סרטים או ספרים - מה עדיף?

Sודית

New member
סרטים או ספרים - מה עדיף?

אתמול ראיתי את הסרט "הנערה עם עגיל הפנינה" לא נהניתי בגדול - אולי בגלל שקראתי את הספר? הספר היה נהדר ודימיינתי לי אותה איך שרציתי ועוד כמה סצינות חרוטות לי בראש אחרת מאשר ראיתי בסרט. כבר כמה שנים אני דיי תקועה עם קריאה, פעם קראתי המון ובכייף. מאז שהצטרכתי להרכיב משקפי קריאה, זה קצת (הרבה) קילקל לי ת'כייף לקרוא. קיבלתי בארץ 2 ספרים - אחד "הדבר היה ככה" - מאיר שלו, מחברה מקסימה. והשני "המפתח של שרה" המפורסם.....את הראשון התחלתי בטיסה, 2,3 דפים וזהו....את השני עוד לא התחלתי.....מה יהיה איתי? אני חייבת שוב להתחיל לקרוא. איזה ספר שווה קראתם לאחרונה? או איזה סרט טוב ראיתים לאחרונה? מה אתם מעדיפים?

אני קורא ספרים

והרבה פעם...מזמן מזמן קראתי ספרות "גבוהה" החטא ועונש וכאלה עכשיו, משפחתו להם תאי הקריאה במוח אני "מסתפק" בחומר בלשי משובח סרטים הייתי רואה הרבה עד לפני כמה שנים ועכשיו, ללא כל סיבה של ממש כמעט וחדלתי אבל עדיין אוהבם

טוסקה

New member
למה בכלל צריך להעדיף? יש זמן לסרט ויש זמן

לסרטים. הסרט "נערה עם עגיל פנינה" לא היה משובח במיוחד, מלבד הצילומים היפים ששיחזרו תמונות מקסימות של הצייר ורמיר. אני קוראת עכשיו ספר שנקרא "הקרקס הגדול של הרעיונות". כתבה אותו מיקי בן כנען שכתבה גם את הספר "אם החיטה" שאהבתי מאד. את הספר הנוכחי אני פחות אוהבת וקשה לי לקרוא אותו. את "והדבר היה ככה" קראתי בנשימה אחת

טוסקה

New member
התכוונתי כמובן שיש זמן לספר וזמן לסרט...הסרט

האחרון שראיתי הוא "משימה בלתי אפשרית" האחרון עם טום קרוז. המון המון אקשן. קצת ארוך, אבל די נהניתי.

Sודית

New member
יש לי דיבוא איתEך טוסקה.....

יש לי עכשיו שיעור, אחורי זה אני שוב פה. איזה כייף לראות אותך.....ושוב תודה מקסימה אחת. כאן ממש לידי אני רואה את השקית הקטנה עם המלאך הקטנטן וכל פעם מתרגזת מחדש..... כשאחזור אצלם לך ואביא .....

טוסקה

New member
אני אהיה בבית בסביבות 15:00 (זמן שלנו) ואז

אהיה זמינה לדיבור שלך

Sודית

New member
ואני אהיה

שוב בשיעור..... אם יש לך סקייפ, שילחי לי למייל.....אנסה לקרוא לך מאוחר יותר. והנה השקית המלאכית הקטנטונת (כולה 5 ס"מ)

Sודית

New member
המלאכון הקטנצ'יק

הכי קטן שהבאתי לך.....(שלא הבאתי לך
) אגב, על השקית כתוב - המלאך המשגיח (שומר) עלייך. בינתיים אני שומרת עליו בשבילך.....

Sודית

New member
טוסקתי....תראי למטה איזה שיר הביאה שוש

אולי תביאי גם את, את השיר ההוא שלו.....שיש לו גם סיפור
שכחתי ת'שם, אחרת הייתי מעלה לכאן....

Sודית

New member
כשאת אומרת לא ממש....למה את מתכוונת?

בימיה הראשונים של הקומונה, הבאת שיר של פול אנקה עם סיפור אהבה מקסים זוכרת? הבאת בעצם כמה שירים עם כמה סיפורים רומנטיים, כמו שאת יודעת. אז נזכרתי בזה כששמעתי את השיר שהביאה שוש. רק לא זכרתי איזה שיר שלו את הבאת אז......זוכרת עכשיו? אבל אם כבר הייתי פותחת שירשור חדש.... שיר עם סיפור.....שיר עם זכרונות של אהבה.....שווה לא?

Sודית

New member
נו זה כבר טוב.....בן-כה כבר שכחנו.....

תשמרי טוסקתי....עד שתזכרי גם את השיר..... ואז תפתחי לנו שירשור.....השיר שלי עם האהבה שלי.....הולך? אגב, ראית את המלאכון הקטן ששכחתי לתת לך? שומרת לפעם הבאה.

טוסקה

New member
ראיתי גם ראיתי...תודה על המחשבה יקירתי ומחכה

כבר לפעם הבאה
התכוונתי שאין לי לינק לביצוע השיר. מה שם השיר אני יודעת
אבל נעשה זאת בפעם אחרת.

בחורף אני קוראת יותר

בקיץ רואה יותר סרטים. לעיתים יש לי חשק יותר גדול לקריאה ויש תקופות שממש לא בא לי... בדיוק כמו מצב הרוח...

שוש אור

New member
ספרים, סרטים או משהו אחר

קריאת ספרים היא "תקופתית" אצלי. יש ואני ממש תולעת, קוראת המון, מכל מיני: מותחנים פסיכולוגיים, רומנים טובים ועוד [אבל בעיקר מותחנים, זה הז'אנר האהוב עלי] ויש שאני ממש מתנזרת מספרים [כמו בתקופה האחרונה] הספריה הפרטית שלי מלאה בספרים שממתינים שאקרא אותם, בינתיים אני נהנית רק להסתכל עליהם ולחייך אליהם אחת לכמה ימים. סרטים? לא זוכרת מתי הייתי בפעם האחרונה בקולנוע. אני רואה מידי פעם סרט טוב בכבלים [כשאני מזפזפת לי בין הערוצים ו"נופלת" על תקציר מענין ועוברת לצפות]. כמעט ולא מקליטה סרטים, מעדיפה סדרות, בעיקר משטרתיות ומשפטיות. אבל מוזיקה מהווה חלק בלתי נפרד ממני. מוZיקה חייבת להיות איתי בכל זמן ומקום. אני מורידה הרבה שירים מהנט [כן כן... עבריינית שכמותי] אבל גם קונה דיסקים שווים. בדיוק היום התחדשתי לי בדיסק של נתן גושן המאלףףףףף ודיסק אוסף של פול אנקה וזה בנוסף לדיסק אוסף שירים איטלקיים שקניתי לפני כחודש. ובדיוק עכשיו ברקע הדיסק האיטלקי שלי מתנגן ואני מתמוגגת. אז, ככה זה אצלי

Sודית

New member
מוזיקה....אין על מוזיקה....ולמה לא תביאי קצת?

איזה שיר איטלקי שווה.....או פול אנקה כזה רומנטי.....

למעלה