סקר: מהו האלבום התימני הכי טוב שיצא

../images/Emo221.gif אני אנסה להסביר לך.....

בואי נתחיל עם זה ש... אהרון עמרם של היום זה לא אהרון עמרם שכולם אוהבים. נאמר כך.....אם היה צריך לשפוט אותו ע"פ שירתו היום....לא בטוח שמישהו היה אוהב אותו. אם יש לך תקליטים (כן כן תקליטים...לא קלטות לא דיסקים...תקליטים ) ישנים שלו, תביני על מה מדובר. הקול שלו המבטא התימני האורגינלי הוירטואוזיות בסלסולים... הבן אדם פשוט תותח ! היום הוא שר במחולות תימן נדמה לי...אבל זה כבר לא זה... סיפור אישי. כשהייתי בן 11- 12 קיבלתי מקרוב משפחה במתנה תקליט של אהרון עמרם, ומאותו רגע פשוט התאהבתי... במוסיקה התימנית, ובעיקר בשירתו של אהרון עמרם. כשחיפשתי בתקליטיה הבתית שלנו מצאתי להפתעתי עוד מספר תקליטים שלו, (מי שמספיק מבוגר בוודאי זוכר את התקליטים הקטנים שהיה צריך לכוון את המהירות של הפטיםון ( 30 45 וכו') ) ומאז אני לא מפסיק לשמוע וליהנות ממוסיקה תימנית אותנטית .

שושי 13

New member
מאד מוצאת חן בעיני הסיומת בהודעות

שלך - כשטוב בלב והכל כה שליו, גם קולו של עורב הוא ערב

טוב אני כנראה לא מספיק זקנה :)

כני אני מכירה את הקלטות.. לא את התקליטים.. אבל אם כבר מדברים על זמרים, היה אחד - שלום צברי. יומחד הייתי אצל דודה שלי , עזרתי לה לנקות ת'בית וברקע שמתי תימנית. פתאום אני שומעת מבוגר שר את ה"חא מחיג'א" מכל הגרסאות של ה"יא מחיגא" ששמעתי , הוא שר הכי יפה , לא כמו הסלסול הסטנדרטי של ציון גולן. אלא כמו מי שהלחין את השיר במקור..

../images/Emo221.gif שירים וביצועים...

הבחירה שלי... בשירה תימנית אורגינלית אין, לא היה ולא יהיה כמו אהרון עמרם ! אחריו ברשימה... שלום צברי ז"ל - מי שלא ראה את הביצוע של שלום צברי לשיר "יא טבינה" הפסיד בענק ! היום כמובן ציון גולן הוא מס' 1. ביצועים : איומה בהר המור - אבנר גדסי אהיה אשר אהיה - אורי שבח לך אלי - יאיר גדסי עוקד והנעקד - יואב יצחק וחיים ישראל גלבי - עופרה חזה ז"ל ישקף אלוהים - שגיב כהן

למעלה