סקר מוזיקה...

סקר מוזיקה...

איזה סיגנון אתם יותר אוהבים? 1.מוזיקה חסידית מודרנית כדוגמת ורדיגר ופריד, 2.מוזיקה אותנטית, כדוגמת הדיסקים של החסידויות.

אני 1...

יותר אוהב את הסיגנון של מ.ב.ד ופריד, אך יש לי פינה חמה לבעלז שיש להם פשוט שירים מדהימים.

שלום לך ידידיה מאיר

גדול תועמלני המוסיקה הבעלזאית. בדיבורים לא משפיעים על רגשות וסנטימנטים.

אהה...

אז אתה מאזין לתוכנית שלו באותו רדיו שלא אזכיר את שמו מפני כבוד הפורום.

אתה רוצה להגיד לי...

שאתה אותו לוי יעקב שכתב לפני כמה חודשים בפורום חרדים?

ברוך מחיה המתים...

האם בעיקבות פתיחת פורום המוזיקה החסידית אתה תחזור לתפוז?

תראה ......

זה לא תלוי בי , אלא אם יהיה לי זמן , ובזמן האחרון לא היה לי הרבה זמן לדברים האלה . אולי עכשיו יהיה קצת יותר זמן מהרגיל , בקצב של פעם??? אין שום סיכוי !

אם תרצה...

תוכל להגיד את הסיבה לאי הזמן של פעם! אך שמח מאוד שהיום יש לך קצת יותר זמן ואני ישמח מאוד אם תשתתף פה בפורום, וזכורני שבפורום חרדים שדיברו על מוזיקה חסידית, היה ניכר בך שאתה לא רק מבין במוזיקה הזאת אלא אתה גם מתעסק איתה! אם תוכל לאשר או להכחיש את זה אשמח עד בלי די.

מוזיקה אוטנטית

במיוחד אני אוהב את הדיסקים של גולדמן ושל בעלזא ועוד... אני אוהב גם את הדיסקים של פריד + ורדיגר אבל זה נמאס בסוף...

שיSY

New member
לדעתי...

בדיוק ההפך, השירים של מ.ב.ד, פריד, עד היום שרים אותם, וגם קרליבך, ששרים בישיבות, משא"כ מי שר את פתח שערי... של בעלז? זה היה להיט בהתחלה אבל אח"כ זה נשכח.

בחתונות שאני נמצא...

זה בדיוק הפוך שרים שירי גולדמן ובעלזא, אליו ועוד ועוד. ואילו שירים של פריד ו מ ב ד. כמו מאמינים ועוד שרו עד חודש אחרי שזה יצא וזהו זה יצא מהאף. גם אצלי אישית אני יכול לשמוע שירים אותנטיים המון פעמים ושירים של פריד מ ב ד נמאס לי אחרי מספר פעמים.

נייעס

New member
כמובן ש..

מוזיקה חסידית אוטנטית שפשוט איך אפשר לוותר עליה.

asaf2000

New member
אותנטית

אני מעדיף בהרבה את המוזיקה האותנטית של חצרות החסידים וגם את המוזיקה המודרנית ה"אלטרנטיבית" כמו ישראל דגן ועדי רן ובית הקדושה וכל החבר'ה האלה
משתי סיבות, הראשונה כי המוזיקה המודרנית מזכירה לי מיום ליום יותר ויותר את המוזיקה הלועזית, אותם אלמנטים של דאנסים וגם אלמנטים של מוזיקה לועזית מופיעים במוזיקה "חסידית" שקטה, מכיוון שאני לא מומחה למוזיקה אני לא יודע איך להגדיר את זה אבל אני מכיר היטב את סגנון המוזיקה הלועזית על כל גווניה ושומע איך המוזיקה החסידית המודרנית מנדה להדמות כמה שיותר למוזיקה הלועזית גם בצלילים גם במקצבים גם בקולות רקע גם בסגנון, זה אותו דבר רק עם מילים מהתפילה, אין מה שייחד את המוזיקה החסידית המודרנית, זה כבר לא חסידי בכלל זה חיקוי זול של מוזיקה לועזית. הסיבה השניה כי המטרה של מוזיקה חסידית היא להתעלות בעבודת ה', להלל ולשבח את הקב"ה ולהיות בשמחה, המוזיקה החסידית המודרנית כדוגמת החבר'ה, שוואקי, אוף שימחעס, ועוד ועוד, כל מטרתה היא כדי ליצור "להיטים" "לחן חדש", לעשות כסף, כסף כסף, להתגאות בזה שהשיר נמצא מקום ראשון במצעד, להתגאות בזה שהוא "להיט החתונות", כדי שיראיינו את הזמר אצל מנחם טוקר..., רוב התעשייה של המוזיקה החסידית המודרנית היא לא בשביל מטרה קדושה לעבודת ה'. לעומת זאת הסגנון של חצרות החסידים כמעט ולא השתנה, למרות שגם הם הכניסו תופים אבל זה לא בשביל דאנס זה בשביל השמחה, הרגש וכו', אבל לדעתי גם בזמן האחרון רואים לחנים חסידיים שנכתבים כדי "למלא עוד אלבום" או כדי להגיע למצעד זה או אחר, זה מתחיל להשפיע גם על המוזיקה ה"אותנטית"...חבל.

ר' אסף

סלח נא לי אך אתה סותר את עצמך. מצד אחד אתה נגד מוסיקה חסידית במקצבי דאנס אך מצד שני אתה בעד מוסיקת רוק רועשת . ובנוגע ל''תעשיית הכסף'' שהזכרת, לצערי הרב גם חצרות החסידים התמסחרו. זה דבר שלא היה לפני שנים רבות.

נכון...

הנה למשל חסידות ויז`ניץ הוציאו לפני שנתיים דיסק שהעיבודים הם דאנס שזה אומר שגם במוזיקה האותנטית צריך לנבור עמוק כדי למצוא את האותנטי.

למעלה