סרטים דתיים

סרטים דתיים

איזה סרטים בנושאי דת נוכל להוסיף לרשימת המומלצים של הפורום? אני אהבתי מאוד את הסרט "המשימה"...

תוכלי לתת תיאור קצר לסרט?

בתודה מראש...
אפשר להוסיף סרטים עם תיאור קצר לצידם. אני הייתי מוצא עניין רב בסרטים מסויימים, אך ללא תיאור קצר - קשה להתייחס.

ברצון...

הסרט ה"משימה" עוסק במלאכת המיסיון הישועי בדרום אמריקה. אפשר לראות שם תמונות צובטות לב של יפי חיי ה"ילידים" האינדיאנים ביער הגשם עד שהמסיון מגיע ומבטיח להם חיי נצח טובים יותר, ולבסוף גם בוגד בהם. פס הקול של הסרט הוא אחד מהיפים שאי פעם נכתבו. יצירה מוסיקלית מדהימה בפני עצמה.

סרטים

הסרט הכי טוב שעולה בדעתי בנושא יהיה באראכה זה אומנם לא על דתות, אבל כחלק מהסקירת התרבות האנושית יש לדתות השונות חלק נכבד מאוד מהסרט. מה גם שהוא מעולה!!! ועל היהדות כמובן ש"ינטל" והנצרות - "בשם הורד"

masorti

New member
לא ראיתי. רק שמעתי על הסרט.

וחוץ ממה שהוזכר, אני לא זוכר סרט שעסק בהרחבה בדת היהודית בשנים האחרונות.

הנבחר? נדמה לי שכך קראו לסרט

על בחור יהודי. לא זוכרת הרבה חוץ מקטע הריקוד החסידי שהרשים אותי.

אלי ו.

New member
קראתי את הספר של חיים פוטוק

את הסרט לא ראיתי. מדובר על בנו של רב גדול, שגדל בלי שאביו ידבר אליו מילה אחת מלבד דברי תורה. (שיטת חינוך חסידית נדירה לפי פוטוק) הסיפור מסופר מנקודת מבטו של חברו של הבן, דתי מודרני. הספר בינוני, ערך תאולוגי נמוך.

"אהבה אסורה"

סרט מוזר, אך עם הרבה מוטיבים יהודיים - דיבוק וכד´. אני מקווה שלא התבלבלתי בשם.

kobkob69

New member
אריק הויקינג

סרט ענק של יוצאי מונטי פייטון מיפגש בין סוף האמונות הויקינגיות , ותחילת הנצרות hi sis

../images/Emo39.gifהיי../images/Emo70.gif

ראיתי את הדיון, ואני מצידי יכולה להוסיף, לגבי סרטים בנושא דת שאני זוכרת, את "בודהא קטן" - סרט שמתאר את חייו של הבודהא סידהרתא שקימוני המפורסם, שעל שמו צמח הבודהיזם, ואת קנדאן - סרט שמתאר את חייו של הדלאי למה, מתקופת היותו ילד ועד הכיבוש הסיני, שבעיקבותיו אולץ לגלות מארצו.. את שני הסרטים ראיתי יחסית מזן, אז קשה לי להרחיב בתוכנם, אך הם שוים מאוד לפי מה שאני זוכרת.

L e s t a t

New member
שר הטבעות

אני לא צוחק! לטולקין היו הרבה רמיזות בין השורות, אחת מהגדולות היא הטבעת - הטבעת מייצגת את הפיתוי ואת היצר והסיפור לוקח אותנו למסע של התמודדות עם הפיתוי הזה שהוא בין החזקים ביותר.

למעלה