האמונה שלי בתופעות מסויימות
אינה סותרת את חוסר האמונה שלי באורי גלר. אני יודע מה צריך (אולי) בשביל לעורר את היכולת הזו שנקראת תע"ח (תפיסה על-חושית, ESP באנגלית). היכולת הזו מאגדת תחתיה כר נרחב של תופעות: טלפתיה (העברת מחשבות בין 2 אנשים או יותר), חיזוי העתיד (לטווח הקצר/הארוך), השפעה על חפצים (לאו דווקא הזזתם) - ידוע כפסיכוקינזיס או טלקינזיס, ראיה חודרנית (מוכר כ-Remote Viewing) וגם הקרנה אסטרלית (Astral Projection) שמוכר כ"טיול" חוץ-גופי. המדע לא מסוגל (נכון להיום) להסביר תופעות כאלה ואני אישית מעולם לא חוויתי אף אחת מהתופעות הנ"ל באופן קבוע. לפעמים קורה לי כמו לכל אחד אחר, שאני "יודע" משהו שעומד לקרות - או שרואה זאת בבירור או שיש הרגשה חזקה. אבל זה רק באופן ספורדי. משהו קבוע שהצלחתי לפתח ולייצב לא היה. אורי גלר טוען לדבר זהה - אבל במבחן התצואה הוא כושל פעם אחר פעם. את הסיפור שלו לגבי אותו אור מסתורי שהוא ראה בילדותו שמעתי גם מאורן הקטן - זה שמופיע עם אבא שלו בכל מיני קטעי טלפתיה ואומר לאנשים מה אבא שלו מחזיק ביד (כל מיני פריטים שאנשים מהקהל נותנים לו). מיותר לציין שגם כאן יש טריק אם כי טריק שלוקח כמה שנים לשלוט בו עד שמגיעים לדרגת אמן. אני גם מאמין בחייזרים או יותר נכון לקרוא לזה - קיומם של צורות חיים אחרות ביקום (פרט לבני-אדם ובע"ח מזנים שונים). אז מה אם לא פגשתי מעולם ולו חייזר אחד? זה אומר שזה לא קיים? הוכחה על דרך השלילה לא עוזרת כאן, קרי, לא חוויתי, לא ראיתי, לא עשו לי - זה לא אומר שזה לא קיים! אורי גלר לעומת זאת, מבין משהו בשיווק וכיצד למכור לאנשים כל מה שהם רוצים. לכן, תמיד יש עליו ביקורות מכאן ועד לירח (ואולי יותר רחוק...). בכל מקרה, אם מישהו ינסה לפתח את היכולת הזו על שלל רבדיה, אני חושב שהוא די יופתע מהתוצאות - אבל צריך אמונה. דווקא בתור ספקן גדול בכל הקשור לאורי גלר אני מאמין גדול בתופעות שתוארו לעיל. מה שכן, חלק מהידע שלי מהווה חסם בלתי-רצוני כלפי כאשר אני מנסה דברים כאלה, כיוון שהמוח "כבר הורגל" שהכל טריקים. על זה ניתן לדעתי להתגבר עם תרגול לאורך זמן. יום טוב לנו.