סרטון מעניין שראיתי

Xylophone

New member
סרטון מעניין שראיתי

קשור בעקיפין לאמיניות ולדיונים שהיו פה בזמן האחרון זה באנגלית, אבל קלילה מאוד. אני מאמינה שכולם יבינו.

Xylophone

New member
קישור אחר

http://il.youtube.com/watch?v=TsPw649qN9I פשוט תעשו העתק הדבק דאמיט, תפוז לא עובד כול כך טוב

inbardaf

New member
../images/Emo31.gif

ילד אחד שואל את אבא שלו: אבא מאיפה בני אדם נוצרו? אבא: מהקופים. אח"כ הולך הילד למא ושואל: אמא, מאיפה בני אדם נוצרו? אמא: אלוהים ברא אותם. ילד: אז למה אבא אמר שנחנו מהקופים? אמא: אה, כל אחד והמשפחה שלו.... כי מעפר באת ואל עפר תשוב... לבעלי חיים אין רוח כמו לאדם, אין את היכולת לפתח מוסר. זו ממלכה בפני עצמה. אבל, איש באמונתו יחיה. איש איש ומשפחת מוצאו...

Berethor

New member
גם לי יש קישור אחר

www.youtube.com/watch?v=Iyq41uksRSM אם כבר בקישורים על חיות עסקת, הוידאו הזה מ'נשיונל גיאוגרפיק' ילמד אותך הרבה יותר על יצורים שמוכרים לכולנו. גם אני מאמין שכולם יבינו.

inbardaf

New member
../images/Emo6.gif

אז מה אתה אומר: רק בירוחםפ נסים לכבוש בחורה ורק כדי לספר לחבר'ה? אל אסקימו לימון שמעת?

Xylophone

New member
אין פה מה ללמד

כולם יודעים את זה כבר
ותשים לב להבדל- אני לא מגיבה בהתנשאות על הוידאו שאתה שמת למרות שהוא יותר רדוד משלי.

Berethor

New member
../images/Emo31.gifאני לא רואה שום קשר בין זה לבין א-מיניות

לי אישית כבר יצא לראות תבולשיט הזה(במקרה), ואין לי ספק שזה שחשב על זה בהחלט קוף. השאלה המתבקשת איך את מקשרת את כול קראפ הזה לא-מיניות או לאיזשהו דיון כאן ?. שמה את מזדהה עם הדברים ורצית לשתף ?. לי אישית זה נראה כנסיון לא מוצלח להצחיק, עיוות של תורת דרווין(ולא שאני מאמין בא), שגם על פיה מה שהיה מת ואבולוציה התרחשה(למרות שלא אצל כול העמים מבחינתי). ועל פי הדת האדם מעפר, שוב דבר שמראה שדבר הכי חשוב שמפריד בין האדם לגשמיות ולחיות זה הנשמה והבינה שלו, ועל זה אין וויכוח. הטמבל הזה בסרטון מלכלך ומזלזל בכול האנושות, מחפש פיתרונות זולים לבעיות ודילמות שקיימות בעולם. ובשורה האחרונה "אתם קופים 'זה בסדר/תתנהגו' כמו קופים", אם הוא קוף אני הייתי שולח אותו לאפריקה בטיסה ישירה או מכניס לכלוב. אני וכפי שאני רואה כול חברי הפורום אינם קופים או חיות בצורת אדם. ואף נעלים מהמיניים שקרובים לפחות ב"צורך" זה לחיות(בגלל הזימה).

מקמיקא

New member
רואים שהפואנטה חלפה על פנייך לחלוטין

והנסיונות בהתחלה לקשר את הכותבת עם הוידאו היו זולים ופשוט גועליים. זה גם לא ניסיון להצחיק, ובטח שלא עיוות של תורת דרווין (שהיא אגב אחת מתורות המדע היותר בדוקות ואמינות, הודות למחלוקת הענקית שנוצרה בארה"ב על הנושא). הנקודה היא לא ללכלך או לזלזל באנושות, הנקודה היא להראות את הפרדוקס בכמה מהדברים הגדולים ביותר שמניעים את העולם (כמו מלחמות והצורך באהבה), והפשטות שהם נובעים מהם, בניסיון לגרום לאיזשהוא 'ניעור'. אמנם, זה לא קונצפט מקורי או חדשני במיוחד, אבל הוא מבוצע היטב למרות שנושא ה'קופים' (שהוא אגב מטאפורה להראות שאנחנו עדיין חיות, ולא איזשהוא אל נעלה, דבר שהוא נכון ושנועד ללמד אותנו קצת ענווה, וזאת הסיבה שאני לא מופתע שפספסת את זה לחלוטין) מנוצל קצת יותר מדי. ובאותה נימה, אני אודה לך אם תפסיק לכתוב הודעות מתנשאות ומזלזלות לכל מי שכותב בפורום הזה. אתה עשית את זה הרבה יותר מפעם אחת, וזה משהו שבאמת מעלה לי את הסף, וניסיתי לי להבליג. אבל אני חייב לבקש ממך להפסיק כי זה מגעיל, זה מרחיק אנשים, וזה ממש, ממש לא במקום.

snoopytush

New member
אוקיי...

כל אחד רואה את הסרטון אחרת... אני באופן אישי ראיתי אותו בתור סאטירה שנועדה לנער אותנו מאשליות הגדולה של האדם הנפרד מסביבתו כדי לגרום לאדם להתחיל לדאוג לה. אנחנו חלק מהסביבת מחייה שלנו ואם לא נדאג לה אנחנו נעלם לא הרבה אחריה. וכן אנחנו לא רחוקים כל כך מהחיות מעבר לסקס לנו ולחיות יש יצרים בסיסיים משותפים. אני חושבת שזה שאנחנו לא מיניים או בעלי יצר מיני נמוך לא הופך אותנו לטובים או לרעים יותר מאנשים מיניים זה רק פותח בפנינו יותר אפשרויות ומצמצם אחרות תלוי מה עושים עם זה. ובאמת תפסיק לתקוף ככה כי זה לא לעניין , זכותך לא להסכים אבל יש דרך להגיד דברים בטח בפורום שאמור לתמוך באנשים אחרים, לא לבזות אותם. למרות כל זה אני חייבת להודות שלא הבנתי את הקשר בין זה לאמיניות אבלל קישור יצירתי בכל מקרה.

queen helen

New member
Berethor - אבולוציה אינה תורה

אלא תאוריה מדעית שעד היום אף אחד לא הצליח להפריך אותה. אם תצליח, אתה מוזמן לשתף אותנו. וד"א - מעולם לא נאמר שמוצא האדם מהקוף, אתה מוזמן לחפש מידע על הנושא ולפתוח את אופקיך, ומי יודע - עם כאלה אופקים רחבים, אולי תמצא את עצמך יוצא עם ~רחמנא לצלן~ שמאלנית.

Berethor

New member
גם לי יש הרבה תאוריות שאף אחד עוד לא הצליח

להפריח. אני בהחלט ישתף אותכם אם אני יצליח, ואת תהיא הראשונה לשמוע מזה ,חהחה. "מעולם לא נאמר שמוצא האדם מהקוף" על דרווין שמעת ? אז הוא גם זה שאמר את זה. תקישור של Xylophone ראית ? ששם בכלל יש קוף אחד שעוות ת'תורה' של דרווין ואומר שכרגע כולם קופים. אופקיי רחבים מספיק את לא צריכה לדעוג בקשר לזה. ידע הוא כוח. אבל בין לדעת לבין להסכים או לאמץ יש הבדל גדול. "ומי יודע - עם כאלה אופקים רחבים, אולי תמצא את עצמך יוצא עם ~רחמנא לצלן~ שמאלנית." חס וקרפס, אין לך לב
רק זה חסר לי, שכול פיגוע(בארץ ובעולם) הבת זוג שלי תבכה על המחבל המתאבד שנהרג. ותגיד לי כמה שזה לא לגיטימי ללחם באוייב. וזה שאוליי גם אם יתנו להם הכול ויקפצו לים היה סיכוי לשלום
(ולא לתראות) וקליף חדש של אביב גפן 'הגלים של השלום'. עזבי טוב לי ככה אין ערבים אין פיגועים(ויש שלום)
. חומת מגן רעיון גאוני! (שאמצו מהסינים). אני א-מיני וא-ערבי, אבל זה נושא אחר.(פוליטי, מורשתי,פטריוטי,הגנתי, כוחני וכו)

מקמיקא

New member
יש מרחק גדול מאוד בין

'לא הצליחו להפריך' לבין 'הוכח בצורה מדעית'. זה ההבדל בין 'אלוהים' לבין 'המדע כפי שאנחנו מכירים אותו היום'. נכון בשיעורי מתמטיקה, כשמוכיחים לך דברים, משפטים בגיאומטריה למשל, שהם נכונים לא משנה מה בגלל שהם מתבססים רק על יסודות חזקים? באותה הצורה הוכחה התאוריה של דרווין. להפריך את זה לא יהיה קל (למעשה, כנראה שבלתי אפשרי). לחלק מהאנשים פשוט קשה לקבל את זה, כי הם חושבים שהם חכמים יותר מהשיטה המדעית, שהביאה אותנו מימי הביניים עד הלום...

inbardaf

New member
תיאוריות מדעיות מופרכות כל הזמן

לא נכנסת לוויכוח אם דרווין צדק או לא. לגבי נכונות המדע - טוב, זאת כבר תורה (אמונה) בפני עצמה. המדע משתנה ללא הרף. מה שחשבו אתמול לנכון, מתברר מחר כלוקה בחסר במקרה הטוב וכשגוי מיסודו במקרה הרע. כמו שהאמא המדעית שלי אומרת: זה נכון, כל עוד לא הוכח אחרת. אני אישית, חושבת שיש משהו ברעיון של דרווין לגבי הסדר/התהליך של הבריאה. אני גם רואה את זה בספור בריאת העולם. להסיק מכאן שאנחנו התפתחות ישירה של קופים - זה משהו שאני כבר לא יכולה לקבל. 'צטערת. כמו שאמרתי: כל אחד והמשפחה שלו...

מקמיקא

New member
שגוי מיסודו לא...

אבל לוקה בחסר, אולי. מדע לא יכול להיות שגוי מיסודו, פשוט כי כל טענה נובעת מניסויים וממה שקורה במציאות, אין מקום לטעות פיזיקה נועדה לתאר את מה שקורה לנו מול העיניים בעזרת מתמטיקה (שהיא כלי מושלם להוכחות) - והתיאור הזה בא מצפייה של תופעה כלשהיא. אם התוצאה לא נכונה, אז הטעות היא טעות חישובית או טעות אנוש כלשהיא. מה שכן לפעמים קורה, זה שלפעמים מגלים שהתורה לא שלמה. למשל, החוקים של ניוטון - כיום יודעים שהם לא תיאור מלא של תנועה של איברים. אבל בכל זאת לומדים אותם עד היום. למה? כי כשאיינשטיין גילה את תורת היחסות, הוא אמנם הראה טעות בתורה של ניוטון, אבל הטעות הזאת מתגלה רק כשהאיברים המדוברים נעים במהירויות גבוהות מאוד, מהירות שמתקרבות למהירות האור - אפשר להרגיש את אפקט היחסות כשנעים בערך ב3000 מטרים לשנייה = 10800 קמ"ש(!!). כלומר, המדע עד אותה נקודה לא טעה, הוא פשוט לא היה שלם. אם מישהו היה מנסה לעשות חשבון במהירויות גבוהות, התוצאות שלו לא היו תואמות את המציאות. בקשר לדרווין - זה קצת יותר קונטרוברסלי מתורת היחסות (למרות שגם לה לא חסרים מתנגדים
), כי אנשים רגילים לכך שהם עליונים מהחיות וקשה להם מאוד לקבל שהם באים מאותו מקור (בעיקר מסיבות דתיות). ואני מבין את זה: מדע זה מדע, אבל אמונה היא אמונה, ואי אפשר להוכיח לאמונה שום דבר. וזה לגיטימי לגמרי, לדעתי, לא לקבל משהו, כי הוא פשוט נוגד את מה שאתה מאמין בו, ולא משנה אם הוא מוכח או לא.

inbardaf

New member
לוקה בחסר בטוח!

ובעצמך נתת דוגמא קלאסית שעברה במוחי כשכתבתי את הדברים. יחד איתה עברו עוד כמה... שגוי מיסודו - גם זה היה. מתמטיקה כלי מושלם להוכחות? אמממ. קרוב לשלמות אני מוכנה לקבל. רחוק מלהיות מושלם. אין לי עניין להכנס לזה. "מדע לא יכול להיות שגוי מיסודו, פשוט כי כל טענה נובעת מניסויים וממה שקורה במציאות, אין מקום לטעות פיזיקה נועדה לתאר את מה שקורה לנו מול העיניים בעזרת מתמטיקה (שהיא כלי מושלם להוכחות) - והתיאור הזה בא מצפייה של תופעה כלשהיא. אם התוצאה לא נכונה, אז הטעות היא טעות חישובית או טעות אנוש כלשהיא." מול העיניים - ומה אם פירוש למה שעינייך רואות? סובייקטיבי לחלוטין! ומה אם אתה לא רואה הכל? אם ישנם חלקים נסתרים מעיניך? ומה אם אכן קיים עולם שהוא מעבר לפיזי ואין לך דרך לבחון ולראות את השפעותיו על ניסוייך? ומה עם העובדה שמקבלים תוצאות שונות בניסוי אם מסתכלים עליו ואם לא? (ראה תורת הקוונטים. מקבלים תוצאות של התנהגות גם כגל וגם כחלקיקים, תלוי אם צופים! בניסוי או לא) אם היה לי הקישור הייתי מפנה אותך לסרט: what the bip do we know? (מקווה שלא טעיתי באיות bip הכוונה לצינזור קללה) סרט ענק. חפש ברשת, בטח תמצא.

Berethor

New member
אם כבר אתם מדברים על דת ומדע

האפיפיור וסטיבן הוקינג נפגשו בריאתנות הבעיה העיקרית לדעתי באנשים שמאמינים רק במדע, זה הספקנות. חשיבה מוטעית שהם יודעים הכול ושהכול אפשרי להוכיח או שאחרת הוא לא קיים. מדענים לא גילו 1% מסודות היקום. ככה שאי אפשר לפסול כלום. אנשים שפוסלים הכול וחושבים שהם קופים ושמותר הכול בגלל שאין דת וחיים אחרי המוות. לא באמת יכולים להוכיח את זה. או חכמים במיוחד. הכול תרוצים לחוסר תרבות, וחייתיות שלהם. The fool says in his heart, `There is no God.’ They are corrupt, they do abominable deeds, there is none who does good.

inbardaf

New member
ויש עוד סרט

אני אנסה לאתר לך אותו. שמראה שינוי בתוצאות ניסויים בהתאם לעובדה "האם משהוא צפה בניסוי או לא". אני לא באה להביע עמדה כל שהיא לגבי מה נכון או לא. להפך. מה שאני מנסה לעשות, זה לפתוח את הראש לעובדה שאנחנו אולי לא רואים/יודעים/מבינים הכל. שהמדע לא מושלם כ"כ כמו שרבים חושבים. הוא רחוק מזה שנות אור... ואנשים שמאמינים לכל דבר מדעי, בעיני בעלי אמונה עיוורת בדיוק כמו אדם דתי שמאמין בתורה כלשהי מבלי לשאול שאלות. עיוורון הוא תמיד חסרון...

מקמיקא

New member
אני מכיר את תורת הקוונטים (וגם את הסרט, במקרה

ואכן, תורת הקוונטים היא באמת אחת התורות המוזרות ביותר שנהגו. אבל המוזרות שלה היא לא הוכחה ל'חולשת' המדע, אלא להפך. היא הוכחה שאפילו תורות שנראות בלתי הגיוניות בעליל, הזויות ממש, נבדקות בצורה אובייקטיבית מספיק כדי שיוכלו להפוך לתאורה תקפה. וזה לא שהחליטו על התוצאה הזאת 'סתם' - ישבו וניגשו בין אלקטרונים ובדקו וראו שזה מה שקורה. בכל הנוגע לנושא ה'צפייה': זה לא כאילו אם מישהו מסתכל במיקרוסקופ קורה משהו, ואם הוא לא אז משהו אחר. הכוונה בניסוי היא לזה שאם מנסים לבדוק את קיומו של אלקטרון, למשל, אז מקומו הוא מקום אחד; אבל אם לא היינו בודקים אותו, הוא היה במקום אחר (ע"פ ההשפעות שלו על דברים אחרים). תורת הקוונטים אומרת שאם אתה מנסה לבדוק משהו, אתה משנה אותו. הסיבה לכך לא ברורה, אבל לא בהכרח מיסטית. יכול להיות שבאקט הבדיקה אנחנו משחררים חלקיק כלשהוא אחר שאיתו האלקטרון מגיב. המדע, הפוך ממה שאמרת, לא קרוב להיות מוערך כמו שהוא צריך להיות. הוא לא דורש אמונה עיוורת, ומי שנותן אותה הוא טיפש ולא מבין את מהותו של המדע - היופי בו הוא שלא מי אתה ואיפה אתה, אתה יכול לבדוק בעצמך. אני לא מנסה לזלזל בדרכי חשיבה אחרים. אמונה היא כוח חזק שלדעתי זו טעות לא להקשיב לו. אבל מצד שני צריך לזכור להסתכל על העובדות של העולם, אי אפשר להתכחש אליהן.

למעלה