תשובות
כמה חתולים יש לכם בהאכלת רחוב? ~15, יש ימים שבאים יותר ויש ימים שפחות. כמה פעמים ביום אתם מאכילים את החתולים? פעם אחת באיזה אוכל? אוכל יבש. צ'ופרים פעם ב- אם יש פינוקים של אוכל רטוב מדי פעם - כל כמה זמן ואיזה סוג? כאמור, רק לפעמים. פיסת נקניקיה, קצת טונה או אוכל מקופסה. איך עיקרתם אותם? האם בעזרה של עמותה? וטרינר שעשה הנחה? רובם, לשמחתי, היו כבר מסומני אוזן כאשר עברתי לגור בביתי הנוכחי
. את אלו שלא היו, לקחתי לעיקור\סירוס בכמה מקומות, לאורך זמן: אצל וטרינר עם הנחת חתול רחוב, אצל וטרינר שעובד מול תל"ל במחיר מסובסד. ישנם גם חתולים שלא אני מאכילה אבל הזמנתי עבורם את השירותים הוטרינריים גוש דן, שמבצעים עיקור\סירוס חינם. איזה טיפולים אתם עושים מעבר לאוכל ועיקור? בהתאם לצורך. הייתה חתולה שנלקחה לוט' (פעמיים) בשל כיב בעין וקבלה משחה במשך כמה שבועות. היה חתול שנלקח לוט' עם פצע נשיכה וקבל אנטיביוטיקה לשבועיים, הייתה חתולה שמצאתי יומיים לאחר שננשכה ובלתה אצלי זמן מה להחלמה + מתן תרופות, והיו עוד כמה מקרים... איזה קשיים יש בהאכלה כזו? המחוייבות מהווה קושי מסוים, אם כי יש עוד מקורות אוכל באזור, והחתולים בהחלט לא תלויים רק בי; רובם כבר היו בוגרים כאשר התחלתי להאכיל כאן, וחיו כאן עוד לפני. זו נקודה חשובה, ר' הטיפ בסוף. המלצה על חנות לקניית אוכל ועל וטרינר מתאים חתולי רחוב. אני מזמינה את האוכל לחתולי הרחוב מחנות בשם מיקמיק (חנות און-ליין). בעקרון, ישנם הרבה מקומות, ושווה לבדוק מבצעים מדי פעם. לגבי וטרינר, זה תלוי באזור המגורים. מהו הטיפ הכי טוב שלכם למאכילים אחרים? ראשית, החשוב ביותר: להאכיל פעם ביום, לא יותר. האכלה כמה פעמים ביום יוצרת תלות בלעדית וגם נוכחות מוגברת של החתולים במקום אחד, מה שיכול למשוך נוכחות מוגברת של אנשים מעצבנים ו\או רעים, מהם לא חסר, ושמהעצבים שהם גורמים, עדיף להמנע. אבל גם בקשר לחתולים עצמם, כדאי מאד לא ליצור תלות בלעדית, כי אז נוצרת בעיה במצבים כמו מעבר דירה, או אם נוצרת, חלילה, בעיה בריאותית, או, להבדיל, רוצים לנסוע לטיול ארוך. שנית, אם אפשר, להאכיל את החתולים היכן שהם כבר נמצאים, ולא ליצור נקודת ריכוז אחת. (אני, למשל, שמה אוכל בכמה נקודות לאורך מסלול הטיול בערב עם הכלב, נקודות בהן חתולים מסתובבים ממילא). חשוב גם לשמור על האכלה נקייה ומסודרת - כלומר, לא לפזר שיירי בשר רטובים או שאריות מזון אחרות שמושכות זבובים, להאכיל במקום שאינו כניסה לבניין או אמצע שביל, אלא נקודות מרוחקות וצדדיות יותר. וכן, כמו שכבר נכתב ואכתוב שוב - חשוב מאד מאד לעקר! ישנם מקומות בהם זה אפילו יותר חשוב מההאכלה עצמה. אני יכולה להעיד ממקור ראשון על הסביבה שלי ועל עוד כמה אזורים שאני מכירה בהם מאכילים ומעקרים באופן שוטף, שהשיטה (מה שנקרא TNR) עובדת, אין אפס: מספר החתולים נשמר, כמות הגורים בכל עונה פוחתת באופן משמעותי ביותר(!), החתולים הקיימים בריאים יותר, ואף הרבה יותר. זאת לעומת אזורים שראיתי בהם אין עיקורים\סירוסים מסובסדים, והמצב פשוט רע, עד רע מאד.