הדורשת רמת ריכוז גבוהה ישנה שתי השפעות עיקריות: 1.חסימת רעשי סביבה החיונים לצורך תהליכי קבלת החלטות- רעשי מכוניות,צפירות,רעש תקלות וכיוצא בזאת. 2.הפרעת ריכוז- זהו נושא סבוך השייך לתחום הפסיכו אקוסטיקה.היות ולמוזיקה ישנה השפעה פסיכולוגית ברוב המיקרים שמיעת מוזיקה (במיוחד כאשר מדובר במוזיקה שאוהבים) תגרום להפרעת ריכוז בנוסף על חסימת השמע הטכנית.הדבר יתבטא בעיקר בהיסחפות למחשבות,לעיתים עמוקות. משני האלמנטים שלעיל ניתן ליגזור בנקל את השפעת ההאזנה למוזקיה ברכיבה: ראשית לעניין חסימת השמע הטכנית אני מניח שאין צורך להרחיב.מספיק שפעם אחת מישהו יצפור לכם כדי להתריע על משהו או תקלה קריטית אחת שתפספסו את שניותיה הראשונות והתוצאות עלולות להיות עגומות. שנית בשל ההשפעה הפסיכולוגית מואטות התגובות האינסטנקטיביות וכמו כן מואט תהליך קבלת ההחלטות המודע (להבדיל מהתהליך האינסטקטיבי). לסיכום, אני מאמין שאזכה לשלל תגובות שליליות לדעתי בשל אפקט "לקיחת הסוכרייה" שבה אולם אני מאמין שאם תסכמו את סך כל הסכנות הטמונות ברכיבה (כביש ושטח) אולי תחשבו פעם נוספת לפני שאתם במו ציודכם המשוכלל מוסיפים עוד סכנות ופוגעים ביכולתכם להגיב למתרחש בזמן אמת. אני מכיר ומעריך את רוב המשתתפים בשירשור ומקווה שאולי מי מהם יקחח את דבר לתשומת ליבו. בכבוד רב, עודד לשעבר טכנאי קול באולפנים ובוגר בית הספר להנדסאי סאונד של יואב גרא.

תוספות:

1.לעניין נזקי השמיעה בשל שימוש באוזניות: הוכח מעל ומעבר לכל מחלוקת אקדמית/הנדסית כי שימוש באוזניות אשר כאמור חוסמות לחלוטין את שדה השמע וממקדות את רוב ההספק האקוסטי הישר אל תעלת האוזן ומשם אל מנגנון השמיעה גורם לנזק לשמיעה כאשר לא נזהרים ושומעים בעוצמת קול גבוהה מהמותר. כימות עוצמת הקול המזיקה הינו כמעט בלתי אפשרי. בעוד שבשמיעה בשדה פתוח (רמקולים) ניתן למדוד בעזרת ציוד ייעודי את עוצמת הרעש האקוסטית הדבר כמעט ואינו בר מדידה פרקטית כאשר מדובר באוזניות. עובדה היא שבעזרת מגברים זעירים (כמו אילו המצויים בכל נגן MP ,מיני דיסק או רדיו אוזניות) ניתן להגיע להספקי שמיעה אדירים.אולם כאשר מדובר במערכות השמעה פתוחות שדה (הסטריאו שלכם בבית) מדובר בד"כ על וואטים רבים של הגברה. אם תקראו היטב את הכתוב על אריזות של אוזניות של יצרנים מוכרים (לא "אוזניות מדבקה"
) תוכלו לראות כיצד היצרנים בעצמם מזהירים מהאזנה בעוצמות גבוהות. בנוסף על כך, כדי לפגוע בשמיעה בצורה בלתי הפיכה כל שדרוש הוא מספר שניות של שמיעה בעוצמה גבוהה.כמובן שבנוסף על הסיכון הזה קיים גם סיכון של נזק בלתי הפיך מצטבר.משמיעה ממושכת בעוצמות גבוהות. 2. הבהרה, אני אוהב מאוד מוזיקה,אוהב מערכות סטריאו מצועצעות ושומע במו אוזני באוזניות.אני רק מבקש להאיר לכם על נושא שמשום מה כמעט ולא מוכר. אני אפילו בימים אילו מחפש לעצמי נגן MP איכותי אבל לא כדי לשמוע בזמן רכיבה
רק טוב לכולם ושימרו על שמיעה צלולה. עודד

אנני מעז וגם לא רוצה,אוזניות ברכיבה

ממספר סיבות. ראשית- הריכוז הנדרש ממני תוך כדי רכיבה הוא גדול ודורש את מלוא תשומת הלב שלי, ופשוט אנני מסוגל שמשהו "יטריד" את אוזניי. שנית-שימת הלב לחולי של כבישי ארצינו דורשת ריכוז, ובשעת מאמץ אף יותר, ובתוספת לכך ל"השגיח" על נתוני הפולאר ע"מ לעמוד במטרות האימון שהוצבו על-ידי. ושלישית שהיא ראשית- תאונות תאונות תאונות! לשמוע את כלי הרכב ששועטים סביבך ולהשאיר אותך בפוקוס. לעומת זאת עם אזניות ומוסיקה טובה (להקת "אלג'יר" למשל)תחושת הניתוק וה"בועתיות" נכונה ואמיתית ומסוכנת.

נכון, שמיעת מוזיקה בזמן אימון על

טריינר זה מאוד מסוכן, אפשר לא לשמוע את המים שסיימו לרתוח בקומקום או חס וחלילה את הטלפון מצלצל.... אותו הדבר לגבי שמיעה של מוזיקה האהובה עליך בזמן נסיעה ברכבת אתה עלול לא לשמוע את הקרוז מסביר לך למה (שוב) הרכבת מאחרת... לגבי אוזניות: יש כמה זוגים של אוזניות- חוסמות רעשים מהסביבה וכאלו שלא חוסמות ה"חוסמות" נחשבות לאיכותיות יותר כי הן מבודדות את השומע מרעשים מפריעים אני דווקא אוהב את הלא חוסמות, למרות הירידה באיכות... לגבי רכיבה בכביש עם מוזיקה- מסוכן, גם עם 5 מראות, בלי קסדה ובלי קליטים...

חוסר הכבוד שלך למים הרותחים מקומם

פשוט מרתיח !
ואם הייתי מתאמן על טריינר ללא ספק הייתי עושה לי באמפי אוסף מכובד של שנות התישעים/שמונים- טכנו,יורו טכנו ,יורו דאנס קצת רוק קליט כמו הרובים והשושנים ואולי אולי,באמת אולי לפינאלה הייתי שם קצת טיפ אקס (בכל זאת יש לי קרדיטים בתור עוזר טכנאי הקלטה על כמה דיסקים שלהם
). לאימוני סיבולת אבל הייתי מארגן את להקת חמסה (עשר דקות עם זה ואתה מתחנן שיזרקו אותך לאמצע האלפדואז עם סינגל ספיד וצמיגי פרירייד). עכשיו אני חייב למות עליה על יד הטלוויזיה, להתראות, אני

eitanob

New member
מיקי, אני בשוק ממך

מצטער, רק עכשיו ראיתי את השירשור. הטענה שלך, שמותר להסתכן יותר (ע"י שמיעת מוזיקה בזמן רכיבה) היא בסדר כי גם כך אתה מסתכן, פשוט מדהימה אותי! אם כבר למה אתה שם קסדה? גם כך מסוכן. אתה נוהג גם ברכב עם אוזניות? אגב, גם אם אתה חושב שאתה שומע בעוצמה נמוכה, מחקרים מראים שעקב כך שבזמן פעילות גופנית כמות דם מועטה מגיעה לאיברים כמו האוזניים (עקב צריכה רבה של השרירים) הם נעשות רגישות מאוד ופגיעות, וגם מוזיקה בעוצמה נמוכה יחסית (שגם כך קשה להשגה ע"י אוזניות, במיוחד אם אתה בסביבה רועשת - הכביש) פוגעת בשמיעה. פחית בירה, אה, שטויות, גם כך מסוכן בכביש...

מסכימה בהחלט!!! מ ס ו כ ן!!!

גם כך בחרנו ב"תחביב" מסוכן למדי ("לרדת לכביש"). רכיבה הכוללת האזנה למוסיקה איננה בהחלט "סיכון מחושב" מבחינתי. אגדיל ואומר, כי בעיניי, היא סיכון מיותר ומחוסר מחשבה. כולי תקווה ש"חובבי המוסיקה" יוכלו להמשיך להנות מתחביב המוסיקה ומתחביב הרכיבה, אך כדי לממש את שני אלה צריך גם להמשיך ולחיות. אז בבקשה... DONT!!! [נשבעת שאני חולת מוסיקה מושבעת]

חוקי תעבורה אוסרים רכיבה עם אוזניות

אני מחפש אלחוטיות לטריינר אבל לא לרכיבה מחוץ לבית ובטח לא בשטח שם מחפשים את קולות הרקע המקומיים.

למעלה