סרטון מעניין שראיתי

inbardaf

New member
הדיון הזה כ"כ מעבר לפורום, אבל בכל זאת...

"זה לא כאילו אם מישהו מסתכל במיקרוסקופ קורה משהו, ואם הוא לא אז משהו אחר. הכוונה בניסוי היא לזה שאם מנסים לבדוק את קיומו של אלקטרון, למשל, אז מקומו הוא מקום אחד; אבל אם לא היינו בודקים אותו, הוא היה במקום אחר" אתה עוקב אחרי עצמך?? ואח"כ אתה עוד מוסיף: "תורת הקוונטים אומרת שאם אתה מנסה לבדוק משהו, אתה משנה אותו." ???? מה שאף פעם לא הבנתי אצל אנשים אם חשיבה כזו, זה איך אתם לא רואים שאתם סותרים את עצמכם? אין לי מה להוסיף במקרים כאלו, כי ההרגשה שזה בכל מקרה לא יובן. "הסיבה לכך לא ברורה, אבל לא בהכרח מיסטית" תגדיר מיסטי. אם התכוונת לומר שלפתור את הדילמה בענן עשן של משהו רוחני שאנחנו לא מבינים - אז זה ממש לא מה שאני התכוונתי. אני חושבת, שכמו שאי-אפשר לראות קוואנט, אלא רק את ההשפעות שלו, וכך לחקור אותו, על אותו משקל אני חוקרת את עולם הרוח. אני לא פותרת כל דבר ב-יש אלוהים. זה פטתי באותה מידה כמו השחצנות של המידע כאילו הוא יודע הכל. מבחינתי, קיומו של עולם רוח הוא עובדה, לא אמונה. בדיוק כמו שהשמש זורחת בבוקר זה עובדה ולא אמונה. עבורי כמובן. כל אחד ותפיסת העולם שלו. מאחר ועולם הרוח שריר וקיים, חקירה של כל תופעה שהיא, ללא התיחסות לאלמנטים האלו, לוקה בחסר ולכן לעולם לא תהיה שלמה ובמקרים מסויימים שגויה לחלוטין, ותאוריות מדעיות בהחלט מופרחות, לא רק מתרחבות. ומתמטיקה זה כלי לחיזוק התיאוריה שלך, זו לא ממש הוכחה. כי אם אני צריכה להסביר איך עובד מעגל חשמלי ויש שם תופעה של שורש שלילי - דבר שהוא בלתי אפשרי מבחינה מתמטית, אז אני מגדירה לי ששורש של 1- זה האות i וככה אני פותרת משואות של מעגלים חשמליים. אני יכולה להגדיר מה שבא לי. אז מה הרעיון? בסופו של דבר המתמטיקה מתאימה את עצמה לתופעות בטבע, ולא להיפך. עם מתמטיקה טהורה אין הרבה מה לעשות, ואם מתמטיקה שימושית, כמו זו שאני משתמשת בה במקצוע שלי, משתמשים ע"מ לייצג ערכים ולתת הערכות מראש לתוצאות של תכנון מסויים. כלומר: המתמטיקה היא כלי ולא יותר מזה.

מקמיקא

New member
פורום על א-מיניות לא אומר שאסור לדבר על מדע

בנוגע לחלק הראשון - התכוונתי לכל מילה, ולא הייתה שם שום סתירה... את פשוט לא הבנת את הכוונה שלי. אני אנסה להבהיר את זה בעזרת עוד דוגמא: נניח ויש לך סלע במאדים, והסלע הזה פולט קרינה ירוקה. אז מנסים לבדוק למה הוא פולט את הקרינה, אבל הבדיקה כוללת שטיפה באמצעות חומרים כימיים שמשנים את האבן, ולאחר השטיפה הוא פולט קרינה כחולה. הבדיקה שינתה אותו, ואם לא היית בודקת אותו, הוא היה ממשיך לפלוט קרינה ירוקה. כנ"ל לגבי אלקטרונים (למרות שההסבר הוא לא כזה פשטני) - עצם הבדיקה משנה את ההתנהגות שלו. אבל זה לא שאלה של אם יש מישהו מאחורי המחשב שמסתכל על הנתונים או לא. ובכל מקרה, עד עכשיו הצליחו להסביר את כל מה שקורה בעולם כפי שאנחנו מכירים אותו בלי שימוש ב'אלמנטים רוחניים', וגם אין לנו צורך בהם בינתיים. אם יופיע הצורך, או שהאלמנטים הרוחניים האלה לפתע יסבירו דברים שלא היו מוסברים בשום דרך אחרת, אני בעצמי אנסה להעמיק את המחקר בנושא ולראות מאיפה זה נובע. מדען שחצן הוא לא מדען בכלל: המדע אומר שכל דבר שאינו מוכח, אינו אמיתי, ואם יש ראייה אחת, קטנה ככל שתהיה, שלא מתאימה לנתונים שחזתה תאוריה מסויימת - אז התאורייה פשוט שגויה, וצריך לחפש אחת חדשה. הדוגמא הקלאסית בעיניי היא סטיבן הוקינג, שכל חייו דגל בתאוריה מסויימת הקשורה בחורים שחורים (אני לא זוכר את הפרטים המדוייקים), ואז הגיע נתון תצפיתי אחד והתאוריה שלו קרסה. והוא משך בכתפיו ואמר, 'טוב, טעיתי, צריך למצוא הסבר חדש', ולא נלחם ונאבק, אלא קיבל את השינוי, כי ככה המציאות. אותו הדבר עם איינשטיין - לפני התאוריה על התרחבות היקום, הוא המציא איזשהוא קבוע חישובי שמנסה להסביר את התרחקות הכוכבים, ומאוחר יותר הוא אמר שזאת הייתה הטעות הגדולה ביותר בחייו. ואגב, אני לא מתיימר לדעת הכל, וגם לא שהמדע יודע הכל. המדע הוא שיטת עבודה, שמבוססת על תצפית ועל מידע מהעולם האמיתי, ולכן היא לא יכולה להכשל. אתה מסביר דברים באמצעות דברים שאתה רואה, דברים שאתה יודע שקורים. אז נכון, חוקי התנועה של ניוטון לא שלמים. אבל עד היום, אני עדיין משתמש בנוסחאות האלה כדי לחשב את התנופה של טילים כשהם עפים לאוויר, ואת הכוחות שפועלים על המטוס כשהוא טס, ואת ההשפעה של המנוע על המכונית, ואני לא טועה. המכונית תסע במהירות שצפיתי (עד כדי שגיאה קטנה), המטוס יטוס, והטיל יעוף. אז אולי ההסבר שמאחורי התופעות האלה לא תמיד נכון; ויכול להיות שבעצם הסיבה שיש כוח כבידה, היא לא עקמומיות המרחב אלא - לא יודע - כוח האהבה האינסופי של אלוהים (
), אבל אני עדיין יכול לבדוק באיזה מהירות דברים ייפלו. ובנוגע למתמטיקה, כמו שהמתמטיקאית התורנית שלנו אמרה, היא תמיד צודקת כל עוד ההנחות והאקסיומות שעליה היא מתבססת נכונות. אם אני מרכיב סט יציב של הנחות, שמבוססים רק על דברים שראיתי במו עיניי שהם נכונים ואין לי ספק שהם מתקיימים, אז עם המתמטיקה אני אוכל להסיק את כל המסקנות הנחוצות (עם גבולות מסויימים - אבל מערכות הוכחה זה נושא סבוך מדי בשבילי בינתיים...). הi שמופיע בחישובים של מעגלים חשמליים הוא רק עוד כלי, עוד צורה לעבוד עם מספרים. השורש של אחד הוא לא בלתי אפשרי מבחינה מתמטית; הוא לא קיים בתור שדה המספרים הממשיים, אבל הוא כן קיים, ועובדה שמשתמשים בו, לא רק לחישובים במעגלים חשמליים, אלא גם לחישוב שדות חשמליים ומגנטיים. הסיבה שזה עדיין נכון, בלי להכנס לפרטים, היא שהi מתייחס לנתונים 'נסתרים' במערכת. אני לא יודע מה הרקע האקדמי שלך, אבל אני לא יכול להסביר לך את זה בדיוק בלי שיעור בפיזיקה (ובמתמטיקה), לי לקח קורס שלם בפיזיקה 2מ' בשביל להבין איך דבר כזה בכלל אפשרי, אבל בסוף יצאתי עם כל התשובות. בכל מקרה, אני רק רוצה לציין שלמרות שזה נשמע קצת כאילו אני מתנשא ודוחה את מה שאת אומרת, אין לי שום כוונה כזאת... גם לי יש אמונה בעולם הרוחני, ובאלוהים (למרות שהוא שונה מאוד מהאלוהים כפי שהיהדות רואה אותו). אבל כבודו של המדע מונח במקומו, ובדרך כלל אנשים מזלזלים בתוצאות של ניסויים מדעיים פשוט כי הם לא מבינים מה בדיוק המשמעות של מדע. כשאמרת ש'להאמין בעיוורון במדע זה כמו להאמין בעיוורון בדת', זה בדיוק הסתירה של משמעות המדע: מדע לא דורש אמונה עיוורת, או אמונה בכלל. הוא רק דורש ממך לבדוק בעצמך. אתה לא מאמין שחוקי ניוטון תקפים? בסדר. קח כדור, ותבדוק בעצמך. למעשה, אחד הרגעים שהכי חיזקו את האמונה שלי במדע, הוא כשישבתי וכתבתי תכנית שמשתמשת בכל הנתונים של הפיזיקה שהכרתי בזמנו, וראיתי איך הכל פועל בדיוק כצפוי (מצורף לינק). אני מקווה שלא פגעתי בך או הכעסתי אותך יותר מדי

inbardaf

New member
אני מהנדסת אלקטרוניקה בהשכלתי

ועובדת כמפתחת תוכנות מעבדה לבדיקות אוטומטיות. (ATE) למדתי מספיק פיזיקה ומתמטיקה וכימיה ולפני כן גם ביולוגיה. ובתור ילדה השתתפתי בחוג מתמטיקה למתקדמים במכון ווייצמן. ההשכלה שלי במדעים עמוקה ורחבה מספיק. (גם באופן לא פורמאלי) בימים אלו ממש אחד הפרוייקטים שאני עובדת עליו קשור להפעלה של גלגל ואתה יכול להבין לבד שהפיזיקה של ניוטון דומיננטית ביותר בפרוייקט הזה. במקצועי אני נפגשת עם המון טכנולוגיות מהמון תחומים (פיזיקה, אלקטרוניקה, תקשורת, אופטיקה וכו') אני משתמשת במתמטיקה וחוקים פיזיקלים וחשמליים כל יום (והקורס שהכי שנאתי בלימודים היה שדות אלקטרו-מגנטיים
- סתם היה מורה מעפן, אבל עד היום אני זוכרת את כלל האצבע למרות שלא השתמשתי בו מאז.) לא חשבתי לרגע שאתה מתנשא. מקווה שאני עצמי לא נפלתי לזה, כי זו לא כוונתי. פשוט, מנסיון בוויכוחים כאלו, אין בהם תועלת לאף צד. ובכל זאת, כמה התיחסיות למה שכתבת... "אבל הבדיקה כוללת שטיפה באמצעות חומרים כימיים שמשנים את האבן" - גם זה בפני עצמו בעייתי ושם את הממצאים של המדע בספק, אבל הדוגמא הראשונה שדיברנו עליה גרועה הרבה יותר והיה בהחלט סתירה בדבריך. בתורת הקוונטים, עצם הצפיה! גורם לשינוי. שם המדע לפחות מודע לזה ולא ממש יודע איך "לאכול" את זה. אבל בהרבה מקרים הוא אפילו לא מודע לשינויים שהוא גורם בעצם הניסוי שלו. "ובכל מקרה, עד עכשיו הצליחו להסביר את כל מה שקורה בעולם כפי שאנחנו מכירים אותו בלי שימוש ב'אלמנטים רוחניים', וגם אין לנו צורך בהם בינתיים. אם יופיע הצורך, או שהאלמנטים הרוחניים האלה לפתע יסבירו דברים שלא היו מוסברים בשום דרך אחרת" האלמנטים האלו יכולים להסביר הרבה דברים שלמדע קשה להסביר. לא רוצה להכנס לזה. זה באמת לא לפורום (לא חשוב איזה). ואין צורך - זו אמירה יומרנית. מאיפה אתה יודע כמה טעויות ומסקנות שגויות יש למדע בגלל זה? כמה מחלות אפשר היה לרפא אם היו מתיחסים לאדם גם כישות רוחית ולא רק פיזית? איך היו מבינים את התפתחות העולם והמינים ומקומו של האדם בבריאה אם היו לוקחים בחשבון שבעולם שלנו יש יותר מחוקי ניוטון... שיש גם רוח והיא באה לידי בטוי בכל מה שסביבנו. היא משפיעה על כל דבר ועל כל ניסוי בין אם המדע מכיר בזה ובין אם לא. ובאופן מפתיע, ישנה תופעה רווחת בקרב פיזיקאים רציניים של "חזרה בתשובה" (במובן הרעיוני, לאו דווקא לדת היהודית) בעקבות הקושי שלהם להסביר תופעות בפיזיקה המודרנית. ככל שמעמיקים יותר חוסר ההבנה של המדע גדול יותר. למעשה, בשלב הזה הוא מפתח תאוריות. שזה אומר הנחות. שזה אומר שאף אחד לא יודע באמת אם זה נכון או לא, כולל אותו אדם שפתח את אותה תאוריה. מניחים שזה נכון, זה ניראה להם דרך להסביר את מה שהם רואים. עד שיום אחד הם מגלים משהו שסותר את זה... אגב, עד לא מזמן, אנשי המדע הגדולים והמובילים בכל דור, היו גם אנשי רוח. שזה לבד, בעיני, מראה משהו על הקשר שבין רוחניות למדע. אבל עזוב את הוויכוח הזה. מה שבאמת חשוב, זה לא מה אתה חושב אלא איך אתה מתנהג. כמו שנאמר: דרך ארץ קדמה לתורה

avi1283

New member
דיון מעניין

ויש לך נקודת מבט מענינית, לדעתי גם אם לוקחים בחשבון שמה שאת אומרת זה נכון ויש עולם מעבר לפיזי וכל המדענים מאמינים בזה, עדיין אין לנו דרך לקחת את זה בחשבון בהסקת המסקנות שלנו. כך שהמדע כרגע עושה את כל מה שהוא יכול כדי להבין כמה שיותר טוב את העולם, ואם הוא גילה שכשצופים במשהו משנים אותו אז הוא ינסה להבין את הסיבות ולהגיע למסקנות יותר נכונות בעתיד, והוא יקח את כל מה שאפשר בחשבון. גם אם אנחנו לא יודעים המון, עדיין אפשר להסתמך על מה שאנו יודעים וכשנגלה בעתיד טעויות אז נחשוב על זה מחדש, אין פשוט דרך יותר טובה לפעול בה. אני אגב גם בן אדם שמאמין, אבל אני כן חושב שכדאי לעשות הפרדה ומבחינתי כל העניין של האמונה זה שאין הוכחות ואי אפשר לדעת בוודאות ועדיין מאמינים, זה מה שיפה בעייני באמונה.

inbardaf

New member
מדע הרוח

טוב, לא רציתי להגיע לזה, אבל בסוף זה קרה: בעיני ניתן ואפשר לחקור גם את עולם הרוח בכלים מדעיים לכל דבר. ויש אנשים שעושים את זה. קוראים לזה: מדע הרוח. ומי שפיתח את זה היה מדען שעבר את כל המסלול המקובל של מדענים באוניברסיטאות מכובדות וכו'. ברגע שהוא התחיל לדבר על קיומו של עולם רוחי - הוקיעו אותו. זו יומרנות ולזה אני מתכוונת והקהילה המדעית עושה את זה כל הזמן. "והוא יקח את כל מה שאפשר בחשבון" - המדע כמדע לא לוקח את קיומו של עולם הרוח בחשבון וכאן, לדעתי, מתחילה הטעות. אני מסתמכת על המדע יום יום ומרחיבה אותו. המדע בשבילי הוא רק בסיס ואיפה שהוא נעצר אני ממשיכה. איפה שהוא הגיעה לשלב המסקנות, אני בוחנת אותם עם הידע הנוסף שיש לי והרבה פעמים המסקנות הם אחרות. אני לא מאמינה שיש עולם רוחי כמו שמדען לא מאמין שיש קוונט. אני יודעת שיש, כי אני רואה את ההשפעות שלו יום יום. וכך גם המדען... (את השפעות הקוונט. זה לא שמשהוא באמת ראה אותו) "אין פשוט דרך יותר טובה לפעול בה" - יש ויש. קודם כל להכיר בעיוורון. אח"כ לנסות למצוא את הדרך לראות - ולא חסרות דרכים. ומי שירצה, ורק מי שירצה, ימצא אותם. בנתיים, להקשיב לאלה שרואים בזהירות!!, כי גם מביניהם יש כאלה ש"הראיה שלהם לא משהו" והם עלולים להטעות אותך ולא בהכרח במזיד. בנוסף, כל עוד אתה עיוור, קשה לדעת מי עובד עליך כשהוא טוען שהוא רואה. ויש לא מעט כאלה.
בקיצור, לא קל, אבל לפחות בכיוון הנכון

avi1283

New member
אני

לא מכיר את המקרה, לאיזה מדען את מתכוונת? בגלל שאני לא מכיר ולא בקיא בזה מספיק, אז אני לא יכול לדעת אם הוקיעו אותו בגלל שהוא לא הביא לזה מספיק סימוכין, או בגלל שהם לא רצו לחשוב על אפשרויות אחרות ואז זה באמת יומרנות. אשמח לדעת למה את מתכוונת כשאת אומרת עולם הרוח, ובאיזה דרכים אפשר לראות אותם ואת ההשפעות שלהם ביום יום. .

inbardaf

New member
יש כמה דוגמאות

אני דיברתי בהודעה הקודמת על אדם מסויים, אבל כבר עכשיו יש לי עוד שם בראש ואני בטוחה שיש עוד. שלחתי לך למסר כתובת אתר.

p019

New member
בין מדע לתאוריה

מסכימה עם רוח הדברים אבל לא עם הפרטים. בתור מטמתיקאית מצד אחד ומדענית אני צריכה לא להסכים איתך. המטמתיקה בנויה על הוכחות סופיות וסגורות - אין פה שאלה של נכון ולא נכון - רק כיוון שהיא לא קשורה למציאות. אתה מתחיל מלקבל אוסף של אקסיומות - ובונה הוכחות (סגורות) על בסיס זה. אם אין תעות בהוכחה זה פשוט נכון ואין שאלה של להפריך או לא. כל שאר המדעים שמנסים להגיד משהו על העולם, זה פשוט לא כך. יש לך אוסף של הבחנות - מניסויים מעסיים או ניסויים תאורטים ואתה בונה תאוריה שמסבירה אותם. אתה בהחלט צודק שלא מספיק להמציא תאוריה - כדי שהיא תחשב טובה (או לפחות לגיטימית) היא צריכה לענות על מספר דברים - והראשון כמובן זה להתעים לכל המידע שקיים עד היום. אם כי פופר (פילוסוף מהמאה הקודם) ציין שתורה מדעית טובה צריכה גם "לסכן" את עצמה. מה שאומר - אם תורה נכונה בכל מצב (ראה אסטרולוגים) זו אינה תורה מדעית. בפרט בקשר לדרווניזם, אין לי מספיק מידע כדי לומר משהו בנושא - אולי באמת הגיע הזמן שאני יסיים לקרוא את הספר "במעלה ההר הבילתי סביר" (ספר פופוליסטי בנושא).

Xylophone

New member
אתה בעצמך בכול ההודעות שלך

בפורום מתנשא ומדבר על כמה שכולם פרימיטיבית ובהמות ועכשיו אתה אומר שזה לא קשור לכלום. הרי אתה בעצמך אמרת שמיניות היא דבר חייתי והסרטון הוא ההוכחה לכך. אז מה הבעיה שלך עכשיו? על כול דבר אתה צריך להגיד לא? בהתחלה כשקראתי את ההודעות שלך חשבתי שהנה סוף סוף הופיע בפורום עוד בנאדם אינטליגנטי בעל אותו קו מחשבה כמוני, אבל עכשיו אני רואה שאתה סתם מתנשא. והסרטון הזה הוא בכלל לא בולשיט. בעיקר הקטע שאנשים ממציאים אלים כדי למצוא משמעות לחיים ואז רבים על מי האל היותר טוב. זה כול כך נכון! ועוד המון דברים (חוץ מניטשה) כול כך נכונים. אנשים לא באמת שונים מקופים (מה שאתה כול הזמן אמרת ועכשיו אומר ההפך כי אתה רוצה לעשות דווקא) ולא לא ניסיתי להצחיק. ניסיתי לגרום לאנשים לחשוב (מה שנראה לי אתה גם ככה עושה יותר מדי
)

Berethor

New member
לא הבנת את דברי כראוי

בהודעה שלי על הקישור שלך, לא דברתי עליך אלה על יוצר הוידאו( ברור לי שזה לא את וחשבתי שזה מספיק ברור), הביקורת היחידה שהייתה פה עליך,זה השאלה אם את מזדהה עם זה(מסכימה עם הדברים ולכן שיתפת) ואיך זה קשור לפורום של א-מיניות. אם היית שמה את זה בפרום סקס או בפורום קונספירציות זה עוד היה בסדר. החברה כאן גם ככה מאוד רחוקים מלהיות קופים, יצריים וחסרי שכל. אחרת בכלל לא הייתי טורח להגיב. בממש לא אמרתי ש'כולם' פרימיטיבית ובהמות, על אחת כמה וכמה א-מיניים. "שהנה סוף סוף הופיע בפורום עוד בנאדם אינטליגנטי בעל אותו קו מחשבה כמוני, אבל עכשיו אני רואה שאתה סתם מתנשא." טוב לגבי אינטליגנציה אין ספק, הטענות העיקרות פה נגדי זה שאני 'אטום' ו'מתנשא'. בעל אותו קו מחשבה ? ממש לא, אם אני מסכים עם משהו אני אומר ואם לא אז אני לא. קו המחשבה שלך אומר שכולם חיות ושמין הוא מקור הרוע, בלי קשר לתרבות או לאיך וכמה אנשים עוסקים בו. משהו אני לא מסכים איתו. אם לא שמת לב גם את מתנשאת, לפחות בכך שאת אוהבת לחשוב שכולם טיפשים וחיות, וככה את עדיפה. בעוד שאני גם מותח ביקורת וחושב שזה דורש תיקונים. הסרטון הזה בולשיט גמור. אנשים ממציאים מה שצריך להמציא, ובהחלט שאדם צריך משמעות בחיים, אחרת זה עוד דבר שתורם לרגש של חוסר משמעות או לתנהג כמו חיה כדי לחיות תרגע והכול מותר. אנשים נלחמים בגלל סכסוכים מאז במעולם, עם ובלי דת. וזה שמוסלמים לדוגמה, רוצים לכבוש תעולם ולאסלם או להרוג את כולם זה לא סוד("איזה אל יותר טוב עלק"). תמצאי לזה תרוצים את רק מזלזלת בכול הקורבנות. דווקה החוסר משמעות, חלוניות ותרבות בחברה עוזרת לחברה לדרדר, לחייתיות, לפושעים ולאוייבים לגבור. אני רואה כחובה ללחם בזה ובעוד דברים, לא לעודד ולקבל דבר זה כמובן מעליו, ובטח שלא לפשט דברים בצורה היפית. אחרת רק עוד 'מבול' יעזור פה. "מה שאתה כול הזמן אמרת ועכשיו אומר ההפך כי אתה רוצה לעשות דווקא" אז כנראה ששוב לא הבנת אותי נכון, ועוד איך שאנשים שונים מקופים, פשוט לא כולם. כמו שסיפור יפה ש inbardaf ספרה "כל אחד והמשפחה שלו". אנחנו לא היינו ולא נהיה חלק מאותו דבר, יש עמים שונים וגם "עמים" שונים(במקרה של "העם" שלנו), תרבויות שונות, דם שונה(גנים) ומשפחות שונות. יש את אלה שמוצאם מהקוף (והם גם עכשיו קופים), יש את אלה שהם בני אדם , ויש את אלה שמושפעים מקופים ו/או מ'תרבות' פרמיטיבית. את אומרת שכולם אותו דבר ? ההשקפה ההיפית הזאת לא מקובלת עליי. לא מבחינת היגיון וראיה ברורה של ההבדל, ולא ברצון להיות חלק ממה שאני לא. "אנשים לא באמת שונים מקופים " את לא באמת שונה מקוף ?, שיבושם לך. אני לא נראה כמו קוף, לא בעל IQ של קוף, ולא בא משושלת של קופים(לא בעל גנים של קופים). בקשר לאלה שכן, אני בכלל לא מתווכח. תראי גם אותי זה מאכזב, החשיבה הזאת שלך. לנסות למצוא פתרונות פשוטים, פופוליסטים, דמגוגים, היפים ובלי התעמקות בנושאים זה מאוד קל. להגיד כולם 'אותו דבר', כולם 'קופים' וזה הסיבה לכול הצרות והמעשים בעולם, גם כן פשוט ביותר. נראה כמו וידאו של סטודנט מסומם שלא הקשיב לכלום בהרצאות וחושב שהוא יודע הכול. "ניסיתי לגרום לאנשים לחשוב" לחשוב בכוון הלא נכון, לחשוב שהם חיות ולכן הכול ככה ?. אחוות הקופים אה ? למה שפשוט כול מי שחושב שהוא קוף לא יצטרף לשאר החיות ? ויחסוך מאיתנו ת'פילוסלופיה הזאת ורגשות הקרבה ל'אחיו" ?. זה הרי בדיוק מה שאני מציע לשמואלן שאוהב ערבים ומרגיש "קרבה" עלהם, חושב שאפשר לעשות "שלום" אתם. שילך לשטחים ויעשה שלום, כולנו נגיד לו שלום. "ניסיתי לגרום לאנשים לחשוב (מה שנראה לי אתה גם ככה עושה יותר מדי) " אז אני ממליץ גם לך לעשות את זה יותר, ככול שאת חושבת יותר את רחוקה מאותם קופים שאת 'מייצגת' פה. וגם יעזור לך להבין ולמצוא פתרונות אמתיים, ולא דמגוגה זולה. את בת אדם ואת יצור אטלגנטי, אינך קופה, כך גם אנחנו. אז תעשי לי טובה ואל תצאי בהכללות והאשמות כאלה לגבנו ולגבי האנושות. אל תשכחי שגם את חלק ממנה, חלק מאותם בני אדם(לא חיות בצורת אדם) וא-מינית. שזה עוד צעד קדימה. חוץ מיזה שרוב ההקבלה שם עלובה ולא נכונה. בני אדם יכולים להרוג, לעשות מין, לאכול, לישון ולדבר. זה שגם חיות עושות את זה לא הופך אותם לאותו דבר ושווים, רק אלה שמתנהגים כמו חיות הם חיות. השכל, התרבות, החוק, המצפון, האמונה(בכללי),האחריות הם רק חלק מדברים החשובים שמבדילים ביננו לבינם. והא-מיניות היא עוד בונוס שלנו מעל ליצר חייתי. שמעלה אותנו(לפחות בנושא הזה) גם מעל מיניים תרבותיים ששולטים על יצרם, חיות בצורת אדם הם סוג שלישי ולא ראוי בכלל ליחס. ובטח שלא כמוך או כמונו.

Xylophone

New member
שאני יצטט

ציטוטים שלך מההודעות הראשונות שלך פה "אנחנו לא קורבן לרגש חייתי וחסר שליטה" "אני יוסיף שאת לא מפסידה כלום, משיכה היא רגש מיותר." "חלק מהסיבה שאני מחליט לשלוט עליה זה חוסר צורך ועניין במין עצמו, החלק השני הוא שאני אדם חכם. " ואח"כ אתה מאשים אותי על הדעות השליליות שלי שמין הוא מקור הרוע ושמין הוא יצר חייתי
וזה עוד בלי להזכיר את כול הירידות שלך על שמוקים ובהמות בפורום והתנפלות על מישהו ששם מודעת היכרות ואח"כ אתה אומר לי לא לצאת בהכללות

A M S T A F1

New member
עינבר דף אני מאשר לך לבקש את ידי...

אפשר להציע לי נישואין? מתי את פנויה?

Berethor

New member
גם כן מציאה

אני מאשר לך לדחוף מקל לישבנך.. 40 שנה כולן מסרבות לך ואתה עדיין לא לומד ? אתה באמת חושב שאחרי מה שכתבת למעלה, מישהי תהיה פנויה לחלאה כמוך ?

inbardaf

New member
וכבר אמרתי שצדיקים...

מלאכתם נעשת בידי אחרים.... למה? מה גברים כאלה מוצאים בי? מה לא ברור במה שאני כותבת? איך אפשר בכלל לחשוב שאני ארצה לצאת אם משהוא שחושב שהומואים מאיימים עליו והוא משתין בכל פינה??
מצטערת, אני חושבת שאני ראויה ליותר. אני מרשה לך להתחפף...

Berethor

New member
הוא במלא רחוק מלהיות צדיק...

הוא אפילו רחוק מלהיות בן אדם... יוצא לך לתקל בעוד כאלה בחייך ? פעם ראשונה שאני נתקל ביצור כזה..יש לך קארמה רעה
רק תחשבי כמה כסף תצטרכי לבזבז בשבילו, על תרופות נגד פרנויה וטיטולים למבוגרים. וגם זה רק כדי שהוא יוכל להפיץ את 'זרעוניו' "בכול כדור הארץ".

inbardaf

New member
לא הבנת - אתה הצדיק! לא הוא.. ../images/Emo6.gif

הקארמה שלי גרועה יותר ממה שאתה חושב... ניתקלתי כימעט בכל צורה של חיות בדמות אדם
את התמימות שלי איבדתי בגיל מאוד מאוד מאוד צעיר.

Berethor

New member
אני לא חושב שזה קשור

הוא פשוט מנסה את מזלו בכול פורום(ונכשל באופן שיטתי) וגם מנצל תהזדמנות לשפוך כמה מהדברים שיש על מוחו הזעיר...

A M S T A F1

New member
בואנה אני חושב שאתה שונא אותי אני מזמין אותך

לדו קרב אתה תבחר זה יהיה בחיסול 6 בירות או קרטון קרמבו או מגש פיצה מי שמפסיד משלם מה אתה אומר? תבחר את המקום אנד זה פלייס....

Berethor

New member
אתה מזמין אותי לדו-קרב

מה גורם לך לחשוב שאתה ברמה שלי כדי לתת הזמנה שכזאת ? במקרה כמו שלך זה נקרא צייד. ואני בוחר שתעוף מפה, אתה מוריד תרמה כאן. לפני שאני דוחף לך מגש פיצה לתחת.

למעלה