סרטונים לעידוד אימוץ מאומנה

גילעד 63

New member
סרטונים לעידוד אימוץ מאומנה

למה אצלנו אין כאלה?

China8

New member
אני מניחה

השערתי שהסיבה היא מפני שישנם הרבה ילדים ממתינים ב foster care בארה״ב שיכולים להיות מאומצים, אבל הרבה אמריקאים פונים דווקא לאימוץ חו״ל בשל תחלואיה של שיטת האימוץ באמריקה.
בישראל, כך נראה לי, רבה הדרישה על ההיצע (לפחות לגבי ילדים ברי אימוץ ובגיל צעיר) אבל באופן כללי היה מאד חיובי לו היו פרסומות המעודדות אימוץ ואומנה, ובעיקר של ילדים בוגרים יותר בזה אין ספק.
דרך אגב, שאלה שעלתה לי פתאום: עד איזה גיל ילדים בארץ יכולים להיות מאומצים? בסין עד גיל 14.

לדעתי התשובה ברורה

כל כך ברורה שיש בשאלה כמעט משהו מקומם [אתה שם לב שגם הפעם אני לוקחת פה את החירות להגיב באופן רגשי...]
בעיני הכותרת "אומנה" או "אימוץ" הרבה פחות חשובה מאשר טיב היחסים הנוצרים בין המבוגרים האחראים לילד.טיבם,חומם, האהבה שבהם וקביעותם.ליחסים כאלה צמאים בדרך כלל שני הצדדים שבסיפור.
עבור הרבה מאד הורים אומנים אימוץ לא הסתייע מסיבות כאלה ואחרות,והם מייחלים שבפועל ידובר ב"אומנה עם אופק אימוץ".
ומעבר למושגים כאלה ואחרים-שהילד יהיה איתם ובמחיצתם for good . כלומר עד שיפרוס כנפיים מסיבות התפתחותיות נורמאליות,כפי שעושה ילד שגדל עם הוריו הביולוגיים או המאמצים.
כך שעידוד אימוץ מאומנה נראה לי יותר ממיותר.

גילעד 63

New member
לא כל

משפחות האומנה בכיוון של אימוץ. ברור שיש כאלה גם.
אני מתייחס באופן כללי לעידוד אומנה, אימוץ, אומנה עם אופק אימוץ, אימוץ בכלל....כל דבר בתחום הזה נעדר לחלוטין מהמודעות הציבורית שלנו.
זה כל מה שאני אומר.
נראה שבישראל, אם אתה לא חלק מהעולם הזה של אומנה ואימוץ אתה לא יודע שהוא קיים בכלל.
למול מה שאני רואה ברשת על ארצות אחרות כמו אוסטרליה, ארה"ב, קנדה, בריטניה אנחנו נראים די בפיגור.

כעת אתה מנסח אחרת ל ג מ ר י

פרסומת לאימוץ מתוך משפחות אומנה תזרע רק יותר חרדה במשפחה האומנת וגם בילד-אם יגיע אליו דבר הפירסומת.
ראיתי כמה וכמה ילדי אומנה. ההורים האומנים שלהם מורגשים על ידם כ ה ו ר י ם.לכל עניין.

לגבי עידוד אימוץ בכלל -אני חושבת שבשלות באה מבפנים.
היום מאד נזהרת מ"כדאי לך לאמץ" כי הרבה פעמים גידול ילד מאומץ הוא גידול עם קשיים נוספים על גידול ילדים "רגיל" שגם בו יש קשיים. ואני מכירה מראש שיגיעו פה תגובות של -איזה קשקוש...איזה קשיים...אבל אני מבטיחה לך שבאופן פרונטלי אני נוכחת בלא מעט קשיים.המוכנות חייבת להיות,לדעתי, מוכנות מיוחדת,מבפנים ,להורות מאמצת.

בהמשך לשאלתך גלעד בתחילת השרשור

ולתגובתך האחרונה חייכנית. ה"פרסומות"/תשדירים לעידוד אומנה/אימוץ נוגעים בנקודה אחת-חששם של הרבה אנשים מלהיות הורים בלתי מושלמים. עובדה שנכונה גם להורות ביולוגית. החשש שאני שומעת וחווה מאנשים - ואני מתייחסת לשוקלים אימוץ, שכן לא יצא לי להכיר אנשים ששוקלים אומנה- הוא מפני חוסר יכולתם להכיל ילד שאימצו, על כל הקשיים האפשריים. היינו, החשש הוא לא מהיותם הם בלתי מושלמים אלא מהיותו של הילד "בלתי מושלם". מאחר ובאמת מי שאינו מקורב לעולם האימוץ, נזון משמועות, מכתבות שמאופיינים בד"כ מקונוטציה לא חיובית לאימוץ, לא נראה לי שתשדירים ברוח זו שהובאו כאן, יקרבו אנשים לנושא. הטון הקליל שאפיין את התשדירים אולי יש בו כדי לקרב אנשים, אבל יצר אצלי תחושה לא נוחה, שמדובר במשהו קליל ולא רציני. אני מסכימה בהחלט שיש צורך בחשיבה מעמיקה על דרכים לחשוף אנשים לנושא זה. זוכרת שבעבר בעקבות כתבות על ילדים שממתינים לבית, דובר על טלפונים רבים שהגיעו ואנשים רבים שהתעניינו. איני יודעת אם בפועל זכו הילדים למשפחות אומנה או לאימוץ, אך הכתבות יצרו שיח בציבור וזו התחלה...

גילעד 63

New member
אני לא מתכוון לסרטים האלה ספציפית

הם רק דוגמא למשהו שמובא למודעות הציבור. כמו שאת כותבת, כתבות בתחום וכד', כל דבר שיכול להעלות את עניין האימוץ למודעות. העניין כמעט שקט לגמרי בארץ ויש בורות לא קטנה בעניין בקרב אלה שאינם חלק מהעולם הזה.

סביון1

New member
אני נזהרת מ"כדאי לך לאמץ" מסיבות אחרות

לדעתי גם הילד ה"מושלם" ביותר לא יעזור אם ההורים המאמצים לא מוכנים נפשית לרעיון האימוץ. התהליך וההבשלה צריכים לבוא מבפנים, אחרת, אוי לילד המאומץ ואוי להוריו המאמצים.

סביון,מסכימה מאד

ובינינו-יש במציאות "מושלם"?

חושבת שיש רק קבלה מלאה ןאוהבת של חוסר המושלמות...

KallaGLP

New member
לא בטוחה שהבנתי אם התכוונת, בין היתר,

לכך שהיה רצוי שיותר משפחות אומנה יחשבו לאמץ, אך אם כן הבעיה היא שיש צורך במשפחות אומנה שאינן מתכוונות לאמץ כי:
א. לא כל ילד המגיע לאומנה מיועד לאימוץ (נראה לי שהרוב לא), ועובדה זו עלולה להרתיע משפחות אומנה שמקוות גם לאמץ את הילד. לא מזמן כתבה פה אמא ממשפחת אומנה על החשש והכאב שלה לאור האפשרות שייקחו ממנה את ילד האומנה ויחזירו למשפחה הביולוגית.
ב. משפחת אומנה שאימצה היא משפחה אחת פחות שתוכל לשמש כמשפחת אומנה. בעוד אין מחסור בחפצים לאמץ, למיטב הבנתי יש מחסור במשפחות אומנה.
ג. באופן כללי מטרת האומנה במקרים רבים היא שילד יחזור למשפחתו הביולוגית. לדעתי אסור שתקופה כזו תהיה ארוכה ובלתי מוגבלת כי הילד זקוק ליציבות בחיים, אך אף אחד לא שואל אותי ובארץ מצב כזה יכול להימשך גם עד גיל 18. לכן לא מעשי כלל לעודד משפחות אומנה לאמץ אם אף אחד לא ייתן לה את הילד לאימוץ.
ד. באופן כללי באשר לאימוץ, הרי גם ככה הביקוש הרבה יותר גדול מההצע. אני לא רואה מחסור של מאמצים פוטנציאליים בארץ, אם כבר יש מחסור בילדים לאימוץ, גם פה וגם בעולם. ולא כי חסרים ילדים הזקוקים לבית, אלא בעיקר בגלל כל מיני חוקים ומגבלות דרקוניים גם בארץ וגם בחו"ל, שבגללם כל כך הרבה ילדים גדלים למעשה ללא משפחה.

KallaGLP

New member
גילוי נאות: לא צפיתי בסרטונים

ולכן אולי פספסתי משהו שהתכוונת להגיד.

יסמין@

New member
לדעתי

(בלי קשר לדיון בינך לבין גילעד, בלי קשר לעידוד אימוץ מאומנה וכו', אלא באופן עקרוני) יש הבדלים חוקיים רבים ומשמעותיים בין אימוץ לבין אומנה, והבדלים אלו מקרינים על הכל. כתבת על קביעותם של היחסים ו"שהילד יהיה איתם ובמחיצתם for good" - זה אחד מההבדלים החוקיים המרכזיים: באימוץ זה כך. באומנה זה לא בהכרח כך. אומנה יכולה להיות לתקופות שונות, קצרות וארוכות. היא יכולה להסתיים בכל רגע. היא לא מכוונת ולא מיועדת מראש להיות for good ואי אפשר לדעת מראש אם היחסים יהיו קבועים וממושכים או לא.

יסמין

אכן לא התייחסתי להבדלים החוקיים
התייחסתי למוטיבציה שבלב.
היא נושבת מכל הורה אומן שכתב פה בתקופה האחרונה.
עידוד אנשים להפקיע ילד מאומנה רק בגלל שזה יהיה אימוץ-לדעתי לא פייר.

יסמין@

New member
בסרטונים ניסו לעודד אומנה

לא ניסו לעודד "להפקיע ילד מאומנה רק בגלל שזה יהיה אימוץ" (גם לא כל כך הבנתי את המשפט)
מטרת הסרטונים לומר שלא צריך לשאוף להיות הורה "מושלם" כדי להחליט על אומנה. לא דובר על העדפת אימוץ על אומנה או להיפך.

יבמין,כך הבנתי את המילים שכתב גילעד

"עידוד אימוץ מאומנה".
אני הבנתי-עידוד אנשים שיגידו לשירות למען הילד שהם רוצים לאמץ ילדים שמצויים [אי שם]באומנה.
ועל כך אמרתי שיש הרבה הורים אומנים שמעוניינים שמצב האומנה יימשך כמה שיותר או יהפוך לאימוץ על ידיהם עצמם .
ושגם ילדים, מעבר להגדרות, חותרים לבית חם שלא יהיו בו טילטולים ,עד כמה שניתן.

לא היתה לי אפשרות לצפות בסרטונים

במחשב לא פרטי,תסכימי איתי ש"עידוד אימוץ מאומנה" -הכותרת,נשמע עידוד אנשים לאמץ ממשפחות אומנות.
לו לא הייתי מכירה משפחות אומנות אולי לא הייתי כך מגיבה.
בואי נדבר על מי שאנחנו מכירות ביחד -לא הייתי רוצה שאף אחד יעודד בשום סרטון הסברה או אחרת לאמץ את החמוד של לוטוס אור או את החמודים של אמא של עקתש.

למעלה