סקר

WhiteQueen

New member
לא מסכימה../images/Emo168.gif

קווין השפיעו על התפישה של מוזיקת הרוק הלא פרוגרסיבי, שלפניהם היתה כמשהו חסר היגיון מוזיקלי קלאסי {להוציא בודדים}, שנבנה פחות או יותר רק על המקצב הקבוע של הבלוז עם טוויסטים כאלה או אחרים - אבל לא יותר. החל משנות השישים המאוחרות התחילו שינוים במוסיקה הפופולארית - האלבומים סרג'נט פפר ואבי רואד של הביטלס, עלייתה של פינק פלויד ועוד רבים וטובים שהביאו את המוזיקה להתפתחות משמעותית (ואנחנו לא מדברים על המויזקה של הביטלס, אלא על ההשפעה שלהם.) קווין שהיו אחת ממתחילות הגלאם רוק (שהוא שילוב של רוק קלאסי ומוזיקה קלאסית) , הז'אנר הפרוגרסיבי וכמה שינוים בתפישה של מוזיקה עצמה עזרה למוסיקת הרוק הקלאסי לצאת מהמשבצת של מוזיקה חסרת תיחכום.

FreddieMercury

New member
כמה תיקונים.

באופן עקרוני, בשנת 67, כשסרג'נט פפר יצא, הוא היה חלק מגל הפסיכדליה ששטף את העולם. הביטלס לא היו ראשונים שם, אבל סרג'נט פפר היה ונשאר אלבום שנחשב אלבום מופת. לא משנה איך תסתכלי על זה, למה שהביטלס, פינק פלויד, או כל להקה אחרת עשו בשנות השישים (עד אלבום הבכורה של קינג קרימזון), אי אפשר לקרוא רוק מתקדם/פרוגרסיבי (או פרוג בקיצור). מה שכן, סרג'נט פפר, ועוד יותר ממנו "ימי עתיד חלפו" של המודי בלוז, נחשבים כאלבומי פרוטופרוג ראשונים. הפרוג התחיל ב-69, כשקינג קרימזון הוציאו את אלבום הבכורה שלהם. בקשר לגלאם רוק. קווין לא המציאו את הגלאם. הקרדיט הזה מגיע אך ורק למארק בולאן, מנהיג להקת טי רקס, באלבומם "לוחם חשמלי" מ-71. גלאם רוק הוא לחלוטין לא שילוב של רוק ומוזיקה קלאסית. גלאם הוא רוק גיטרות פשוט וקליט (כמעין קונטרה לאפוסים של הפרוג מצד אחד, ולוירטאוזיות של הרוק הכבד מצד שני), משולב בהמון תיאטרליות, וטשטוש הזהות המינית של האמנים. קווין באופן כללי באו לעולם בזמן מאוחר יחסית (אמנם קווין קמה ב-71, אבל האלבום הראשון שלה יצא רק ב-73). ב-73 כל להקות הפרוג הגדולות כבר היו בשיאן פחות או יותר, והגלאם שקק חיים גם בלי קווין (חוץ מטי רקס היו שם גם בואי, רוקסי, ריד, סוויט, סלייד, מוט, ועוד). להגיד שקווין פיתחו אחד מהז'אנרים הללו זו טעות.

natali24

New member
VALENSIA

ומי שלא שמע אותו - מפסיד. ממש ככה. אגב, הוא הוציא לאחרונה אלבום מחווה לקווין, ובו הוא מחדש כמה שירים ידועים של קווין. ביצועים ממש יפים! ממליצה בחום רב.

natali24

New member
עוד תוספות על VALENSIA

מאחר והשרשור הזה קצת הזכיר לי אותו, אז אני מרשה לעצמי לספר קצת עליו, כי לדעתי באמת מומלץ לאוהבי קווין לשמוע את "דור ההמשך". אז ככה. ולנסיה הוא אומן בעיקרון מהולנד, אך הוא יותר פעיל במזרח הרחוק. הוא בפירוש מגדיר את ההשפעות שלו: קווין. האלבום הראשון שלו יצא בסביבות 94-95. השיר ה"ידוע" שלו מתוך הדיסק: GAIA למי שמכיר. דיסק נחמד, באמת, בתור התחלה, היה המון פוטנציאל. אח"כ הוציא עוד המון שירים ואלבומים, שרובם יצאו במזרח הרחוק, שם הוא ממש מצליח. מי שרוצה לנסות ולהשיג, הנה כמה שירים שווים לשמיעה, ואני בטוחה שתסכימו איתי שממש מרגישים את קווין אצלו חזק בדם PHANTOM OF THE OPERA KOSMOS MILLENIUM צירפתי גם לינקים...מה שמצאתי ככה מהר מהר. תגידו לי מה דעתכם!!!

למעלה