סקר!!! כאילו, שאלה.. חשובה! אז תענו

gabrielle

New member
אז מה שאת בעצם אומרת

זה שאם חברה שלך תשנה את דעותיה במובן מסוים - היא פשוט צריכה להפסיק להיות חברה שלך בגלל שמבחינה מוסרית ונפשית היא לא יכולה להתמודד עם מה שהיא?!! בגלל זה את היית מפרקת חברות?

לא אמרתי

שהיא צריכה להפסיק להיות חברה שלי. במקרה של גבריאל אני חושבת שהיא היתה צריכה לחזור הביתה וזינה היתה צריכה לבקר אותה בכל הזדמנות אפשרית, אבל גבריאל לא היתה יכולה להמשיך לטייל איתה ברחבי העולם כשברור שבכל פעם יהיו קרבות (כמו שאם את יודעת שאת נהיית חולה בטיסות את לא תטוסי - אדם צריך להבין את המגבלות שלו ושל הסיטואציות שבהן הוא יכול להיות). ואנחנו כבר יודעים שזינה משתגעת כשהיא יושבת יותר מדי זמן באותו מקום. ובכל מקרה, לה יש את הדרך שלה. היא לוחמת. זה לא היה הוגן להמשיך לגרום לה להרגיש אשמה על מי שהיא. ולמרות מה שהסדרה אומרת, אני לא חושבת שאהבה מתגברת על הכל.

gabrielle

New member
את יכולה לתת לי דוגמא אחת

שגבריאל גרמה לזינה להרגיש אשמה עם מה שהיא עושה? כי פשוט לא זכור לי כזה דבר ואני לא מבינה על מה את מדברת. בפרק " The Way " זינה הססה לבד בתחילת הפרק אם להרוג או לא והיא נכנסה " למוזה " של הודו בעצמה- בכלל לפני שגבריאל הפסיקה להלחם. התהליך שעבר על זינה לא היה קשור לגבריאל והיא לא אשמה בספקות שהיו לזינה על ההרג שלה. ואני לא חושבת שאהבה מתגברת על הכל, אלא חברות, ותמיד יש חילוקי דעות בין חברות/חברים לגבי נושאים מסויימים וזה שלגבי היה קשה עם ההרג ( כבר מתחילת הסידרה! ) זה לא אומר שהיא צריכה להפרד מזינה וללכת הביתה. ואם העלת את הדוגמא של הטיסות- אדם שיש לו פחד מטיסות לא צריך לא לטוס, כי הוא צריך להבין מה הוא מפסיד ואת ההשלכות של זה, לעומת זאת, הוא יכול להתגבר על הפחד שלו- ולהרוויח מזה.

נתתי דוגמא למעלה

מ-Paradise Found. בקשר לדוגמא עם הטיסות באמת גבריאל היא זו שבסוף הגיעה למסקנה שהיא מוכנה להמשיך ללכת עם זינה כמו שהיא והיא אכן הרויחה הרבה. אבל היא לא יכלה להמשיך להסתובב עם זינה במשך עוד הרבה זמן בתור פצפיסטית. זה לא עובד ככה. ויש שינויים שחברים שלי יעברו שאכן יבואו בינינו. זה לא אומר ברוגז, אבל לדוגמא מי שהיתה החברה הכי טובה שלי אין בינינו כלום משותף יותר וזה עצוב אבל זה קורה לפעמים.

הנה. כמו שכתבתי כבר למעלה

G: The truth is, I think you enjoyed it." X: "Having my leg gashed open?" G: "No, having a good reason to bust some head." X: "That's ridiculous." G: "You smiled." X: "What?" G: "When that big guy came at you, and you tossed him at the other three-- you smiled." X: "I winced. He was big." G: "You smiled." X: "I was relieved!" G: "You still smiled." X: "Oh-- give me that. You got hands like a sailor. It was a thing of beauty. Did you see how they fell over? Just like a game of dominoes." G: "Yeah. It wasn't a game to them." X: "Let me get this straight. You're standing up for a bunch of thugs who tried to rob and kill us?" G: "Those guys were scum-- I admit that. I just wonder if-- maybe your-- fighting for good has more to do with the fighting than the good part." X: "Think my fighting for good is a cover for something darker? I don't know." G: "It's funny. We come to places like this-- you know, the spirtual places? Looking for some sort of answer. Makes you wonder." X: "Wonder what?" G: "If instead of reaching out-- maybe we should be looking in."

gabrielle

New member
אויש...

זה הדבר האחרון שהיא ניסתה לעשות. זה סתם דיון... וזה עובדתי שזינה מחייכת כשהיא נלחמת וגם אני, אף פעם לא הבנתי למה... אולי כי היא נהנת מזה? זה בסך הכל מה שגבריאל שאלה... לא יותר מיזה. למה שגבריאל תנסה לגרום לזינה רגשות אשמה? לדעתי, זה לא נכון, אפילו ההפך.

מה אני אגיד לך? אנחנו רואים את זה

לגמרי אחרת. אני לא חושבת שגבריאל עושה את זה בכוונה, אבל אני כן חושבת שהיא גורמת, שלא במודע, לזינה להרגיש ממש גרוע בקשר לעצמה וזה דבר שמאד עצבן אותי בזמנו. ובקשר לסיבה, זה בגלל שהיא רצתה שזינה תהיה שונה ממה שהיא היתה. היה לה קשה לקבל את הדרך של זינה לעשות דברים. זה די ברור. אני חושבת גם שהיה לה קשה לקבל את מה שזה עשה לה להיות חלק מהחיים האלה, שזה לגמרי מובן. עדיין, זה הפריע לי איך שהיא התנהגה עם זינה לפעמים. מותר לי.

כתבתן כבר את הרוב...

אני רק רוצה להוסיף על מה שכתבו מיכלי ושני, שזה בערך גם הקטעים שבהם אני התרגשתי, יש עוד כמה קטעים, ברובם אני פשוט התרגשתי או הזלתי דמעה, אני פשוט לא בוכה בקלות:
בפרק פרומיתיאוס, כשזינה והרקולס נפרדים מגבי ואיולוס כשהם הולכים לשחרר את פרומיתיאוס, ואז זינה ככה מחבקת את גבי...נראה לי שזאת הייתה הפעם הראשונה שזינה חיבקה אותה. ואז יש את הסיפור הזה שגבי מספרת לאיולוס כשהוא גוסס...גם סיפור מרגש.
בפרק Death In Chains בסוף כשגבי מבינה שטאלוס חייב למות, ואז היא מתחילה לבכות על הכתף של זינה וזינה בהתחלה לא יודעת מה לעשות עם עצמה, ואז היא מחבקת את גבי...קטע מרגש.
בפרק עם האקדמיה למשוררים, כשגבי הודיעה לזינה שהיא הולכת להשתתף בתחרות הזאת כדי להתקבל לאקדמיה, וזינה ממש עצובה ומספרת לה סיפור שהיא שמעה בילדותה על שני יתומים שמחפשים ביחד את המשפחה שלהם ואז הם מבינים שהמשפחה האמיתי היחידה שיש להם זה בעצם הם בעצם אחד לשני...ואז גבי מתחילה לבכות, ובסוף היא מחליטה לחזור לזינה...
בפרק "קליסטו", בסצינת המדורה, כשגבי מבקשת מזינה להבטיח לה שלא משנה מה יקרה לה- היא לא תהפוך למפלצת כמו קליסטו.
בפרק Ten Little Warlords בסוף, כשזינה חוזרת לגוף שלה, לא בכיתי בקטע הזה אבל זה היה מרגש
בפרק The Quest, כשגבי מגינה על הקבר של זינה מפני שודדים, ואז איולוס בא ועוזר לה ואז היא מחבקת אותו ומתחילה לבכות...בכיתי ביחד איתה...ואז בקטע הזה שמכינים אותה לקראת הטקס של קבלת המלכות על האמאזונות, כשהיא מדברת אל זינה...ואומרת שהיא חייבת להשתחרר ממנה...זה היה עצוב...ואז הקטע הזה עם אוטוליקוס, כשגבי דיברה עם זינה ואמרה לה שהיא כועסת עליה שהיא עזבה אותה.
Blind Faith - כל הפרק הזה מרגש אותי כל פעם מחדש, כי זינה פשוט עושה הכל כדי להגיע אל גבריאל בזמן ולשחרר אותה, ושום דבר לא יעצור אותה, אפילו לא העיוורון שלה...ואז כשהיא מגיעה אל גבריאל ומוציה אותה ארון המתים, וגבי פתאום קולטת שזינה עיוורת...
The Furies - היו בו הרבה קטעים שגרמו לי עצב והוזלת דמעה, בעיקר בקטע הזה שסיירין מספרת לזינה וגבי בדיוק מה קרה באותו היום שבו היא רצחה את אבא של זינה, וזינה נראית כאילו היא במעין טרנס כזה...שקטה באופן מזעזע, מסתכלת למקום אחד וכמעט לא ממצמצת, ואז אחרי שגבי הולכת היא אומרת משהו כמו- so mumy killed dady... זה היה עצוב.
Been There, Done That - כשג'וקסר מת, בהלוויה שלו כשגבי בוכה ואומרת לזינה שהיא לא תצליח להירדם וזינה מנחמת אותה...ובקטע שארגו מתה זינה בוכה, ואז בקטע שגבריאל מתה...ולמחרת בבוקר כשהיא רואה את גבי חיה ומחבקת אותה, זה היה קטע מרגש למדי
Gabrielle's Hope - כשגבי יולדת את הופ, ובהתחלה זינה מגינה על הופ ואז כשהיא מגלה שהיא הרגה את החיל הבריטי ההוא והיא מנסה להרוג אותה וגבי בורחת לצוק ההוא ואומרת לזינה שהיא זרקה את הופ מעבר לצוק, ובהתחלה זינה לא מאמינה לה...בכיתי קצת בקטע הזה...
When in Rome - בסוף, כשזינה אומרת לגבי שהיא לא הייתה צריכה לקחת את גבי איתה למעשה הרצח הזה, ואז גבי אמרה לה שהיא באה איתה בלב שלם, שהיא ידעה לאיזה סגנון חיים היא נכנסה כשהיא עקבה אחריה בפרק הראשון, ושהיא לא מצטערת על זה, ושהיא אוהבת אותה...
Forget Me Not - כמעט כל הפרק ריג שאותי, בעיקר הקטע שגבי הודתה בזה שהיא כעסה על זינה על שאהבה מישהי אחרת והייתה מוכנה לוותר על כל הזמן שלהן ביחד בשביל לרצוח את מינג טיאן.
A Family Affair - האיחוד המרגש של זינה וגבי.
A Good Day - הקטע שהחייל ההוא מת ואז גבי בשוק ומתחילה לבכות ולצרוח...*צמרמורת*
Locked Up and Tied Down - בקטע שזינה וגבי נפרדות לפני שלוקחים את זינה לכלא.
Between the Lines - כשזינה וגבי הבינו שהן תמיד יהיו ביחד בכל הגלגולים כי הן נשמות תאומות, וגם בקטע שהן נלחמו באלטי.
The Convert - כשג'וקסר רצח את הרשע ההוא...ואז התעקש לספר לבן שלו בעצמו.
Fallen Angel - כשאיליי החזיר את זינה וגבי לחיים...ואז ג'וקסר היה בשוק...וגבי אמרה "We're goig to be together...for eternity"
Them Bones, Them Bones - בקטע שגבי התעקשה להלכם בבאלטי במקום זינה, וכשהיא כמעט מתה וזינה החזירה אותה לחיים...
Antony & Cleopatra - בקטע שזינה נאלצת להרוג את אנתוני...רואים שהיא לא רצתה לעשות את זה אבל היא הייתה חייבת וזה עצוב...
Motherhood - כשארס מוותר על האלוהות שלו כדי שאיב וגבריאל יחיו, ואז כשזינה מודה לו...קטע מרגש. אהה! וגם בסוף, כשגבי אמרה לזינה שהיא קיבלה את הבת שלה בחזרה, ואז זינה תיקנה אותה ואמרה לה שהן קיבלו את הבת שלהן בחזרה
Coming Home - הנשיקה של זינה וארס בסוף...העדינות שבה זינה טיפלה בפצעים של ארס...אחחח...
The Haunting of Amphipolis - כשזינה מגלה ששרפו את אמא שלה כי חשבו שהיא הייתה מכשפה, וכשמפיסטופוליס מראה לה את זה, וגם כשהיא רואה את מה שקרה בעבר כשלייסיאוס מת...
Legacy - כשזינה הרגה את קורה בטעות, ואז זינה רוחצת לה את הידיים מהדם, וגבי אומרת לה שהיא בחיים לא חשבה שהיא תראה את זה...ז"א, את זינה רוחצת לה את הידיים מהדם.
The Abyss - הקטע שבמערה ההיא, כשגבי הוזה וחושבצ שהיא מדברת עם הופ, וזינה מתחילה לבכות.
The Ring - כשגבי מוצאת את זינה אחרי שהיא חיפשה אותה.
Return of the Valkyrie - היו הרבה קטעים...בחתונה של זינה בתור וולתיאה, היא נראית מאוד ממורמרת וזה השפיע עליי קשות...וכמובן, סצינת היפייפיה הנרדמת
בלי קשר לחלק הסאברי שבי, זה קטע מאוד יפה לדעתי.
To Helicon and Back - כל הפרק היה עצוב...כל הקטע הזה שגבריאל פתאום משתנה...
Many Happy Returns - בסצינה הסופית, כשזינה נותנת לגבי את המגילה עם השיר של סאפו. ואממ...זהו, היו עוד הרבה, אבל את כולם מיכלי ושני כבר כתבו, אז לא רציתי לכתוב פעמיים... וואו!
זה יצא ארוך!!! אני בחורה רגשנית!
את רואה מיכלי? לא רק סרטנים רגשנים, גם דגים!

מסכימה בקשר

ל-FURIES ול-MANY HAPPY RETURNS ולא מאמינה ששכחתי את FALLEN ANGEL בקטע שג'וקסר מוצא אותם ואז מוריד אותם מהצלב וכו'. זה היה הדבר היחידי שממש אהבתי בפרק.

shanyz

New member
וואו! כתבת הרבה דברים שאני שכחתי!

המון דברים כתבת ואני שכחתי וגם אותי הם מאוד ריגשו!!! באמת כל הפרק של "להליקון ובחזרה" כל הפרק מרגש, בעיקר בסוף... ואיךש כחתי את הקטע של זינה וארס?! הקטע הכי יפה בסדרה כולה!! וכשהוא אומר כזה שהוא מגיע אליה...והיא אומרת לו שהוא תמיד הגיע אליה... או..:) ושהוא רע בשבילה, שהוא היה קע ושהוא גם יהיה רע בשבילה:( (אוף!! למה הוא רציך להיות רע בשבילה!?)... ובסוף כשהוא שואל אם יש לי סיכוי אחד לאלף (נראה לי אלף..) אז היא אומרת: יותר כמו אחד לביליון..או...:(:(:( אוף! חחה..:) גם הקטע ב"the abyss היה קטע ממש מרגש במהרה, כמו שרשמת... בעצם, אני לא אחזור על מה שרשמת, פשוט כל הקטעים שרשמת, ריגשו גם אותי!:) בחלק בכיתי ובחלק לא... =)

shanyz

New member
אני?../images/Emo12.gif או אביב?../images/Emo12.gif חחה..../images/Emo6.gif

מתוקה שלי ../images/Emo24.gif

את מזל מים, את חייבת להיות רגשנית!!! זה מכנה משותף לסרטן, דגים ו... עקרב? *אל תתפסו אותי במילה...*

shiri_b

New member
אמממ אני לא ממש זוכרת הכל

כי היו קטעים שעולה מין דמעה אבל לא ממש בוכים אז באלה שבכיתי זה FIN1 בסוף.... ובFIN2, ב ides of march (וואי איזה סיום!) ב(כמו שלוסי קוראת לזה) doctor? במוות של סולן, בהלוויה של אפיני, בone against an army היו עוד אבל אני לא מצליחה להיזכר עכשיו..אם אני אזכר אני אוסיף.

smgfan

New member
אני גם בכיתי קצת בפרק מהעונה ה-6

עם האמזונות ושטבחו בהם- זה היה מה זה קשה לראות את הפרק הזה... אמממ, איך קראו לו??? נראה לי ש"לאיזה מקום ובחזרה" (לא זוכרת את השם) זה היה פרק ממש מזעזע... היה מהזה קשה לצפות בו. וברור שגם ב-FIN בקטע שגבריאל מצאה את זינה מתה וצלובה וכרותת-ראש...

למעלה