סקר מעניין

LiranTheWizard

New member
בתור מישהו שלומד

על מזרח אסיה באונ', העובדה הזו ידועה לי. תרגום שמו הוא "המואר". שמו האמיתי הוא הנסיך סידהארתא גאוטאמה שאקיאמוני. ויש סיפור סביב חייו כולל הסגפנות הקשה אשר כפה על עצמו. התובנה שלו הייתה מה שנקרא "דרך האמצע" - מצד אחד, לא לשקוע בסיגופים קשים ומצד שני, לא לשקוע בחיי הוללות. הוא פיתח את מה שנקרא "8 האמיתות", קרי דיבור נכון, כוונה נכונה ועוד 6 דברים שכרגע אני לא זוכר.

RoiRoi88

New member
מעניין...

חלק ממה שאמרת לא ידעתי (חשבתי שהוא דיבר על 4 אמיתות). אתה מוכן לפרט בבקשה (אם זה לא מצריך חפירה ארכאולוגית במחברות ישנות
) מהן שאר האמיתות?

homerJsimpson

New member
אני לא מאמין בכוחות

לא בטלקינזיס ולא בטלפתיה, ולמרות מה שלירן אמר, אני מאמין שגם אם מאוד מאוד תרצה ותנסה, לעולם לא תצליח להזיז חפץ ממקומו ב"כוח המחשבה". לא לאורי ולא לנמרוד יש כוחות, אבל, איש באמונתו יחיה.

0Pandemonium0

New member
יפה אמרת, בניגוד לאחרים כאן.

גם אני לא מאמין בזה, אבל יש לי גם ספר על העל-חושי עם תיעוד של מעשי ניסים שונים, ואחד מהם הוא מעבר דרך חלון פתוח תוך כדי ריחוף באוויר, וכניסה בחזרה לבית מחלון אחר. אני לא יכול לצטט מהספר כי אני לא יודע אם זה מותר, אבל חפשו מידע על דניאל הום. אני, כפי שציינתי, סקפטי.

homerJsimpson

New member
עד שאני לא רואה בעיניים שלי

מישהו מרחף, ובודק טוב טוב שאין לו חוטים- מבחינתי אי אפשר לעוף. גם אני סקפטי.

LiranTheWizard

New member
מכיר את הספר

הוא יצא בזמנו במהדורה בעלת כריכה גדולה יותר. שם זה נקרא "האנציקלופדיה של העל-טבעי" ועל הכריכה הופיעו 2 כפיות מכופפות. אותו אדם שריחף באוויר בין 2 חלונות הוא דניאל אום. רציתי לקנות את הספר הזה אבל עד היום לא עשיתי כן... אני גם חייב לראות עדות חיה לכך, למרות שזה לא מפריע לי להאמין.

0Pandemonium0

New member
לא, זה לא זה.

הספר נקרא "החוש השישי", מאת תומס רייק ורותי פישמן. וכן, המרחף הוא דניאל הום.

BOSS77

New member
טלפטיה וטלקינזיס בפירוש לא קיימים

לכל התמימים למיניהם, חד משמעית אין דבר כזה טלפטיה וטלקינזיס. ג'יימס רנדי מציע מיליון דולר למי שיוכיח שיש לו כוחות, אפילו הדבר הכי פשוט, אפילו לכופף כפית עם טלקינזיס או לדעת מספר שמישהו חושב עליו. עובדה שאף אחד עדיין לא הסכים להיבדק, מעניין למה. היו אנשים שטענו לכוחות אבל את כולם רנדי חשף. אז אל תהיו מטומטמים.

0Pandemonium0

New member
לפני שאתה מוכיח בכזו נחרצות שאין

כוחות על-חושיים כי אף-אחד לא הסכים להיבדק, לך תוכיח לי שאין איזה נזיר טיבטי אי שם בהרי אסיה שאפילו לא שמע על רנדי, או לחילופין אדם שכן שמע על רנדי, ופשוט לא מעוניין בכסף ובחשיפה. ועד שלא מוכיח את זה, אל תבלבל את המוח. ואת האמת? זה פורום לנמרוד הראל, אז רדו מאיתנו כבר עם ה"יש-כוחות-אין-כוחות" הזה.

למעלה