סרטי קולנוע

למה זה טוב

לא אמרתי שסרטים דוקומנטריים זה רע , פשוט אני מחפש משהו אחר , ודוקומנטרי ממילא אני יכול בקלות למצוא ב youtube מה שטוב בלא דוקומנטרי - תקציבי ענק . למשל סרט כמו "פארק היורה" - שמיועד למיליונים של אנשים - יש לו תקציב הרבה יותר גדול מסרט דוקומנטרי. אני רוצה להציף את הדימיון שלי . בסרט לא דוקומנטרי יש דיוק בעובדות , אבל המון חורים בתאור . אני רוצה שיהיה לי יותר קל לדמיין כל מיני יצורים פרה-היסטוריים, והומינידים קדומים בפרט. שהעץ הפילוגנטי , והעבר שבו חיו חיות אחרות , יתפוס איזה ממשות.

John the Savage

New member
יש כל מיני סוגים של סרטים וסדרות דוקומנטריות

לא כולם נעשו באותו התקציב ובאותה רמה של הפקה. אם המטרה היא שיהיה לך יותר קל לדמיין כל מיני יצורים פרהיסטוריים, אני יכול להמליץ לך על סדרת ה-Walking with... של הביביסי: Walking with dinosaurs, Walking with cavemen וכו', שהיא סדרה מאד מושקעת מבחינת תקציב, שמציגה בעלי חיים פרהיסטוריים ברמה שמשתווה ויזואלית לסרט קולנוע.

אז עכשיו אני בכלל מבולבל

בדוקומנטרי יש דיוק בעובדות וחורים בתיאור, ובלא דוקומנטרי יש... מה אמורים למלא במקום שלשת הנקודות חוץ מ-אפקטים מוצלחים, שחקנים/ות שווים/ות, עלילה מעניינת(?) או סיפור אהבה, ואיך זה מהווה תחליף לבעיית החורים בתיאור?

תאור

תראה , נניח למשל שימצאו שלד של הומיניד קדום שחי בן ההומו הביליס להומו ארקטוס , ושיתנו לו את השם הומו מילטונוס גונוס ( איך השם ? ) . אבל מה - נניח שמצאו רק את החצי העליון של השלד - אז יציגו שלד בלי רגליים . לעומת זאת בסרט קולנוע - ישימו לו רגליים . כמובן סרט לא דוקומנטרי הוא הרבה פחות מדויק , ויש בו הרבה יותר שגיאות , אבל הוא מקל על הדימיון . היתרון המרכזי של סרט לא דוקומנטרי : ים של תקציב . ( וגם יותר פילפל , שזה עיניין סוביקטיבי ) .

או שיציגו אותו עם סנפירים

כי זה יהיה מגניב יותר לטעמם. במילים אחרות - יהיה לך קל יותר לדמיין, אבל בשביל זה גם אווטאר מצויין. נ.ב. נשיוננל ג'יאוגרפיק ודומיהם משלימים עצמות כאילו אין מחר.

ateo

New member
משלימים בטירוף

המין Denisovans הוכרז לאחר שמצעו חלק מעצם של אצבע... אחר מצאו גם שן ועוד איזו עצם. ואם זאת, יש ציורים... (יש לציין שיש מידע גנטי סביר מהעצמות האלה ואת ההשוואה של הגנום לאדם המודרני והניאנדרטל ולכן ניתן לתת השערה כללית לגבי תכונותיו)

מכיר הרבה יותר תלונות על השלמות מוגזמות

מאשר על מחסור בהשלמות.

Legato

New member
אם תגדיר את המטרה שלך יותר טוב,

יהיה קל יותר לעזור לך. אבל אני מאוד אוהבת את הקטע של "פולחן האביב" ב"פנטזיה" של דיסני.

22ק ו ס ם

New member
אמנם לא נוגע ישירות באבולויה

אבל הסרט התפשטות הוא סרט מדויק מאוד מדעית שמראה איך מגיפה מתפשטת באוכלוסיה ומה אפשר לעשות כדי לעצור אותה.

למעלה