סקר סופ"ש קטן

צודק בהחלט...

מבחינת פולין הגרמנים כעסו עכל הפולנים מאז הקמת פולין ב- 1918 נכיוון שלצורך הקמתה נלקחו שטחים מגרמניה

irashady

New member
חח אתה לא מקשיב בשיעורי היסטוריה?

או שעדיין לא למדתם על זה?? אבל באוקראינה נרצחו המון יהודים... המון!!! בבורות ירי, משאיות גאזים... כי כשהגרמנים כבשו את אוקראינה היו שם נראה 3 מליון יהודים שהם היו צרכים להרוג... יש שם את באבי יאר... שיש שם מאות אלפים (אם אני לא טועה) של גופות יהודים קבורות בקברי אחים. כל הדודים של סבתא שלי וגם אבא שלה נרצחו באוקראינה ע"י הנאצים

Juramento

New member
בטח! עוד לפני שהתחילה ההשמדה

במחנות ההשמדה והריכוז, פלשה גרמניה לבריה"מ במבצע ברברוסה. בנוסף לצבא הכובש, הצטרפו לגדודים הלוחמים 4 גדודים מיוחדים(אייזנצגרופות A.B.C.D) שמטרתם היתה ריכוז האוכלוסיה האזרחית העויינת(אנשי דת, מתנגדים פוליטיים ובעיקר - יהודים), להוביל אותם ליערות, לגרום להם לכרות את קברם ואז - לירות בהם. בשל שיקולים פסיכולוגיים וכלכליים החליטו הנאצים לשכלל את השיטה ולהרחיק את הנרצח מהרוצח יותר, ולכן המשיכו בבריה"מ בשיטת משאיות הגז הניידות. לאחר מכן הוקם מחנה ההשמדה הראשון, הלא הוא חלמנו, בו היו משאיות גז ניידות ונייחות, ולאחר מכן, במבצע ריינהרד הוקמו שלושת מחנות ההשמדה טרבלינקה, סוביבור ובלז'ץ ולאחר תקופה בה הוקמו מרכזי רצח שונים(מידאנק, בוכנוואלד ועוד) הוקם בירקנאו - מחנה בת של מחנה האם אושויץ 1, שהוא היווה ה highlight של מחנות ההשמדה מבחינה טכנולוגית וביצועית, אליו זרמו מדי יום ביומו משלוחים מכל רחבי אירופה, וגם מחוצה לה.

בגרות בהיסטוריה חחחח

סתם לא אבל גם בזכות הבגרות בהיסטוריה למדתי משהו על השואה אני זוכרת שהמורה הייתה מדברת על משהו ואני קראתי בספר שלנו עדויות וכל מיני דברים על המחנות ועל השואה

irashady

New member
בעזרת הבגרות הזאת

למדתי כ"כ הרבה... אני יודעת פשוט כ"כ טוב... בשינוי של 180 מעלות ממה שידעתי שנה לפני

at22

New member
חח תודה

אני יודעת את זה. התכוונתי לשאול אותה אם המשפחה של שבתא שלה נרצחה בבורות, שאלה אישית.

irashady

New member
האמת אין לי מושג...

רק לא מזמן שאלתי את סבתא שלי כי ידעתי שהיא הייתה בפרטיזנים... לא חשבתי שמישהו מהמשפחה שלי בכלל היה קשור לשואה חוץ ממנה... והיא סיפרה לי שרצחו את כל המשפחה של הדודים שלה, והמשפחה שלה ברחה ותפסו אותם ואת סבתא שלי לקחו לפרטיזנים, ואת שאר המשפחה שלה לקחו הנאצים... וכשהיא מצאה אותם כבר אחרי כמה שנים... נראה לי רק את אחותה היא מצאה... אני לא זוכרת... היא אמרה שאת אבא שלה כבר הרגו.. אני לא יודעת בדיוק איך.. גם לא רציתי לשאול...

Old Cat

New member
בל נשכח שאושוויץ היתה במקור

מחנה צבאי של חיל הפרשים הפולני, שהפך בתחילה למחנה מעצר וכלא של אסירים פוליטיים ושבויים. הבנינים נבנו לשימוש הצבא הפןלני הרבה לפני המלחמה. נסיון ובדיקת ההיתכנות של המתה בגז ושריפה (כתהליך תעשייתי מהיר) נעשו שם בתחילה על אסירים פולנים ושבויי מלחמה רוסים. בירקנאו נבנה מלכתחילה כמחנה השמדה.

Juramento

New member
כמובן,

אושויץ היה כמובן מחנה צבאי, ואחר כך השתדרג להיות בית מאסר לחיילים רוסים, ואחר כך כשהנאצים שדרגו אותו להיות מחנה ריכוז הם בנו על הבניינים עוד קומה, ולבסוף גם משרפה ותאי גאזים. בירקנאו, בשל המהירות היחסית בה הוקמה, הורכבה מבתני עץ בעיקר(במחנה הנשים יש כמה בתני אבן)

izikd

New member
אישית

כשאנחנו נוסעים כמשפחה לחו"ל, אז אנחנו מרבים ללמוד גם על הקהילות היהודיות ומבקרים בגטאות היהודיים. עד כה היינו ברובעים היהודיים בונציה (הגטו היהודי העתיק ביותר), פראג (גולום, מסריק), בודפשט (ראולף הינברג (?)). גרמניה? כיום בגרמניה קיימים נאצים, ולא "כיום בגרמניה קיימים אנשים טובים", זאת אומרת אחוז הנאצים הוא נמוך יחסית. ואני מאמין שבגרמניה יש לא מעט לראות בקשר ליהדות הפורחת לפני השואה, ועל היהדות בזמן השואה.

irashady

New member
אני הייתי רוצה בהחלט

אבל רק במסע שהוא כמו המסע לפולין... שהוא לא נסיעה לבד.. וזה עם מדריכים שמסבירים

בהתחלה כשקראתי תשאלה../images/Emo77.gif

חשבתי שממש לא! אבל לפני שעניתי, קראתי תשובות של אחרים ואז חשבתי שבעצם למה לא? זה יכול להיות נייס לצאת לעוד מסע כמו לפולין, רק חבל שזה לא יכול להיות, סיימתי ביצפר

irashady

New member
תחשבי על זה

שעכשיו את מתחילה חיים עצמאיים.... טוב פחות או יותר... אבל זה צעד לקראת חיים משלך...

lihi r

New member
כן...

קודם כל אני מאוד הייתי רוצה לנסוע לגרמניה למסע שורשים בגלל שאחרי השואה המשפחה של אבא שלי הייתה שם ואבא שלי גם נולד בגרמניה ככה שיש לי קשר למקום. בקשר למקומות אחרים כמו אוקראינה כן הייתי רוצה לצאת לשם למסע שיהיה כמו המסע לפולין כי למרות שפולין הכי מוכרת ומוזכרת בנושא השואה יש עוד הרבה מדינות שבהם נרצחו יהודים וגם בהם אני מאמינה שצריכים לבקר וגרמניה היא אחת מהם

כן

רומניה והונגריה מאוד. טיול שורשים. ולא היה אכפת לי לצאת לגרמניה או אוקראינה. יכול להיות מעניין.

mayamoreno2001

New member
הייתי נוסעת

למסע גם שם כדי לראות ולהרגיש גם שם היה שואה זאת אומרת בכל אירופה היתה שואה צריך לבקר בכל מקום ומקום כזה...

ה י י ל ה

New member
אני אישית לא הייתי נוסעת.........

קודם כל מספיק לי לנסוע למסע כמו זה פעם אחת בחיים גם אם זה לפולין או למדינה אחרת. לגרמניה לא הייתי נוסעת כי כמו שרבים אחרים כבר אמרו כאן קשה להגיע למקון שבו התחילה הזוועה הזו. אולי הייתי נוסעת למסע שורשים בהונגריה, רומניה , אוסטריה אבל אני לא בטוחה בזה............

למעלה