סרטים דתיים

מה עם סרטים שמציגים את

התיאולוגיה המוסלמית? (חוץ מ"חולית")

מה עם

זאן דה´ארק? היא גם הוכרזה קדושה מתישהו. אבל מי שראה את הסרט -ממש גרוע אגב-. בוודאי זוכר את הקולות שהיא אשכרה שמעה מפי ישוע בכבודו ובעצמו.

עד כמה שזכור לי (ואבדוק זאת)

ז´אן הצעירה שמעה קולות שציוו עליה להציל את צרפת. נקודה. ישוע היה המצאה של אחרים (כמו במקרה של הקדושה ברנדט).

hatul

New member
יש כמה סרטים שעולים לי בראש

אבל נראה לי שהסרט הכי טוב שאני יכול להציע הוא "קונטקט", וביחוד, הספר. הוא מדבר על מסר שהגיע מהחלל החיצון, שחלקו מספרים ראשוניים, חלקו סרטון של פתיחת האולימפיאדה במינכן, ועיקרו מסר לבניית מכונה אשר שולחת אנשים לעבר פגישה עם דמויות האנשים האהובים עליהם. ראיתי את הסרט לפני כמה שנים, והיום סגרתי מעגל, כשסיימתי את הספר. --- התיאולוגים יכולים לעסוק במשימה המהנה של תיאור הדת כפי שירדה מהשמיים, עטופה בטוהרתה הראשונית. חובה עגומה יותר מוטלת על ההיסטוריון. הוא חייב לגלות את התערובת הבלתי נמנעת של שגיאה וסיאוב, שדבקו בה במשך שהותה הארוכה על הארץ בין גזע של בריות מנוונות וחלשות. אדווארד קיבון שקיעתה ונפילתה של האימפריה הרומית ---- ליצורים קטנים שכמונו, נסבל המרחב העצום של היקום רק דרך אהבה קרל סאגאן, Contact ---

CONTACT

קונטקט סרט מעולה - ואני שמחה לראות שעוד מישהו מסכים עמי: זהו סרט דתי מאוד... העיקר לא היה פגישה עם האהובים, אלא עם אינטליגנציה גבוהה יותר (אלוהים?). אהבתי גם את הציטוט של אדווארד קיבון...

hatul

New member
השומרים לא מזדהים כאלוהים

אם כי זה היה ברור שיש מסר בפיי, והוא ידוע לבן דמותו של תיאודור אורווי. המסר הכי בולט הוא שהאהבה והחמלה נמצאים ביקום, ואהבתי גם את המסר בספר "ליצורים קטנים שכמונו נסבל המרחב העצום הזה רק דרך אהבה" ואם מדברים על ספר, אני ממליץ גם על שלושה מספרי רוג´ר זילאזני * הביאו לי את ראשו של נסיך החלומות * ואם בתחילה לא תצליח * מהתלה לא קלה שלושתם מספרים על תחרות בין מלאכים ושדים, שמתרחשת בכל אלף, מי ישלוט בגורל העולם למשך האלף הבא. התחרות מוכרעת בכל סבב על ידי אננקה...

sravaka

New member
"סאמסרה":

נזיר בודהיסטי בלדאק חוזר מריטריט מדיטציה של 3 שנים ולהפתעתו למרות דבקותו בתירגול דווקא נמשך אל עולם התשוקה. הוא מחליט לעזוב את הנזירות ולהיתחתן ולומד על החיים בעולם התשוקות והשנאות.

IC4

New member
אני אקח את מזלי

כחדש כאן אנסה לתת תשובה שלא עונה על ציפיות כלשהן במקרה ויש אז לא לצלוב אותי
12 הקופים ומאטריקס - יש הם הקבלה מסוימת לכל מיני דמויות תנכיות/מיתולוגיות, מה גם שהשמות דומים (ב12 הקופים) או בפרוש קשורים לשמות של המקוריים (מאטריקס) מה גם שמטריקס יכול בקלות ובהנאה להיות מושווה לסיפור הבריאה והבחירה של בני האדם לצאת מהאשליה שניתנה להם על מנת לנגוס מעץ הדעת יש סרט בשם "THE BELIEVER" זה סרט שמספר על בחור יהודי נאצי שקרוע בין היהדות שלמרות שלא מצא אותה נכונה הוא למד אותה לבין השנאה שלו שמובילה אותו לכל החרא שהוא מנסה לגרום אני דווקא מאד אהבתי את הסרט הזה, כי יש לי הזדהות מסוימת עם הרצון להבליט התנגדות במקום קבלה ולימוד בצורה הקשבתית וסבלנית

קודם כל - ברוך הבא ../images/Emo24.gif

...גם לא נהוג כאן לצלוב אנשים
מטריקס באמת יכול להיחשב סרט עם תפיסות תיאולוגיות. סרט שחלק מהאנשים יוצאים ממנו נפעמים מהפעלולים הטכניים, וחלק יוצאים עם תהיה על המציאות שלנו ועל המטריצות שמניעות אותה באמת. בתפיסתו - די דומה לרעיון הסמסארה הבודהיסטי שלפיו המציאות אינה אלא אשליה מפתה ומדיחה, אשר מנסה לגייס את האדם להשתתף בה, במקום לחדור לעומק ולמצוא את הקודים שמסתתרים מאחריה. ובאמת... אילולא החושים, היינו מדווחים אחד לשני על אורך גל בתדר 0.457819 שאנחנו קוראים לו "ירוק" משום שהעיניים שלנו מתרגמות את הירוק הזה, או על אורך גל אחר שמיתרגם על ידי החושים שלנו כ"דו". מאחרי התפיסות החושיות שלנו יש מערכת מטריצות. מי בנה אותה ולמה, היא השאלה התיאולוגית שהסרט מנסה לענות עליה. גם תיאוריית הקשר משתלבת כאן יפה. אני בכלל חושבת שה-Conspiracy Theory הוא תפיסה תיאולוגית בעצם, תפיסה שמבטאת ידיעה אינטואיטיבית שהמציאות האמיתית מוסתרת (וכי ישנם אלה אשר טורחים להנציח את הבערות לגביה).

IC4

New member
תאורית הקשר עם מל גיבסון נהג מונית?

אגב תודה על ברכתך לבואי
על דבריך אני רק יכול להציג את הצער שלי שאיננו אינטואיטיבים במידה מספקת או בכלל שעוד לא פיתחנו (רבים מאתנו) יותר חושים ___ אגב ישנו סרט, לא תאולוגי, בשם ANGEL HEART שמענין אותי אם אנשים כאן ראו אותו כמו גם אם מישהו יוכל להסביר לי למה יש גשם צפרדעים בסרט ´מגנוליה´, זה גם יהיה נחמד לדעת

הרועי

New member
קצת הומור

בהתחלה לא הייתי בטוח אם פרודיות מתקבלות כאן בהבנה, אבל מכיוון ש-Dogma נכנס לרשימה אני חושב שדי בטוח להכניס גם את Life of Bryan של Monty Python.

אכן חייו של בריאן כבר נדונו כאן

ללא ספק סרט תיאולוגי אשר חולק על הדרך שבה הנצרות תרגמה את סיפור ישוע, ומציג אותו בדרך מצחיקה להתפקע (וגם כאן, כמו כל בדיחה טובה, מסתתר מן הסתם גרעין קשה של אמת).

אלי ו.

New member
לא בדיוק

ישו מופיע כדמות נפרדת בחייו של בריאן. למרות שבריאן הוא פרודיה על ישו, ישו בכ"ז מוצג (לקראת סוף הסרט) מוצגת הדרשה על ההר (ממרחק, ואי אפשר לשמוע היטב) ומצורע לשעבר, שמטה לחמו כקבצן נפגע, לאחר שישו ריפא אותו.

ליוויתן

New member
סטיגמטה ו...

על תופעת הסטיגמטה בדת הנוצרית. אנשים מאמינים מאוד שמקבלים את חמשת "המכות" אותן קיבל ישו והם מדממים מהרגליים, ידיים, קרקפת וגב. סרט מצוין. השער השביעי - שמדבר יותר על הנצרות ועל השטן.

תודה!

וגם הזכרת לי עוד סרט: "החותם השביעי" של אינגמר ברגמן. בשלב מסויים הגיבור משחק שח עם מלאך המוות. וזה בערך מה שאני זוכרת

hatul

New member
וטם להמשיך בהומור

אולי הגירסה המחודשת ל-Bedazzled ? (תורגם בעברית כ-"הרי את מכושפת לי") שם השטן מגישה לאליוט 7 משאלות, שאם הן משתבשות, הוא יכול להשתמש בזימונית ולהקיש 666. הוא מסתבך עם המשאלות, מגיע לכלא, ושם פוגש את אלוהים. ---- "Most men think they´re God; this one happens to be right."

ליוויתן

New member
יש לי!!

הפיתוי האחרון של ישו! איך שכחנו, סרט מ-ע-ו-ל-ה! מי שלא ראה חייב והפס קול של פיטר גבריאל הוא אחד הטובים ששמעתי. הסרט היה מחוץ לחוק שנים באירופה וממש לפני 5, 6 שנים הסכימו להקרינו לראשונה.

למעלה