סקר סופ"ש קטן

Juramento

New member
סקר סופ"ש קטן

בעקבות המסע שלכם לפולין והכרותכם ומידת התעניינותכם בנושא השואה: האם הייתם מצטרפים למסעות במדינות אחרות? הייתם מצטרפים למסע לאוקראינה או גרמניה לצורת העניין?

לגרמניה אמרתי כבר פה פעם

שאם אי פעם אני אסע לגרמניה זה יהיה אך ורק למסע שכזה בעקבות השואה ולא לשם חופשה או הנאה אך ורק לשם מסע בעקבות השואה

כן בוודאי...

פולין היא רק חלק קטן מהשואה. חלק משמעותי אבל לא ראיתי הכל ואני רוצה לראות עוד ולכן אם היה מתאפשר לי לצאת למשלחת לגרמניה או אוקראינה או הונגריה או כל מדינה שבה נרצחו יהודים בשואה אני אסע לשם ........

הרֵעוּת

New member
לגרמניה - בחיים לא.

כף רגלי לא תדרוך שם (בעז"ה). לדעתי זה ממש לפרנס את הגרמנים. אוקראינה - גם לא. הספיק לי המסע לפולין. מה שכן, אני מאוד רוצה לעשות טיול שורשים בעיראק. מאוד.

את מכלילה

לא כל הגרמנים נאצים, יש המון גרמנים נחמדים שאוהבים את ישראל וחוץ מזה בגרמניה הייתה פעם קהילה יהודית פורחת ומשגשגת, וגם שם נרצחו יהודים ללא שום סיבה. זה חשוב לבקר גם בארצות כאלו. זה כמו שאני אגיד לך על עיראק- אני לא אפרנס את העיראקים בגלל שהם ירו עלינו סקאדים ופטריוטים. לפעמים צריך להשאיר את העבר בצד ולהתרכז בהווה ובעתיד. כמובן שאני אל מתכוונת לשכוח מה שקרה שם, אבל עלינו להושיט להם יד בתקווה שזה יעזור........

irashady

New member
באמת????

זה נורא מפתיע... אבל זה יכול להישמע הגיוני.. כמו שהמורה שלי לאיסלם אמר לנו שרק 10% מהמוסלמים הם שיעים... (קיצוניים שעושים פיגועים וכו'...) אבל 10 אחוז זה כמה מליונים ביחס לכל המוסלמים בעולם...

הרֵעוּת

New member
איפה כתבתי שכל הגרמנים נאצים?

לא אמרתי שכל הגרמנים נאצים. ממש לא. אני, באופן אישי, לא אסע לגרמניה, בגלל שהם יצרו את השואה, הם גרמו לשואה. פולין היא ארץ שנכבשה ע"י גרמניה, היא לא הוציאה מתוכה את רוצח היהודים. בכל מקרה, הטיעון הזה הוא בעיקר רגשי, לכן קשה לי להסביר אותו.

irashady

New member
אני יכולה להבין אותך

גם אני בחיים לא הייתי מתכוונת ליסוע למקום הזה... ואם כן אז רק למסע...

את יודעת כמה פולנים

היו אנטישמים ורצחו יהודים גם לאחר שהשואה הסתיימה קחי למשל את פוגרום קילצה לא הגרמנים עשו אותו.....

morgold

New member
בטח שהייתי נוסעת !

קודם כל בשבילי,להרחיב את הידע שלי בנושא ושנית כי נרצחו שם יהודים ובשביל להמשיך ולשמר את זה אני רוצה להיות חלק מזה. וממש לא אכפת לי באיזה מדינה זה יהיה...כל מדינה שבה נרצחו יהודים.

izikd

New member
האמת שזה בעייתי,

למיטב ידיעתי בגרמניה לא נרצחו יהודים - כדי לא "לזהם" את האדמה של גמרניה, בגלל זה כל המחנות היו בפולין. אוקראינה? כידוע לי, לא הרבה נשלחו משם לגטאות, את אלו שלא ברחו החיילים פשוט הרגו, או לייתר דיוק שחטו.

Juramento

New member
טעות...

במקור, הגרמנים לא רצו שדם יהודי ישפך על אדמת גרמניה ולפיכך כל מחנות ההשמדה היו מחוץ לגרמניה...אבל נרצחו המון יהודים בגרמניה...מחנות גדולים מאוד ונוראיים. קח את דכאו לדוגמא. למרות שהם לא היו מחנות השמדה, נרצחו המוני יהודים במחנות העבודה והריכוז... באוקראינה יש הרבה מה לראות - קודם כל, גטאות, דבר שני, לראות את תפארת יהדות אוקראינה שחרבה, ובעיקר - את עבודתם של האייזנצגרופן - בורות ההריגה כמו באבי יאר לדוגמא.

Old Cat

New member
הכי פחות נרצחו בגרמניה

ראיתי פעם סיכום ולפיו עולה כי על פי גודל האוכלוסיה היהודית בתחילת שנות השלושים, והגודל היחסי שלה בכלל האוכלוסיה, מיהודי גרמניה נרצחו הכי פחות. הסיבה לכך היא שרבים מאד מהם היו חילונים, בעלי השכלה כללית רחבה, בעלי אמצעים ומעט מאד פעלו רק על פי דברי הרבנים בקהילותיהם. גם הרבנים בגרמניה ברובם היו משכילים יותר (השכלה כללית כוונתי) ובעלי פתיחות לחברה הכללית יותר מאלו שבמזרח אירופה. לכן הם פשוט נמלטו בזמן. במקומות אחרים למרות שהיה זמן הרי שהיהודים ברובם הגדול היו דתיים, נהרו אחרי דברי ההרגעה של רבניהם שדיברו על הצורך להמתין להצלה משמים ובינתיים לשבת בשקט (מה שלא הפריע לחלק גדול מהרבנים להמלט בעצמם). סיבת הקמת המחנות בפולין לא כל כך קשורה עם זיהום גרמניה, אלא סיבות לוגיסטיות ומעשיות כראוי ליעילות הגרמנית. הפולנים היו לפי התוכנית הבאים בתור להשמדת עם (בהיותם על פי הגדרת הנאצים אונטרמענטש - תת אדם).

Juramento

New member
אונטרמענטש

זה נכון, הפולנים והרוסים היו הבאים בתור להשמדת עם, ונכון שמחנות ההשמדה הוקמו בפולין בשל חישובים לוגיסטיים(פולין היא ארץ סעופת מסילות רכבת, מכילת אוכלוסייה יהודית עניפה, ונמצאת פחות או יותר במרכז מזרח אירופה). אך יש סברה כזו שאומרת כי הנאצים לא רצו שאדמת הרייך השלישי תתלכלך בדם יהודי מזוהם.

at22

New member
באמת?

לא ידעתי שלנאצים הייתה כוונה להשמיד גם את העמים הרוסי והפולני. לא נראה לי שזה נכון.

תורת הגזע

הפולנים והרוסים הם הגזע בסלבי והם מיועדים לשרת את גזה האדונים הגזה הארי ולבסוף להיות מושמשים אף למען בניית סדר חדש בעולם שיכלול רק את הגזה הארי.............

at22

New member
נכון, מיועדים לשרת.

לא להיות מושמדים. לא יודעת, לא שמעתי על זה אף פעם. האידאולוגיה שלהם דיברה על מאבק בין הגזע הארי לשמי, שסופו הוא השמדה. כאילו, מה, כמה עמים הם עוד התכוונו להשמיד?

את כל העמים שהם לא ארים

כלומר את רוב העמים היהודים היו רק עוד תחנה בדרך, אני יודעת שזה נשמע נורא אבל הם תיכנו לבנות סדר חדש בעולם שיושתת על הגזע הארי בלבד

Old Cat

New member
כמה עמים? הרבה......

הסלבים היו הבאים בתור, במיוחד הפולנים שכאומה (להבדיל מעם או גזע) היו מטרה מיוחדת עם "חשבון" פוליטי מיוחד בשביל הגרמנים.

למעלה