סקר-עזרה בבית..

candy77091

New member
סקר-עזרה בבית..

שאלה לנשים ולגברים על נשותיהם. כמה הגבר עוזר בבית מה הוא עושה?הוא עושה דברים שהוא אוהב לעשות או שזה בקבלת עול?איך הגעתם למצב שהוא יעזור?טבעי אצלו?או שהיה צריך לבקש ולדבר..

אביטל60

New member
אצלנו

הענינים הסתדרו מאליהם... בעלי מוריד זבל ועושה קניות באופן קבוע... וכשהוא רואה שלחוץ הוא גם עוזר עם הכלים. בסך הכל כרגע, כל עוד אין ילדים זה מעולה כי אין הרבה מה לעשות אבל אני בטוחה שכשיהיו בעז"ה, הוא יעזור גם בלי שאני יצטרך לנדנד לו... למרות שיש דברים שאני לא ירצה שהוא יעשה. אני חושבת שנקיון הבית זה תפקיד של האישה ואני לא מרגישה נוח עם זה שהוא יעשה את זה, וברור שגם עם כביסות... לסדר זה עוד בסדר...

אביטל60

New member
אה שכחתי!

והוא ורק הוא מתעסק עם חשבונות, בנקים, תשלומים! אני מחוץ לעסק

candy77091

New member
זה דיי מקובל בציבור שלנו.

אם כי כמו תמיד אצלינו זה הפוך.

אביטל60

New member
לא נוחות פיזית

נוחות נפשית. אני מרגישה אישה לא מוצלחת אם בעלי צריך לשטוף רצפה... (כאילו מועלת בתפקידי כאשה) אבל לפי מצב הבעלים ששוטפים, עושים כביסות, מחליפים מצעים... אני צריכה להרגיש דווקא נוח מאוד..

אני מקוה שבעז"ה שכשתהיי בהריון

כן תתני לו לשטוף רצפה - זה מאוד קשה להתכופף ולסחוט תסמרטוט עם כל הבטן...

בעלי הוא היד הימנית שלי

תמיד אבל תמיד כשאני מבקשת עזרה - הוא עוזר ובשמחה
עושה דברים שהוא אוהב לעשות (כגון: שטיפת כלים\רצפה, טיפול בפיצקלה,בישול,מפעיל כביסה, תולה כביסה) אף פעם לא דיברנו על הצורך בעזרה - זה פשוט בא מאליו עד לפני הלידה היתי עובדת בימי שישי, והיו ה-מ-ו-ן פעמים שהגעתי הביתה וה
היה כבר מוכן לשבת

ניסית לדבר איתו על זה?

אולי תנסו תרעיון של חלוקת תפקידים? - תחלקו בינכם מה כל אחד עושה, ואם נגיד הוא לא יסדר את מה שהוא קיבל על עצמו לסדר אל תסדרי את זה את, אלא תחכי שהוא יסדר.

candy77091

New member
תארי לעצמך שאם אני שואלת בפורום זה אומר שאני

נואשת,כי תמיד היו לי עצות לכל דבר שנשאל כאן.. ניסיתי את השיטה הזאת וזה לא עוזר שום כלום.כי כשאני לא מסדרת משהו שהוא צריך אז הוא אומר לי שאני קטנונית כביכול ואני טוענת בחזרה שאם אתה לא תעשה את זה אתה לא תזכור לעשות וזה מעכיר את האוירה בבית, מצד שני זה מתסכל אותי שאני מרגישה שאני עושה כמעט הכל לבד. למה זה קורה:אמא שלו היתה עקרת בית,היא היתה עושה הכל בבית אף אחד לא היה צריך לעזור או לעשות משהו בבית,הוא אף פעם לא טרח לנקות,לסדר או להכין לעצמו אוכל ובגלל שבמשפחה שלהם יש מעט ילדים והוא הבכור הוא מאוד מפונק.עוד יחסית לזה שהוא לא עושה כלום בבית שלו הוא עושה הרבה אצלינו בבית אבל בעיניי זה לא שלמות.. למשל הוא אומר שהוא שונא לשטוף כלים אבל כשאנ ימבקשת הוא שוטף,אבל זה מעצבן לבקש כל פעם..ביום שישי הוא עוזר לי לסדר..אבל המצב רחוק מלהיות מושלם בעיניי..

../images/Emo24.gif

יש כאן שתי בעיות: 1. שהרגילו אותו ב
לחיות כמו מלך בלי לעשות כלום וחבל (ואני בטוחה שאמא שלו מצטערת\תצער על זה) 2. שהוא עושה דברים (יחסית למה שהיה לפני החתונה) וזה לא כ"כ מוצא חן בעינייך איך שזה מתנהל. תסתכלי על הצד החיובי, הוא עושה יותר דברים מפעם (נכון שאת צריכה לנדנד - אבל בסוף הוא עושה) אולי יעזור שתתנהגי איתו בעניין הזה כאילו הוא ילד קטן, ובסוף כל מטלה שהוא יעשה תתני לו מחמאה, אולי זה ידרבן אותו לעשות יותר? בהצלחה

candy77091

New member
זה בדיוק מה שאני עושה..

אמא שלו לא מצטערת ולא תצטער על כך.עד היום זה ככה כשהוא מגיע לבית הוריו.

יש לי רעיון בשבילך../images/Emo8.gif

תראי לו את השרשור הזה... שהוא יבין שהוא מ-מ-ש אבל מ-מ-ש חריג באסכולת הגברים...(בתחום זה) סתאאם... הדבר היחיד שמובטח לך במקרה זה שאם עד היום הוא "סבל" בשקט את קשריך הענפים עם המחשב, מרגע זה, הוא יעשה הכל כדי שתיפרדי מ"מחרחר המריבות" הלזה
ואותנו- חברותיך?- ישנא לנצח!!!! אבל נראה לי שעדיף לך לוותר קצת בתחום הזה, ולא להרוס תאווירה המקסימה ששוררת ביניכם!!!! זה פשוט לא שווה את זה! מה נראה לך? שאם הוא כן יעזור לך זה יהיה מושלם כמו שאת רגילה?- בכל מקרה תצטרכי להתגבר על עצמך ולא להעיר הערות כדי לא לעצבן... כמו שאת כבר יודעת -אין מושלם בחיים

candy77091

New member
כן זה גם מה שאני חשבתי..

תאמיני לי שאני כבר לקחתי את כל האפשרויות בחשבון ואף אחד לצערי לא חידש לי משהו שעד כה לא ראיתי.. מה שאמרת בקשר לשירשור- הוא שונא השוואות,תמיד הוא אומר לי-"אני זה לא הם" ואם אני אתחיל בעניין הזה אנחנו לא נסיים-כי אם הוא יתחיל להזכיר לי,איך אני ממש לא דומה לכל הנשים האחרות אז זה יראה ממש רע..

אצלנו

ב``ה הבית מונה 7 נפשות בלעה``ר כך שאין מצב שלא אעזור בכל, בשטיפה, בניקיון כללי, בכביסה, כמובן בבישול (בעיקר לשבת). עם הזאטוטים האכלות, החלפות, כלים, גיהוץ. והכל הכל.. בשמחה ובכיף.. מבחינתי זה מובן מאיליו. וכמובן שאשתי היקרה מאוד מעריכה ומוקירה..

../images/Emo45.gifבעלי עוזר במספר תחומים

הדחת כלים
, אפיה ובישולים
, אמבטיות לעוללים
,והרבה תיקונים
אמממ וכמובן- מוריד ת'זבל|פח ועורך קניות
יש דברים שעשה באופן טבעי כמו עבודות במטבח וקניות, ויש דברים שאני מבקשת ממנו אז הוא עושה ברצון כמו: הורדת הזבל ואימבוט הילדודס. אבל בשני דברים הוא מוציא לי ת'נשמה באופן שיטתי: 1.) תיקונים שונים, שקל לו כ"כ לעשות לי- יש לו ידי זהב אבל כל פעם זה סיוט עד שהוא מועיל בטובו לעשות אותם.
2.)סידורים ושליחויות בעיר וכל הענינים הכספיים
אבל ישנם תחומים שאין לו בהם דריסת רגל: גיהוץ, כביסות, סידור ונקיון הבית,אריזה לפני נסיעות, בכל הנ"ל אני "בודדה במערכה"...

candy77091

New member
מדוע אין לו דריסת רגל

את לא נותת לו(יש כאלה נשים) או שהוא לא רוצה?

למעלה