סרבנות

doresh shalom

New member
סרבנות../images/Emo41.gif

האם אתם תומכים בסרבנות? אם כן, סרבנות גיוס או סרבנות שטחים?

אממ.. לדעתי זה לא מסובך מדי

סרבנות, פעם זה היה מושג שהיה אפשר לראות בו משהו שהוא איכשהו יפה... היום, היום סרבנות הפכה לדבר פוליטי ומכוער. סרבנות מתחלקת שתי סוגים, האחת לדעתי מוצדקת ונכונה, השניה מכוערת וסוחפת. עד לפני כמה זמן סרבנות היתה על בסיס פציפיסטי, שזה בסדר לגמרי לדעתי ואין בזה רע. הבעיה התחילה כשהדבר נהיה פוליטי ותקשורתי. הכל התחיל לתפוס ממדים גדולים יותר ופוליטיים, שזה בכלל מגעיל. מה הזכות של החייל הבודד להתערב בעמדה הפוליטית של המדינה?! לא מסכים עם העמדה לא אומר שהוא צריך גם להתנגד לפקודות שהו קיבל. בקיצור, סרבנות על רקע פצפיסטי מקובלת בהחלט לדעתי (כמובן גם זה במידה וכל מקרה שיבדק) סרבנון על בסיס פוליטי אין לה מקום ואין לה טעם. משני הצדדים. יומטוף

doresh shalom

New member
סרבנות על רקע פצפיסטי ../images/Emo41.gif

מוכרת ע"י הצבא, בכל מקרה. האם אתה חושב שאדם שמאמין שהשהות שלנו בשטחים והמעשים שאנחנו מבצעים שם הם לא מוסריים, ואותו אדם מסרב לשרת בשטחים, כי לדעתו כך הוא יכול למנוע את מה שנעשה שם, האם זה נראה לך סרבנות פוליטית? ד"א אני עדיין לא גיבשתי דעה בנושא, הייתה תקופה שדעתי הייתה די מגובשת בנושא, אבל עכשיו כבר לא.

שאלה יפה...

אמממ.. לא נראה לי שאני מסכים עם זה... כי זה לא מתפקידו של אזרח להחליט החלטות כשם שמדינאים בדרג הבכיר מחליטים. אני לא אומר שהפקודה תמיד נכונה והגיונית, אבל על כל אזרח למלא את תפקידו כאזרח פשוט אין מקום לדברים כמו אלה. אם כל אחד יחליט בשביל המדינה את החלטותיה המצב יהיה לא הגיוני. כל עוד הפקודה חוקית על החייל לבצע אותה ללא שום קשר לדעותיו הפוליטיות והשקפתו הפוליטית כי לא היא שקובעת. אדם יחיד או קבוצה שמשרת בצה"ל אמורה לבצע את הפקודות שקיבלה מלמעה ולא להמריד את העם ואת הצבא כביכול נגד הממשלה. הסרבנות הפוליטית עוד דבר שמעצבן בה הוא התערבות התקשורת בה, שזו רק מעצימה את התופעה וזה גם מה שרוצים להרוויח הסרבנים. אני לא מבין, הסרבנים רוצים לכפות את דעתם על הממשל?! יומטוף שיהיה לכולכם!

ו.. שכחתי פסקה... בעע

אממ.. אם הוא לא פצפיסט אז אין שום סיבה שהוא יסכים לשרת במוצב ליד אילת ויסרב לשרת בשטחים. זו הבעיה, אנשים חושבים שעצם סירוב הפקודה שלהם הם יצליחו לשנות משהו. א- זה לא מתפקידם לשנות את מדיניות המדינה ואת פעולותיה. ב- ברוב המקרים, כמעט תמיד, הם לא יצליחו לשנות. ג- זו סרבנות פוליטית ללא ויכוח.

doresh shalom

New member
...../images/Emo41.gif

תפקידו של אזרח הוא, לטעמי, לעשות קצת יותר מלבצע פקודות, ולא לקבל את כל דבר שהממשלה מחליטה כמובן מאליו.

לא יורים - לא בוכים ../images/Emo45.gif

אני תומך באופן חד משמעי בסרבנות שטחים ובכל סרבנות שהיא לקחת חלק במישורין או בעקיפין לכיבוש. גם חייל שנמצא בתוך גבולות מדינת ישראל הריבונית ומנקה רובים שאחר כך עוברים לשטחים או מעביר ציוד צבאי לאנשים ששומרים על התנחלויות לוקח חלק בכיבוש, ולכן אם הוא סרבן שטחים מן הראוי שיסרב גם לזאת. בכל הנוגע לסרבנות גיוס - אני אומנם לא תומך, אבל אני מלא הבנה ואני לא חושב שהחמישייה צריכה לשבת בכלא. אחד הערכים המרכזיים בדמוקרטיה הוא שוויון ולא יעלה על הדעת שהחרדים יקבלו פטור בצורה חוקית בגלל ענייני דת, וחילונים שלא רוצים להתגייס לצה"ל מענייני מצפון (לאו דווקא פאצפיזם) ישבו בכלא. מדובר באיפה ואיפה, וזה דבר שלא יעלה על הדעת. ולמי שרוצה לדעת למה חוסר השיוויון והפריבלגיות למיעוטים גורמים יכול ללכת לקרוא קצת על המהפכה הצרפתית... הטיעונים של חלק מהשמאל הציוני (ישנם ציונים רבים התומכים בסרבנות, הדוגמא המובהקת ביותר היא "אומץ לסרב" שסיסמאתם היא "ישראלי. ציוני. לוחם. סרבן") לגבי כך ש"צריך להשפיע מתוך הצבא" ושצריך שאנשים מוסריים יעמדו במחסומים ויתנהגו בהומאניות וכל מיני הסברים כאלה - לא מקובלים עלי, בגלל העובדה שהשמאל הנאור עשה את זה במשך 37 שנה, שלח את מיטיביו בניו מהתנועות הכחולות ומהקיבוצים לשרת בשטחים כדי שינהגו בהומאניות ועדיין זה לא עזר\סייע\צמצם נזקים. השטות הזאת של "יורים ובוכים", שאנחנו לא רוצים להיות בשטחים ולירות בילדים ולא לתת לנשים הרות לעבור במחסומים אבל זה החוק פשוט לא מקובל עלי. סרבנות לא פוגעות בדמוקרטיה, למען האמת ההיסטוריה מוכיחה בדיוק ההפך - החל ממלחמת העולם הראשונה, מלחמת וויאטנם ועד לאלג'יר, מלחמות רבות הסתיימו ותרמו לחיזוק הדמוקרטיה של המולדת שלהם כתוצאה מסרבנות. ובכל הנוגע לסרבני הימין - אני מכבד אותם לחלוטין, אבל המדיניות הנוכחית בה הצבא "מעביר" מתפקידם ימנים ושולח שמאלנים לכלא, היא ביזיון ורק עדות למגמות הפאשיזציה שעובורת על המדינה שלנו. האבסורד הכי גדול מבחינתי היה התגובה לפעולת הגרילה שביצע הפת"ח במוצב של צה"ל ברצועת עזה. במקום לשאול: "למה אתם שולחים את הילדים שלנו למקום שגם ראש הממשלה הנוכחי, ראש הממשלה הקודם, שר הביטחון הנוכחי, שר הביטחון הקודם, ראשי השב"כ לדורותיהם אומרים שאנחנו לא צריכים להיות שם - וראש הממשלה עצמו אמר שלא נהיה שם עוד תשעה חודשים" ובעצם החיילים הללו מתו לשווא - אנשים רק רוצים לספק את יצר הנקמה שלהם. ולכן זיכרו: סרבנות - מצילה חיים

idoz

New member
סרבנות חוסכת לכם 3 שנים אבל

דופקת חזק את אלו שלא מסרבים.

שטויות במיץ

אף אחד פה לא דיבר על להשתמט מהצבא. אני דיברתי על סרבנות אידיאולוגיות - אנשים שמוכנים לשאת בגזר הדין שלהם, וראה לדוגמא את חגי מטר שיושב בכלא כבר כמעט שנה, או את דוד זונשיין שישב בכלא מספר חודשים גם הוא. אף אחד פה לא מנסה להתחמק משירות לחברה הישראלית. כל האנשים הללו - כולל כותב שורות אלו - מוכנים בשמחה וברצון לשרת את החברה הישראלית על גווניה, אבל לא תוך כיבוש, ניצול ונישול עם אחר, ובטח שלא תוך ביצוע פשעי מלחמה ושלילת זכויות מאחרים. מדוע כאשר אישה דתייה רוצה ללכת לשירות לאומי נותנים לה וכאשר גבר חילוני רוצה לעשות שירות לאומי-אזרחי לא נותנים לו
כבר היום 50% מכל שנתון גיוס או שלא מתגייס או שלא מסיים את השירות. לא כדאי לשקול לעשות רפורמה? לא כדאי לבטל את הקונצפט שאבד עליו הכלח של "צבא העם" שהוא כבר מזמן לא של העם? מה גם, שאפילו אם זה "דופק" כלשונך את אלה שמתגייסים - זה תורם למדינה, לעתיד של אזרחיה ולשלום במזרח התיכון.

הכיבוש הוא תשתית הטרור

הפאקטור המרכזי שגורם לעלייה במספר הפיגועים הוא הכיבוש. הכיבוש מוליד את הטרור.

adato man

New member
לדוגמא

הכיבוש בארה"ב שהביא לטבח של ה11 בספטמבר נכון? אבל רגע איזה כיבוש ארה"ב ביצעה?

אל תערבב מין שאינו במינו

דיברנו על הכיבוש הישראלי ואתה באת מאמצע שום מקום וקפצת עם הפיגוע הנוראי והמזוועי במגדלי התאומים. אבל אולי, במקום לרוץ ולהפציץ את סאדם חוסיין - שכל דו"חות המודיעין של האמריקאים עכשיו מוכיחים בדיוק ההפך ממה שבוש טען [שיש קשר בין אל-קעיידה לסאדם) היה כדאי לחזור עוד כמה שנים אחורה בהיסטוריה, לימים בהם ארה"ב סיפקה נשק למשטר הטאליבן בעיראק, שממנו יצאו הטרוריסטים ומימן את שהותם ואימונם, כי אז היה לו אויב יותר גדול - הגוש הסובייטי. או לראות כיצד עסקי הנפט של משפחת בוש קשורים לערב הסעודית, שממנת פיגועים כל הזמן. אבל לא, נורא נוח זה להיות דמגוג במקום לקרוא היסטוריה ולהתייחס אל עובדות, נכון

למעלה