סרטן השד

ואני חייבת לעשות בדיקה כל חצי שנה

וכרגע אין לי רופא נורמאלי אז אני לא עושה.

קופ"ח כללית בקרית שמונה

יש לנו 2 כירורגים שד, כמה רופאי נשים שעל אף אחד מהם אני לא סומכת.

ענתש

New member
יש לי בשבילך המלצה שדורשת

נסיעה. אני נוסעת אליה פעם בשנה כרגע (וגם פעם בחצי שנה סביר בעיניי) ולדעתי היא שווה את זה ! היא מעולה מעולה. שמה ד"ר פנינה אנגלמן והיא מקבלת דרך הכללית במרפאת זבולון בחיפה (זה בקריון). לי יוצא לנסוע כשעה וחצי לכל כיוון בשבילה, שווה לי את זה. היא מתמחה בעיקר בבדיקה של נשים עם "סיפור משפחתי".

lcילנה

New member
בגלל ההמלצה שלך הלכתי אליה

תודה לאל אין לי סיפור משפחתי ואין לי "צורך" ללכת אליה. אבל, אני בת 30, מעולם לא נבדקתי ויש גם ילד קטן שצריך אותי. אז אחרי שחברה סיפרה שאחותה הצעירה עם 3 ילדים והנקה מצטברת של 6 שנים לקתה בסרטן השד החלטתי לגשת לבדיקה וננזפתי על ידה בשל כך. ומה שמתקשר לכתבה - מבחינתה אין מקום לנשים צעירות ללא סיפור משפחתי להגיע אליה ולרופאים כמוה לבדיקות תקופתיות (למרות שהבדיקה ארכה דקה וחצי בדיוק) אלא להבדק על ידי רופא הנשים. ציינתי בפניה ששלושה רופאי נשים שונים במשך עשר שנים לא טרחו לבצע בדיקות שד בזמן הבדיקה שלהם ועל זה נאמר לי שחבל. לא טרחתי להזכיר לה שלאחרונה פורסם שבדיקה עצמית ובדיקה על ידי רופא שאינו מומחה נמצאו לא יעילות ואפילו מסוכנות כי מפספסים גושים קטנים בשל חוסר מקצועיות ולכן יש אשלייה שהכל בסדר שבה טמונה הסכנה. אז מאוד התאכזבתי מהגישה שלה. והיא אכן נחמדה רק שהיא חיה את המדיניות של קופות החולים (אולי כי היא מאוד עסוקה וגם זה חבל).

ענתש

New member
חבל ../images/Emo10.gif אולי נפלת עליה ביום רע...

היא בדרך כלל כזו נחמדה. היא אמנם מאד נוטה לקבל בעיקר נשים עם סיפור משפחתי, את זה אני יודעת. (ואצלי בהחלט יש
)

lcילנה

New member
היא היתה נחמדה וזה לא הענין

זה הקלות ראש שבה המערכת שהיא חלק ממנה מקבלת את העניין. זה צריך להיות חובה שנשים צעירות ייבדקו כרוטינה אחת לשנה. לא? בטח לאור המאמר בלינק. אפילו שרופאים כמוה יקצו יום בשבוע, שעתיים בשבוע, לא יודעת, יום בחודש, אבל שיהיה גם הזמן לנו. אני מבינה שהיא עסוקה נורא (חיכיתי שעה בתור) ואני מבינה שהיא קריטית לנשים חולות אבל איפה המקום של מניעה ובעיקר כשזה כל כך פשוט וקצר. סתם התאכזבתי.

ענתש

New member
לא רק בסרטן השד

(ש"כבודו" במקומו מונח וכל אישה בגיל הפוריות צריכה להבדק... כירורגית השד שלי אומרת שפעם בשנה מספיקה לפני גיל 30-35, רק אחרי זה פעם בחצי שנה. שימו לב מניקות - אפשר וכדאי ורצוי להבדק בהנקה. לא ניתן לבצע מוגרפיות כי לא ניתן לקרוא את התוצאה עד שנה מתום ההנקה, אבל יש דרכים אחרות לבדוק ובכללן אולטרסאונד השוואתי אם נמצא משהו חשוד בבדיקה ידנית). בכל סוגי הסרטן גילוי מוקדם מציל חיים ! פעם בשנה (השתמשו בתאריך יום ההולדת שלכן ושל בני משפחתכן כתזכורת) לכו לרופא ותגידו "שלום, אני לא חולה, באתי לעשות בדיקות כלליות". מציל חיים, תזכרו.

אני בקבוצת סיכון ולכן כבר משנות

ה-20 חייבת לעשות בדיקה פעמיים בשנה וממוגרפיה פעם בשנה. חוץ מזה שאני כבר בת 40.

עמית@

New member
ואני עושה כל שנה למרות שאני בת 26

כמויות ההורמונים שקיבלתי בטיפולים מטרידות אותי

n i s h a

New member
קראתי בעבר שכתבת

שביום הולדתך כל שנה את עושה בדיקות כלליות, ואימצתי!
ביום ההולדת שלי, וביום ההולדת של השניים (בינתיים רק עם הגדול) - עושים בדיקה, ובדיקת דם כללית. רק את הבעל אני לא מצליחה לשכנע בחשיבות הענין.

אני נבדקת כל חצי שנה

אני בקבוצת סיכון (שתי סבתות ודודה מצד אמא). ואני שווווננננאאאאאתתתת את הבדיקה הזאת! מדגדג לי, מביך אותי, מרגיז אותי ובסוף עוד הרופא צוחק עליי: "אה, יוצא לך חלב!". מה חשבת שייצא? קולה?.

לי יש מפגשים מזעזעים עם כירוגים

הרופא הראשון שאי פעם בדק את שדי היה בגיל 17 בקיבוץ. היו מביאים את הרופא ושולחים לכולן פתקים שיבואו להיבדק. פעם ראשונה שקיבלתי פתק כזה - הלכתי למרפאה - אז הקיבוץ עבד עם ד"ר קמפף (מזדעזעת ממנו כל פעם מחדש..) בבושה רבה של בת 17 שאפילו לא צריכה חזיה - הורדתי את הגופיה - וה %$#$^ פנה אל הארחות ואמר לה "אותה אין לי מה לבדוק אין לי ציצי בכלל..." אחרי שאחותי חלתה - הלכתי לכירוג פה שנחשב מצויין, כבר יש לי ציצי אחרי שני הריונות, אומנם הוא מגיע עד הפופיק ונראה כמו שתי שקיות מרוקנות אבל עדיין ציצי. הוא בודק אותי - ואומר לי כמה דברים שהכניסו אותי לשוק: "יש לך ציצי רך, זה טוב אם יהיה גידול את ישר תרגישי..." "אם את מפחדת מסרטן אז אפשר לעשות מין ניתוח כזה שמוצאים את השד ומכניסים סיליקון ואז גם תוכלי לבחור את הצורה שאת רוצה" (באמת תודה רבה על המחמאה.." ואחרון חביב, מסתכל לי על הנזם ואומר לי שאני מאוד צריכה להזהר כי אם תהיה לי אינפקציה- אז יצתרכו להוריד לי חלק מהאף ולעשות ניתוח. נראה שאין ביני לבין הכירורגים חיבור טוב...

yaelia

New member
איזה איש דוחה

אני כבר לא שותקת לעולם לרופאים מגעילים שמרשים לעצמם לומר כל דבר. מה זה עניינו בכלל? באשר לבדיקות, אחרי הסרטן של אמא שלי (שאינו תורשתי), אני ואחותי מקפידות להיבדק. בתקופת ההריון אין לי שום חשק שמישהו יתקרב לציצים שלי ובטח שלא ימשמש אותם.

בלינקה

New member
אידיוט. אין לי מילה אחרת

למרות שמכירה מישהי שבחרה בכריתה מניעתית. אבל יש דרך להציג כל דבר. אולי תסעי לחיפה פעם בשנה לרופאה של נובי?

למעלה