~סקר מרדכי בן דוד~

תשובותיי...

א.יאריך ימים על ממלכתו ב. אני אוהב יותר את שנות השבעים והשמונים אך גם את שנות האלפיים. ג.הייתי רוצה שהוא יבצע יותר מוזיקה חסידית אותנטית ד.כמה זמרים 1.יידל 2.שוואקי 3.שמעלצר 4.פרנס

תשובות

א. אני מאחל לו "עוד ישבו זקנים וכו` אבל עם המקרופון ביד, ב. שנות התשעים והתפלאתי שלא העלית את האופציה הזאת, ג. רוק ואוטנטי, ד, אין תחליף. מה לעשות.

ברוכים השבים...

התגעגנו אליך! אתה צודק אני מוסיף כעת את שנות התשעים (האלבום הכפול, משיח, תמיד בשמחה) ומענין איך מורדכי יצא עם רוק.

אמרתי לך

פעם שאני אוהב שאתה כותב מרדכי ולא מורדכי לא יודע למה? אתה שואל איך יתמזג מרדכי עם רוק וכי הוא לא הרקיד המונים לקול צלילי רוק מוקפצים? להלן רשימת שירי רוק קצרה, תמיד בשמחה, תמחה, אוי איזה שיר רוקיסטי, מבטן ומלידה, יידן, מה זה אם לא רוק, קלאסי? וגם ראוי שאעדכן את מפלס האינטליגנציה שלנו שגם שירים שקטים הם יכולים להיות רוקיסטים במהותם לדוגמא, קלי למה מתוך אין עוד מלבדו, לולא תורתך, ועוד ועוד, כך שמרדכי יודע טוב מה זה בדיוק רוק שרק ימשיך כך. ואוזני ימשיכו לינוק מצוף קולו השמיימי והמלאכי, וואי, הגזמתי בסגידתי איליו, תגיד, רפוש, איפה אני פוגש אותך מחר? באיזו שורה אתה יושב?

הכרטיס אצל חברי...

אגב בכלל לא הגזמת על מרדכי, ואכן לולא ממש שיר רוקיסטי.

t a p u z 1 1

New member
כל תקופה והיופי שלה.....

לדעתי מרדכי בן דוד שימשיך להיות מה שהוא ושלא ינסה לפזול לכיוונים אחרים יש פעמים שהוא הוציא שירי רוק יש פעמים שהוא הוציא שירי פופ או שירים אותנטים ותמיד הוא ידע מתי ובאיזה שלב להוציא אותם אז למה לנו לתת לו עצות תאמינו לי הוא יודע יותר טוב מאיתנו ובנוגע לזה שהוא מזדקן מה הבעיה עם זה ?...גם בזה יש יופי מסוים שהוא נותן היום שלא היה לו בצעירותו אז כל תקופה והיופי שלה. לגבי ירושה.....עדיין מאוד מוקדם לדבר על זה לדעתי..כמובן יש לנו את אברהם פריד יעקב שווקי ליפא שמעלצר מיכאל שטרייכר אפרים מנדלסון שלמה כהן מנדי וולד מנדי ג'רופי אברימי רוט שלומי דקס אהרון רזאל וכ"ו וכ"ו ומי יודע מי מהם יתפוס את מקומו אם בכלל...אז בואו נמשיך לחיות בשקט ובשלווה ללא דאגות מוקדמות כעין אלה...שיהיה לכם רק טוב....

לא ביקשתי עצות...

רק שאלתי באיזה סיגנון אוהבים יותר את מורדכי, לגבי זיקנותו אתה צודק והוא בינתיים גם לא כזה קשיש, לגבי היורשים שהזכרת קשה לי להאמין שיהיו כזה הרבה זמרים יורשים לגדול כמו מורדכי.

שיSY

New member
אז...

א. כן. (הדיסק מאמינים ממש לא מושקע) ב. שנות ה90. ג. רוק, אוטנטי. ד. יש הרבה ואי אפשר לדעת מי יהיה, אבל אולי ליפא שמעלצר.

שמתי לב שהרבה פה...

אוהבים את ורדיגר של שנות התשעים, האם זה בגלל שהאנשים היום כמעט ולא מכירים את החומר הישן והמשובח של ורדיגר?

מכירים ועוד איך

מיותר יהיה לציין את האלבום "נשמה" שכולו בעברית, או כולנו יחד אלבום מדהים שיש דואט נדיר של בן דוד ו פריד בצוותא, האלבום הזה גם כולל את שיר הנשמה והביאותים, או אם נזכיר את האלבום מהרה יבנה המקדש, שכולל את כה אמר של בנט, וכן האלבום "ירושלים לא למכירה" ועוד דוגמאות רבות באמתחתי כיד המלך, אבל ציינו את שנות התשעים כי שם היתה שיא פריחתו.

צודק...

בשנות התשעים עם הדיסק משיח היתה שיא פריחתו. אגב מהרה יבנה המקדש זו הקלטת היחידה שעדיין לא יצאה בדיסק.

צודק...

בשנות התשעים עם הדיסק משיח היתה שיא פריחתו. אגב מהרה יבנה המקדש זו הקלטת היחידה שעדיין לא יצאה בדיסק.

ורדיגר.

א.אני לא חושב שהוא כזה זקן וחוץ מזה תראה את שלמה ארצי כמה הוא זקן כך הוא משביח אותו דבר ורדיגר ב.שנות השבעים ג.מה שהוא היום ד.שלמה כהן.

Rצינית

New member
אז כך,להלן התשובות....

א.ורדיגר הוא סוג של יין ישן...ב.אם הוא סןג של יין ישן משמע של שנות ה2000.אבל לדעתי הוא טוב בכל הזמנים.ג.כל הסיגנונות יתאימו לו.ד.והיורש הענק שכבר מציץ מהחלון ומהסדקים מי אם לא.יעקוב שוואקי.שלדעתי כבר היום מתחיל לירש אותו...

יין ישן ומשובח

למה לפרוש? לדעתי יש לו עוד הרבה זמן לעסוק במוזיקה חסידית. איזה מ.ב.ד. אני אוהב יותר? אין העדפה אישית. יש לו "סחורה" טובה מהסוג הישן וגם מהחדש ויש לו "סחורה" פחות טובה מכל התקופות. מי יתפוס את מקומו? מאז חורבן הבית וכו'...

תשובותי לסקר

טרם הגיע זמנו לפרוש לעניות דעתי. קשה לי להחליט מי יהיה ה"יורש" כי לא חושב שמבין השמות שהוזכרו יש מישהו שמגיע לקרסוליו של מרדכי ולא חשבתי על מישהו אחר. ואני אוהב את כל הסגנונות שלו. בכל סגנון יש לו שירים טובים יותר וטובים פחות אבל כשמרדכי שר אז גם שיר פחות טוב הופך בפיו ליפה יותר.

ה מ ש י ח

New member
תשובות

א. ממש לא! אני לא חושבת שהוא מיצה את עצמו. יש מה לשמוע. ב. שנות השמונים, יש במוזיקה שלו המון רגש. לא שעכשיו אין לו; אבל למרדכי בן דוד של אז הייתה הרבה יותר הבעה. ג. חסידי אותנטי. ד. אין תחליף.

~סקר אברהם פריד~

א.איזה אברהם פריד אתם יותר אוהבים? של שנות האלפיים? של שנות התשעים? או של שנות השמונים? ב.איזה תחום סיגנון מוזיקה חסידי הייתם רוצים שאברהם פריד יבצע? רוק? פופ? דאנס? חב"די? חסידי אותנטי? ג.מי לדעתכם בבוא היום יתפוס את מקומו במוזיקה החסידית של אברהם פריד. ד.מה אתם אוהבים בקולו של פריד? סילסולים? חזנות? שירה בטון נמוך? ה. איך אתם אוהבים יותר אצל אברהם פריד? שירים שמחים? או שירים שקטים?

למעלה