סקר

queen man

New member
סקר

מי לדעתכם הכי מושפע מqueen? 1 מטאליקה 2 רדיוהד 3 דריים טיאטר 4 ג'ורג' מייקל 5 הפוליס 6 משהו אחר (תצינו)

rainbow 1974

New member
אממממ...

אני לא ממש יודעת אבל אולי ג'ורג' מייקל.. אני עונה על זה מתוך לחץ! (אהמ.. אהמ..)

Teo Toriatt

New member
מאוד

לא סתם - אפילו Queen של ה 70 (כמובן עם עדכונים לסאונד) הם בהחלט מושפעים, לא אמרתי טובים באותה מידה או שווים להם אבל ההשפעה ניכרת לאורך כל היצירה שלהם, לא סתם הם היו אמורים להופיע עם Queen בהייד פארק (עם, לא כמופע חימום, ממש איתם) אבל זה בוטל בגלל הדחיה של המופע.

I n n u e n d o

New member
סורי אבל...

ממש אף אחד מהם 1.מטאליקה - לא דומים לקווין בגרוש
2.רדיוהד - סגנון יותר שקט מקווין 3.דרים טיאטר - אין מה לשוות ביניהם 2 להקות שונות לגמרי 4.ג'ורג' מייקל - סגנון שנות ה80 פופ שנות 80 כזה... 5.הפוליס - קיימים תקופת זמן קצרה לאחר שקווין הוקמה קווין לא השפיעו אז כל כך על המוזיקה וכמו שאמרו מעלי The DARKNESS הכי מושפעים. הן מבחינה וקלית והן מבחינת מראה

אדומה2

New member
פעם פעם

הייתה להקה שקראו לה אקסטרים. הם היו מושפעים מקווין מכף רגל ועד ראש. הבעיה היחידה הייתה שפרט לגיטריסט עם האצבעות ההיפר אקטיביות שלו, הם היו להקה רעה במיוחד. אבל עדיין מושפעת מקווין.

Teo Toriatt

New member
Extreme מושפעים מ Queen?

למה את אומרת את זה? אמנם היה להם את נונו הגיטריסט המשתולל אבל לא הייתי אומר שהם הושפעו - הם היו רוק אמריקאי קלאסי. יש לי את כל האלבומים שלהם (לא מסובך, יש כולה 4) אין שם הרמוניות של קולות, שינויי מקצב, כמה ערוצי גיטרה או כל מאפיין אחר של Queen. השיר הכי קרוב אולי זה More than words שכמובן יש לו ביצוע מרגש במופע לזכר פרדי שהשתלב ב Love Of my life אבל לא הייתי קורא לזה השפעה...

אדומה2

New member
Extreme

יש שם הרבה מאוד הרמוניות קוליות, אולי אין שינויי קצב בתוך שיר ספציפי, אבל הם עשו כל מיני אקספרימנטים, ובטח שבטח שנונו השתמש בכמה ערוצי גיטרות במקביל, לא רק שאפשר לשמוע, אלא שהם גם דיברו על ההשפעות של קווין במגוון ראיונות- כולל ההשפעה של בראיין על נונו. אין ספק שהם היו רוק אמריקאי (לא ממש במיטבו, למרות ש- Get The Funk Out הוא שיר סבבה בעיניי), אבל הם היו מושפעים קשות מקווין. אגב, גם אקסל רוז אמר שהוא הושפע מקווין, וזה לא ממש נוכח בעבודה שלו. גם ג'ורג' מייקל הושפע מקווין כפי שהוא מעיד על עצמו- אבל גם זה לא הדבר הכי נוכח בעבודה שלו. כשאני הקשבתי לאקסטרים שמעתי השפעות ברורות. השיר שאתה נתת הוא ממש לא דוגמא להשפעה של קווין. זה שהם חיברו את השירים זה ממש לא דוגמא. אם אתה רוצה הרבה דוגמאות אתה יכול לקבלן בשפע באלבום Three Sides To Every Story. החלק השלישי יפה דווקא, לא?

Teo Toriatt

New member
אכן השלישי מעולה

וזה בהחלט האלבום הטוב ביותר שלהם ללא ספק. לגבי שירים מושפעים, נראה לי שדיעותינו תהינה חלוקות. מה שכן אני מכיר את כל ההתיחסויות שאת מזכירה שאומנים אמרו, אז אקסל אמר שהם היו האלבום הראשון שהוא קנה וכל מני כאלה - אמנים אמרים הרבה דברים כאלה בראיונות כשאומרים להם "בואו נדבר בשביל סרט על X" הם יקשרו הרבה סופרלטיבים לאומן המדובר ועל ההשפעה שיש למוזיקה שלהם ובלה בלה בלה... מבחן התוצאה של אלבומים מושפעים לא הייתי מסווג אף אחד מהנדונים כמישהו שהושפע באמת מQueen.

אדומה2

New member
הממממ

אני לא לגמרי מסכימה. הרי לא רק קווין השפיעו על אמן X או Y, זה בלילה של כמה אומנים, ולכן יוצא משהו אחר. זה דווקא טוב, לא הייתי רוצה לשמוע כל הזמן את אותו הדבר, הרי אף אחד לא יוכל לעשות את המקור כמו שצריך. גם קווין העידו על עצמם שהם הושפעו למשל מהביטלס. הם לא בדיוק נשמעים כמו הביטלס. אבל זה עדיין לא אומר שהם לא הושפעו. וכל שנות ה-50 וה- 60 שהם הושפעו מהן- הדברים שלהם הרי לא יצאו בכלל דומים להשפעות שלהם. זה עדיין לא אומר שההשפעה אינה קיימת. הם לקחו את ההשפעה ולקחו אותה לכיוון שלהם והכניסו משהו משלהם. אני מקווה שאני אומרת טוב את מה שאני מתכוונת אליו. הזמרים שציינתי- לא לקחתי את הדברים שהם אמרו מסרטים שנעשו על קווין, נכון שהם לא בדוקים מפני שלא דיברתי איתם ישירות
, אבל אני מתארת לעצמי שזה נכון, אחרת למה להגיד דווקא אותם?

natali24

New member
לגבי THREE SIDES ובריאן

רק שתדעו, שכאשר אקסטרים עבדו על האלבום הזה, הם נעזרו המון בבריאן. הרצועה האחרונה של הדיסק, יש קטע של שיר, למעשה 3 שירים מחוברים יחד, שזה ממש סיפור. קטע מדהים. כמעט 15-20 דקות של יצירה. עכשיו, אקסטרים רצו להשיג תזמורת לביצוע, ולא ידעו איך. אז בריאן עזר להם להתחבר עם הסימפונית של לונדון שכידוע עבדה עם קווין על WHO WANTS TO LIVE FOREVER אני חושבת שמי שיקרא טוב טוב את ה"תודות" בדיסק הזה של אקסטרים, ימצא תודות לבריאן.

FreddieMercury

New member
אם נהיה לרגע כנים עם עצמנו,

אבל ככה בסוד, אז קווין היא ממש לא להקה שהשפיעה יותר מדי על עולם המוזיקה. הלהקה הטובה ביותר ללא ספק, אבל בהחלט לא משפיעה יותר מדי. היחוד של קווין הוא לא במהפכנות וחדשנות יוצאת דופן, אלא ביכולת להמציא את עצמם מחדש כל פעם, וביכולת לקחת כמה ז'אנרים שונים לערבב ביחד ולהוציא יצירת מופת.

למעלה