סרבנות

זה לא הנזק היחידי וזה לא קשור גם.

לא חסרים חיילים לצה"ל, עוד לא הגענו למצב כזה, אבל אני חייב לציין שהיום שבו יהיו מעט מדי חיילים לא נראה לי כל כך רחוק. הסרבנות לא נובעת מה"לחסוך 3 שנים" היא נובעת מכך שאדם לא מסכים עם מעשי הצבא, אבל זאת לדעתי השגיאה כי לצעדיו של הצבא ולפעולותיו ידאגו הרמטכ"ל והממשלה ולא כל חייל פשוט יחליט על דעת עצמו. יומטוף!

זה לא כל כך פשטני כמו שאתה מציג

את זה. אף אחד לא מסרב לשרת בצה"ל כי הוא "לא מסכים עם מעשי הצבא". אנשים לא מסכימים לשרת בצה"ל או מסרבים לבצע מעשים מסויימים בגלל שאותם "מעשים" הם פשעי מלחמה שסותרים לא רק את החוק הבינלאומי, אלא גם את הערכים הבסיסים ביותר שעליהם מבוססת הדמוקרטיה המודרנית - הומאניזם, שוויון ערך האדם, הזכות לחינוך ובריאות ועוד שאר דברים שנראים לנו כל כך נורמלים בתור אזרחי ישראל אך בשביל פלשתינאי מן השורה הם מושא לחלומות. כאשר מונעים מנשים הרות להגיע לבתי חולים וילדות עיוורות מבית לחם נאלצות לעבור לילה שלם כשצה"ל יורה פצמ"רים על הבניין לידן והם בחרדת מוות, או שבמקרה 15 חפים מפשע נמצאים בניין ליד מקום שהותו של אחד מבכירי החמאס וחיל האוויר מחליט להוריד שם פצצה של טון - אלה לא סתם "מעשים", אלא הם פשעי מלחמה שדגל שחור מתנוסס מעליהם. יום יבוא וכל אותם פושעים יעמדו לדין בהאג - בדיוק כמו אנשים אחרים...

idoz

New member
../images/Emo12.gif

נמרוד חשבתי אותך למישהו שחושב לפני שהוא מדבר עד שראיתי את המשפט "אנשים לא מסכימים לשרת בצה"ל או מסרבים לבצע מעשים מסויימים בגלל שאותם "מעשים" הם פשעי מלחמה". לא נתקלתי בזמן האחרון בקשקוש יותר גדול מזה. צה"ל לא מבצע פשעי מלחמה בניגוד לחוק הבינלאומי. מדי פעם נאלצים בכורח הנסיבות לכופף את אותו "חוק בינלאומי" שנקבע ע"י מדינות שלא נלחמות. אבל בשום פנים ואופן אל תאמר שצה"ל מבצע פשעי מלחמה.

תכנב לאתר של בצלם,

ותחזור לפה אחרי שתקרא קצת. ואז תגיד לי שצ"הל לא מבצעת פשעי מלחמה.

idoz

New member
בוא נדבר על המחסומים

לפי האתר של בצלם החיילים מכים את הפלשטנים. אין עדויות רבות לכך, משמע מקצת מהחיילים עושים כך. אם בכל מחסום יהיה אדם שמאלני הוא ידאג שזה לא יקרה. עוד סיבה למה לא לערוק.

doresh shalom

New member
אין עדויות רבות לכך? ../images/Emo41.gif

כל כך לא נכון, יש המון עדויות רק שהתקשורת פה בוחרת להתעלם מרובם המוחץ של המקרים. ד"א עצם המצאות המחסום בשטחים פלסטינים, בין עיר פלסטינית אחת לשניה, הוא התעללות, שלצערי הרב איני מסוגל להבין את החשיבות הבטחונית שלה.

חד וחלק: צה"ל מבצע פשעי מלחמה

ואני עומד מאחורי זה, בעקבות דו"חות שדובר צה"ל עצמו מפיק - אתה יכול לקרוא על מעשים עם שמות מכובסים כגון "סגר" ו"כתר" שבעצם מונעים טיפול רופאי, מים ומזון מאוכלוסייה אזרחית ומכונים בשפה המשפטית "ענישה קולקטיבית" דברים שמוגדרים על פי כל קנה מידה כפשע מלחמה. יתרה על כך, אם צה"ל, משרד הביטחון או מישהו רוצה לתבוע אותי על הוצאת דיבה והשמצת "הצבא המוסרי בעולם" - שיתבעו, משוכנע אני כי לא רק שאצא זכאי אלא גם הם יצטרכו לשלם לי הוצאת משפט. בזירה הפוליטית, כולל בימין, לא מכחישים את העובדה שצה"ל מבצע פשעי מלחמה - פשוט מוצאים לזה הצדקות. וגם אתה הלכת בכיוון הזה "לכופף בכורח הנסיבות" - איזה לכופף ואיזה נסיבות? זה חיי אדם, לא לגו או בארבי שאפשר לכופף. חיי אדם פור גאד סייק.

idoz

New member
צה"ל מצוי בעימות מתמד נגדם

ומה לעשות שבמלחמה קשה לשמור על החוקים ההומניסטים האלה.

כשחוטבים עצים

עפים שביבים. הבעיה בכל התפיסה שלך היא שהמלחמה הזאת, והיא אגב בכלל לא מלחמה על פי שום הגדרה חוץ מההגדרה המעוותת של חלק מהישראלים, היא מלחמת יש ברירה וזה לא שאנחנו נלחמים כאן על קיומנו, על עתידנו, על חלקים ריבוניים מהשטח שלנו - לא ולא, אנחנו נלחמים במלחמת שלום ההתנחלויות, במלחמה שרק תודות ל60,000- חברי ליכוד היא לא הסתיימה, מלחמה - שאנחנו פשוט לא רוצים לסיים, כי זה יפגע באתוס הלאומני שחלקים גדול מהציבור מחזיקים בו. אפשר לסיים את כל הסכסוך הזה בצורה פשוטה, ששני הצדדים ירוויחו ממנה, תוך השארת 75% מההמתנחלים במקומותיהם ותוך ערבויות ביטחוניות בינלאומיות - קוראים לזה הסכם ז'נבה. אבל לא, אריק שלנו יותר חכם, ומופז שלנו הרבה יותר מבין בהסכמי שלום מאשר ג'ימי קרטר וביל קלינטון ולכן אין שום סיבה באמת ללכת על פי מתווה ז'נבה. לא. אין באמת סיבה.

idoz

New member
הסכם ז'נבה הוא סוס טרויאני

וגם מתי מעטים משני הצדדים תומכים בו.

doresh shalom

New member
ולמה זה? ../images/Emo41.gif

לגבי התמיכה, אשמח לדעת על סמך מה אתה מבסס את האמירה הזאת?

idoz

New member
סיבה אחת מתוך הרבות

סיבה ראשונה , "ישראל מתחייבת לפצות את הפליטים (הפלשטניאים) שייקלטו באותן מדינות, ועליה להקצות משאבים לצורך "הנצחת חוויית הפליטות". על מימוש כל הסעיפים הללו יפקחו כוחות זרים, ולא קשה לצפות את נטייתם. החלטה 242, מזכירה איינהורן, מדברת על פיצוי פליטים באופן כללי וזאת משום שמנסחיה הכירו במנוסתם של המוני פליטים יהודים מארצות ערב תוך השארת רכושם רב מאחוריהם. בהסכם ז'נבה אין כל אזכור לרכוש הזה, ואין כל תביעה לפיצוי מצד מדינות ערב."

אני בשיא הרצינות

חושב שכדאי לא לתת לך לכתוב בפורום יותר. לא כי אתה מתלהם, לא כי אתה בור, לא כי אתה לא מנומס - אלא כי אתה פשוט לא יודע לשרשר. אני כתבתי הודעה ארוכה ומושקעת כתגובה להודעה שלך, ואתה עונה לי רק לחלק קטנטן ממנה, וגם זורק מילים גדולות ואפילו לא מסביר. לא מדובר באיזו אמירה שהיא חלק מהשיח הציבורי בישראל כמו "יעופו טילים על שדרות" או "מכרתם ת'מדינה לערבים" אלא המצאה חדשה שלך, "הסכם ז'נבה הוא סוס טרויאני" [מאיפה הבאת את זה אגב |?] ואתה פשוט זורק את זה לאוויר, בלי שום הסבר כלשהו, בלי שום נימוק ומצפה שאני אגיב ? או שתתחיל להיות רציני ולכתוב הודעות רציניות, או שאל תכתוב בכלל.

idoz

New member
יש לי בעיה שאני נוטה לקצר ../images/Emo6.gif

אני לא אוהב לכתוב תשובות ארוכות. אתה כן. משמע, אולי אורך התשובות שלי יתארך...

למעלה