סקר חדש - וחשוב

Animus1539

New member
סקר חדש - וחשוב

נא להצביע... הקישור נמצא בכותרת הכחולה מעל הפורום.

ToryMaster

New member
אפשר לנצל"ש? זה ממש קשור ../images/Emo3.gif

בזמנו היו לנו דיונים על השאלה האם לאפשר קידום הודעות לעמודים הראשיים של האתר או לא, לאחרונה כשלא היה מנהל היה קידום של שרשור מסוים, אז אני תוהה האם לא הגיע הזמן לעדכן את הדיון ולהחליט מחדש מה אנחנו רוצים שיעשה.

Animus1539

New member
המטרה בגדול של תפוז זה להגדיל

הן את הכמות והן את האיכות של הפורומים. הם משתמשים בשירשורים שנראים מעניינים על מנת לפרסם את הפורום. אני לא מודע לבעיתיות בנושא אבל אם יש מי שחושב שזה לא טוב או מתנגד מאיזו סיבה... אל תשתקו...

לורליין

New member
../images/Emo40.gif

כמה שזה ישמע מוזר, אני לא חושבת שזה רעיון טוב. רוב הסיכויים שהאנשים שיכנסו לפה יתחילו במלחמה תאולוגית. אני לא חושבת שמטרת הפורום היא להצדיק את קיומנו ואמונתנו. במקרה הזה, זה באמת לחפש צרות ותשומת לב מיותרת (שאנחנו ניזום). לדעתי רוב האנשים שמעוניינים בפורום הזה ימצאו אותו ללא עזרתנו החלטה שלכם חבר'ה.

ToryMaster

New member
אם להיות כנה

אני דווקא בעד לקדם. דמוניזציה ומסיונריות יהיו מנת חלקנו בין אם נקודם ובין אם לא, אבל מה אם הקידום הזה יביא אלינו אנשים חדשים שמתעניינים בנושא ולא יודעים את זה, או לא יודעים שהפורום קיים, זה שווה את זה, לא?

Animus1539

New member
אישית אני מסכים איתך לכל מילה

ברמה הגלובלית-פורומית, נצטרך לחכות ולראות מה יגידו השאר...

Animus1539

New member
חשבתי על זה בתור הפרוייקט הבא...

...קודם לטפל בפורום עצמו. כפי שאתה רואה בסקר אנשים רוצים מאמרים, ואחרי זה פגאטרון או אפילו תחרות נושאת פרסים... נראה... אני איתך ברעיון הזה.

gwizard

New member
מאמרים...

מה דעתך על שיתוף פעולה בנושא מאמרים ? באתר וויקה ישראל יש כיום בסביבות 150 מאמרים, גם מקוריים וגם מתורגמים (בלי לינקים). המאמרים נותנים כיסוי של 75% (נו, פלוס מינוס) לרמת הידע הבסיסית שמתחיל בתחום יכול לבקש. במקום לכתוב מאמרים לפורום זה על אותם נושאים, למה שלא נכתוב מאמרים על הנושאים החסרים ובכך נמלא את הפירצה ? האתר הרי נבנה עבורכם, לא עבורי, כי אני את הדברים שכתובים במאמרים כבר יודע. אלו הם האנשים שמחפשים ומגיעים לנושאי הפאגאניזם והמאגיה - הם אלו אשר צריכים את המאמרים ואת הידע. מעבר למאמרים, יש על הפרק כמה פעילויות בסדר גודל "ענק" שעומדים על הפרק כרגע, אך אני מנוע מלספר עליהם בשלב מוקדם זה. אם יש רצון ביושבי פורום זה לעזור, להשתתף ולבנות משהו - תגידו כך.

Wing Chan

New member
אה...מי אחראי לכתיבת המאמר על

אודין? יש שם איזה שורה או שתיים דביליות לחלוטין. ממש אבל.

Wing Chan

New member
טוב נו:

"אודין נקרא בלשון הויקינגים אאסיר (Aesir)" - לא נכון. לאודין יש המון שמות, אבל זה לא אחד מהם. האייסיר (Æsir, ולא "אאסיר") הם קבוצת האלים (הקבוצה השנייה - Vanir) אליה אודין משתייך בנוסף לאלים אחרים. "על מנת ללמוד את סודן של 18 רונות הקסם" - 24, לא 18. "אודין ידוע גם כ-Woden ועל שמו יום רביעי Wednesday. " - נכון, אבל כדאי אולי להוסיף שאלה מקבילות גרמאניות (Woden, Wodan, Wotan) ואילו באיזור סקנדינביה הוא לא נקרא כך אלא פשוט אודין (או שם אחר אם בהקשר מסויים). "בנוסף, Yule, הוא חג הקשור באודין, פריג, ובנם ת'ור, והיווה חג שייחד את חגיגות הנישואים. החג ייצג גם את שיא הציד האלוהי. בנוסף, המיתולוגיה מספרת כי ביום זה תמו ימי התלייה של אודין וכי זהו הלילה המתאים ביותר לביצוע טקסים. " - מה מה מה מה מה? או שהכותב לא מבין על מה הוא כותב ובחר לחרטט, או שהוא סתם מתבלבל כאן. יול הוא אכן חג שבו בין השאר ישנו את הציד המרהיב של האלים כשאודין מנהיג אותו, אבל יול לא קשור לא להקרבה העצמית של אודין (בשביל זה יש את וואלפורגיס), וגם לא זה הלילה עם הכי הרבה עוצמה לטקסים וכישוף (שוב - וואלפורגיס). לילות וואלפורגיס ויול אפילו לא קרובים אחד לשני. "ברסרקרים: berserkers. נאמר עליהם שהיו עם לוחם, שידע לקחת על עצמו את התודעה של הדוב, וכך נלחמו עם כל עוצמת הקרב של דוב טבעי. פירוש שמם הוא עור דוב, על שם עורות הדוב שהיו עוטים על עצמם." - עם לוחם? הברזרקים (כן, מבטאים את זה עם כ-"ז" ולא "ס") לא היו עם בפני עצמם. אלה היו לוחמים שנכנסו להתקף טירוף לפני ובמהלך קרב (פטריות הזייה עזרו להם בזה), נכנסו לקרב חצי עירומים, צבעו את עצמם בצבעים ובבוץ, פצעו את עצמם, וכ'ו. המילה המאוחרת "Berserker" מגיעה מהמילה Berserkr, ונהוג לפרש את זה כ-"חשופי עור" (Bareskin) או פשוט כ-"עור דוב" (Bearskin). למה שני פירושים? כי הם לא תמיד נכנסו עם פרוות עליהם, ממש לא תמיד. היו כאלה שפשוט סתם נכנסו ערומים (הפירוש הראשון) והכינוי השני הודבק להם בגלל האכזריות שדמתה לזו של דוב או זאב או כלב.

gwizard

New member
כתוב לך מי אחראי

עטר - מנהלת פורום מג'יק. אחת מתוך שלושה. אם באמת מצאת שגיאות ואתה מכיר את הנושא, אז למה שלא תכתוב מאמר או מאמרים על המיתולוגיה הנורדית ? הרי באמת חסר מידע בעברית !

gwizard

New member
טוב, לא חשבתי שזה יהיה אחרת

כולם מצפים לדברים שיעשו בשבילם, אך אף אחד לא מעוניין לעשות בעצמו. כמובן, למה חשבתי שאנשים באמת ירצו לתרום, הרי כולם פה סוציאומטים שרוצים רק לקחת ולקחת. אנימוס, עזוב אותך מלכתוב מאמרים לפורום. לאנשים כאלה לא מגיע כלום.

Animus1539

New member
ובכל זאת... אני מאמין בדוגמא אישית

אם אני אתאמץ בשביל הפורום, בסופו של דבר, האנשים ישימו כתף ויעזרו גם כן. אם יש לך מאמרים כתובים שלכותביהם אין התנגדות לכך, אני אשמח לפרסם אותם גם כאן, או לכל הפחות לשים לינקים למאמרים ישירות לאתר בו הן מצויות. אם תוכל לסכם לי בקצרה מה הנושאים שאתה חושב שאין עדיין מאמרים עליהם, אני אחפש את האנשים שמוכנים לכתוב על נושאים אלה, ובכך נתחיל משהו... ותודה על שיתוף הפעולה...

gwizard

New member
טוב

אישית, לאור ההיכרות שלי עם "הקהילה" הזאת, אני חושב שאתה טועה, אבל בסדר...אתה תלמד לבד כבר. יש לך רשות גורפת ממני לפרסם לינקים לכל מאמר שבא לך באתר וויקה ישראל. לגבי להעתיק את הטקסט עצמו - נראה מיותר ואני לא מעוניין להוסיף עוד תחנה לבדיקות שלי. לגבי נושאים (הכוונה היא לחומר בעברית): 1. מיתולוגיות (נורדית, כנענית, יוונית, מצרית, קלטית וכ"ו). כאשר אני מדבר על יותר מסתם סקירה של אל זה או אחר, אלא ממש הסברים ותיאורים של סיפורים מהמיתוס והמחשה למאמין מה הוא מסמל. 2. חומר על דתות אחרות מוויקה. לדוגמה: אסאטרו, דרואידיזם (טוב, יש מאמר 1 על זה אבל לא התרשמתי כל כך), הלניזם וכ"ו... וויקה היא נחמדה, אך לא לכל אחד וצריך לתת לאנשים בחירה. 3. אני אחשוב וארחיב את הרשימה אחר כך.....

למעלה