סקר קטן

nikita j y

New member
אנשי השטיח זה חמוד../images/Emo9.gif

אוי זה נשמע כל כך נוראי בעברית...
אנשי השטיח

mydas

New member
סופר טוב

בעברית סדרת הננסים זה: ננסי השטיח " המכרות " המשאית ננסי הכנפיים. אני דווקא הרבה יותר אהבתי את עולם הדיסק.(ובשורות טבוות כמובן)

הממממ.... ../images/Emo57.gif

1. בשורות טובות/טרי פראצ'ט וניל גיימן. 2. שני ירחים/שרון קריץ'. 3. Neverwhere/ניל גיימן. ויש עוד כל כך הרבה במקום שני ושלישי >_<

jtm

New member
אי אפשר להחליט

אהל שלושת הראשונים שעולים לי בראש הם: 1. על העיוורון. 2. איש האשליות/פול אוסטר. 3. ספר אקראי של דוד גרוסמן (מתוך: יש ילדים זיגזג, מישהו לרוץ איתו, ועוד כמה שראתי לפני הרבה שנים וכבר שחכתי את השמות שלהם). בעיקרון אלה לא האהובים ביותר, אבל הם בהחלט נכנסים ל Top 50

nikita j y

New member
המממ....../images/Emo80.gif

1) "המשחק של אנדר" (ו"הצל של אנדר")
2) הרואים למרחק (אני מחשיבה את שלושתם כספר אחד
3) "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה

The Mad Hatter

New member
רק שלושה?! P:

בלתי אפשרי. אז אני אכתוב את השלושה הראשונים שעולם בראשי, למרות שזה לא לגמרי מחייב. 1) וילט/שרלוט ברונטה (וגם ג'יין אייר) 2) תמונתו של דוריאן גריי/אוסקר ווילד 3) פריחה שנתאחרה (קובץ של ארבעה סיפורים קצרים)/אנטון צ'כוב ומבין ספרי הילדים- 1) אליס בארץ הפלאות/לואיס קרול 2) כפר אשמדים/אנטוני הורוביץ 3)כל ספרי הילדים של טרי פראצ'ט-שכוללים את סדרת טיפאני, טרילוגיית ג'וני, טרלוגיית הננסים ומוריס. לא קראתי את כולם, אבל קראתי נציגות והשאר בתכנון. אהבתי במיוחד את wee free men (בסדרת טיפאני) ----------- נ.ב עברתי תאוריה! שזה אומר שיש לי זמן לקרוא ואפילו לנשום קצת בין המבחנים! ואולי בעוד כמה שנים אני ממש אסיים את כל מה שהשאלתי מ-20 ספריות שונות. *_* נ.ב2-קניתי שני ספרים: איך גורמים לאהבה להישאר של טים רובינס וקרטר מנצח את השטן של גלן דייויד גולד. מישהו קרא ויכול להגיד לי שלא בזבזתי סתם כסף? :)

sagiberg

New member
זו משימה בלתי אפשרית../images/Emo2.gif אבל

בין האהובים עלי ביותר נמצאים: שלושה בסירה אחת ההוביט ו.... אוי, ממש קשה לבחור......עליזה בארץ הפלאות

MetaalSryus

New member
יאי, זה קשה...../images/Emo141.gif

1. המשחק של אנדר 2.הארי פוטר 3. כל דיומא שקיים... אפשר גם ארבע? 4. הרואים למרחק

Lildi

New member
דיומא

הוא הסופר האהוב עליי ביותר! וכל הספרים שלו שקראתי הם הספרים האהובים עלי)

רק שלושה? זה קשה... אבל שלי:

1. האפיפיורית יוהנה - דונה וולפולק קרוס 2. ella enchanted - gail carson levin 3. כל הסיפורים הקצרים של אסימוב (מחר כפול 9, שקיעה וסיפורים אחרים, בארץ הרובוטים וכו') ואני חייבת לרשום את זה: 4. טאק לנצח - נטלי באביט ספר מדהים ומעורר מחשבה

ברוכה הבאה אומה!../images/Emo140.gif

אלה אנצ'נטד אכן ספר מצויין וכנ"ל אסימוב. על האחרים שמעתי טובות וטרם הספיקותי... אגב, אני מתעלמת מהשירשור הזה כי נראה לי לא אפשרי ולא מייצג אותי לבחור כה מעט ספרים.

או. קי. אני מנסה...../images/Emo41.gif../images/Emo8.gif

* הסיפור שאינו נגמר/ מיכאל אנדה * מומו/ניכאל אנדה * מישהו לרוץ אתו/דויד גרוסמן כימים אחדים/ מאיר שליו *אבק כוכבים/ טרי פראצ'ט וניל גיימן * הכחול האבוד/לויס לורי * מונה מספר לכוכבים/ לויס לורי * ספר התיבה המזמרת/ נתן אלתרמן *בורות/לואיס סצ'ר *המכשפה מרח' מלצ'ט 3/ גדי טאוב *ספרי השירה של של סילברשטיין- בקצה מדרכת הרחוב, אור בעליית הגג, ליפול למעלה * ד'ר סוס ( באופן כללי...) *פרשת ג'יין אייר /ג'ספר פורד * סדרת אנדר/ אורסון סקוט קארד וזו היא רק ההתחלה לה לה ותיכף אזכר בהמון ששכחתי, ועוד אחרי שהשתדלתי להתמקד בעיקר בספרי נוער( פרט לכמה מסתננים...) כמעט בלי ספרי "מבוגרים" ובכלל בלי ספרי ילדים קטנים(טוב, מסתנן אחד...). בקיצור- כן, כן, אני פשוט אוהבת ספרים.טובים.

olga267

New member
על הכבוד על הרשימה ../images/Emo45.gif

דווקא אשמח אם תכתבי גם כמה "ספרי מבוגרים"... אני קוראת הכל...

טוב, ספרי מבוגרים:../images/Emo132.gif

כל הספרים של גרוסמן ( חוץ מ" שתהיי לי הסכין"- פחות אהבתי) , מאיר שליו- כימים אחדים שכתבתי ורומן רוסי המקסים, ואגב- גם שני ספרים עיוניים על ספרים של מאיר שליו- "בעיקר על אהבה" וסוד אחיזת העיניים"- מאלפים, מחכימים ומרתקים שניהם, אוהבת אתגר קרת אבל כדאי לשאוף למנות קטנות, אמי טאן, "מה יהיה בסופה של הילדה הזאת" /טל עומר, דורית רביניאן- שני הספרים, "אהבה בימי כולרה" ו"מאה שנים של בדידות"/ מארקס, שירה- יש לי חולשה לאלתרמן ואוהבת גם לאה גולברג, רחל, רוני סומק ועוד ועוד, אוהבת את הכתיבה של יאיר לפיד למרות שספריו קלילים, ואגב- גם "גיא אוני" וספרי ליזי בדיחי של אמא שלו- שולמית לפיד."עפיפונים" של רומן גארי,"האפר של אנג'לה", ועוד ועוד ועוד...

stush

New member
גמני...../images/Emo41.gif

אוהבת ספרים של דויד גרסמן (למשל, "משהו לרוץ איתו" ו"יש ילדים זיגזג") ושל מאיר שלו ושל אמי טאן.... אני חייבת הגיד, ספרים מצוינים!

והמובנים מאליהם ששכחתי-

אליס (שניהם) ופו(גם שניהם...), ופיטר פן שהוא ספר בעייתי שיש לי אתו קשרים מורכבים...

אז גם רשימה קצת יותר ארוכה שלי:

ילדים ונוער אבל גם מבוגרים:
האסופית - 3 הספרים הראשונם בסידרה בלבד.
חמישה ילדים והזהו - אדית נסביט
המשחק של אנדר - אורסון סקוט קארד
המעניק - לויס לורי
סדרת חומרי האפלים - פיליפ פולמן
ילדת הגבעות - אלואיז מקגרו
בורות - לואיס סצ'ר
טיגאנה - גאי גבריאל קיי
הבושם - פטריק זיסקינד
הסיפור שאינו נגמר - אנדה