סקר קטן

Lildi

New member
סקר קטן

מה הם שלושה ספרים הכי אהובים עליכם? שלושה הספרים האהובים עלי ביותר הם: 1. הרוזן ממונטה קריסטו 2. The Gadfly ( הספר של הסופרת אט'ל וויניץ', ואני לא יודעת איך קוראים לספר בעברית, אז רשמתי באנגלית) 3. שרלוק הולמס

stush

New member
3 ספרים...../images/Emo41.gif

סקר קשה....חחחח
1. שבט דוב המערות\ ג'ין מ. אואל (|בלי ההמשכים!!!) 2. שבעת המנעולים\ אסתר שטרייט וורצל 3. ציפורים מתות בסתר זה ספרים שלא קראתי מזמן... אבל ממש אהבתי...

bla blla

New member
3 הספרים:

1.שבט דוב המערות- ג'ין מ. אואל 2. ציפורים מתות בסתר 3.שיניים לבנות- זיידי סמית stush יש לנו ספרים דיי דומים.... גם אני ממש אהבת את שבעת המנעולים...

Lildi

New member
אני רואה

ששתיכן כתבתם על הספר שבט דוב המערות. על מה הוא מספר?

stush

New member
אוווווווווף!../images/Emo41.gif

כתבתי עכשיו משהו ממש ארוך.. ואז תפוז נתקע ולא פרסם את זה.. כשיהיה לי כוח אני אכתוב עוד פעם...

olga267

New member
ו- 3 הזוכים הם... ../images/Emo47.gif

שאלה קשה.. מאוד קשה אפילו.... אבל אני אנסה בכל זאת: 1."המשחק של אנדר"/ אורסון סקוט קארד (עם ההמשכים, אבל בין ההמשכים במיוחד את "טרילוגיית הצללים"- הצל של אנדר, הצל של ההגמון ובובות צללים). 2."המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה"/מארק האדון (אני לא יודעת איך כותבים בעברית כי יש לי את זה באנגלית, אז תסלחו לי) (ספר מדהים לדעתי ומאוד נוגע ללב). 3."מישהו לרוץ אתו"/ דויד גרוסמן. אבל רק בשביל הפרוטוקול, הבחירה הייתה לי מאוד קשה, ואני אפילו לא בטוחה שבחרתי נכון. בכל מקרה, קראתי בחיים ספרים רבים וטובים, ואם היה לי זמן וכוח, הייתי כותבת פה את כולם (רק שאני יודעת שאף אחד לא יקרא את זה, אז...
).

אייני

New member
אין לי שלושה ספרים...חחח...

אבל הספר שאני תמיד נשאר נאמן לו הוא שר הטבעות! (בלי כל ספרי ה"תוספת" כמו "אגדות שלא נשלמו" או "הרפתקאותיו של טום בומבדיל"..) מישהו קרא? אהב? הצליח להחזיק מעמד עם ה"כובד" של הספר? (ואני לא מתכוון לכובד במשקל אלא לכובד בשפה)

Lildi

New member
אני לא ממש

בקטע של פנטזיה, וקראתי רק את הספר הראשון, וזה אחרי שראיתי את שני הצריחים, ובכלל הסיבה היחידה שבכלל ראיתי את הסרטים וקראתי את הספר של שר הטבעות היא בגלל לגולס (אורלנדו בלום למי שלא יודע)

Athaclena

New member
רק 3 ספרים?

אי אפשר! טוב, בהגבלה (עצמית) של ספרי ילדים בלבד, אני אצליח לצמצם את הרשימה ל-3: The phantom tolbooth (
סוגדת...) חומריו האפלים, ואם רק אחד - the amber spyglass אחרון אחרון חביב - אנשי השטיח (כי הברומליאד זו טרילוגיה)

פתאום אני מרגישה בורה...

לא קראתי את הספרים שהזכרת ופרט לחומריו האפלים אפילו לא שמעתי עליהם... אפשר הרחבה?

Athaclena

New member
זה לא את... the phantom tolbooth:

the phantom tolbooth של norton juster זה ספר שתורגם לעברית אבל בקושי מכירים אותו, אבל הוא פשוט מעולה. מסופר על ילד בשם מיילו (MILO) שאין לו ענין בחיים, כל היום בבי"ס מכחה לחזור הביה אבל כשמגיע הביתה אין לו מה לעשות ("הוא העיף מבט על חדרו ונאנח. עוד צהריים ארוכים... הוא הסתכל על הספרים שהוא אף פעם לא קרא, הצעצועים שלא שיחק בהם והמכונית שקנו לו והוא נסע בה רק פעם אחת..." ציטוט מזיכרון ובתרגום רופף שלי). אבל יום אחד הוא חוזר ורואה מתנה בחדר שלו שמעבירה אותו לעולם אחר מוזר מאוד: הוא פוגש watchdog שנראה כמו כלב רגיל חוץ מהגוף שהוא שעון מעורר. הוא מגיע לעיר המילים - dictionopolis ומגלה שמילים גדלות על עצים ("לא ידעתי שמילים גדלות על עצים!" -"כסף לא גדל על עצים, נכון?" -"נכון..." -"אז אם לא כסף, למה לא מילים?") בקיצור, עובר הרפתקאות שונות ומשונות שנוגעות בקלילות בכל מיני תחומים - שעמום, מילים, מספרים, קולות, מראות ועוד. אין לי מושג איך התרגום יצא, קשה לי להאמין שזה יצא טוב כי יש כל מיני משחקי מילים (דבורה בשם the spelling bee, מכשפה בשם the not-so-wicked which, וה-whether man). אף על פי שזה ספר עם מסר (כי מיילו כמובן חוזר עם עניין בחיים ובלה בלה בלה), ואף על פי שזה זה בולט שזה חינוכי, זה עדיין ספר שאפשר ללמוד בכיף, בלי הרגשה של force-feeding. כל כך אהבתי את הספר בצעירותי שידעתי אותו כמעט בעל פה... לסיום: היה סרט שמבוסס על הספר. אני לא מאוד זוכרת אותו, אבל לא התלהבתי במיוחד. והנה על הספר באמאזון, שם אפשר לקרוא את הדפים הראשונים ולראות כמה מהציורים (ב-search inside this book) ולקרוא 383 ביקורות קוראים...

../images/Emo22.gifאיזו הקלה....

יש לך מושג ( או למישהו אחר...) איך קוראים לזה בעברית? נשמע ספר מעניין ומוצלח ואני אמנם קוראת אנגלית אבל ל-א-ט, כך שמעדיפה בהרבה מקרים לקרוא את התרגום.

sagiberg

New member
בעברית הוא נקרא: "המגדל הפורח

באויר", אבל אני חוששת שאפשר להשיג רק בחנויות יד שניה. ספר נפלא

Athaclena

New member
זה לא את... the phantom tolbooth:

the phantom tolbooth של norton juster זה ספר שתורגם לעברית אבל בקושי מכירים אותו, אבל הוא פשוט מעולה. מסופר על ילד בשם מיילו (MILO) שאין לו ענין בחיים, כל היום בבי"ס מכחה לחזור הביה אבל כשמגיע הביתה אין לו מה לעשות ("הוא העיף מבט על חדרו ונאנח. עוד צהריים ארוכים... הוא הסתכל על הספרים שהוא אף פעם לא קרא, הצעצועים שלא שיחק בהם והמכונית שקנו לו והוא נסע בה רק פעם אחת..." ציטוט מזיכרון ובתרגום רופף שלי). אבל יום אחד הוא חוזר ורואה מתנה בחדר שלו שמעבירה אותו לעולם אחר מוזר מאוד: הוא פוגש watchdog שנראה כמו כלב רגיל חוץ מהגוף שהוא שעון מעורר. הוא מגיע לעיר המילים - dictionopolis ומגלה שמילים גדלות על עצים ("לא ידעתי שמילים גדלות על עצים!" -"כסף לא גדל על עצים, נכון?" -"נכון..." -"אז אם לא כסף, למה לא מילים?") בקיצור, עובר הרפתקאות שונות ומשונות שנוגעות בקלילות בכל מיני תחומים - שעמום, מילים, מספרים, קולות, מראות ועוד. אין לי מושג איך התרגום יצא, קשה לי להאמין שזה יצא טוב כי יש כל מיני משחקי מילים (דבורה בשם the spelling bee, מכשפה בשם the not-so-wicked which, וה-whether man). אף על פי שזה ספר עם מסר (כי מיילו כמובן חוזר עם עניין בחיים ובלה בלה בלה), ואף על פי שזה זה בולט שזה חינוכי, זה עדיין ספר שאפשר ללמוד בכיף, בלי הרגשה של force-feeding. כל כך אהבתי את הספר בצעירותי שידעתי אותו כמעט בעל פה... לסיום: היה סרט שמבוסס על הספר. אני לא מאוד זוכרת אותו, אבל לא התלהבתי במיוחד. והנה על הספר באמאזון, שם אפשר לקרוא את הדפים הראשונים ולראות כמה מהציורים (ב-search inside this book) ולקרוא 383 ביקורות קוראים...

Athaclena

New member
ועכשיו: טרי פראצ'ט!

טוב, אז הסופר הדגול (אל תשימי לב אליי, אני גרופית שלו) כתב גם כמה ספרי ילדים שתורגמו אפילו (!) הראשון הוא אנשי השטיח, על אנשים שגרים בשטיח. ספר קסום ויפה ומאוד מיוחד... והוא כתב אותו בגיל 17 (ושכתב מאוחר יותר), וגם צייר ציורים. אח"כ יש את טרילוגיית הננסים או הברומליאד, שמתחילה עם ננסי המשאית ואני לא יודעת איך קוראים להמשכים בעברית - באנגלית זה truckers-diggers-wings. ובדיוק כתבתי עליו מגילה בפורום טרי פראצ'ט אז אני רק אשים קישור לשם ברשותך. בכל מקרה מומלץ מאוד.

למעלה