סקר חתכים

• פותח הנושא nidan
  • פורסם בתאריך
בלי עיסוי, בלי חתך יזום

ביקשתי מהמילדת לעסות אותי בלידה עצמה והיא נענתה. לפני כן לא עשיתי שום עיסוי מפני צירים מוקדמים. שירי גם נולדה קטנה (2.600). מה שכן, יה לי חתך פצפון פנימי שהציק לי כמה ימים וזהו.

מזאלונה

New member
רקמה וגובלנים

זה מה שהיה אצלי. עשיתי עיסויים עם שמן במהלך ההריון, המיילדת עיסתה במרץ רב במהלך הלידה, אבל מתברר שתינוקת 3.940 קצת קשה ללדת בליחתך, וגם איתו היה לי עדיין קרע פנימי. הרופא שתפר עשה עבודה מצוינת לדעתי, והתפרים החלימו יחסית מהר, אם כי הצלקת עוד הציקה כמה חודשים. אני חושבת שהעובדה שעשינו עיסויים גרמה להחלמה מהירה יותר של האיזור, למרות שהוא נותר רגיש עד היום (7 חודשים וחצי אחרי הלידה).

sipor

New member
לא עשיתי עיסויים ולא היו חתכים!

מה שכן המיילדת שימנה את האזור טוב טוב עם שמן מסויים שאיני יודעת מה הוא וכנראה שזה עשה פלאים...

אביטלתל

New member
אצלי היו

חתך אחד וקרע אחד לא עשיתי עיסויים למיניהם לפני או בזמן הלידה ואני מתחרטת על זה הכאבים מהתפרים התחילו לעבור לי ביום ה 8 אחרי הלידה

לא נחתכתי כלל

ולא השתמשתי בשום שיטה - לא עיסויים, לא מכשירים, ולא בטיח. בלידה הראשונה היה קרע ספונטני קטן מאוד שדרש תפר אחד או שניים בלבד. בלידה השניה ילדתי ללא חתכים או קרעים כלל.

ציף שלי

New member
לי לא היו חתכים ותפרים

חוץ מקרע קטן שנסגר ב-2 תפרים. המיילדת עיסתה אותי וכנראה שזה עזר כי עיסוי פרינאום עשינו פעם אחת ובאפי נו לא השתמשתי (לא ידעתי שקיים עד אחרי הלידה). בהצלחה!

קרניר

New member
אצלי לא היו חתכים ותפרים בכלל,

אכן עשינו עיסוי עם שמן שקדים, והמיילדת בלידה גם עשתה עיסוי עם שמן שהבאנו איתנו ועם רטיות חמות... אה וגם ההסברים שלה מתי לדחוף וכל מיני כאלה (שיעול וכדומה) עזרו. שיהיה בהצלחה

Arfilit

New member
עיסיתי עיסיתי עיסיתי עיסיתי

בסוף בגלל הואקום נחתכתי ואף נקרעתי...

ת ו ל

New member
הי נידן! עשיתי הכל ו...

חתכו גם חתכו.... גם אפי-נו , גם עיסוי וגם במהלך הלידה , כ"כ פחדתי מהחתך שהצלחתי לדחות את הקץ במשך שעה אבל בסוף חתכו , ועדין טראומטי הנושא אבל לצערי אם העור שלך פחות גמיש מטבעו , לא יעזרו כל האימונים לפני , וחבל שלא אמרו לי את זה קודם....

lulyK

New member
אבל איך את אמורה לדעת אם העור שלך

גמיש או לא ?

ת ו ל

New member
שאלה מצויינת....אין לנו דרך לדעת..

וזו בדיוק הבעיה... בכל זאת אולי שווה לנסות כי ייתכן שהעיסוי יגרום לביצוע חתך קטן יותר...

nidan

New member
../images/Emo51.gif לכולן על התשובות

לא הצלחתי להגיע למסקנה חד משמעית, אבל נראה לי שעיסוי קצת עוזר... אני חושבת שאנסה עיסוי, האפי נו נראה לי מכני וקצת מפחיד אותי להכניס אותו, מה גם שהזכירו פה (או בפורום אחר) מישהי שהיה לה קרע מהאפי נו... בכל אופן, נתראה שוב בעוד שלושה חודשים

למעלה