סרטונים לעידוד אימוץ מאומנה

Daria34

New member
חייכנית,הכוונה של Foster to adopt היא כך,

מתחילים כאומנה ואותה משפחה יכולה גם בסוף לאמץ את הילד אם היה פנוי.
בארה"ב לפני שמאשרים אימוץ אתה צריך להתחיל כמשפחה אומנת.
זה שהילדים מגיעים מהמערכת ולא כמובן אימוץ פרטי,בעצם יש בארה"ב כמה אפשרויות של אימוץ.

KallaGLP

New member
אני מכירה מקרוב מישהי

שאחותה משמשת כמשפחת אומנה. היא לוקחת תינוקות שנשארים אצלה לזמן מוגבל. היא מראש מתייחסת לזה כאל משהו זמני וברור לה שזה לא לתמיד ושהיא לא אמא ולא תהיה אמא של התינוקות האלה. היא גם לא מבקשת להיות אמא שלהם. היא מבקשת (ופועלת) להעניק להם טיפול מסור ואוהב עד שיאומצו ו/או יוחזרו להוריהם הביולוגיים (או כל החלטה אחרת שתתקבל לגביהם). מבחינתי האישה הזאת עושה עבודת קודש שרבים אחרים (כולל אותי) לא היו מסוגלים לעשות, והילדים האלה זקוקים לנשים כמוה, שאינם מכוונים לאימוץ. לדעתי ההבדל בין אומנה לאימוץ הוא חשוב ומהותי. קיימים מקרים פרטיים של אומנה שיש בה גם אופק לאימוץ, אך זו לא מהותה ומטרתה הראשונית של אומנה. אחרת הילדים האלה פשוט היו נמסרים לאימוץ.

KallaGLP

New member
ואגב, לדעתי מראש מי שיכתוב בפורום אימוץ

אלה אותן משפחות אומנה עם אופק או תקווה לאימוץ, ולכן נראה שככה זה אומנה באשר היא. אך לדעתי נשים כמו האישה שעליה סיפרתי בכלל לא תכתוב בפורום אימוץ כי המצב והמטרות שלה שונים לגמרי ולא מתאימים לכאן. אני מקווה שיש עוד רבים כמוה.

Daria34

New member
אתה לא רציני בשאלה שלך נכון?

ואתה משווה את ישראל לארה"ב?
דרך אגב,יש סרטונים והיו כתבות שמעודדים אומנה
ולא כאומנה תביא לאימוץ להפך.
רוב הילדים באומנה בארה"ב הם מעל גיל-8
בנים,אפריקן אמריקן,וקבוצות אחים.

Daria34

New member
סליחה,רוב הילדים שפנויים לאימוץ.הם מעל גיל-8

בנים,אפריקן אמריקן,וקבוצת אחים.

יסמין@

New member
גילעד, המ' אמורה להיות ו', נכון?

המ' הזו היא מקור אי ההבנות בשרשור זה.

יסמין זו אמירה חכמה ונחמדה

אני אפילו חושבת שאילו נכתב רק "לעידוד האימוץ" זה לא היה מעורר ,אצלי לפחות,את אי ההבנה.
לגופו של עניין אני חושבת שהרבה מאד פעמים הורות מאמצת היא הורות מאד מאתגרת,בין אם בהתחלה ובין אם בהמשך,ולא נכון ליצור דרך מסגרת תעמולתית ציפיות שאולי לא יתממשו [אין לדעת ...]

יסמין@

New member
תודה

אולי מהבית תוכלי לצפות בסרטונים המאוד קצרים הללו. הפואנטה והאג'נדה המוצהרת שלהם: לא צריך להיות אם או אב מושלם/מת כדי להפוך למשפחת אומנה. המילה החוזרת היא על foster care ולא adoption והפואנטה שלהם היא לעודד אנשים להפוך למשפחת אומנה ובכך לסייע לילדים/ות הזקוקים/ות למשפחה. הפואנטה היא הילדים/ות.

גילעד 63

New member
האתר המדובר

הוא AdoptUSkids.org והם מעודדים אנשים לאמץ ילדים שנמצאים במערכת האומנה האמריקאית במשפחות אומנה דוגמת מה שסיפרה קאלה, אומנה לשם אומנה זמנית עד אימוץ.

למעלה