סקר: כמה שנים אתם עוסקים בתרגום?

Sergeiy

New member
מוסיף עוד קשיים

קודם כל, אני לא יודע אם למה שאני עושה עכשיו אפשר לקרוא "עובד בתרגום" או לא. שנית, אני לא יודע אם התקופה שבה עסקתי בתרגום לסטודנטים נחשבת (למרות שחלק מהזמן הייתי שכיר של חברה קטנה), ובעיקר, כיוון שבין תקופה לתקופה הייתה הפסקה של כמה שנים, שבה תרגמתי בשכר בממוצע משהו לא גדול פעם בחצי שנה (ועוד כמה דברים קצרים פה ושם בהתנדבות במסגרת הפעילות הפוליטית). אז מה לספור, מה לא לספור?

Eldad S

New member
ואני מוסיף קושי נוסף:

יש שתרגום הוא לא עיקר פרנסתם, אבל הם מתפרנסים גם מתרגום, למשל - כאלה שעיקר עבודתם בתחומים עבודה סוציאלית, פסיכולוגיה או פסיכותראפיה, או בתחומים נלווים, ואשר תרגמו גם ספר אחד או שניים בתחום. וכאלה המתפרנסים מהוראה, אבל תרגמו גם ספר או שניים, שגם ממנו עשו לפרנסתם. אולי כדאי לנסח סקר נוסף, או להעלות מספר שאלות, כל אחת בתור סקר בפני עצמו? אם יש לכם בקשות מיוחדות, אשמח להיעתר.

בקיצור, ניסוח הסקר הוא עבודת מחקר בפני עצמה.

אני, אגב, יכולה להגדיר במדויק שהתחלתי לעבוד כעורכת לשון באוגוסט 1999, ומאז ועד היום זוהי פרנסתי היחידה.

hazelnut

New member
אני מתפרנסת מתרגום לבד מאז

נובמבר 2006. התחלתי לתרגם כ"מקצועית" (ז"א, פתחתי תיק במס הכנסה ובמע"מ
) ב-2001 עקב דרישת הלקוח היחיד שהיה לי אז, ושממנו הרווחתי ממש גרושים. מאז, לאט לאט נתווספו הלקוחות, עד שהתרגום הפך למקור הפרנסה הלבדי שלי בנובמבר 2006, כאמור.

חייםלוי

Member
מנהל
תרגמתי שני ספרים ועוד כמה וכמה מאמרים

אבל לא רואה את עצמי כמתרגם כי אם כספרן. התרגום הוא לשעות הפנאי וכשמזדמן

tafustafus

New member
אם כך, יותר מלהגדיר מיהו מתרגם

קשה להגדיר את הזמן בו המתרגם מתרגם.

londoner1

New member
בהתחשב בכל הסיוגים שעלו כאן...

תרגמתי שירה משפות שונות מאז שהייתי חייל (קרי, תחילת שנות ה-90), ופה ושם פרסמתי במוספים ספרותיים שונים. התחלתי לתרגם ספרים לפני מעט יותר משנה, ומאז תרגמתי שני ספרים ואני עסוק בימים אלה בתרגומו של ספר שלישי; ספר רביעי ממתין לי עד שאסיים. יש שאלות?

Eldad S

New member
למעלה בשורה הכחולה, בין המילה "מאמרים"

למילה "לוחות", מופיעה המילה סקר. אם תלחצי עליה, יופיע על המסך שלך הסקר, ותוכלי להוסיף את הצבעתך. אני מתייחס לשורה בכחול המופיעה ממש בראש הפורום, עם כל הקישורים השונים.

למעלה