סקר מוזיקה...

כמובן שנכון...

ואשאל שוב: מה ההבדל בין "דאנס" לבין "רוק" ו"פופ". עוד מעט יבוא מישהו ויחליט שמוסיקה בקצב "ואלס" לא מתאימה כי גם זה של הגויים ר''ל...

asaf2000

New member
אני אסביר

אני מאוד אוהב מוזיקה רועשת רוק כבד וטראנסים אבל אני נגד התופעה שהמוזיקה החסידית הופכת לסגנון אחר ואנשים קוראים לזה 'חסידית' בגלל שהמילים שם זה פסוקים מהתורה, אני נגד זה שמנגנים בחתונות וברדיו הדתי שירי רוק כבד ודאנסים, זה שלזמר יש כיפה והוא שר על יהדות לא הופך את זה למוזיקה חסידית.

מצטער. לא מצליח להבין.

אתה אוהב מוסיקה רועשת אך נגד זה שננגנים אותה בחתונות וברדיו הדתי. וכי איזו מוסיקה בדיוק עושה עדי רן?

ואם...

אם אתה אוהב מוסיקה רועשת, אז מדוע שלא ישמיעו אותה? דרך אגב, לי אישית למרות היותי מה שמכונה "חרדי" אין כלום נגד השמעת שירים שמילותיהם לקוחות מהמקורות שלנו גם אם את השירים שרים זמרים שאינם דתיים. אני חושב שאם זמר ומלחין כמו צביקה פיק שהלחין את הפסוק "שמע ישראל" וביצע אותו במקור, אין זה פוסל אותו חלילה. ועובדה שאפילו מ.ב.ד. עשה גירסה שלו לשיר הזה. אז אתה טוען שאם מישהו שם כיפה ושר שיר מהמקורות אין זה הופך את השיר ל"חסידי". אני טוען שכל עוד שרים פסוקים מהמקורות זה טוב ולא משנה מה הקצב או מי הזמר המבצע. יותר מפריע לי שאחד כמו אהרן רזאל לוקח פסוקים ופשוט משנה את המשמעות של המילים בחיתוך ההברות שלו. ואם לא שמתם לב לזה כדאי שתשימו לב בפעם הבאה שתשמעו שיר שלו. לדעתי זאת פשוט זוועה הצורה שהוא שר ואני לא מבין מה כל ההתלהבות הזאת ממנו.

asaf2000

New member
אתה מערבב בין שני דברים

אני דיברתי על המוזיקה החסידית שהאומנים משתמשים בסגנונות אחרים ובזה הורסים את היחודיות של המוזיקה החסידית. לא אמרתי שאני לא אוהב דאנס ורוק וכאלה.

לא חושב שמערבב

מה זה סגנונות אחרים? מה זה יחודיות של המוסיקה החסידית? אתה יודע מה, בוא אשאל אותך שאלה. וכל אחד יכול להשיב. לא רק אתה. השאלה היא : מה זה שיר חסידי ? ואל תשתמשו בתשובה שסיפרתי עליה כאן בפורום כפי ששמעתי מאחד מגדולי המלחינים החסידיים.

asaf2000

New member
מצטער. לא מצליח להסביר.

אני אוהב מוזיקה רועשת אבל נגד זה שלוקחים סגנון מוזיקה רוק ודאנס ומצמידים לזה את השם "מוזיקה חסידית" ואז נוצר מצב שאין למוזיקה החסידית שום יחודיות, נוצר מצב שמוזיקה חסידית היא לא ז'אנר בפני עצמו וזה לא נכון, יש סגנון חסידי אוטנתי ומובהק וכל המוזיקה המודרנית אפשר לקרוא לה 'מוזיקה דתית' כי המילים שם זה מהתורה אבל הסגנון לא חסידי, הסגנון הוא אלקטרוני ורוק. וחוץ מזה יש לי בעיה אישית שנוהגים לנגן מוזיקה חסידית בחתונות כי מוזיקה חסידית זה לא סתם מוזיקה בשביל לרקוד זה מוזיקה בשביל לשמוח ולהתעלות, זו מוזיקה עם מטרה.

כל מה שיפה

וזה יכול להיות כל סוג של שירים שמילותיהם לקוחות ממקורותינו הקדושים.

מני 22

New member
שאלה לא כל כך נכונה..

סליחה רפוש שככה אני פותח את ההודעה הראשונה שלי בפורום. אבל.. מוזיקה זה תלוי מאוד באווירה, בזמן, במצב, למשל בחתונה הייתי מעדיף את 1 באוכל את 2 ולפני השינה את קרליבך. וכן הלאה... אני צודק רפוש?

אני לא הייתי מחלק...

בצורה כזאת, זה חלוקה מידי כוללנית, כי בעיקרון אני לא אוהב אף זמר באופן גורף למעט מ.ב.ד, קולו הינו לדעתי הצנועה מתנה אותה אנחנו לא מעריכים מספיק, אבל פה ושם צצים אלבומים או זמרים שמתחבבים עלי באופן נקודתי, כמו שוואקי ושלמה שמחה שאותו אהבתי רק ב2 האלבומים הראשונים שלו, או אלי פרידמן שהוציא עכשיו דיסק לא רע, וכנ"ל באלבומי חצרות החסידים, את בעלז אני בכלל לא אוהב, מה לעשות. ירמיה דמן לא עושה לי את זה, אבל יש אלבומים של פרמישלאן, פיסטבורג, סערט ויזניץ, שחביבים עלי אבל גם לא בצורה גורפת, ויש עוד פלח מוזיקה שבו לא נגעת רפוש, והוא להקות הפרחי, מתוכם אני מעריץ 2 להקות "צליל וזמר" בניצוחו של אברהם רוזנבלום, אבל לצערי בשנים האחרונות הם קצת נעלמו מהמפה, ו..."פרחי מיאמי" אותם מחבב כל אחד מאיתנו, אבל גם הם קצת מתחילים לזנוח את הסגנון הישן והאהוב שלהם בפרט בדיסק האחרון בו התאחדו עם דדי שרק הורס אותם עם המופרעות שלו, ירחמיאל ביגון חזור בך!!!

תשמע...

את הפרחי שהזכרת כמדומני אפשר לכלול בקטגוריה של מ.ב.ד ופריד, ולגבי סתם סקר על פרחי, אז באמת אפשר לעשות עוד סקר כזה.

אני לא הייתי מחלק...

בצורה כזאת, זה חלוקה מידי כוללנית, כי בעיקרון אני לא אוהב אף זמר באופן גורף למעט מ.ב.ד, קולו הינו לדעתי הצנועה מתנה אותה אנחנו לא מעריכים מספיק, אבל פה ושם צצים אלבומים או זמרים שמתחבבים עלי באופן נקודתי, כמו שוואקי ושלמה שמחה שאותו אהבתי רק ב2 האלבומים הראשונים שלו, או אלי פרידמן שהוציא עכשיו דיסק לא רע, וכנ"ל באלבומי חצרות החסידים, את בעלז אני בכלל לא אוהב, מה לעשות. ירמיה דמן לא עושה לי את זה, אבל יש אלבומים של פרמישלאן, פיסטבורג, סערט ויזניץ, שחביבים עלי אבל גם לא בצורה גורפת, ויש עוד פלח מוזיקה שבו לא נגעת רפוש, והוא להקות הפרחי, מתוכם אני מעריץ 2 להקות "צליל וזמר" בניצוחו של אברהם רוזנבלום, אבל לצערי בשנים האחרונות הם קצת נעלמו מהמפה, ו..."פרחי מיאמי" אותם מחבב כל אחד מאיתנו, אבל גם הם קצת מתחילים לזנוח את הסגנון הישן והאהוב שלהם בפרט בדיסק האחרון בו התאחדו עם דדי שרק הורס אותם עם המופרעות שלו, ירחמיאל ביגון חזור בך!!!

שאני אבין, ורדיגר ופריד זה מודרני?

כי אתם מתעלמים לחלוטין מכל עולם המוזיקה ה"אלטרנטיבית", או בשמה המתאים יותר: מוזיקה יהודית מקורית. קרי: אהרון רזאל, רבע לשבע, עדי רן, המדרגות, בין השמשות וכאלה. אני נמשך יותר לזרם הזה.

מי התעלם?

עשיתי סקר בין שתי סיגנונות, ואמרתי שיחסית למוזיקה האותנטית אז מ.ב.ד ופריד יותר מודרני.

למעלה