השאלה החביבה עלי (זהירות, ספוילרים)
כבר נשאלה כאן, ומאז נזכרתי בעוד סרטים. בואו נראה: Britney Baby One More Time - סרט חצי-תיעודי, שמבוסס על סיפור חייה של טרנסית שזכתה בתחרות כפילים של בריטני ספירס, הפרס נשלל ממנה כשגילו שהיא גבר ביולוגי, והיא יוצאת למסע ברחבי אמריקה, עם כתב טלויזיה לא יוצלח, שאומר לה שהוא מצלם סרט תיעודי על חייה, אבל לעורך שלו הוא מספר שהוא אכן הצליח להסתפח למסע הופעות של בריטני ספירס. נורא מצחיק, נורא נוגע ללב, נורא יפה. ניל ג'ורדן הביא לנו את "משחק הדמעות", ובו לאיש המחתרת האירית יש מאהבת טרנסית, ואם אני זוכרת נכון - סרט מלא רוך ואהבה. זה היה די סנסציוני בזמנו. אבל סרטו האחרון שנקרא באנגלית "הגנב הטוב", ואני לא זוכרת איך תרגמו אותו, ממש נוראי בהקשר הזה (וגם בהקשרים אחרים, זה פשוט סרט רע). אז לצד הסטריוטיפים האחרים שמככבים בסרט (הנערה המזרח אירופאית היא זונה, הנער האלג'יראי הוא שטינקר וסוחר סמים, והגבר הלבן יכול לסמוך באמת רק על עצמו). בכל אופן, אחת השותפות לשוד שבמרכז הסרט היא פליפה, שהייתה פעם פיליפ, ומכשילה את השוד (זהירות, ספוילר לסרט שאני ממש לא ממליצה) כי למרות שהיא עוד מרביצה כמו גבר, אחרי הניתוח היא עכשיו מפחדת מעכבישים (באמת! לא המצאתי את זה!). לא ללכת (לדעתי). רוברט אלטמן "משהו ללבוש" מלא דמויות שמופיעות בו רק לרגע ואז ממשיכות הלאה, ובין השאר דני איילו בתור קרוס דרסר בחליפת חצאית ורודה מזעזעת. כל הסרט מתרוצצת לה זוגתו ברחבי פריס ורוכשת בגדים "במידה קצת יותר גדולה משלי", ובסופו רואים אותה סועדת איתו במסעדה, כאמור, בורוד מזעזע. על אד ווד דיברנו כבר - האיש והסרט. אד ווד היה במאי של סרטי B ואחר כך גגם של סרטי פורנו, קרוס דרסר בעל חיבה מיוחדת לסוודרי אנגורה. ג'וני דפ (שאיני מסתירה את חיבתי הרבה אליו) משחק אותו בסרטו של טים ברטון. יש כמובן את "חמים וטעים" הקלאסי, שבו שני גברים מתחפשים לנשים ומצטרפים לתזמורת נשים כדי לחמוק מהמאפיה. אחד מהם מתאהב בנגנית יוקללי שאותה משחקת מרלין מונרו (ואחר כך טוני קרטיס התראיין ואמר שלנשק את מרלין מונרו היה כמו לנשק את היטלר) ובשני, ג'ק למון, מתאהב מיליונר וכשג'ק למון מתוודה שהוא גבר, הוא נענה במשפט האלמותי nobody's perfect. ובטח החמצתי עוד הרבה.