סקר חדש: האם אתה בעד או נגד טלנובלות.הצביעו

TriPax

New member
דווקא אחרי שהתרגלתי לספרדית

פורטוגזית נשמעת הרבה יותר ברורה... הפעלים אותם פעלים, שמות עצם זהים לרוב...רק צריך להתרגל למבטא (הממש יפה לדעתי) וזה נשמע כמו ספרדית.

TriPax

New member
אתה צודק מאוד...

לא יודע אם אמרת את זה בציניות או לא, אבל גם איטלקית דומה. גם בצרפתית יש אוצר מילים דומה, אבל שם ההגייה השונה מרחיקה את הצליל של המילים מאותן מילים בספרדית. הדימיון בין פורטוגזית לספרדית הוא גדול מאוד, ומי שדובר ספרדית ושומע פורטוגזית יוכל בקלות לזהות מילים,פעלים, מבנה תחבירי ועוד. גם רומנית היא שפה קרובה, בגלל שהיא קשורה ללטינית קשר הדוק.

TriPax

New member
יש הבדלים, כמובן

אבל רובם בהגייה של מילים והברות, כשפורטוגזית הרבה יותר עשריה במכלול הצלילים שהיא כוללת, וגם ב"זרימה" של משפטים. ישנם הבדלים גם באוצר מילים, אבל לא משהו דרמטי שימנע ממך (כדובר ספרדית) להבין את אותו משפט בפורטוגזית. עוד על ההבדלים: http://snipr.com/1nfvr

maozeitan

New member
הכרת את הסדרה טרה נוסטרה בפורטוגזית?

אמא שלי וסבתא שלי ראו את כל הפרקים, בגלל זה אני גם ככה צפיתי ויצא לי לשמוע קצת פורטוגזית בתקופה ההיא לא היה לי מושג בספרדית ולכן אני לא יכול להזכר אם זה היה כל כך דומה כמו שאתה אומר.

Osher191

New member
זה מוזר, כי...

שירים בפורטוגזית אני יכולה לשמוע ואפילו ממש אוהבת אלב כשזה מגיע לטלנובלות אני לא מי יודע מה אוהבת איך שזה נשמע, יש להם הרבה את הצליל SH וזה מתחיל להישמע לי כמו רוסית

maozeitan

New member
אני שם לב שיש הרבה גולשי פורום שלא אוהבים

זרים (בלי להכנס לשמות כמובן) חלקם לא אוהבים רוסים, חלקם לא אוהבים ערבים (לרבות ערבים ישראלים) מה נהיה אתכם???

Osher191

New member
לא אמרתי שאני לא אוהבת רוסים../images/Emo6.gif

פשוט לא אוהבת את פורטוגזית שנשמעת לי כמו רוסית חוץ מזה, אני חצי רוסיה בעצמי

Viveme

New member
את יכולה בבקשה לרשום לי כמה

שמות של שירים בפורטוגזית? אולי אני אתרגל... :)

כרוני

New member
בכיף

את השני תחפשי בגרסא בלייב שהוא הרבה יותר יפה. עוד אחד שמצליח לגרום לי לזוז כל פעם : Chiclete com banana - 100% voce

maozeitan

New member
רותם, בחודש הבא יש בפארק הירקון מופע ענק

שכולל ביתנים מברזיל ספרד מקסיקו וקובה (אם אני לא טועה גם קובה) וזה הולך להיות 3 ימים בפארק הירקון ושם תיהיה מוזיקה בזילאית ללא הפסקה לדעתי חובה ללכת (אךךך אם הייתי בארץ)

Osher191

New member
שמעתי על זה. אני ממש רוצה ללכת...

אבל אני לא אצליח לסנג'ר אף אחת מהחברות שלי שתבוא איתי =[

maozeitan

New member
לכרוני יש את האתר...

כרוני אתה יכול לרשום את האתר שנתת לי אתמול?

למעלה