סרטי קולנוע

סרטי קולנוע

מישהו יכול להמליץ על סירטי קולנוע לא דוקומנטריים שניתן ללמוד מהם על האבולוציה או על החיים בפרה היסטוריה ?

deathcaster

New member
ממממ....

כשאתה אומר "לא דוקומנטריים" - הכוונה שלך היא לא סרטי טבע/היסטוריה/מדע? אלא סרטי עלילה? ובכן.. טרילוגיית "פארק היורה" זו התחלה נחמדה... ויש שם גם לא מעט דברים שנאמנים למדע (ויש כאלה שלא)

תגובה

פארק היורה נחמד , וראיתי . מה לגבי עוד סרטים ? אגב , מה שם בסרט לא נכון ?( אני מניח שהמון פרטים , השאלה היא - מה המרכזיים שבהם ? )

הנה קצת:

http://www.sdnhm.org/research/paleontology/jp_qanda.html ובקיצור: קשה עד בלתי אפשרי לשחזר DNA של דינוזאורים; ואפילו אם זה היה מצליח, העובדה שיש לך גנום של דינוזאור עדיין אין פירושה שתצליח לעשות ממנה דינוזאור, בגלל שאין לך תאי מין של דינוזאור להשתיל לתוכם את גנום הדינוזאור שלך. נקודה למחשבה: אם אני אקח ממך עכשיו דגימת דם ואמפה לך עכשיו (לא בעוד 60 מיליון שנה) את כל הגנום, ואז אקח את הגנום הזה למעבדות הכי מתוחכמות בעולם ואבקש מהן לייצר עותק שלך ללא שימוש בתאים אנושיים - לא ייצא לנו מזה עותק שלך, או אפילו אדם אחר כלשהו. אני בספק אם ייצא מזה יצור חי.

ואבא של חבר שלי ציין את העובדה המעניינת

שהמיזם המוצע בסרט היה אמור להיות פארק שעשועים שניתן להגיע אליו רק באמצעות הליקופטרים, וזה באיזור די נידח, שמועד לסופות וסערות. הצירוף הליקופטרים+סופות+שעשועים נראה קצת בעייתי, אפעס...

Gidi Shemer

New member
ואם להוסיף על הבעייתיות של השיבוט

אפילו אם תארגן תאי מין, לאמא יש תרומה ממשית וחשובה להתפתחות העובר מעבר להורשה הגנטית. אני לא מספיק מכיר את הביולוגיה ההתפתחותית של הדינוזאורים, אבל את ציר הראש-זנב בדרוזופילה למשל קובעים רנ"א וחלבונים אמהיים ולא עובריים.

gady18

New member
בקשר לאבולוציה יש סרט שנקרא אבולוציה

על מטאור שנופל על כדור הארץ ויוצר אבולוציה מהירה. בקשר לאדם קדמון יש סרט ניצוץ החיים Quest for Fire (1981) על אדם קדמון שמאבד את האש. יש גם סרט שנקרא הנינדרטלי האחרון.

John the Savage

New member
הסרט "אבולוציה" הוא סרט איום ונורא

בכל מובן של המילה. לא ממליץ לצפות בו משום סיבה שהיא (אלא אם מחפשים סרט לרדת עליו בסגנון MST 3000). את הסרטים האחרים אני לא מכיר.

gady18

New member
למה סרט מאד מצחיק

ופה לא התבקש סרט דקומנטרי. יש סרטים כמו 3 מיליון שנה קודם , אבל רוב הסרטים מלבד ניצוץ החיים לא מנסים להצמד למדע.

John the Savage

New member
על פי קו המחשבה הזה

היית יכול להמליץ לו גם על סרטי "עידן הקרח" (הרבה יותר מצחיקים ומבדרים מאשר "אבולוציה"). או אולי אפילו על הפלינטסטונס שמדוייק מדעית בערך כמו "אבולוציה".

gady18

New member
עוד פעם הוא לא ביקש סרט מדעי

פלינסטונם מחבר דיזואורים עם בני אדם ן בעידן הקרח יש חיות מדברות אז זה לא אותו דבר. בסרט אבולוציה, מותחים את נושא האבולוציה , ולפי דעתי זה סרט מאד מצחיק, מי שרוצה סרטים רציניים , יש סרט על הביגל של דרוין. אבל זה כבר סרט היסטורי.

הוא ביקש "סרט שניתן ללמוד ממנו".

ממה שאני מבין, הסרט שהמלצת עליו הוא לא מאד אמין, ולכן לא ניתן ללמוד ממנו (או ליתר דיוק, לא כדאי ללמוד ממנו, כי מה שתלמד ממנו אינו נכון). מצחיק זה טוב מאד, אבל זה לא מה שהוא ביקש.

John the Savage

New member
טוב, אז יש בעידן הקרח אי אלו אי-דיוקים קלים

כגון חיות מדברות. עדיין, אפשר ללמוד ממנו על התקופה הפלאוליתית בדיוק באותה מידה בה אפשר ללמוד מהסרט "אבולוציה" על אבולוציה. ואגב, מאיפה לך שחיות לא דיברו בתקופה ההיא? אתה מכיר מחקר שסותר את ההיפותזה הזו?

deathcaster

New member
מצטרף להמלצות על "אבולוציה" ובמיוחד

ל"פרסומת" בסוף הסרט.... ולדעתי... דווקא יש בסרט (נכון הוא מלא שטויות מבחינה מדעית) כמה רעיונות נחמדים שאפשר לחשוב עליהם יותר מאשר מחשבה שתגרום לך לצחוק.. אהבתי מאוד את הרעיון של השמפו עם הסלניום. או את הרעיון של אבולוציה במונחים של זמן מואץ שאנו לא מורגלים אליה בגלל התפיסה שלנו על הזמן.

CostanzaG

New member
משודרים בערוץ נשיונל גאוגרפיק סרטים כאלה..

רק צריך לחפש..

John the Savage

New member
לא ברורה לי כוונתך

למה הכוונה בסרטים לא דוקומנטריים, ומה רע בסרטים/סדרות כן דוקומנטריים? בסרטים עלילתיים הדבר החשוב הוא העלילה/דרמה וכו'. דיוק מדעי או כניסה להסברים מדעיים זה לא בדיוק בראש סדר העדיפויות שלהם. קשה לי להעלות על דעתי סרטים עלילתיים שהייתי ממליץ בכדי ללמוד כמעט על כל נושא אחר, ועל אחת כמה וכמה אבולוציה.

ateo

New member
נכון מאוד

יש בעיתיות גבוהה בהתיחסות עובדתית לתכנים עלילתיים ברוב המוחץ של המקרים. דוגמא טובה היא ספריו של דן בראון, שאפילו לכאורה דובקים בעובדות של הנושא, אך בפועל יש בהם בעיות רבות. צר לי ליונס, "בשביל כבוד צריך לעבוד". יש סדרות דוקומנטריות מדהימות. סדרה דוקומנטרית מצוינת היא the story of science topdocumentaryfilms.com/story-of-science/

למעלה