סקר מעניין

lushm

New member
סקר מעניין

אין ספק שגם לנימרוד הראל וגם לאורי גלר יש איזה אלמנט של כוחות האם יש קשר בין הכוחות שלהם? ואם כן למי הכוחות החזקים מבין השניים?

LiranTheWizard

New member
לנמרוד אין כוחות אבל

אצל אורי עדיין קיימת מחלוקת. שניהם עובדים עלינו בעיניים - נמרוד מודה בכך. אורי לא מוכן. לכן הוא הצדיק כאן (אם תרצה לקרוא לזה כך). אורי יישאר שרלטן עד שיוכיח אחרת - ולפי מה שאני רואה הוא לא מוכן... לאף אחד כאן אין כוחות. טלפתיה קיימת, טלקינזיס קיים. אבל אלו לא דברים שהודגמו אי פעם בטלוויזיה באופן משכנע. לעומת זאת, אם תבצע מדיטציה במשך תקופה ארוכה, תשב בחדר באופן נינוח ותנסה למקד את המחשבה שלך כלפי חפץ פשוט כמו עפרון ותרצה שהוא יזוז - ייתכן שתצליח בכך. ואולי אף תצליח לבצע דברים יותר "קשים" כמו לגרום לו לרחץ באוויר. לא ראיתי עדויות לכך אבל אני מאמין שאם כוח רצון, סבלנות והתמדה זה אפשרי. בכל קמרה, בערוץ 2 עוד לא התחולל הנס הזה - וגם לא בשאר הערוצים... אבל לא תצליח בכך בטלוויזיה כאשר אתה לחוץ - אין דבר כזה. יש מצב מנטלי מסויים שחייבים להגיע אליו וכל סטייה ממנו תגרור כשלון.

LiranTheWizard

New member
אמרתי שיש להתחיל קודם

מדברים פשוטים. בלי אמונה גם דברים פשוטים לא יעבדו. לא הצלחתי לבצע ריחוף וגם לא דברים אחרים. אבל אני מאמין שזה אפשרי. בכל מקרה, צריכים להתקיים תנאים מסויימים - טלוויזיה היא לא אחת מהם.

LiranTheWizard

New member
האמונה שלי בתופעות מסויימות

אינה סותרת את חוסר האמונה שלי באורי גלר. אני יודע מה צריך (אולי) בשביל לעורר את היכולת הזו שנקראת תע"ח (תפיסה על-חושית, ESP באנגלית). היכולת הזו מאגדת תחתיה כר נרחב של תופעות: טלפתיה (העברת מחשבות בין 2 אנשים או יותר), חיזוי העתיד (לטווח הקצר/הארוך), השפעה על חפצים (לאו דווקא הזזתם) - ידוע כפסיכוקינזיס או טלקינזיס, ראיה חודרנית (מוכר כ-Remote Viewing) וגם הקרנה אסטרלית (Astral Projection) שמוכר כ"טיול" חוץ-גופי. המדע לא מסוגל (נכון להיום) להסביר תופעות כאלה ואני אישית מעולם לא חוויתי אף אחת מהתופעות הנ"ל באופן קבוע. לפעמים קורה לי כמו לכל אחד אחר, שאני "יודע" משהו שעומד לקרות - או שרואה זאת בבירור או שיש הרגשה חזקה. אבל זה רק באופן ספורדי. משהו קבוע שהצלחתי לפתח ולייצב לא היה. אורי גלר טוען לדבר זהה - אבל במבחן התצואה הוא כושל פעם אחר פעם. את הסיפור שלו לגבי אותו אור מסתורי שהוא ראה בילדותו שמעתי גם מאורן הקטן - זה שמופיע עם אבא שלו בכל מיני קטעי טלפתיה ואומר לאנשים מה אבא שלו מחזיק ביד (כל מיני פריטים שאנשים מהקהל נותנים לו). מיותר לציין שגם כאן יש טריק אם כי טריק שלוקח כמה שנים לשלוט בו עד שמגיעים לדרגת אמן. אני גם מאמין בחייזרים או יותר נכון לקרוא לזה - קיומם של צורות חיים אחרות ביקום (פרט לבני-אדם ובע"ח מזנים שונים). אז מה אם לא פגשתי מעולם ולו חייזר אחד? זה אומר שזה לא קיים? הוכחה על דרך השלילה לא עוזרת כאן, קרי, לא חוויתי, לא ראיתי, לא עשו לי - זה לא אומר שזה לא קיים! אורי גלר לעומת זאת, מבין משהו בשיווק וכיצד למכור לאנשים כל מה שהם רוצים. לכן, תמיד יש עליו ביקורות מכאן ועד לירח (ואולי יותר רחוק...). בכל מקרה, אם מישהו ינסה לפתח את היכולת הזו על שלל רבדיה, אני חושב שהוא די יופתע מהתוצאות - אבל צריך אמונה. דווקא בתור ספקן גדול בכל הקשור לאורי גלר אני מאמין גדול בתופעות שתוארו לעיל. מה שכן, חלק מהידע שלי מהווה חסם בלתי-רצוני כלפי כאשר אני מנסה דברים כאלה, כיוון שהמוח "כבר הורגל" שהכל טריקים. על זה ניתן לדעתי להתגבר עם תרגול לאורך זמן. יום טוב לנו.

הכל טוב ויפה, אבל הכל בגדר טריקים

יש סיבה כלשהי להאמין בחייזרים? יש סיבה כלשהי להאמין, שחפץ יכול לרחף (בניגוד לחוק המשיכה)? וכן הלאה...

0Pandemonium0

New member
כן, יש סיבה. קוראים לה סטטיסטיקה.

אין סיכוי בשום אופן ולא משנה מה תגידי, שכדור-הארץ הוא הפלנטה היחידה ביקום מבין ביליארדי פלנטות, שיש עליה חיים. וראיתי מישהו פעם בטלוויזיה ששאל למה לא מאמינים לאלה שטוענים שהם ראו חיות לא מזוהות באגמים (זו הייתה תוכנית על מפלצות אגמים), ואמר שאם לא מאמינים להם רק כי הם מסתמכים על ראייה בלבד ובלי הוכחות, אנחנו צריכים לבטל את כל מערכת המשפט שלנו ולשלוח את הכל האסירים לחופשי. תחשבו על זה, ותפסיקי להגיד לאנשים במה להאמין.

Sweet Girl7

New member
זה לא אפשרי

לא ראית עדויות לכך למה אתה חושב שזה אפשרי? תעשה כמה מדיטציה שאתה רוצה לא ניראה לי שתצליח לגרום לחפץ לרחף באויר. אלא אם כן יש לך איזה חוט שקוף כזה של קוסמים או חשמל סטטי

lushm

New member
ל-LiranTheWizard

שמעתה בטח את הסיפור של אורי גלר..שבדקו את היכולות שלו במעבדה וכלום לא הצליח לו ואז הוא עזב את הארץ... אך זה שפיתאום האמון של האנשים חזר אליו כשהוא חזר לארץ אחרי כל ההשמצות נגדו?

Gutlanska

New member
זה לא הסיפור המלא

אל תדברו שטויות אם אין לכם מושג טוב?! בתור מי שמכירה את אורי אישית זה זיוני שכל.

LiranTheWizard

New member
בהזדמנות חגיגית זו

בתור מישהי שלפי טענתך, מכירה אותו באופן אישי - אז באמת, יש לו כוחות או אין לו? האם הכל מוסווה במשך 30 ומשהו שנה כ"כ טוב? לפי מה ששודר בערוץ 2, בסרט תיעודי על חייו, הוא נסע מכאן בגלל שהוא הוזמן להיבדק ע"י מכון מחקר אמריקני בקשר לכוחותיו. אבל! גם בארה"ב טמנו לו פח בתוכנית של ג'וני קרסון בשיתוף עם ג'יימס ראנדי. אח"כ הוא נסע לאנגליה וניסה שם את מזלו וכנראה הצליח לו יותר מבארה"ב. זה עדיין לא אומר שהוא לא מוכר לנו לוקשים... בכל אופן, מה זה היכרות אישית אצלך? אני יכול למנות אותך לסניגור שלו?... אני מצטער אם הנימה נשמעת מזלזלת - היא לא (באמת).

Gutlanska

New member
אז ככה

בלי הגזמות והכל. אני לא יכולה להגיד שאני קרובת משפחה שלו אבל מכירה את אשתו ומשפחתו נורא נורא אישית ויותר מזה לא אפרט. כוחות? מי אני שיגיד. כמובן שאני ראיתי הרבה דברים שהוא עשה שלא יכולתי להסביר, אבל מי אני לכך. הסיבה שהוא עזב את הארץ הייתה בגלל הפרסום של התמונה שכביכול הייתה מפוברקת. אתה מכיר את הסיפור? למי שלא, בקצרה: אורי טען שנפגש עם הכוכבת סופיה לורן(יכול להיות שאני מתבלבלת בשם). אז פגישה איתה הייתה דבר מאוד משמעותי מסיבות שונות (שגם כן קשורות לכוחות או "כוחות"-איך שבא לכם, של אורי). יום לאחר הפגישה פירסם אורי תמונה בעיתון שלו ושלה. הם לא היו ביחד בכלל, ואנשים חשדו שהתמונה מזוייפת. מסתבר שאכן כך היה, והייתה סערה תקשורתית מאוד נרחבת על אורי...(חחח לא יצא לי הכי בקצרה אבל לא נורא). זאת הסיבה שאורי עזב. הסיבות שפורטו בסרט של ערוץ 2 כמובן לא היו נכונות במלואן- הרי הן באו לטובת קידום תוכניתו ולא הכשלתו. אורי עזב לארה"ב שם באמת היה את הסיפור עם רנדי.. אבל אותי מעניין משהו: לפני מספר שבועות הייתי בצילומי התוכנית שלו. במהלך הפסקת הפרסומות, הביאה לו ילדה מהקהל כפית. התאסף קהל רב מכל צידיו של אורי והוא כופף אותה. למישהו יש הסבר ? (בלי לזיין את השכל על זריזות ידיים וכל מיני חפצי עזר כי הוא היה מ-ו-ק-ף אנשים).

LiranTheWizard

New member
רק כדי לסבר את האוזן

גם אני מקיף את עצמי בהמון אנשים - ממש מעגל שלם ועדיין מכופף כפיות. זה הכל עניין של שליטה בקהל כך שהם רואים מה שאני רוצה שהם יראו. מדובר במיומנות שנרכשת עם הזמן. באנגלית זה נקרא Audience Management ויש על זה ספרות שלמה. בכל מקרה, מעולם לא ראיתי מישהו מכופף כפית מתחילתה ועד סופה ללא שינוי זוויות. מעולם! בטח לא את אורי. ואני בטוח שאורי עשה לך כל מיני דברים שלא היה לך הסבר כי כמו שכתבתי קודם לכן, לרוב הציבור אין ממש מושג בטריקים של קוסמים אלא רק ידע שטחי ביותר ולכן, ניתן לעבוד על כולם, כולל על מדענים מדופלמים. אם אני אסביר לך איך רוב הדברים האלה עובדים אתה ממש תכעסי על עצמך שהרי תגידי "זה כ"כ פשוט, איך לא עולים על זה". זה כמובן נכון לחלק מהקסמים. חלק אחר בהחלט משתמש בשיטות הרבה יותר מתוחכמות שגם אני לא מכיר את כולן.

Gutlanska

New member
יכול להיות

וכפי שאמרתי, אני לא יודעת אם מה שאורי עושה אמיתי או לא. אם היו לו סיבות לעזוב את הארץ זה כנראה היה מוצדק. אם הוא היה נתפס ברמאות בארץ, בחו"ל הוא לא היה מצליח בכל מקרה. בשורה התחתונה, אני עדיין לא מבינה מה הבעיה עם אורי... בוא נשים רגע בצד את העובדה שהוא אדם מדהים. מה עוד מפריע לאנשים? הטעינה ל"כוחות"? זה העניין?! רציני אני שואלת.

RoiRoi88

New member
סתם מתוך עניין...

אתה טוען שדברים כמו טלפתיה לא הודגמו מעולם בטלויזיה באופן משכנע. אתה גם אומר שלא ראית עדויות לדברים כאלו (דברים שזזים או מרחפים בכח המחשבה), אבל בכל זאת, אתה מ א מ י ן שזה אפשרי!? (זה מה שהבנתי ממך). לדעתי המחשבה שלך מאוד לא לוגית ואני לא מצאתי את ההגיון שאולי טמון בה. ה"אמונה" בחייזרים היא דבר שונה מאוד, מכיוון שאדם שמאמין שקיימות צורות חחים נוספות ביקום, שעליהן לא שמענו ומעולם לא היו עדויות לקיומן, מבוססת על המחשבה המ א ו ד לוגית והגיונית, שלפיה אם היווצרות חיים במקום אחד (על כדור הארץ) משום דבר כבר התרחשה, אין סיבה שביקום אינסופי הדבר לא יחזור על עצמו בשנית. להתכנות של קיום חיים בהחלט יש עדויות (אנחנו אחת מהן). לעומת זאת, עדויות לתופעות על טבעיות, כמו טלקינזיס, טלפתיה וכו' אינן קיימות, ותופעות כאלו נוגדות את חוקי הפיזיקה. המסקנה המאוד הגיונית מכך היא שתופעות כאלה לא יכולות להתקיים, גם אם מאוד נתמיד (במדיטציה או כל דבר אחר) וגם אם מאוד נרצה.

LiranTheWizard

New member
אנחנו מגיעים כאן

לנקודה הבסיסית של אמונה - אתה מאמין באלוהים? אני כן. לא ראיתיו מעולם ואין לי מושג מה טיב הישות הזה שנקראת אלוהים או אללה או כל שם אחר בידי כל דת אחרת. למה יש אנשים שמאמינים בו? הם ראו את האל בכבודו ובעצמו? למה יש אנשים שמאמינים בבודהה? הם ראו אותו? הם חוו חווייה כלשהי? חלקם כן. האמונה שלי נובעת מהעובדה שאני לא יכול להוכיח שזה לא קיים (טלפתיה, טלקינזיס וכו'). אז כן, עדיף לי להאמין שזה קיים. אני לא חי בשקר מצד שני. וכן - אני אדם לא לוגי - לוגיקה היא צד חלש כאשר עוסקים בנושא כזה...

RoiRoi88

New member
סתם לידע כללי (על בודהיזם ובודהה)

בודהה הוא לא "אל" אלא היה אדם אמיתי שחי בערך לפני 2500 שנים. הוא היה נסיך ולימד אנשים כל מיני תאוריות, ונחשב אדם מאוד חכם (בזמנו). בודהה רצה הידע שלו יעבור וילמד גם לאחר מותו, אך ביקש שלא יהפכו אותו לדמות, אל ושלא יסגדו לו (למרבה האירוניה, שכן זה קרה).

למעלה