סקר טיפול בחתולי רחוב

תאנוש

New member
עונה

יש לי חלוקה: אצלי בחצר יש 4 חתולים. בבניין של ההורים שלי יש 6, 2 בוגרים ו-4 גורים. ובבנין ממול הבניין שלי יש עוד 5. בחצר שלי - פעמים ביום, כל פעם שאני מאכילה את החתולים שלי אני שמה גם בחוץ. בבניין של ההורים ובבניין ממול, פעמיים שלוש בשבוע. פינוקים יש כשיש לחתולים שלי, פעמיים שלוש בחודש. עיקרתי לבד, את כל מי שתפסתי (אצלי כולם מעוקרים, בבניינים האחרים לא כולם). הוט שלי עושה הנחה. טיפולים - מה שצריך, לפעמים יש בעיית עור, עיניים וכו'. קשיים? לא חסר, החל מתגובות של שכנים (בגלל זה בבניינים ממול אני מאכילה רק באמצע הלילה) ועד לקשיים כלכליים. וכמובן עכשיו שהתחיל החורף אני ממש מדוכאת מכל החתולים שאולי קר להם.

v cd

New member
תשובות

כמה חתולים יש לכם בהאכלת רחוב? ~15, יש ימים שבאים יותר ויש ימים שפחות. כמה פעמים ביום אתם מאכילים את החתולים? פעם אחת באיזה אוכל? אוכל יבש. צ'ופרים פעם ב- אם יש פינוקים של אוכל רטוב מדי פעם - כל כמה זמן ואיזה סוג? כאמור, רק לפעמים. פיסת נקניקיה, קצת טונה או אוכל מקופסה. איך עיקרתם אותם? האם בעזרה של עמותה? וטרינר שעשה הנחה? רובם, לשמחתי, היו כבר מסומני אוזן כאשר עברתי לגור בביתי הנוכחי
. את אלו שלא היו, לקחתי לעיקור\סירוס בכמה מקומות, לאורך זמן: אצל וטרינר עם הנחת חתול רחוב, אצל וטרינר שעובד מול תל"ל במחיר מסובסד. ישנם גם חתולים שלא אני מאכילה אבל הזמנתי עבורם את השירותים הוטרינריים גוש דן, שמבצעים עיקור\סירוס חינם. איזה טיפולים אתם עושים מעבר לאוכל ועיקור? בהתאם לצורך. הייתה חתולה שנלקחה לוט' (פעמיים) בשל כיב בעין וקבלה משחה במשך כמה שבועות. היה חתול שנלקח לוט' עם פצע נשיכה וקבל אנטיביוטיקה לשבועיים, הייתה חתולה שמצאתי יומיים לאחר שננשכה ובלתה אצלי זמן מה להחלמה + מתן תרופות, והיו עוד כמה מקרים... איזה קשיים יש בהאכלה כזו? המחוייבות מהווה קושי מסוים, אם כי יש עוד מקורות אוכל באזור, והחתולים בהחלט לא תלויים רק בי; רובם כבר היו בוגרים כאשר התחלתי להאכיל כאן, וחיו כאן עוד לפני. זו נקודה חשובה, ר' הטיפ בסוף. המלצה על חנות לקניית אוכל ועל וטרינר מתאים חתולי רחוב. אני מזמינה את האוכל לחתולי הרחוב מחנות בשם מיקמיק (חנות און-ליין). בעקרון, ישנם הרבה מקומות, ושווה לבדוק מבצעים מדי פעם. לגבי וטרינר, זה תלוי באזור המגורים. מהו הטיפ הכי טוב שלכם למאכילים אחרים? ראשית, החשוב ביותר: להאכיל פעם ביום, לא יותר. האכלה כמה פעמים ביום יוצרת תלות בלעדית וגם נוכחות מוגברת של החתולים במקום אחד, מה שיכול למשוך נוכחות מוגברת של אנשים מעצבנים ו\או רעים, מהם לא חסר, ושמהעצבים שהם גורמים, עדיף להמנע. אבל גם בקשר לחתולים עצמם, כדאי מאד לא ליצור תלות בלעדית, כי אז נוצרת בעיה במצבים כמו מעבר דירה, או אם נוצרת, חלילה, בעיה בריאותית, או, להבדיל, רוצים לנסוע לטיול ארוך. שנית, אם אפשר, להאכיל את החתולים היכן שהם כבר נמצאים, ולא ליצור נקודת ריכוז אחת. (אני, למשל, שמה אוכל בכמה נקודות לאורך מסלול הטיול בערב עם הכלב, נקודות בהן חתולים מסתובבים ממילא). חשוב גם לשמור על האכלה נקייה ומסודרת - כלומר, לא לפזר שיירי בשר רטובים או שאריות מזון אחרות שמושכות זבובים, להאכיל במקום שאינו כניסה לבניין או אמצע שביל, אלא נקודות מרוחקות וצדדיות יותר. וכן, כמו שכבר נכתב ואכתוב שוב - חשוב מאד מאד לעקר! ישנם מקומות בהם זה אפילו יותר חשוב מההאכלה עצמה. אני יכולה להעיד ממקור ראשון על הסביבה שלי ועל עוד כמה אזורים שאני מכירה בהם מאכילים ומעקרים באופן שוטף, שהשיטה (מה שנקרא TNR) עובדת, אין אפס: מספר החתולים נשמר, כמות הגורים בכל עונה פוחתת באופן משמעותי ביותר(!), החתולים הקיימים בריאים יותר, ואף הרבה יותר. זאת לעומת אזורים שראיתי בהם אין עיקורים\סירוסים מסובסדים, והמצב פשוט רע, עד רע מאד.

v cd

New member
ומוסיפה לסעיף הטיפים

חשוב לזכור שמי שמאכיל, אינו מבצע שום פשע. האכלת חתולים היא עניין שזוכה לעידוד מצד המדינה. יש לשמור על סדר ונקיון, וכן לעקר כמה שאפשר. מצורף לינק ובו קובץ "מי הם חתולי הרחוב" של תל"ל: http://www.letlive.org.il/_media/articles/943.pdf

yaelofer

New member
תשובות:

1. כמה חתולים בהאכלת חתולי רחוב: כ-50 "שלי" + כ-30 שהשאירה מאכילה שעזבה את חיפה ומי שאמור להאכיל אותם לא מאכיל ולכן מתוך רחמנות אני מאכילה ומשקה גם אותם. 2. כמה פעמים ביום: את ה-50 פעמיים ביום (בוקר וערב), ואת ה-30 פעם ביומיים (עניין תקציבי...
). 3. באיזה אוכל: בעיקר יבש, בד"כ ג'ורג'י. אמנם לא נחשב משהו אבל מאד מאד טעים ואהוב על כל החתולים. לאלו עם הכיבים בפה אני מרככת אותו עם מים רותחים, וכשקצת מתרכך נותנת לאכול. חתולים מיוחדים (רזים או עם בעיות רקע) אני משפרת מידי פעם באוכל קצת יותר איכותי (לפעמים אפילו קצת רויאל קנין). 4. פינוקים של אוכל רטוב: בד"כ לא. מי שיש להם כיבים בפה לפעמים אני מערבבת להם את היבש עם הרטוב וככה מרככת את האוכל, או שנותנת להם תקופה מסויימת רק רטוב עד שתיפתר בעיית הכיבים. לחתולים חולים קונה אוכל רטוב כדי לעודד אכילה (מעדיפה לקנות להם רטוב מבין הדברים הבאים: פנסי פיסט או AD או טכניקל או וויסקס) 5. עיקורים: דרך עמותות ("חובבי החתולים" שאחראים על מבצעי העיקורים של עיריית חיפה, צב"ח חיפה, תל"ל חיפה, ובאופן פרטי אצל וטרינרים שעושים הנחות לחתולי רחוב) 6. טיפולים מעבר לאוכל ולעיקור: ל-50 משתדלת כל מה שצריך, אך עקב העומס והעלויות יש דברים שאיני יכולה לעשות (כמו ניקויי שיניים, בדיקות מיוחדות במקרה של חשד לסרטן, בדיקות דם תקופתחות, וכו'). את השאר משתדלת לעשות. ל-30 האחרים (הנספחים שהשאירה העוזבת), לא נותנת כלום, אין אפשרות כלכלית. 7. קשיים: להתמודד עם אלו שלא אוהבים בע"ח, וכן ההוצאות הכספיות הכבדות 8. המלצות לחנות אוכל ולוטרינר: חנויות אוכל בחיפה: א. כלבו לכלב ולחתול, בשד' מוריה 60 בחיפה ב. זולנד, ברח' אורן בחיפה וטרינרים בחיפה ובאיזור: א. הוטרינר שלנו הוא דר' אסף ירום מקרית ביאליק. מקצועי, מתחשב במחירים, מטפל טוב, מציל גם חתולים במצב רע מאד ב. סער שירק מחיפה 9. טיפים: לא לריב עם שכנים שלא אוהבים חתולים (להאכיל בשעות שקטות ובפינות נסתרות: כך כולם מרוויחים - החתולים אוכלים ולשכנים הרעים לא יוצאות העיניים), להאכיל רק באוכל יבש (אם רוצים להאכיל באוכל יבש או בבשר, אז לשים על עיתון נקי, ולחכות ליד החתולים שיגמרו את האוכל ומיד לקחת את העיתונים ולזרוק לפח), לדאוג תמיד למים טריים

sivi1964

New member
וואו...........

כמה חתולים להאכיל! זב לא צחוק -את מאכילה כ-80 חתולים ביום יותר מפעם אחת!! זה הרבה מעבר לכל הכבוד ,אני באמת -משתחווה בפניך תבורכי!

wildnature

New member
../images/Emo140.gifתורי..

יש לי מין סוג של "בית פתוח"- כל חתולי השכונה באים לחלון או נכנסים לאכול.. אז יש כ-50 שבאים, ועוד כ-20 שאני מאכילה בפינות האכלה, לחתולים שבאים יש כל הזמן אוכל יבש- ריגל מעורבב עם אולטראקט, ומקבלים גם שימורים בוקר וערב, בד"כ של טכניקל (מפנקת יותר מדי אני יודעת), בפינות האכלה מאכילה פעמיים ביום, בפעם הראשונה נותנת גם שימורים. לחתולים חולים או "בעייתיים" נותנת וויסקס או מעדנים לפעמים. הרוב מעוקרים ומסורסים ברוך השם, רק השנה עיקרתי/ סירסתי 20, דרך עיריית ת"א, גם הם באים וגם אני מביאה אליהם, מטפלת כמה שאפשר בכל מי שחולה, בשעת הצורך נעזרת ב"תנו לחיות לחיות" (שני מקרים של לסת שבורה בחודש אחד), זה השתלט לי על כל החיים כבר מזמן וגורר תגובות קיצוניות מהסביבה, הודפת אותן באומץ וממשיכה הלאה, חנויות מומלצות: גג לחיות, היפופוטם ודוגלס, וטרינרית: עינת בוך בת"א. טיפ לשכנים שמציקים: לדבר איתם יפה להסביר ולשכנע ורק אם אין ברירה להכנס לריב ואז פשוט ללכת עד הסוף ולא להכנע, (אלא אם מדובר במקום פרטי שאני לא גרה בו). כל הכבוד לכולנו!

sivi1964

New member
עוד וואו!......................

אכן -יש אנשים עם לב של חתולים......... ענקית את! כל הכבוד לך, ומקומך בגן העדן של החתולים בוודאי מובטח מראש...

B0NB0N

New member
מיאו ../images/Emo54.gif ../images/Emo26.gif

כמה חתולים יש לכם בהאכלת רחוב?
24
כמה פעמים ביום אתם מאכילים את החתולים?
פעמיים. באיזה אוכל?
קלאסי קט. אם יש פינוקים של אוכל רטוב מדי פעם - כל כמה זמן ואיזה סוג?
מהשימורים שאני מקבלת מתנה מחנות החיות. איך עיקרתם אותם? האם בעזרה של עמותה? וטרינר שעשה הנחה?
עמותת חשבון הבנק שלי
הכל על חשבוני. איזה טיפולים אתם עושים מעבר לאוכל ועיקור?
טיפול בחולים, פצועים וכל מה שצריך . איזה קשיים יש בהאכלה כזו?
בגשם.... כשהמקום להאכיל מצטמצם. המלצה על חנות לקניית אוכל ועל וטרינר מתאים חתולי רחוב.
אסור לפרסם, ואין לי קישור לחנות, אבל אפשר לפנות אליי במסרים. מהו הטיפ הכי טוב שלכם למאכילים אחרים?
לקנות כמה שקים בבת אחת ולבקש הנחה משמעותית על קנייה מרוכזת.

האכלת חתולי רחוב

בחצר ביתנו יש בין 5 ל 7 חתולים שמקבלים לאכול לפחות 3 פעמים ביום. כל פעם שמגיעם הביתה ובעלי יורד גם בלילה לתת להם. בחצר של מסעדה לידינו בעלי מאכיל 4 חתולים כשהיו גורים קיבלו אוכל גורים. אני מאכילה בחצר מקום העבודה שלי מספר משתנה של חתולים ומשאירה להם הרבה לשישי שבת. וכן מים מקבלים כולם. ובבית אני מגדלת 4 חתולים. כל חתולי החצר אינם מקבלים אוכל פינוקים אלא אם היו חולים ולקחתי לוטרינר שטיפל בהם ואחר'כ צריך לתת אנטיביוטיקה וזה נעשה עם מזון רטוב מפנק.

למעלה