סקר חדש!

Mיקי_

New member
סקר חדש!

תוצאות הסקר הקודם: רוב לפציפיסטים הלא ציונים בפורום
הסקר החדש: מה דעתך על "חיסולים הממוקדים"? * מתנגד/ת בתוקף - מלבה את הטרור * מתנגד/ת בתוקף - אלימות תמיד מיותרת * תומכ/ת - על אלימות יש להגיב באלימות * תומכ/ת - באופן ממוקד זה ממגר את פעילות הטרור * לא גיבשתי דעה * אחר - נא לפרט בשירשור

doronimous

New member
לא רואה סתירה בין פאציפיזם

לחיסול ראנטיסי. ראנטיסי מבחינתי הוא בן מוות. מנהיג דתי, פנאט, התומך ברצח קולקטיווי למען מטרות לאומיות. האם החיסול חכם ? זה כבר סיפור אחר

Mיקי_

New member
הסקר הוא לא על חיסול ראנטיסי

או השיח יאסין או כל אישיות אחרת שחוסלה אלא על מדיניות החיסולים עצמה כולה ככללה..

doronimous

New member
סתם רציתי להתבטא

את יכולה להעיף את ההודעה החוצה מהשרשור

EMM1

New member
אפרופו להעיף

אני עף מפה. נגמרה לי הסבלנות. ביי.

EMM1

New member
"לבוא לבקר" זה מה שעושים פה

אם כבר אז אם אני "אעבור במקרה" אני אשאל מה נשמע.

dylan

New member
../images/Emo12.gif

איך אפשר לא לראות סתירה בין התנגדות מוחלטת לאלימות לבין שימוש באלימות? אמנם יש אנשים שמגדירים פציפיזם בכל מיני דרכים, אבל אני לא רואה איך אחת ההגדרות של פציפיזם יכולה לקבל ירי של טילים ממסוק על אדם ברכב. והבהרה: אני לא פציפיסט ואין לי בעיה מוסרית עם החיסול.

doronimous

New member
אז ככה:

אני מתנגד לכל שימוש באלימות ואני חושב שאני פציפיסט. מצד שני אני חושב שראנטיסי הוא בן מוות, כלומר אין לו זכות קיום בעולם. אם אקווה למותו באופן טבעי, ירצחו עד אז ילדים רבים. לכן יש פה דילמה. בוא נגיד ככה: אני לא שלם עם החיסול, אבל מקבל ברוממות רוח מסויימת את זה שראנטיסי מת ממש באותו רגע

Mיקי_

New member
כולנו בני מוות

זה לא אומר שצריך לרצוח אותנו. גם אני חושבת שמה שכתבת מצביע על אי הבנה של המושג פצפיזם, או בטעות ביחוסו אלייך.

Aeroguy

New member
הפיתרון לרנטיסי

לצאת מהשטחים, לעזור לשקם את הרשות הפלסטינית, ולעזור להילחם בעוני שנוצר בעקבות הכיבוש. שימו לב, שככל שישראל ריסקה את תשתיות הראשות, היא העצימה את כוחו של החמאס. ואני, למשל, חושב שהרצח של רנטיסי הוא רצח ממדרגה ראשונה, ובואו נזכיר שהיו שם עוד 2 אנשים חוץ ממנו. אני חושב כך למרות שאני לא פציפיסט: אני חושב, למשל, שחובה על הפלשתינים להגן על עצמם ולהילחם בצבא הישראלי, ואם יש לקח ללמוד היום ביום השואה, זה שאסור להם לשבת בשקט (וגם לא לנו) כאשר ישראל הופכת את מקומות מגוריהם לגטאות.

yair abitan

New member
"הפיתרון לרנטיסי..."

ה"שטחים האלה שלנו בדיוק כמו חיפה , ת"א ואשדוד אם לא יותר מכך... העוני נוצר לא בעקבות הכיבוש אלא הוא נוצר בעקבות ניהול כושל או ליתר דיוק שחיתויות בצמרת ההנהגה הערבית (בשבילכם פלשתינית) 2 האנשים שהיו איתו הם מסייעים לרוצחים וכך גם בנו ודינם מוות !!! איך אתה מעז להשוות רצח עם לניסיון לחיות בשלום ודו קיום !!!!

עי ד ן

New member
"איך אתה מעז להשוות רצח עם...

לניסיון לחיות בשלום ודו קיום !!!! " אתה צוחק? אתה קורא למה שישראל עושה "רצון לחיות בשלום ודו קיום" רנטיסי נרצח ולא חוסל (אני לא פציפיסט. לישראל אכפת רק מעצמה, וזו פשוט בושה. באמת איך עם, שרק לפני כ-59 שנים נרצח על היותו בן דת אחרת.

yair abitan

New member
רבין ביילין פרס ושות'....

ניסו לעשות שלום , נתנו לערביםהכל!!!כך גם בגין עם מצרים. הערבים אומרים כל יום שהם רוצים לראות בחיסולה של מדינת ישראל כך באמנה הפלשתינית וכל באמנת החאמס שרנטיסי היה מפקדו בעזה... אין פה שאלה של דת אלא שאלה של אדמה...וגם הנאצים לא רצחו רק בגלל דת אנחנו גזע שונה , שמים(לנוח היו שלושה בנים :שם , חם ויפת ) היהודים והערבים הם צאצאיו של שם ומכאן מקור המילה אנטישמי אנטי=נגד , שמי=בני שם. תשכיל ואז תדבר

עי ד ן

New member
רבין היה מצליח

אם לא היה נרצח על ידי אותו אחד, שאני מסרב לכנותו בן אדם. לידיעתך באמנה של המדינה הפלשתינית מכירה בזכותה של ישראל להתקיים על גבולות 48'. נכון אין פה שאלה של דת. אבל, האדמה הזאת לא שייכת לאף אחד.

yair abitan

New member
באמנה הפלשתינית אין זכות קיום

לעם היהודי בארץ ישראל !!! תשכיל ותדבר...

Mיקי_

New member
ברמת הפושע - כליאה

ואם תגיד לי שיסין המשיך לנהל את החמאס גם מהכלא אני אסכים איתך. אבל זה עדיין לא סיבה להרוג אותו (או את ראנטיסי או כל אחד אחד) ברמת הבן אדם הפלסטינאי שהוא - פה אני מסכימה עם גיא, מלבד שהמציאות ושנינו יודעים הזה היא קצת שונה, החמאס נלחם כנגד אזרחי ישראל בטוענה שכולנו חיילים לעתיד או בהווה. ככה שהוא לא נלחם בדיוק נגד צבר ישראל. ופה אני חושבת שהטעות של הפלסטינים (כמובן שהדרך שלהם אפקטיבים כי אם נלחמים נגד אזרחים האזרחים צועקים חמאס (קצת מצחיק ההקשר) וגורמים לממשלות לסגת ביתר מהירות וכ"ד) אבל הפיתרון הראשון העיקרי והיחיד, היא נסכוללת אל גבולות ישראל, אל מפה מוסכמת מבחינה בינל"א. כאשר סוגרים אנשים בגטאות והפוכים חייהם ללא חיים, אי אפשר לומר שאין להם זכות להתקומם. ואינטיפאדה כידוע היא התקוממות.

Aeroguy

New member
נכון, ויותר מזה:

בשלושת החודשים האחרונים החלה שיהודה ושומרון, באזורים בהם בונים את החומה, התארגנוית רבות וספונטניות, יומיומיות, של מחאה אזרחית לא אלימה. כמדיניות, ולא כתגובה, צה"ל יורה לעבר קבוצות מפגינים, יורה לעבר מפגינים המנסים להסתתר, כמויות מאסיביות של גז מדמיע לעבר ילדים - באחת ההפגנות, בדיר קאדים, נאלצתי לעבור ילד-ילד ולחלק להם בצלים. בפרצוף הדומע, אך לא בוכה, של ילדה בת 5, שידעה בדיוק מה עליה לעשות עם חתכת הבצל שהגשתי לה - ראיתי את פרצופה של המדינה.

למעלה