סרוקוול מבקש חוות דעת

zs1957

New member
גרשון שותפה לדעתך

אלצהיימר היא מחלה ניוונית של המוח. זאת לא מחלת נפש ואל לנו להגדיר אותה כך. כמובן שיש להתייחס לכ החולים באשר הם ביחס של כבוד ולתת להם טיפול הולם.וכמו שאנחנו מגברים בגלוי על אלצהיימר יש לדבר בגלוי על מחלות הנפש למינהם.אין להוקיע חולה אלצהיימר או חולה נפש מהחברה.כמו שאין להוקיע מהחברה מפגרים.יש להתיחס בכבוד לחריג ולשונה. זהבה שחם

אני לא פוסלת את דעתו של גרשון.. אכן

לא צריך להגדיר את מחלת האלצהיימר מחלת נפש כי היא אכן אורגנית. תתקני אותי אם אני טועה אבל אם למשל איזשהוא אדם שאין לו מודעות לאצתהיימר יילך ברחוב וייפגוש באדם חולה אלצהיימר, וייראה את התנהגותו המוזרה, באותו הרגע סביר להניח שאותו אדם יחשוב כי הוא חולה נפש, וייברח. לא יהיה איכפת לו שהוא בכלל חולה אלצהיימר ושזוהי מחלה אורגנית ולא נפשית...

zs1957

New member
מחלת אלצהיימר היא לא מחלת נפש

היי מירי, היא מחלה ניוונית של המוחהגורמת לשינויי התנהגות בקרב הלוקים בה. כמו:חשדנות, תוקפנות,חרדות,הזיות מחשבות שוא. רק אנשים בורים סבורים שמחלת אלצהיימר היא מחלת נפש.יש גם כאלה שמתבישים במחלה במיוחד בני משפחה. הס מלהזכיר את השם אלצהיימר. זה בושה ,כתם מה הוא משוגע הם שואלים" האניני לי שנתקלתי בסוג זה של אנשים. כמו שחולה CV וחולה לב וחלה אונקולוגי לא משגועים כך גם החולים שלנו.כל מחלה פיזיולוגית מהסוג שהזכרתי גורמת לשינויי התנהגות האם כל החולים הללו הם חולי נפש. לא ולא. צוות ההסברה ישים דגש בנושר המחלה במהלך ההסברה.אנחנו גם נדווח לכם מהשטח. זה לגיטימי שיהיו חילוקי דיעות. כל אחד רשאי להביע את דעותיו בפורום מלי להתבייש. זהבה שחם

שלום! כמה שאת צודקת..

אני עצמי מודעת לכך שאלצהיימר היא מחלה אוגנית, אבל הסובבים בחוץ חושבים אותה למחלת נפש, כי הם לא מודעים אליה. גם אני נתקלתי בבני משפחה שמתביישים במחלה הזאת ויותר מכך. דודתי ובנותייה, בכלל לא מתייחסות לסבתא. דודתי אומרת שהיא לא תבוא לבזבז את זמנה אצל סבתא, כל פעם בתירוץ אחר (יש לה מופע בתאטרון או באופרה, כואב לה הגב) וכמובן שכל אלו במקום הראשון. גם בנותיה לא ממש באות לבקר את סבתא. רק פעמים בודדות, וגם בפעמים האלו הן באות בתור שליחות של אמם (דודתי) ששולחת אותם שישמרו על סבתא, במקום שהיא בעצמה תיקח אחריות ותבוא. בימים האחרונים שחשבתי על הדבר, הגעתי לאיזושהיא מסקנה (אין לי מושג עם היא נכונה או לא) שהגברת המודעות, צריכה להתחיל קודם כל בתוך המשפחה (בני משפחה שמתביישים במחלה) כי אם במשפחה עצמה. ז"א שצריך להביא את המודעות קודם כל לבני משפחה המתביישים במחלה, ואח"כ להמשיך גם לכל אלו שנמצאים בחוץ, לא בתוך הסיפר של האלצהיימר או כל מחלות השיכחה האחרות.

רותי57

New member
אבי משתמש

בכדורי סרקוול במינון של 100 מג ליום, הם משפיעים עליו לטובה אבל כאשר פתאום תקופת מה הוא לא שקט ואגרסיבי אנו מגדילים לו את המינון. ואחרי שהוא נרגע והוא נרגע! מורידים לו שוב ל100 מג.

למעלה