סקר קטן ומהיר

Atenolol

New member
הצד האפל של חלק מהקורסים במשפטים

שני דברים בקורסים למשפטים מעלים לי את הסעיף: * מקראות בהיקף שלא מאפשר לסטודנט הגון לקרוא אותן באמת * הרצאות במתכונת הכתבה שאינן מותירות רגע למחשבה המקראה של זלצמן היא לא הארוכה במקראות, אבל ההכתבה הסיזיפית לא מוסיפה בעיני. רק אחר כך אני מגלה שהיא חזרה על עצמה שלוש פעמים.

Atenolol

New member
אהממ....

זכותך כמובן לחשוב מה שבא לך, ולנהוג כפי שאתה מוצא לנכון. באשר אלי - אפשר להגיד עלי הרבה דברים, אבל נאיבי... נו טוף. בכל מקרה, במדינתנו הצינית וחסרת הלב, נאיביות היא בעיני לא התכונה הגרועה ביותר שאפשר לחשוב עליה. אקבל את הנאיביות שאתה אולי מייחס לי כמחמאה. תודה!!

BlackUnicorn

New member
א. הכל אפשרי, השאלה היא כמה חיים

אתה רוצה שיהיו לך... ב. דווקא הרצאות במתכונת הכתבה, אישית, גורמות לי להבין ולזכור את החומר יותר טוב מכל הרצאה אחרת. אבל זו הדפיקות שלי... כל מה שזלצמן הרצתה עליו עד היום ושנכחתי בו, נכנס לי למוח ולא יצא... היא כאילו לועסת בשבילי את החומר. אמנם זה משעמם קצת אבל זה מבטיח שאני אדע את החומר פרפקט. ולא יודעת, בשבילי זה עובד. אני מזהה במהלך הכתיבה מתי היא חוזרת על עצמה ויודעת מתי לא לכתוב... הבעיה מתחילה כשמגיעים עייפים מדי ואין כוח גם לחשוב וגם לכתוב תוך כדי.

Atenolol

New member
להקליד/לכתוב ולחשוב?

אני מצטער, אני זכר, אני לא מסוגל לעשות שני דברים בבת אחת. אני לא זוכר על איזה נשיא של ארה"ב אמרו שהוא לא מסוגל ללכת וללעוס מסטיק בו זמנית. אז להקליד/לכתוב ולחשוב? גדול עלי!

QueIronia

New member
דווקא אני מוצא את שיטת ההכתבה

של נינה כמאוד טובה. נוח לי פשוט להקליד את מה שהיא אומרת. אבל יכול להיות באמת שיותר קשה להספיק אותה אם כותבים ולא מקלידים. בכל מקרה, המקראה של נינה סבירה מאוד באורכה. היא יותר קטנה, למשל, מהמקרה של בינ"ל עם גרוס - קורס של 4 נק', והמקראה כוללת רק 2/3 מהחומר...

B L I M P

New member
התשובות שלי

טוב... הכי אהוב- חוזים. זה אשכרה מעניין ונשמע שימושי כבר בשנה א. (באמת הכי אהוב זה שיווק, אבל זה לא משפטים, אז כבר לפורום אחר..) הכי שנוא - עונשין. וכפי שאני אומרת מפעם לפעם כשאני נדרשת לכתוב עבודה: "ואט דה פאק?"

noyale21

New member
../images/Emo20.gif

1. מבוא לתורת המשפט 2. משפט חוקתי, דיני ראיות, בדיעבד אני חושבת שהקורס בנזיקין גם היה נהדר

Avalanch

New member
שנוא-דיני משפחה ../images/Emo178.gif, אהוב-עונשין ../images/Emo24.gif

שאלה קשה../images/Emo13.gif

מקצוע אהוב- נזיקין, ציבורי, משפחה, ביטוח, סד"א, סד"פ וירושה. שנוא- חברות, מיסים, קניין (עם המרצה, דווקא את השיעורים עם המתרגלת אני אוהבת), משפט בינלאומי פומבי, משפט עברי. אלו המקצועות שאני זוכרת

lala182

New member
אוהבת- חוקתי, עונשין שונאת- אנגלית משפטית

חוזים

lala182

New member
אני לא באת"א...

כן יש עוד אוניברסטאות...
בכל אופן בגדול אני יודעת שהקורס בסופו של דבר ישתלם גם מי שיש לו אנגלית מעולה (ולי יש) מגלה שהאוצר מילים המשפטי שלו לא משהו וזה בהחלט קורס שיתרום בפרקטיקה... אבלללל בפועל צריך להשקיע המון- יש לי כמות אדירה של טקסטים (בד"כ קשים וארוכים) באנגלית לקרוא לכל שיעור. כל שיעור יש לנו בוחן יוצא שעל קורס של שעתיים סמסטריאליות אני משקיעה הכי הרבה מכל שאר המקצועות... גם המבחן הסופי אצלנו לפחות אמור להיות קשה יחסית... מה שגם זה שפה זרה ולי אישית (ולעוד רבים כמוני) יש רתיעה רק בגלל זה... (ושוב לי יש אנגלית טובה... לומדים איתי חבר'ה שלוקחים קורסים במתקדמים1 בנגלית רגילה והם ממש סובלים כי נורא קשה להם...)

sacrament

New member
מיסים עד כדי כך גרוע? /-:

אמרו לי שזה מקצוע מאוד מאוד חשוב ולא לסיים לימודים בלעדיו... איך את מתרשמת מהחשיבות שלו? כדאי לוותר ולא ללמוד אותו?

למעלה