סרוקוול מבקש חוות דעת

נעם15

New member
סרוקוול מבקש חוות דעת

שלום אמי בת 83 כל הזמן צועקת וחוזרת על משפטים ללא הפסק,אני אני ,אפוא אפוא ,היינו אצל פסיכוגריאטר לפני עשרה ימים נתן לה 50 מ"ג סרקוול בערב ,וחצי כדור של רסיטל בבוקר, אולם זה לא עוזר והצעקות ממשיכות אף בצורה יותר גרועה לפני זה היא לקחה במשך כ 5 שנים טיפות הלידול והפסיכוגריאטר הפסיק בגלל תופעות של פרקינסון שאלה : האם האם מישהוא התנסה עם הכדור הזה,קראתי שיש אזהרות של FDA שהתמותה של קשישים המשתמשים בתרופה זו גדול ב 70 אחוז ראו קישור http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-2220-15382-11750297,00.html תודה מראש

ronnyw

New member
תשובה קשה לנועם

שלום נועם, אני כותבת ביד כבדה דברים, שבדרך כלל לא נהוג להעלות בכתב או אפילו לאמר בעל פה: בגיל ובמצב בו נמצאים הורינו, יש מאבק קבוע בין איכות חיים לאריכות חיים. אני חושבת שבשלב הזה איכות החיים חשובה הרבה הרבה יותר. אם קיימת תרופה, שעלולה לקצר את חייהם, אולם לאפשר להם שהיתרה שנשארה תהיה רגועה יותר, נעימה יותר, קלה יותר - התרופה הזו מבורכת !! לכן השיקול שהעלת איננו רלוונטי, אם התרופה עוזרת להקלת התופעות שהיא אמורה לתקן. אני חושבת שזה גם היה רצונם של החולים, אילו חשבו בהגיון (אבא שלי בן ה- 88, שאינו חולה אלצהיימר, אולם סובל ממבחר בעיות אחרות אומר את זה בבהירות חזור ואמור. גם אני חושבת כך לגבי עצמי.)

קורנית

New member
רוני

חותמת - בשתי ידיים - על כל מה שכתבת. אני חושבת - ואומרת בפורומים אינטימיים יותר, לא ברשת - דברים קשים אפילו יותר. אבל לא בא לי וויכוח עקרוני עכשיו

דלי24

New member
סרוקוול ותמותה

כאשר נותנים תרופה לחולה תמיד משקללים את היתרונות מול החסרונות. האם טוב יותר לתת הלידול, להפוך את החולה הדמנטי גם לפרקינסוני עם סיכון יתר לנפילות, שברים וכד', עם פגיעה קשה באיכות החיים, או לתת תרופה עם פחות תופעות לוואי. צריך תמיד לזכור גם שמדובר באוכלוסיה חולה ומבוגרת מאוד מלחתחילה ואחוזי התמותה בה גבוהים...(בניגוד לאוכלוסיית החולים הפסיכיאטריים, הצעירה יותר). דליה

דלי24

New member
משהוא על האזהרה של ה-FDA

אם תעיינו טוב באזהרה של ה-FDA בקשר לסרוקוול ודומיו, תראו שההשוואה נעשתה ביחס לפלצבו (כלומר תרופת דמה) ולא ביחס לתרופות הישנות יותר דוגמת הלידול. זו נקודה משמעותית! אנכי ועמיתי הנוירולוגים עדיין מעדיפים את התרופות האנטיפסיכוטיות החדשות בשל פרופיל תופעות הלוואי העדיף. דליה

zs1957

New member
אם אתה חושש תבקש אל תתן לה

היי נועם15 לאחר שקראת את הקישור על סרוקוול,שה-FDA לא מאשר אותה בגלל תמותה של 70% מהקשישים הנוטלים אותה לא הייתי ממליצה לאמך לקחת את התרופה והייתי מבקשת תרופה אחרת. יש בשוק מספיק תרופות פסיכוגריאטריות. עליך לזכור שלכל תרופה יש תופעות לוואי ויש לבדוק את התועלת מול הנזק. חוות דעת נוספת של נוירולוג טוב תתן לך תשובה להתלבטות שלך. כל טוב, זהבה שחם

שלום!

כל תרופה פותרת דבר אחד, אבל עושה גם נזק אחר. סבתי מקבלת 25 מ"ג בבוקר, ו- 100 מ"ג בערב. וזה אכן מרגיע אותה. ךפי מה שאני יודעת התרופה גורמת לירידה בלחץ הדם, אבל לא שמעתי על תופעות לוואי אחרות.

נעם15

New member
למרי שלום

שלום תודה על התשובה כמו שכתבתי,אימי כל הזמן מהבוקר עד הערב חוזרת על משפט כגון אני אני ופעמים בקול רם מאוד,זה מאוד מעייף אותה וקורע לה את הגרון. אודה לך אם תוכלי לספר מדוע קיבלה סבתך את הסרוקוול,ותך כמה זמן זה החל להשפיע. אמי לקחה 10 ימים 25 מ"ג בערב לפני השינה,ולאחר שזה לא עזר הרופא אמר לתת לה 50 מ"ג לפני השינה האם אתם מודעים לאזהרה של FDA אודה על תשובתך רק בריאות ושמחה

אין על מה! -תשובות לשאלותיך-

תודה רבה! אני מאחלת גם לך ולמשפחתך את אותו הדבר.. סבתי מקבלת 25 מ"ג בבוקר, ו100 מ"ג בלילה של סרקוול בגלל שהיתה מאוד אקטיבית ופעילה. היתה מסתובבת חסרת מנוחה כל היום מהבוקר עד הערב, נוגעת בדברים, מזיזה דברים למקומות שלא יאמנו שפשוט היו נאבדים המון דברים ולקח לנו כמה ימים למצוא אותם, והם ברב המקרים היו במקומות שלא יאמנו.. כמו למשל: היתה מכניסה את הסקוץ של הכלים לתוך קופסא עם רוטב ושמה במקרר. את מפתחות הדלת החביאה בארון באמבטיה, היתה משנה סדר של דברים במטבח, שופכת דברים ועוד המון דברים ממש מוזרים. היא היתה גם ממש חסרת סבלנות ועצבנית. לפי הידוע לי, היא גם קבלה את התרופה בגלל קטע סכיזופרני (מחלת הלאצהיימר היא לפעמים גם מחלת נפש). כפי שאמרתי מקודם, לא שמענו שום אזהרה של ה- FDA. אתה מחדש לי דבר חדש, שהייתי רוצה לבדוק אותו, ולספר לאימי ודודי, שאולי ידברו עם הפסיכוגריאטית ויבררו יותר פרטים. תופעת הלוואי היחידה שאני יודעת עליה, זה שהתרופה גורמת לירידה בלחץ הדם, לכן לא טוב כ"כ להגדיל בהרבה את המינון. עכשיו, אחרי שסבתי מקבלת את התרופה, היא מאוד רגועה, נינוחה, צוחקת, ואפילו יותר קל לקלח אותה. בערב, התרופה גורמת לה לטשטוש, וגם היא נרדמת מהר יותר ובקלות. מקווה שעזרתי במשהו.

לקח קצת

לקח קצת זמן עד שהתרופה השפיעה. ככול הזכור לי, אחרי שלושה חודשים בערך ראינו תוצאות.

לפי מה

לפי מה שהבנתי מאימי (הבת של סבתי החולה), לאצהיימר יש לפעמים סימנים של מחלת נפש (כך זה לפחות אצל סבתי), ועל פי הידוע לי, זו עוד אחת הסיבות שסבתי מקבלת בגללה את הסרקוול.

אירילה

New member
בדיוק על נושא זה ,העמותה במסגרת

ההסברה תפעל ,למיגור הסטריאוטיפ שהודבק למחלת האלצהיימר על ידי הציבור והוא , כי מחלת האלצהיימר היא מחלת נפש.בשום פנים ואופן אל תתני יד לכך ,מחלת האלצהיימר היא מחלה אורגנית ככל המחלות ,במפורש לא מחלת נפש.

ronnyw

New member
אירילה, למה אתה כל כך מתעקש

על האבחנה בין מחלה אורגנית למחלת נפש? זו נבלה, וזו טריפה. מה גם שאלצהיימר - שנובעת מרקע אורגני - מתאפיינת בתופעות של מחלות שרקען נפשי (התפרצויות זעם, שינויים קיצוניים באישיות, הזיות וכו'). אז אני באמת לא מבינה על מה ההתעקשות. חולה במחלת נפש ראוי לאותו יחס, טיפול והבנה כמו חולה במחלה אורגנית, האבחנה בניהן אינה רלוונטית ככלל, וביחס לאלצהיימר בפרט. (הענין נידון בפורום בעבר, וגם אז הבעתי אותה תמיהה ואותה דיעה)

אירילה

New member
שאלה קשה אך לא פוגעת- לשם המחשה

בלבד. היית רוצה שיראו בבן משפחתך החולה כחולה נפש? בחיי היום יום רובה של הקהילה משייכת את חולי האלצהיימר לחולי נפש. בשני המקרים של חולה אלצהיימר וחולה נפש אין לעשות הפליה ואותו היחס מצד הקהילה מגיע לשניהם. אין להתבייש בשני המקרים בקרוב משפחה החולה ,המתביישים צריכים להיות אותם אנשים המשתייכים לקהילה ובזים לחולים. באופן אישי נכוותי די והותר במעמד נטילת רשיון הנהיגה מחמי כאשר הסובבים התייחסו אליו כחולה נפש וסימנו את התנועה "המטורללת" בראשם ועל זה נאמר המטיל מומו באחר פסול. כוחותיי מופנים לחולי האלצהיימר ואינני רוצה שאף חולה אלצהיימר יכונה כחולה נפש ,זו היא טעות ביסודה וצריך להפרידה ממחלת נפש ושוב ללא שום קשר למחוייבות הקהילה לנהוג בשניהם כשווים.

ronnyw

New member
במלוא הכנות,

אני לא רואה את ההבדל ולא איכפת לי איך רואים אותם. כפי שאמרתי - שתי הצורות גרועות. בשני המקרים, מי שנכווה באופן אישי - מודע ואיכפתי יותר לשתי סוגי המחלה. מי שליבו וראשו גדולים, אכפתי לשני סוגי המחלה. מי שאטום - בז לשתיהן. כך שלדידי האבחנה בניהן, ועוד מתוך הנחה שמחלה אורגנית "מכובדת יותר" ממחלת נפש - לא רלוונטית. (למעט העניין של האמת הרפואית היבשה). אני סמוכה ובטוחה, שאותם אנשים שהתייחסו לחמך בצורה כזו, היו מתייחסים אליו כך גם אם ידעו שזו מחלה אורגנית. ההתיחסות שלהם הינה לתוצאות המחלה (ההתנהגות שלו) ולא לסיבתה.

מסכימה עם שניכם...

יש פה קצת בעיה מכיוון שהאלצהיימר, אינה מחלת נפש, אבל יש לה סימנים של מחלה כזו כמו התפרצויות זעם וכו'. אני חושבת, שהחברה שלנו ברובה, (לא כולם) אטומה, אדישה ואינה מודעת למחלת האלצהיימר, ולמחלות אחרות. אין ספק שלא משנה אם זו מחלת נפש או מחלה אורגנית, החולה צריך לקבל יחס מהחברה. ומה שרוני אמרה לפי דעתי נכון, מכיוון שאני לא חושבת שהידיעה בחברה שהאלצהיימר אינה מחלת נפש, אלא מחה אורגנית,תשנה את יחס החברה לחולים. אני חושבת שכשאנשים בחברה שלנו כלל לא מודעים למחלת האלצהיימר, ורואים את ההתנהגות של אדם החולה במחלה, (דיבור מבולבל, התפרצויות זעם, התנהגות מוזרה וכו'), מפחדים ונרתעים ממנו, ולכן מסתכלים עליו כמישהו זר, משונה, אולי גם כמישהו שהוא לא בסדר ואינו שייך לחברה.

צודקת במאה אחוז.. אני..

אני, כמו שכתבתי למטה חושבת שהסוג של המחלה לא משנה. בין אם היא תהיה אורגנית, ובין אם היא תהיה נפשית, זה לא ישנה את התעלמות החברה מהחולים במחלה, שכן הם מתעלמים מהם בגלל ההתנהגות המוזרה. התנהגות החולה תשאר אותה התנהגות בין אם נכנה את מחלת האלצהיימר מחלה אורגנית, ובין אם נכנה את מחלת הלצהיימר מחלה נפשית. לרב האנשים בחברה שלנו יש בורות ואין להם מודעות למחלה הזאת, לכן כשהם רואים אדם החולה במחלה זו, מתנהג בצורה ממש מוזרה, האופיינית למחלה, הם נרתעים, מתעלמים ומסתכלים בצורה מוזרה, ובעין לא יפה על החולה. ולא בגלל שהמחלה היא נפשית או אורגנית. זה לא מה שמשנה להם.

למעלה