שמחו על ההזמנה שבאה רק אחרי 3 שנים.. לדעתי היא חיכתה לזה כי מהחתונה הם היו אצלנו רק פעם אחת וגם זה במיקרה וגם 10 דקות כי היינו צריכים לצאת איתם אז הם באו לאסוף אותנו . זהו! תאמת? אני בלחץ!! כי אני טיפוס שחייב שהכל יהיה מושלם והכי יפה וטעים שרק יכול להיות ולכן לא הזמנתי אותם עד עכשיו כי ידעתי שאני יעבוד שבועיים לפני הנה, התחלתי כבר מיום ראשון להכין עוגות ועוגיות חבלזיות שכל השכנות שואלות אותי מה זה כל היום הריחות האלה וגם בין היתר שולחת להם צלחת עוגות.. אזהו זה טירוף מבחינתי אבל הרגשתי חיבת אחרי שהיא אירחה אותי חודש אחרי הלידה שילדתי לפני חודשיים
מדליקים נרות, כל אחד בתורו - פעם אבא, פעם אמא, פעם כל אחד מהילדים, מברכים. בגלל שהאוכל של החנוכה הוא מאוד לא בריא במיוחד לאנשים כמו בעלי (ל"ד גבוה, שומנים בדם וכו') אז אין סופגניות או לטקעס.
יש סדר של שירים בערך 6-7 ששרים מיד אחרי ההדלקה. והדבר הזה זכור כמשהו הכי מתוק בעולם, היינו יושבים כל הילדים עם אבא שלי מול הנרות ושרים
איזה כיף זה היה!!! ועכשיו אני ובעלי "מעתיקים" וגם שרים בבית את השירים האלו וזה ממש כיף, ועושה לי טוב בנשמה. אחרי זה יש כל ערב משהו אחר כמו בלינצע'ס, פנקייקס', לביבות, פיצות, סופגניות ועוד... ויש גם הרבה אורחים!!! חג משפחתי, חמים, חורפי וכיפי!
אצלינו אישית חנוכה עדין לא נכנס לממסד כ"כ ואנחנו יותר מבלים אצל הורי מאשר מארחים בבית, אבל בדר"כ לילה אחד או שניים עושים בביתינו ערב לביבות עם חברים ומשפחה. חוץ מזה- כל שנה נוסעים לצפון, איפה שגרים חמותי וגיסי/ותי ועושים שם ערב לביבות עם כל הנכדים, הגיסים והסבתות, האמת שבד"כ עושים את זה במוצאי שבת חנוכה, ואנחנו נוסעים כבר גם לשבת אבל השנה בשבת זו- אחי עולה לתורה בעז"ה (- בר מצווה) ולכן זה יהיה ביום אחר. השנה אני בדיאטה- שרק אחזיק מעמד עם כל הדברים המגרים של חנוכה!!!! נראה לי , אני אשבר... זה החולשה שלי- מאפים ובלינצ'עס חלביים! וריבת חלב זה משהו שאני מתה עליו
אל תתנזרי לגמרי. תעשי לך תחליפים בריאים. הייתה תקופה שהייתי צריכה לעשות דיאטה. והחלטתי שאני לא משתגעת כי זה מכניס לדיכאון. פשוט הורדתי את השוקולדים והעוגיות והעוגות והכנתי ארוחות טובות ומשביעות וירדתי מאוד יפה! יש ספר אפיה בריאה של אביגיל מייזליק- מאוד מוצלח! תאפי לך תחליפים ותתנחמי בזה. אם תרצי אביא לך כמה מתכונים...