לא יורים - לא בוכים ../images/Emo45.gif
אני תומך באופן חד משמעי בסרבנות שטחים ובכל סרבנות שהיא לקחת חלק במישורין או בעקיפין לכיבוש. גם חייל שנמצא בתוך גבולות מדינת ישראל הריבונית ומנקה רובים שאחר כך עוברים לשטחים או מעביר ציוד צבאי לאנשים ששומרים על התנחלויות לוקח חלק בכיבוש, ולכן אם הוא סרבן שטחים מן הראוי שיסרב גם לזאת. בכל הנוגע לסרבנות גיוס - אני אומנם לא תומך, אבל אני מלא הבנה ואני לא חושב שהחמישייה צריכה לשבת בכלא. אחד הערכים המרכזיים בדמוקרטיה הוא שוויון ולא יעלה על הדעת שהחרדים יקבלו פטור בצורה חוקית בגלל ענייני דת, וחילונים שלא רוצים להתגייס לצה"ל מענייני מצפון (לאו דווקא פאצפיזם) ישבו בכלא. מדובר באיפה ואיפה, וזה דבר שלא יעלה על הדעת. ולמי שרוצה לדעת למה חוסר השיוויון והפריבלגיות למיעוטים גורמים יכול ללכת לקרוא קצת על המהפכה הצרפתית... הטיעונים של חלק מהשמאל הציוני (ישנם ציונים רבים התומכים בסרבנות, הדוגמא המובהקת ביותר היא "אומץ לסרב" שסיסמאתם היא "ישראלי. ציוני. לוחם. סרבן") לגבי כך ש"צריך להשפיע מתוך הצבא" ושצריך שאנשים מוסריים יעמדו במחסומים ויתנהגו בהומאניות וכל מיני הסברים כאלה - לא מקובלים עלי, בגלל העובדה שהשמאל הנאור עשה את זה במשך 37 שנה, שלח את מיטיביו בניו מהתנועות הכחולות ומהקיבוצים לשרת בשטחים כדי שינהגו בהומאניות ועדיין זה לא עזר\סייע\צמצם נזקים. השטות הזאת של "יורים ובוכים", שאנחנו לא רוצים להיות בשטחים ולירות בילדים ולא לתת לנשים הרות לעבור במחסומים אבל זה החוק פשוט לא מקובל עלי. סרבנות לא פוגעות בדמוקרטיה, למען האמת ההיסטוריה מוכיחה בדיוק ההפך - החל ממלחמת העולם הראשונה, מלחמת וויאטנם ועד לאלג'יר, מלחמות רבות הסתיימו ותרמו לחיזוק הדמוקרטיה של המולדת שלהם כתוצאה מסרבנות. ובכל הנוגע לסרבני הימין - אני מכבד אותם לחלוטין, אבל המדיניות הנוכחית בה הצבא "מעביר" מתפקידם ימנים ושולח שמאלנים לכלא, היא ביזיון ורק עדות למגמות הפאשיזציה שעובורת על המדינה שלנו. האבסורד הכי גדול מבחינתי היה התגובה לפעולת הגרילה שביצע הפת"ח במוצב של צה"ל ברצועת עזה. במקום לשאול: "למה אתם שולחים את הילדים שלנו למקום שגם ראש הממשלה הנוכחי, ראש הממשלה הקודם, שר הביטחון הנוכחי, שר הביטחון הקודם, ראשי השב"כ לדורותיהם אומרים שאנחנו לא צריכים להיות שם - וראש הממשלה עצמו אמר שלא נהיה שם עוד תשעה חודשים" ובעצם החיילים הללו מתו לשווא - אנשים רק רוצים לספק את יצר הנקמה שלהם. ולכן זיכרו: סרבנות - מצילה חיים