סקר קהל:)

סקר קהל:)

שאלה לכל הבני דודים. מה זה דו קיום בשבילכם? תנו דוגמאות לדו קיום מתוך ניסיון אישי שלכם או מתוך חשיבה שזה דוגמא טובה לדו קיום.

מוחמד5

New member
דו קיום

דו קיום בשבלי זו מערכת יחסים בין אנשים שונים , לא בהכרח בין בני שני עמים שונים.ולא בהכרח שוויונית אבל צודקת. אני בעד המושג שותפות . שותפות בגורל, במזג האויר , במשאבים..........

THE WIZARD 55

New member
אהלין איבן עמי..

לחיות יחד כשכנים, ללמוד יחד, לא לשים לב בכלל שיש משהו שונה שמבדיל אותנו זה מזאת.. לבלות יחד, לצחוק יחד, לשמוע שירים יחד, למגר את שנאת החינם, לפתוח את הלב, להקשיב לפני שמדברים, להבין את האחר.. זה בגדול דו קיום

KingTino

New member
דו קין זה דבר מורכב

דו קיום זה דבר שנטול שנאה לאחר , נטול דאגות גזענות, זה ששני אנשים לא מאותם גזע או דת או ליאום חיים ביחד בשלום, אלה מתחתנים מאללה ואלה מתחתנים מאללה, שהכל בניהם ורוד ויפה, שיש בניהם כבוד הדדי , דאגה הדדית זה לזה, ובאמת הכל בניהם מיוחד זה דו קיום כיום אצלנו אין כאן דו קיום , אפילו בעיר הדו קיום חיפה, זה רק נראה שיש דו קיום, אבל בתור חיפאי, אני אומר לכם השנאה שוררת ברחובות

צודק, גם אני חיפאי ובחיפה באמת אין דו קיום

אמיתי, יש סוג של שקט תעשייתי מדומה, יחסי גומלין על בסיס אינטרסים כלכליים וכל דבר קטן יכול לגרום ליחסים לצלול לאיבה ועויינות מוחשית (למשל יחס הערבים למלחמת לבנון השניה).

THE WIZARD 55

New member
למה לא, דווקא יש לדעתי..

כשאתה אומר יחס הערבים למלחמת לבנון השניה למה אתה מתכוון.? היתה תמיכה בישראל, נשמעו קולות בודדים לקראת סוף המלחמה שהיו נגד המלחמה

רוב ערביי ישראל ובתוכם ערביי חיפה

ראו בישראל כאשמה במלחמה, כהצד התוקפן, מבחינתם ישראל היתה פשוט צריכה להתקפל ולתת ישר לנסראללה את מה שהוא רוצה. אולמרט מבחינתם היה הרשע בכל הסיפור ולקטיושות התייחסו בסלחנות, גם כאשר הם פגעו בבתים ומשפחות של ערבים ("הוא לא התכוון לפגוע בערבים...הוא התנצל...זה היה בטעות..." כאשר ידוע שקטיושות הן דבר לר מדוייק שהופעל נגד אזרחים). רוב ערביי ישראל לא תמכו בישראל והקייס ה""מבריק"" שלהם היה: "בלבנון נהרגו יותר אנשים מאשר ישראל...", זאת אומרת, WTF? מה הקשר? גם לגרמנים וליפנים נהרגו יותר אנשים מאשר לבריטניה וארה"ב במלחמת העולם השניה? על מה לעזעזל זה מעיד?...על כלום!.

KingTino

New member
אני חולק עליך

הרי במלחמת לבנון השניה , מתו כמעט רק ערבים ישראלים ובמיוחד מחיפה אם אני לא טועה מתו חמש, , המלחמה הכתה את חיפה בפרט, במיוחד האיזור הערבי וואדי אנסנאס, בוא לא נשכח את שוכנת בת גלים שהרוב בה מאוכלס בערבים, ערבי חיפה באמתו נזקו מהמלחמה, אבל בוא לא נלך רחוק ונגיד מילה טובה לערבי חיפה , וגם ליהודי חיפה, שבמלחמה הראו בגרות ובאמת פעלו על תקן של דו קיום שכולם התאחדו לחזק זה את זה, ואני כמעט שלא שמעתי קריאות נגד המדינה מצד הערבים, וגם לא שמעתי קריאות נגד הערבים מצד היהודים, מלחמת לבנון היתה הדוגמה הקלאסית לדו קיום בחיפה, תקן אותי אם אני טועה יובלי

במלחמת לבנון השניה רוב הנפגעים היו יהודים

היו כמה נפגעים בחיפה, כמה נדמה לי בעכו והסביבה וכמה בנצרת (נפגעים: פצועים/הרוגים ונזק). הקטיושות לא נפלו בעיקר על וואדי ניסנאס אלא גם על וואדי ניסנאס, רקטות נפלו גם במקומות אחרים בחיפה ובכלל חיפה, לא היתה הנפגעת העיקרית, אלא צפת, קריית שמונה ונהריה. ערביי חיפה אומנם לא יצאו לרחובות חיפה בהפגנות תמיכה המוניות בנסראללה (באמת תודה רבה...), אך הם ראו באלומרט כמי שאשם במלחמה, מבחינתם היה עדיף שישראל בכלל לא תגיב ורק תתיתן לאדון נסראללה את מה שהוא רוצה. מאחר והגדוד שלי לא גיוס למלחמה, אני הייתי בעיר כמעט כל הזמן, הסתובבתי בה והשתתפתי בהפגנות תמיכה במדינה וחיזוק ידיו של צה"ל ומולי היו הפגנות של יהודים אנטי ציונים וערבים במושבה הגרמנית ומרכז הכרמל. וערבים שעברו לידינו קראו לנו "פאשיסטים" (אין גבול לחוצפה ועזות המצח...). היחסים היו מאד מתוחים ודיי עויינים בין היהודים לערבים במהלך המלחמה.

THE WIZARD 55

New member
האמת ששמעתי מעט קולות שאומרים כך בחיפה

האמת יש לי הרבה ביקורת על איך שהמלחמה התנהלה על כך שהכניסו חיילים במקום להמשיך ליירט מהאוויר על כך שלא חיסלו את מקומות הירי, והם המשיכו לירות עלינו כאן.. במלחמה כמו במלחמה, זה אני אני או האוייב, ובמקרה הזה נסראללה הוא האוייב שלי. אז נכון שבתור אחת שלא היתה רוצה לראות הרג של אזרחים חפים מפשע, זה כואב שנהרגו שם אזרחים.. אבל אם אני שמה על כף המאזניים את החיים של הילדים שלנו או שלהם, התשובה ברורה.

THE WIZARD 55

New member
ועוד משהו

נסראללה כיוון את הטילים לבתי הזיקוק בחיפה, הוא רצה שכוללללם ימותו, גם ערבים וגם יהודים ממש לא אכפת לו שחיפה מלאה בערבים.. אז מבחינתי, שהוא ימות לפניי..

KingTino

New member
ערבי חיפה זעקו את זעקתם בתור ערבים

ושאם הם זעקו את זעקתם בתור ערבים , הם לא הגנו על נסראללה מבחינתם נסראללה יכול למות ואני אומר לך את זה בלב שלם, אבל ערבי חיפה זעקו את הזעקה הכי גדולה , היא התושבים הלבנונים מה אכפת להם, הרי הם אלה שסבלו יחסית לחיזבאללה שלא נדבר על כפר קנא , ולא נדבר על הילדים שמתו מתחת להריסות הזקנים , בגלל הפגזות, ואני לא אומר שפה לא מתו ואני לא אומר שלא כאב לי פה , אבל המלחמה התנהלה ממש לא כפי שמלחמה מתנהלת, צה"ל רצה להראות כוח, ולא אבחן את המטרות, ונסראללה הוכיח לצה"ל שהוא שם זיין על התושבים הלבנונים והישראלים, עיקר הכוח שלו,

צה"ל לא רצה "להראות כוח"

צה"ל הכריז על כוונותיו וקרנה לאנשים להתפנות - משם הכל החלטות של הלבנונים. חיזבאללה, כמו החמאס, ירה, פעל ושהה בתור הכפרים, בתוך ביניינים וישראל הפגיזה היכן שהיה, ולכן נהרגו גם אזרחים. אבל מה, יש איזו תפיסה מעוותת שנעוצה בשטיפת מוח ולא עובדות, שישראל יורה על אזרחים בכוונה, שישראל שואפת להרוג אזרחים, וכמובן ערביי ישראל קונים ברצון רב את התפיסה הזאת של ה"ציוני האכזר" (מבחינתי תפיסה זו לא שונה מהפרוטוקולים של זקני ציון). עצם זה שאתה משווה בין צה"ל לחיזבאללה מראה על תפיסה מאד מאד מטועת ומעוותת, כאילו בסך הכל מדובר ב2 צדדים שווים שמתקוטטים בינהם. חיזבאללה הוא אירגון טרור בתוך מדינה שמשתמש באופן שיטתי באזרחים כמגן אנושי ואז מצייר את הצד השני כמי שפוגע באזרחים, הוא יורה ללא אבחנה באזרחים, הוא פולש לשטח של מדינות ריבוניות ובחוצפתו עוד דורש תשלום.

KingTino

New member
חיזבאללה בשבילנו ארגון טירור

בשבילם הוא צבא שמגן על החירות שלהם, כמו שאנו אומרים שצה"ל הוא הצבא שמגן עלינו ווהם משווים אותו לארגוני טירור כל אחד ומה חושב, אבל צה"ל לא פעל בחוכמה במלחמה הזאת למרות שהוא יצא מנצח, אבל הוא עם הנצחון שלו גרף המון הרג של חפים מפשע וזה חבל וזה עוד כתם על מדינת ישראל

גם צה"ל נחשב אצל רוב ערביי ישראל כאירגון טרור

צה"ל לא פעם בחוכמה - נכון, המטרות לא הושגו. יצא מנצח? - לא, המטרות לא הושגו. במלחמה נהרגו הרבה מאד אזרחים לבנונים - נכון, ככה זה שלא לוקחים אזהרות הרצינות/תומכים בחיזבאללה/החיזבאללה יורה מתוך בתי מגורים קטיושות או מקים בונקרים בכפרים, אין מה לעשות.

KingTino

New member
מה שצה"ל לא הבחן שם

זה שמי שמתנגד לחיזבאללה ימות, הרי הכח הא זה שמכריע כמו פה מי הכוח היהודים והם המכרעים במדינה הערבים עוד פרט שולי לכן שם מי שיש לו כוח הוא זה שיכול להשפיע והוא השפיע, חזבאללה שלח טילים מבין הבתים נכון, אבל האזרחים המסכנים אתה חושב שרצו בכך? אתה טועה, אני לא היתי חושב שמישהו היה רוצה שהילדים שלו ימותו בלילה שהם ישנים או בבוקר שעוד לא גדלו והם תינקות בקשר לנצחון של צה"ל , הוא ניצח אבל קל מאוד לצה"ל וישראל להתבכיין שהפסדנו במלחמה כי צה"ל הכניס כוח בינלאומי לגבול שלא היה אף פים, הוא הזיז את חיזבאללה ללטאני , שכל הזמן היה על הגבול, צבא לבנון ירד לדרום , זה נצחון גדול לצה"ל אגב, זה שצה"ל אומר הפסדנו זה שלא ישלם מחיר כבד בהסברים לעולם על ההרס ועל ההרגע שבצעו שם

למעלה