סקר-עזרה בבית..

קצת מזה וקצת מזה...

כביסות אני לא סומכת עליו וכנ"ל בגיהוצים- הוא מעולם לא התעסק בתחום הזה בתור בחור ופעם אחרי לידה ביקשתי ממנו להכניס לי רק מכונה אחת של לבנים -הרתחה והוא הכניס שם מגבת בצבע בורדו שצבעה לי את כל הגופיות שלו ושל הילד בורוד- ואז- לפני 5 שנים עוד לא היה מודרני ורוד לבנים
בקשר לניקיון- הוא משתמט- לא אוהב לנקות ולסדר ומעדיף שאקח עוזרת... הבעיה היא שגם אני שונאת לנקות אז כשלא באה עוזרת, המצב ביש...

candy77091

New member
מזכיר לי את המצב.

כשהם לא אוהבים משהו אז תקציב לא תקציב לא חשוב,כשאת לא אוהבת משהו אז תתמודדי.

נעמה92

New member
אצלנו

העיננים הסתדרו בטבעיות הוא מנקה שוטף את הריצפה מחליף את המצעים, אני מכבסת ומכניסה למייבש והוא מקפל, אני מגהצת אני מבשלת הוא לפעמים עושה כלים- נדיר ביותר הוא שונא ולי לא אכפת אה... והוא עושה את כל התיקנוים בבית וכמובן מוריד את הפח, קניות גם בד"כ ביחד שיינו מעורים בעיניני הכספים ואני חושבת שזה חשוב ששני בני הזוג יהיו מודעים לכספים... אני

טחג

New member
זה אחד הדברים שקשים לי כרגע

כלומר, עכשיו אנחנו בתק' שהוא עושה די מעט בבית ואני לא רואה איך אפשר לשנות את זה. הוא מפזר את הילדים בבוקר לגנים (אני מלבישה, הוא מארגן סופית ונותן לאכול), ועושה להם אמבטיה כשחוזר מהעבודה. מעבר לזה כמעט כלום, פעם ב... זבל ופעם ב... כלים. הוא עובד ואח"כ לומד תורה. יש לו הרבה דברים שהוא משתדל להספיק ביומית ולא מגיע לדברים אחרים. הוא עובד גם בימי שישי כך שאין לו אפשרות לעזור גם ביום זה. חוזר יחד עם הילדים או אחריהם - זה הזמן שאני משתדלת שישאר בו מינימום של דברים לעשות. בעבר, היו תקופות שהוא עבד פחות/לא עבד בכלל ואז הוא היה עושה הרבה יותר דברים בבית. וגם - הייתי מקפידה (משתדלת גם היום) להודות לו על כל דבר שעשה. ונראה לי שזה עזר בזמנו שעשה יותר. אה, ואני גם אחראית על כספים, בנק, קניות וכדו'. לא מעניין אותו בכלל. כך שכרגע אני בתחושה שכל הבית על הכתפיים שלי ולא יודעת איך לשנות את זה.

candy77091

New member
גם התחושה שלי וזה נורא וכמה אני מבינה אותך.

מצד שני-לא הייתי נותנת לו לנהל עניינים כספיים, מסיבה יחידה,הדמיון שלו חזק מהמציאות.

טחג

New member
קנדי

אני רוצה לנסות להאיר לך נק' קטנה. את כותבת ש"לא הייתי נותנת לו לנהל עניינים כספיים....", ואני חושבת שיש לך כאן טעות שיתכן שמשפיעה גם על שאר התחומים בבית שלכם. זה לא צריך להיות מצב שאת "נותנת" לו או לא "נותנת". אלא איזושהי חלוקה של תחומי האחריות בהתאם למה שמתאים לשניכם, ולא בהתאם למה ש"את" מחליטה. אני מרשה לעצמי לכתוב לך את זה כי זו נק' שגם לי יש בעיה איתה - איזושהי נטיה לנהל את הבעל. מאיך שאני קוראת אותך את נשמעת אישה דעתנית וחזקה, והדברים לא נאמרים בשלילה כלל! וגם אין לי כוונה שאת צריכה להפוך להיות "אשה קטנה" בבית שלך. אבל נראה לי ששתינו צריכות לראות איפה אנחנו "מנהלות" מדי את הבעלים שלנו, במקום להיות שותפות שלהם. ושוב, הדברים נכתבו מתוך כוונה להיטיב, ולא מתוך רצון לקנטר או לפגוע חלילה. שנזכה כולנו לבתים מאושרים!

candy77091

New member
צדקת באבחנה שלך.

השאלה היא איזה בעל שותף לעסק יש לך. בעלי מכיר בתכונות האלו שלי ונוח לו מאוד עם זה,כי הוא בדיוק ההפך ממני.ולכן הוא גם מוקיר לי הרבה תודה על זה.אז לא הכל כ"כ מוחלט וברור בעולמינו.

למעלה