סקר חתכים

• פותח הנושא nidan
  • פורסם בתאריך

nidan

New member
סקר חתכים ../images/Emo4.gif

הי בנות
קפצתי לביקור מהפורום השכן (הריון ולידה-תמיכה), כי יש לי שאלה שמאד מטרידה אותי, ואני חושבת שזה המקום לשאול
אני סוחבת טראומה של חתך ותפרים שלקח להם המון זמן להפסיק לכאוב (יותר משנה) אחרי הלידה הראשונה (שהיתה דרך אגב מדהימה , אלמלא תפרה אותי סנדלרית בסוף
) אז רציתי לדעת, האם כל האמצעים שממליצים עליהם כמונעי חתכים, אכן עובדים, כי שמעתי כמה דעות חלוקות, אם כי לא מספיק. לכן, אשמח לשמוע מכן, האם היה או לא היה חתך, ובכל אחד מהמקרים, האם השתמשתן באיזו שיטה לצמצם אתל הסיכוי:
עיסוי פירנאום
אפי נו
עיסוי של המיילדת במהלך הלידה
המון תודה, מאמא בחרדה

עינבלית

New member
קראתי באיזשהו מקום שהאפי-נו

מנע חתך, עם עזרה של מיילדת שמרחה המון שמן והחליקה החוצה בהצלחה את התינוק. אני לא יכולה להעיד...אצלי אין אף חתך למטה ואף תפר- הכל בקו הביקיני, יוצאת דופן.

dorlim

New member
גם אני עם טראומה...

ואחרי עיסויים (כנראה לא מספיק
) אצלי בכלל לא היתה אפשרות של המיילדת לנסות להוציא אותה בלי חתך כיוון שהיא היתה במצג פנים
מאחלת לך שהלידה הקרובה תהייה חויה מתקנת

עמית@

New member
לא עיסיתי כי היה לי אסור (צירים)

ילדתי ב-10 דקות עם חתך זעיר שהתרפא מהר, אבל מה, כאב כהוגן החיתוך, בלי הרדמה

lulyK

New member
לא עשיתי ונחתכתי

וכל החברות שלי שכן עשו/עיסו/אפינונו
לא נחתכו (המיילדת דווקא עיסתה אותי בחדר לידה, והקפידה לציין שמי שלא עשה את העבודה כמו שצריך הייתי אני ולא היא.....לשמחת כולנו לפחות החייט תיפקד כמו שצריך)

היה לי חתך פראי

לא יכולתי לעשות שום עיסויים בגלל צירים מוקדמים,והיה חתך גדול בגלל לידת וואקום.

wieci

New member
המיילדת עשתה לי עיסוי עם שמן

נבט חיטה, ואני חייבת שנראה לי שזה קצת עזר, כי יש לי רק חתך אחד וגם יחסית לא כ"כ גדול. אציין רק עוד שבמהלך ההריון לא עשיתי עיסויים וגם לא השתמשתי באפי נו.

הכנו שיעורי בית ../images/Emo132.gif

ועשינו עיסויים במרץ רב
. ממה שראיתי אצל חברותיי, ומקריאת המון המון סיפורי לידה, ידעתי שכדאי להימנע מחתך, וזה מה שדירבן אותנו (דירבן אותי לדרבן את בעלי) לעמוד במשטר האימונים. חברה אחת שלי, שנעזרה באפי-נו, ילדה תינוקת ענקית (4 ק"ג) בלי חתך. ביקשתי מהמיילדת להימנע מחתך מפני שעשינו עיסויים, והיא עשתה עיסוי במהלך הלידה. לא היה צורך בחתך, אבל נגרמו קרעים, שדרשו תפירה. כאב לי אח"כ, אבל ממה שראיתי אצל אחרות, שאותן חתכו - זה באמת לא היה נורא, ובנוסף העובדה שהתפרים האלו מתמוססים מעצמם ואין צורך להסירם, נראה לי שיצאתי ממש בזול. שיהיה בקלות!
מירב

mummy

New member
עיסיתי, ניפחתי (אפינו) ולא נחתכתי..

לא זכור לי שהמיילדת עיסתה במיוחד, נדמה לי שכן. משהו היא עשתה שם עם השמן שהבאתי לה, אבל זה היה ממש ממש בסוף. עוד דבר שעשיתי בהמלצת דולה שנפגשתי איתה לפני הלידה למה שהיה בשבילנו ההכנה ללידה - לשבת מעל קערה שיש בה מים חמים ועלי רוזמרין. זה אמור להגמיש את העור במקום, ומכיוון שיש לנו שיח רוזמרין ענק בחצר אמרתי לעצמי יאללה ננסה. למה לא. בהצלחה!

לא עשיתי שום דבר

בהריון הראשון חתכו לי ואצל אריאל ילדתי בלי חתכים ובלי קרעים. שמעתי שזה קורה הרבה בלידות שניות והלאה. מקווה שגם את לא תזדקקי.

sael

New member
אצלי לא היה חתך

והקפדתי מאוד על עיסוי עם שמן שקדים וגם המיילדת עיסתה לי עם שמן בחדר לידה. אבל מה, בסופו של דבר היה לי קרע טבעי קטנטן שדרש 2-3 תפרים שבקושי הרגשתי אותם כי הקרע היה ממש למעלה מעל הנרתיק (לייד פתח השופכה) אז רק ביומיים הראשונים שעשיתי פיפי קצת שרף וזהו.

nonaa

New member
עשינו קצת עיסויים

ובמהלך הלידה המיילדת עיסתה הרבה אבל, התינוקת לא יצאה והיה כבר רופא שרצה לבצע ואקום המיילדת הציעה לחתוך אותי כדי לנסות להמנע מואקום והסכמתי מיד היה חתך אחד שנרפא יחסית מהר והציק רק בימים הראשונים לאחר הלידה

אני עיסיתי

בעצמי (זה אפשרי), אבל אני חתוכה יפה-יפה. הסיבה - ירידות דופק בזמן הלחיצות, מכיוון שחבל הטבור נכרך סביב הצוואר. היה צורך ליילד במהירות (ובאגרסיביות), וזה בדר"כ הולך עם חתך. כמו שניתן לראות מהתשובות עד כה, יש מצבים שבהם כל העסויים בעולם לא יעזרו (לידות ואקום ושאר סוגי מצוקות - שלא נדע). בכל מקרה שווה, לדעתי, לנסות.

אור67

New member
עיסוי פרינאום משבוע 35

פלוס עיסוי של המיילדת - בסופו של דבר חתך קטנטן (לא קרע) בעיקר בגלל גודל הראש של זיו. אני מאוד ממליצה על העיסוי,בעיקר בגלל שאת יודעת שאת עושה כל מה שאתיכולה בכדי למנוע את הקרעים.

בלידה הראשונה חתך ותפרים ש...

בקושי הצלחתי לשבת. לידה שניה קרע קטן ותפרים + עיסוי קל של המיילדת לידה שלישית קרע ותפרים לעצמי לא עשיתי עיסויים למינהם.

nubi

New member
המיילדת נורא

השתדלה אצלי ונראה היה שזה עומד להגמר בלי כלום, עד שהגיע הוואקום וחתכו לי ת'צורה.

גלשני

New member
לי דווקא יש סיפור עצוב בנושא....

עשינו עיסוי פירינאום באדיקות משבוע 34, נולד לי ילד לא גדול (2850 גרם והיקף ראש מתחת לממוצע) ולמרות זאת היה לי חתך דרגה 4 שהצריך כניסה לניתוח מיד לאחר הלידה לצורך תפירה בהרדמה על ידי כירורג פלסטי. את האפידורל שלא קיבלתי בלידה.... קיבלתי בשביל התפרים.... למה? בעיקר בגלל המילדת שמהרגע הראשון הודיעה לי שאני צרה והיא תצטרך לחתוך אותי, לא עזרה לי ולא הנחתה אותי במהך כל הלידה ובטח שלא עיסתה אותי עם שמנים כמו שהבנות מספרות פה. כבונוס היא גם עשתה את חתך החיץ לכיוון פי הטבעת ולא לצד. 6 חודשים לא היה יום שלא קיללתי אותה.... לשמחתי עכשו המצב קצת טוב יותר אבל כמו שהגניקולוג שלי אומר צריך לאסור את מי שנתן לה להיות מילדת.... שיהיה לך בהצלחה

עינבלית

New member
אוי שני../images/Emo5.gif אני מזועזעת!

מקווה ששנה וחודש אחרי, את כבר שלמה מכל הכיוונים והתאוששת מהטראומה!

למעלה