סקר
מה ההתמכרות שלך?

zoro3

New member
רק להיום של מכורים אנונימים

19 באוגוסט סדר עדיפויות "אנו מרכזים את המאמצים שלנו בבעיות החשובות ביותר בחיינו ועוזבים את היתר. אנו עושים כל פעם דבר אחד בלבד, וככל שאנו מתקדמים, אנו מגלים עוד ועוד מקום לשיפורים." טקסט בסיסי, עמוד 54 אמרו כבר שהחלמה היא פשוטה - אנו צריכים לשנות רק את הכל! זה יכול להישמע גדול מדי, במיוחד כשאנו חדשים ב'מכורים אנונימיים'. אחרי הכל, לא כולם באו לפגישה הראשונה משום שהחיים שלנו היו נפלאים. להפך, רבים מאתנו באו לאנ-איי באמצע המשבר הנורא ביותר של החיים שלנו. היינו זקוקים להחלמה - ומהר! עוצמת השינוי הנדרשת בחיינו יכולה לשתק אותנו. אנו יודעים שלא נוכל להתמודד עם כל הדברים שצריך לתקן. לא בבת-אחת. איך אנו מתחילים? כבר התחלנו. עשינו את הדבר הראשון, הברור ביותר שיש לעשות: הפסקנו להשתמש בסמים, והתחלנו לבוא לפגישות. מה השלב הבא? אותו דבר, אבל הרבה יותר. אנו עושים מה שאנו יכולים. אנו הולכים בדרך ההחלמה בכך שעושים את הדבר שמול עינינו. רק כשזה יושלם, נחשוב על מה שיבוא אחר-כך. לאט אבל בטוח, נמצא שאנו מתקדמים בדרך, ועם כל יום שעובר אנו מתקרבים יותר לאנשים שאנו רוצים להיות. רק להיום: אלך בצעד ההחלמה בכך שאעשה את הדבר שממש מול עיניי.

ferrytale

New member
היי... שאלה ../images/Emo35.gif

מאיפה לוקחים את כל ה"מאמרים" האלה??? כל פעם רשום מע"מ אחר כנראה שזה ספר או דרך טיפול כזאת, אני צודקת?

בוזיקית

New member
עניתי תשובה אחרת

מפני שאצלי זה שילוב של התמכרות לאוכל ולאינטרנט...

ה מוזה

New member
../images/Emo140.gif ובאותו נושא - אינטרנט

אתמול בלילה נותק לי האינטרנט ככה פתאום וישר האדרנלין התחיל לבעבע , כמובן טלפונים בהולים לתמיכה מסתבר שכלום לא יעזור ,עבודות תשתית ייתכנו תקלות אמר לי התקליט ואז?.. הוי אז התחלתי להבין כשישבתי מול המסך מנסה כל דקה את ה"התחבר" אולי אני באמת מכורה לתפוז?
[ מעבר לחיוך יש מן האמת ] איך אתם מגיבים כשפתאום לוקחים לכם את אינפוזיית האינטרנט ?

אני מגיבה בלחץ ..

המון טלפונים לתמיכה שלהם מבקשת בכל לשון אומרת להם שזה לא מתחבר לי שיתחשבו בי שאני לא יכולה עם מחשב וברגע שאני מחוברת אני נושמת את אותה נשימה שכולנו מכירים ש" אוי סוף סוף," מכירים נכון? זה מה שקורה לי בכל אופן

סלינוש

New member
לא פייר

אני מכורה לכמה וכמה, למה אין אופציה כזו? אוכל אינטרנט סיגריות רחמים עצמיים ואם כבר ברחמים עצמיים עסקינן, אז אני מרגישה זקנה בלה וממורמרת, מחר אני בת 20 ולא השגתי כלום בחיים....

../images/Emo41.gif רוצה לספר לכם ../images/Emo41.gif

שלאחר "שישים שנות קופסא" (טרמינולוגיה רפואית למעשנים יותר מקופסת סגריות ליום: קופסא ליום נחשבת ל"שנת קופסא" שתי קופסאות ליום = 2 שנות קופסא)
אינני מעשנת מזה עשרים וחמישה יום
רק רציתי לשתף.

ה מוזה

New member
../images/Emo24.gif כל הכבוד ברבורית

את יודעת חשבתי על מה שכתבת על קופסאות .. קפצה לי מחשבה שככל שישארו יותר קופסאות על המדף כך נאריך יותר את חיי המדף שלנו
ובכלל טוב לראות אותך פה

יעל :-)

New member
ברבורה! ../images/Emo24.gif

כמה טוב לקרוא. כל כך שמחה!! (ומקווה שגם את) בהצלחה בהמשך. גאה בך!!
עשית לי חיוך

תמשיכי להיות חזקה ברבורה../images/Emo45.gif

על גמילה מאלכוהול אני תמיד חשבתי משהו לעשות בבית עם המון כוח רצון התמודדות חזקה ומודעות עצמית .למרות שזה לא כרוני האלכוהול שלי אבל כל התמכרות מתחילה כך או אחרת. ואני מעשנת 2 קופסאות סגריות ליום, נהנית מהעישון ולכן לא מפסיקה זה טוב לי אף פעם לא חשבתי להפסיק לעשן . אבל בהצלחה גדולה בכל אופן כל הכבוד על הכוח שלך.

נירילי

New member
שלום לכולם

אני מכורה לכדור נגד כאבים אלגולזין פורטה ,היום לקחתי כבר 40 כדורים ,אינני יודעת מה לעשות כבר עם עצמי ,אני בדיכאון כבד ,ומרגישה פיסית ונפשית רע מאוד ,מאיפה מתחילים ? אני בירידה תלולה מאוד ,בכול תחומי החיים ,אובדת עצות ,מה לעשות אני מתביישת מאוד .? האם יכולים לעזור לי ?.ואיך?. תודה נירילי

ה מוזה

New member
מקווה שזו טעות הקלדה

ברוכה הבאה יקרה מקווה שמספר הכדורים שהקלדת הוא טעות הקלדה (?) 40 כדורי משככי כאבים ביום אחד נשמע לי כמות עצומה אינני בעלת ידע רפואי או הסמכה ,אך כל תרופה כשהיא במינון כה רב עלולה לסכן אותך ולהפוך לרעילה , אז קודם כל אשאל את בסדר שם ? אשמח לשמוע שאת בסדר . יש כנראה סיבה שאת נוטלת משכך כאבים , אך עם הזמן ככל שמעלים מינון כך הכאב אינו מגיב לאותו המינון וזהו מעגל שכדאי לשבור האם את יכולה שלא ליטול את הכדור ? שוב, מציעה לך להעזר בעזרה מקצועית ,רופא משפחה נראה לי כתובת טובה אל תתביישי ,אין לך במה להתבייש זו לא בושה לבקש עזרה גם עזרה סיוע ותמיכה נפשית ,מומלץ לפנות ולקבל את העזרה מאיפה מתחילים ?... מתחילים בזה שנושמים עמוק אפשר שתפני לקופת החולים שלך ? תתחילי בהתחלה "אני מכורה לכדור נגד כאבים אלגולזין פורטה " אולי כל שאר הדברים שציינת קשורים קשר כל שהוא לאותה התמכרות ? במינון שכזה אולי הכדור פועל גם על הצד הנפשי לא רק הפיזי .. בכל מקרה מדגישה - חשוב שתקבלי עזרה מקצועית . ומוטב שעה אחת קודם ואנחנו כאן נהיה לך מקום של הקשבה ותמיכה אך חשוב שאת העזרה תקבלי במציאות - ומקצועית המון בהצלחה יקירתי נשמח אם תעדכני אותנו בבשורות טובות

נירילי

New member
לא טעות

לא טעות ,זה נכון ,אני לוקחת בערך כל שעתיים 4 כדורים ,כך שבסוף היום זה יוצא כמות עצומה ,הפסקתי כבר לספור ,הבעיה היא גם נפשית וגם פיסית ,הגוף כואב ,וגם הנפש ,אין לי כוח יותר ,אני יודעת שאני גומרת לעצמי את החיים לאט לאט ,אך לא כל כך איכפת לי ,אני בדיכאון כבר הרבה מאוד שנים ,ולא ניראה לי שאצא מזה אי פעם ,אינני יכולה יותר להמשיך וליסבול ,לכדור הזה יש כניראה איזו שהיא השפעה עלי אינני יודעת אך זו עובדה ,אני לא בטוחה בכלל שאני רוצה להפסיק ,אני מקווה שזה יקצר לי את החיים ,הרופאה בקופת חולים ,איננה רצינית ,ואיננה אחראית בכלל ,מאוד מאוד אדישה ,אני מחכה כבר הרבה זמן שיקראו לי למרפאה לבריאות הנפש במקום מגורי ,אך עברו כבר 3 חודשים ,ואין הם מתקשרים אלי ,למרות שבעלי התקשר איתם מספר פעמים ,הם יודעים את מצבי ,אך אינני יודעת מה מונע בעדם סוף כל סוף לקרוא לי ,אדישות בכל מקום ,חוסר איכפתיות איננו חדש לי בחיים ,מזמן הרמתי ידיים ,רק האלגולזין עוזר לי לעבור את היום ,מה אעשה ? אינני יודעת ,אנשים אינם עדינים ,מאוד מחוספסים ,לא מתאים לי יותר ,אני מרגישה רע מאוד נפשית ופיסית ,אין לי כוח יותר ,כל יום אני רואה בערוץ 10 בשעה שתיים וחצי בצהרים ,תוכנית של מדיום היוצר קשר עם המתים ,אני מאמינה בזה מאוד ,מאוד ולא חושבת שזה מפוברק ,התוכנית הזאת בנתיים עוזרת לי לא לישלוח יד בנפשי ,קשה לי בהחלט קשה לי ,מה אעשה ?

seaגל

New member
מתוקה

אל תחכי שהאנשים בקופה יצרו איתך קשר תגשי את לשם ואם יש צורך גשי למיון לקבלת עזרה ספרי מה קורה לך מנסיון יודעת אני כמה זה קשה אבל את הבושה שימי בצד אל תרימי ידיים אל תוותרי על חייך.... תאחזי בכל דבר שמחזיק אותך כאן בכל דבר שעוזר לך לא לשלוח יד בנפשך עכשיו זה הזמן לשלוח יד לנפשך ולעזור לה לעזור לה לאט לאט להתגבר על ההתמכרות הפיזית והנפשית לעזור לה לאט לאט לצאת מהחושך חזרה אל האור.... מקווה שתעשי זאת שלא תחכי שתמצאי את הכח לעזור לך!!! ואנחנו כאן ללוות ולהיות לאוזן קשבת ולכתף בהצלחה!

למעלה