סרבנות

Mr Oizo

New member
סרבנות

אני מילואימניק שמתחיל להיות לו ממש ממש לא נוח עם הכיבוש ופעולות צה"ל בשטחים. אני מתחיל לשקול ברצינות סרבנות גיוס...רציתי לדעת אם יש פה מישהו שעבר את זה כבר ויכול לתת לי מידע על איך ומה הסנקציות בד"כ מצד צה"ל...

Azazel

New member
האם אתה בעצמך עושה משהו

לא חוקי? האם מישהו מחבריך עושה את זה? אם כן, למה אתה לא מתלונן?

אני ממליץ לך מאוד

ללכת לאתר של "יש גבול" או של "פרופיל חדש". שם יש הרבה אנשים שעברו את זה ויכולים להוות לך אוזן קשבת, לייעץ לך, ובכלל ללוות אותך לאורך כל התהליך. בהצלחה

לא לשם!

יש גבול ופרופיל עם האתר ה"עדכני" שלהם הם קיצוניים יותר. בתור גישוש התחלתי כדאי ללכת לאתר של "האומץ לסרב" היקרים
ויש הפגנת תמיכה בהר בסרבני מיל' שבכלא 6 עכשיו! ההפגנה ביום שבת הבא ב12:30! אסא מרון ויובל אנדורן בכלא, הם אנשים טובים, תבואו לתמוך.

מה קשור

קיצוני/לא קיצוני... זה בכלל לא נכון. (גם דמוקרטים היו קיצוניים לפני 500 שנה) הם פשוט תומכים גם בסרבנים מלאים ובסרבני גיוס (בעיקר פרופיל חדש), אבל הם ישמחו לעזור לכל אדם שהחליט או אפילו רק מתלבט בקשר לסירוב.

זה קשור!

מניסיוני האישי (שהיית עד לו
), זה שוק תרבות לבן אדם שמתלבט אם לסרב, להיתקל ביש גבול ובפרופיל חדש שמנופפות בדגל המוסר באף מורם. ולא, הם לא כל כך מוכנים לעזור לסרבנים סלקטיביים אלה יותר מכוונים אותם לסרבנות טוטאלית ואף פצפיזם. טוב סליחה בעצם רק פרופיל חדש. זה קשה לעבור פתאום מהשקפה מיינסטרימית של אזרח שומר חוק שמצביע לעבודה, לקיצוניות כמו יש-גבול שלא נדבר על פרופיל חדש. אבל זה לא משנה. האומץ לסרב הכי מתאימים לחייל מילואים לוחם שנמאס לו מהכיבוש...הם הרבה יותר מיינסטרים ("אנחנו הבחורים ההגונים, ליבת החברה הישראלית!" ע"ע דבריו של אבי בלום בסמינר סרוב ביפו מאי 2003 :) )וגם...אני אוהבת אותם :)

לא ממש נכון...

כשאני התלבטתי בקשר לסירוב ונעזרתי בפרופיל חדש (באמיר גבעול), הוא ממש לא כיוון אותי לכיוון סרבנות טוטאלית (למרות שכבר הייתי בכיוון הזה..), ובכלל, הגישה שלהם היא ממש לא כמו שתיארת. אולי קיבלת את הרושם הזה מהפורום שלהם..אבל זה רושם מוטעה..

לא...

התגייסתי בעקבות לחץ, מההורים בעיקר. אחרי סבל נפשי רב, שנבע מהעובדה שהשירות בצבא עמד בניגוד ישיר לכל עקרונותיי, יצאתי מהצבא אחרי שנה וחצי, על פרופיל 21. לפני שיצאתי שקלתי לסרב ישירות, אך לאחר סיפור ארוך ומורכב שלא אפרט כאן, הגעתי למסקנה שאין לי מספיק חוסן נפשי לבלות בכלא בבידוד מספר חודשים בלתי מוגבל, ולכן יצאתי על נפשי. אחרי שיצאתי, הלכתי להתנדב בתנועת נוער מספר חודשים באיזור המרכז. היום אני גר ועובד באילת, ואני מתכוון להתחיל להתנדב כאן איפשהו ברגע שאכנס לשגרה.

כן נכון וכן נכון ../images/Emo8.gif

awww הזכרת לי את אמיר גבעול. גם אמיר גבעול בעד סרבנות טוטאלית ועד כמה שאני זוכרת הוא כן מנסה לכוון לשם, לפחות הוא לא גורם לך להרגיש רע ולוקח בעלות על מוסר כמו שהרבה פרופילניקים אחרים לוקחים. רק שלא יפול על דניה או על דנה או כאלו! ורק לא על יסמין לאאאאאאאאאא חוצמזה בכלל למה שחייל מילואים יקשיב למישהו מפרופיל שרובם לא עשו צבא והוא לא יוכל להזדהות איתם. רובם ילדים או זקנות או קווייקרים
חוץ מאמיר גבעול, לוטן והנחמד הזה מבאר שבע...המורה לאנגלית... אני בכלל בעד לפנות לשבתאי לוי! הוא מבין עניין!

idoz

New member
*סיפור אישי,

*קבל סיפור אישי של חייל: לא' היו חיים טובים ומילואים. הוא הפך לסרבן. אשתו וילדיו עזבו אותו. משפחתו התנכרה לו הוא פוטר מעבודתו והפך לשמאלני.

doresh shalom

New member
לפני זה הוא היה ימני קיצוני

והוא ראה שלא הורגים מספיק ערבים ואז נהפך לסרבן

EverMan

New member
תלוי במצב רוח של השופט באותו

היום. לעיתים יתנו לך שחרור משירות מילואים , לעיתים יתנו לך שחרור משירות בשטחים , ולעיתים יזרקו אותך לכלא על סירוב פקודה. באופן אישי , רק תבין שאת הסרבנות שלך - יאכל חייל בן 18 שלא יראה את הבית שלו 4 שבועות.

באופן אישי

כדאי שהוא יבין, שבמעשה הסרבנות שלו, הוא שותל זרעים של תקווה לשלום בעתיד, מקרב בין העמים, ומחזק את האמון (שלא קיים) בין הצדדים - ובכך מציל חיים עתידיים של הרבה אנשים. הייתי מציע לילד בן 18, שבמקום לסגור 4 שבועות בבסיס, לתרום לכיבוש עם אחר, ולשחק כלי בידי פוליטקאיים מושחתים וטפשים שלא שמים עליו זין...שיסרב.

idoz

New member
הכשלת ההגנה על ישראל לא תתרום

הסירוב יחזק את האוייב. בעיתונות הערבית כתבו משהו בסיגנון לטייסים הציונים נמאס מרצח העם בתחילת מרד הטייסים.

מה לעשות...

שמטרת "האויב" (או..3.5 מיליון אנשים שחיים תחת כיבוש 36 שנה), בין השאר, היא שיפסיקו החיסולים.. אז מן הסתם שהמכתב שימח אותם, ונתן להם תקווה לכך שעוד יהיה כאן טוב מתישהו, והוכיח להם שלא כל הישראלים תומכים בכיבוש...

תשובה כנה

לא מיידית. כי עדיין יהיו דתיים פונדמנטליסטים שינסו להרוס (חמאס, ג'יהאד), וכל מיני בלתי מתפשרים שדורשים את פלסטין השלמה. אבל הם מיעוט מבוטל, וכל עוד נדע להבליג (או לפחות להגיב בפרופורציות), אז תוך זמן קצר ייפסקו הפיגועים לגמרי, כי כבר לא תהיה להם תמיכה בקרב הפלסטינאים. אגב, אני מאמין שגם בקרב הישראלים יהיה מיעוט פונדמנטליסטי שינסה לעשות פרובקציות ולהרוס. בסיכומו של עניין - כן, הפיגועים ייפסקו זמן קצר לאחר סיום הכיבוש.

למעלה