סרבנות.

Neta558

New member
זה סוג של התחמקות

אולי אתה ראית את הצבא באופן שונה "מבפנים", אבל מי אמר שאצל אחרים זה גם כך? אתה באמת יכול לחתום על כך שכל מי שסירב היה רואה את הצבא אחרת אילו היה מתגיס? לידיעתך, בכלל לא קל לשפוט את הצבא מבחוץ. (אם אני רוצה להשוות טיעונים אולי פשוט אגיד שאתה כאחד שהיה בפנים לא יכול לראות את זה
). הטענה הרווחת שקל לראות הכל שחור ולבן, שקל לצאת נגד פעילות צה"ל כשלא מבינים אותה ולא לוקחים בה חלק, היא גם ניסיון לשלול את הלגיטימציה של דעת האחר. זה לא קל בכלל ומי שמחליט לסרב נדרש לחשיבה מעמיקה והתמודדות עם דילמה כלל לא פשוטה. אני לא מבינה כיצד החלטת שאותם אנשים אינם יודעים למה הם מסרבים. סיבות מוצקות עומדות מאחורי המעשה ולהגדיר את זה כ"סתם" זה פשוט זלזול.

NightElf

New member
גם סרבנות היא סוג של התחמקות

התחמקות מהחובה שבשירות הצבאי. אפ'חד לא אומר שמי שמתגייס חייב לשרת בתפקידים "כובשים", ואם כבר, מתוך המערכת אפשר דווקא להשפיע אפילו יותר מאשר מחוצה לה. ואני לא אומר שהמסרבים לא יודעים למה הם מסרבים, הם יודעים, אבל זה נראה כאילו הם לא מודעים למה יקרה אם אכן כולם יסרבו להתגייס, או לחילופין, הם רואים מציאות אוטופית שאני מתקשה לראות...

Neta558

New member
לא מדויק כלל

אתה מתבלבל בין סרבנים למה שנקרא "משתמטים". הסרבנים אינם מתחמקים, הם מצהירים את דיעותיהם באופן מפורש ובדר"כ יושבים זמן רב בכלא בשל כך. לא בדיוק "התחמקות". אתה מתעלם מכך שלאחרים יש השקפה שונה משלך על הנושא. יש כאלה שלא רואים בתפקידים מסוימים תפקידים כובשים ובאחרים תפקידים לא כובשים. הטיעון שלך שאפשר ללכת לתפקידים אחרים לא משנה להם מאחר שהם לא רוצים לקחת חלק במכלול, לא משנה איזה חלק. אגב, זה לא נכון שאף אחד לא אומר להם לא ללכת לתפקידים "כובשים". לרבים אין בחירה לאן ישובצו, בעיקר לבנים. חוץ מזה, במה שונה סרבנות לתפקידים מסוימים? האם סרבנות קרבי כן מקובלת עליך? ומה לגבי סרבנות שטחים? האם הסרבנות היחידה שלא מקובלת עליך היא לגיוס עצמו, אבל אין לך בעיה עם סרבנות סלקטיבית בתוך תחומי הצבא? זה למעשה הפתרון שהצעת כאן. אתה אולי חושב שאפשר להשפיע יותר מבפנים מאשר מבחוץ, יש כאלה החולקים על דעתך. זה שוב קשור לאופן הראיה הכללי של הדברים. יש כאלה שאכן מעדיפים להתגיס ולהיות "החייל ההומני", יש כאלה שלא מאמינים שזהו אקט בעל משמעות אמיתית לשינוי (אגב, היית מוכן ללכת להיות הלולן ההומני?). השאלה "מה יקרה אם כולם יסרבו" היא שאלה שונה משאלת הסירוב האישי ואני לא יודעת אם בכלל כדאי לערבב אותה כאן. כאשר מדובר על סרבנות מטעמי התנגדות לכיבוש (או כל סרבנות אחרת בעלת מטרה פוליטית מוצהרת), אני מניחה שהתשובה היא שזה לא יקרה. מדובר בניסיון להוביל מהלך לשינוי המציאות כאשר המטרה היא להפסיק את הכיבוש. נראה לי ברור שהכיבוש יסתיים לפני שנגיע למצב בו כולם יסרבו להתגיס. הרי או שהכיבוש יסתיים במילא (מטעמי טוב הלב של תושבי המזרח התיכון החדש
) או שתנועת הסירוב תיצור גל מחאה גדול מספיק על מנת לצבור את כח ההשפעה אליו היא מייחלת ותשיג את מטרתה. (בקיצור, לדעתי שאלת ה"כולם" רלוונטית יותר לפצפיזם מאשר לסרבנות פוליטית).

antikibush

New member
יש לך חוסר-הבנה בסיסי לגבי הסרבנות

אתה רואה את הסרבנות כמעין מעשה אישי ואינטימי שנועד ''לנקות את ידיו ומצפונו'' של האדם. כלומר- אם אני מתנגד לכיבוש אני אשרת בצבא ''בתפקיד לא כובש'', או אשיג פטור מהשירות הצבאי ''בלי לעשות רעש על העניין'' וכדומה. אבל סרבנות אינה נובעת מאיזשהו רצון אמוציונאלי ''להרגיש נקי''. היא אקט פוליטי שנועד לשנות את המציאות. כאשר אדם מתגייס לצבא והולך למכור ''פסק זמן'' בשק"ם, הוא אמנם לא לוקח חלק ברצח של ילדים, אבל זה אינו העיקר כאן! העיקר הוא שהסרבנות מטרתה לשבור את הסדר החברתי הקיים- שבו עם אחד שולט על עם אחר באמצעים אלימים, ושבו מדינת ישראל איננה עוד מדינת העם היהודי- אלא מנגנון של שלטון יהודי אלים על ערבים. ומהבחינה הזו, לסרוב- בין אם סרוב לשרת בשטחים, בין אם סרוב להתגייס לצה"ל- ואפילו ההליכה אל הקב"ן כל עוד לאחר השחרור מתווספת אליה אימרה פוליטית- יש משמעות אדירה.

נאור- חוץ מזה:

שלום לכם/ן, נכון מאוד: אנשים יכולים לשרת בתפקידים שהם לא "כובשים". שנית, נכון מאוד
אדם יכול להשפיע הרבה יותר על גוף כלשהו מבפנים מאשר מבחוץ (זו הסיבה שה"פייגלנים" מנסים להשתלט על המילכוד...). וחוץ מזה: אם X יסרב אז יבוא Y וישתמש בתפקידו בצבא בשביל "להוציא אגרסיות על האוכלוסיה הפלסטינית"
אין ספק: סירוב = בריחה מבעיות

eviv

New member
חלקית נכון

"אנשים יכולים לשרת בתפקידים שהם לא "כובשים". " נכון מאוד תסתכל על עושי שנת שרות לאומי... "אדם יכול להשפיע הרבה יותר על גוף כלשהו מבפנים מאשר מבחוץ" הצבא הוא לא דימוקרטי, לא כל החיילים יושבים ומרימים יד איזה פעולה יעשו ואיזה לא, הצבא מקבל הוראות מלמעלה כומר הממשלה. "אם X יסרב אז יבוא Y וישתמש בתפקידו בצבא בשביל "להוציא אגרסיות על האוכלוסיה הפלסטינית"" לא נכון, תמיד יהיו אידיוטים שיתגייסו לצבא- גיוס חובה. זה שאני יתגייס לא אומר שהם לא יהיו...

Alexco

New member
צור וקסלר, K i n g A r t h u r

הפורום מיועד לדיונים. אודה לכם אם תפרטו יותר ותנמקו את טענותיכם כדי שיהיה אפשר להתייחס בצורה עניינית.

אלכס נראה לי שהבעיה שלך לא היתה

בזה שהוא לא נימק את דעתו אלא בזה שאתה לא מסכים עם תוכן ההודעה שלו יש פה מספיק הודעות לא ענייניות שלא הערת כלום לגביהם

good is better than bad...

(הדינוזאור הסגול המרושע, מתוך פרק מוצלח במיוחד של "גארפילד").

tombenarye1234

New member
חחח

אני שואל ברצינות , כי הרי התשובה שלו תהיה תשובה מאד גזענית שלא ממש מתאימה למדינה דמוקרטית בה יש שוויון זכויות בין בני אדם...

למעלה