סרט אימה

miss i

New member
תגובה נוספת

אני חושבת שהבעיתיות בסרט המחודש של המנסרים היא חוסר תחושת נוסטלגיה לסרט המקורי, כלומר הוא לא מעביר את אותה תחושה שהעביר הסרט הראשון. אם בסרט הראשון אנשים קמו ועזבו את הקולנוע באמצע בגלל שלא יכלו לסבול את הקיצוניות, אזי היום, הצופה של שנת 2003, שמורגל לתסריטים מסוג זה, לא מגלה שום קיצוניות בו. מלבד זאת, אני חושבת שמלכתחילה לא הייתה כאן כוונה ליצור פארודיה על סרטי אימה. ייתכן מאוד שאותם דימויים מוקצנים של "משפחת הדרומיים המעוותים" לא היו אמורים לגרום לך לצחוק, אלא להפנים תחושת עליונות. ייתכן והמסר הנסתר הוא יצירת הקצנה תרבותית בין הדמויות "מהצפון" באר"הב, שמתגלות כנאורות ובעלות השקפת עולם ליברלית, לעומת הדמויות "מהדרום" באר"הב, שמהוות דוגמא סטראוטיפית לכל אותם ערכים מנוגדים. אפשר לכתוב על זה עבודה סמינריונית לקולנוע...

Gnosiophobia

New member
אגב, רעיון טוב

לכתוב עבודה על הסרט, ועל השפעתו של אד גיינס על הקולנוע

miss i

New member
לא נראה לי שהייתה לו השפעה נרחבת

אבל רעיון לשאלת מחקר יכול להיות: אלו מסרים חברתיים קיימים בסרטי אימה? או כיצד באים לידי ביטוי ערכים אמריקניים-ליברליים בסרטי אימה? בעצם אתה צריך לחשוב - ממה באמת רוצים שתפחד????

Gnosiophobia

New member
קודם כל, אפשר לעשות

עבודה על הסרט והשפאותיו מהרבה מאד בחינות, כי הסרט הוא באמת מה שאפשר לקרא לו "חלוץ" התעשיה. ואד גיינס נתן השראה לדמויות בסרטים הקלאסים: "פסיכו", "שתיקת הכבשים", וכמובן "המנסרים מטקסס". לכן לפי דעתי, כן היתה לו השפעה רבה על הקולנע!

miss i

New member
איך ייתכן שהייתה לו השפעה על

"פסיכו"?! אתנ יודע באיזו שנה יצא הסרט המקורי? אתה יודע באיזו שנה פעל גיינס?

Gnosiophobia

New member
זה הכל

מצויין פה תקרא למטה שלושת הפיסקאות האחרונות. הנה תקציר:
All of this bizarre handicraft made Eddie into a celebrity. Author Robert Bloch was inspired to write a story about Norman Bates, a character based on Eddie, which became the central theme of the Alfred Hitchcock's classic thriller Psycho. In 1974, the classic thriller by Tobe Hooper, The Texas Chainsaw Massacre, has many Geinian touches, although there is no character that is an exact Eddie Gein model. This movie helped put "Ghastly Gein" back in the spotlight in the mid-1970's. Years later, Eddie provided inspiration for the character of another serial killer, Buffalo Bill in The Silence of the Lambs. Like Eddie, Buffalo Bill treasured women's skin and wore it like clothing in some insane transvestite ritual.​

miss i

New member
יפה מאוד

האתר הזה מאוד מעניין. ראית את התמונה של הלוויה של הקורבן האחרון של אד גיין? מוזר מאוד שעשו לה הלוויה עם ארון פתוח, הרי לא נותר הרבה לשחזר....

miss i

New member
נכון, שמו ג'ון

אני לא יודעת למה קראתי לו ביל.

Gnosiophobia

New member
תגידי, על איזה רוצח סדרתי את חושבת

יהיה הכי מפחיד עם יעשו סרט?

miss i

New member
זה תלוי איזה סוג של סרט

כבר עשו הרבה סרטים שמבוססים על פרשיות רצח או רוצחים מפורסמים, אבל רוב הסרטים שכבר נעשו הם בסגנון של "זהו סיפורו של...וזהו סיפורם של..." או לדוגמא סרטים שרק מזכירים אותם. אני חושבת שאם יעשו סרט אימה כמו שצריך, אז צריך לעשות אותו על דאהמר, אבל צריך קצת לשנות את המאורעות, כדי שלצופים תהיה איזושהי הפתעה, ולא שכל התסריט יהיה ידוע מראש.

Gnosiophobia

New member
כן, אבל, מצד אחד

סרט מפחיד לא צריך להיות ממש כמו ביאוגרפיה, או סרט תיעודי. מצד שני לא צריך ממש לשנות דברים, לפעמים הדבר הכי מפחיד בסרט הוא שזה קרה באמת. רוב האנשים כל-כך המומים מהמנסרים 2003 בגלל שהם עשו אותו כאילו זה מבוסס על מקרה אמיתי. בכל מקרה, היה רוצח סדרתי שאני לא זוכר איך קראו לו, אבל הוא ניקר לקורבנות שלו את העיניים, תפר להם את הפה עם חוטים, ומסמר אותם לקירות בבית שלו. בקיצור הבית שלו נראה כמו המרתף בג'יפרס קריפרס... בעצם כשאני חושב על זה כבר עשו את זה
בכל-מקרה נראה לי שיש כבר סרט על דאהמר, לא?

miss i

New member
כן, אבל הוא מאוד "ערוץ הסרטים"

קצת "ריקי לייק" כזה. חוץ מזה אין איזשהו סרט אימה על דאהמר. בנוגע לתגובתך: זה בדיוק העניין, שאם עושים סרט אימה - הוא צריך רק להיראות כאילו הוא מבוסס על סיפור אמיתי - כמו במנסרים - כשלמעשה - הוא בסך הכל עיבוד למקרה אמיתי. התסריטאים שינו המון פרטים, על מנת להתאים את הסרט לקהל יעד מסויים. בכלל, אני חושבת שבג'יפרס היו יותר מידי אלמנטים שכבר ראיתי בסרטים אחרים - אבל זה עשה אותו סרט מהנה.

blinkin p a r k

New member
חברה לא הגזמתם?!

כמה תגובות להודעה אחת?!?!??! אנשים פה על סמים...אני אחד מהם:p

למעלה