סרט האכלה קינג קליפורניה

MOP1991

New member
לדעתי הנחש הוא לא קינג מדברי.

וכן אסף, גם אני חושב שיש בו משהו מהגופר. ברור שדעתנו ה"אנשים הקטנים" לא חשובה כל כך. בכל אופן ראיתי מספר תמונות של הנחש חוץ מהסרט, בתמונות לדעתי ראו הרבה יותר את הגופר, לאחר שראיתי את הסרט זה בהחלט שינה קצת את דעתי, כל עוד אין תמונה איכותית אני לא בטוח אם גם איש גדול כמוך יכול לדעת בוודעות מהו הנחש, ואפילו בתמונה מאו מדוייקת אם לא מדובר בהכלאה משני נחשים שונים מאוד קשה לדעת,וצריך ממש ליראות את הנחש(כדי להסתכל מקרוב על הקשקשקים ושאר דברים קטנים שלא ניתן ליראות גם לא בתמונה איכותית, ובטח לא בתמונה או בסרטון כזה.-מסכים איתי?) בתמונות שראיתי(אגב, אשמח אם בעל הנחש יעלה אותן גם פה) יש לו על הגב כתמים זהים לאלו של הגופר, בסרטון היה קשה להבחין בכך. בכל מיקרה, בעל הנחש סיפר שהוא שילם עליו כ1000 ש"ח, שבן אם זו הכלאה ובן אם לא, לנחש בן שנה זהו מחיר מופרז לחלוטין. ואני בכלל לא בטוח שהנחש הזה בן שנה, הכל על סמך דבריו של המוכר. והמוכר גם הדגיש שזהו קינג קלי', ושכנראה שכולנו מסכימים שקינג קלי' נקי זה בטח לא. לכן, אני חושב שמותר לך לדרוש את כספך בחזרה, או לפחות לקבל החזר הוגן על ה"טעות" הזאת.

אנשים קטנים?

אין כאן אנשים "קטנים" או אנשים "גדולים", יש כאלו שיש להם יותר ניסיון מאחרים, זה הכל.

naja

New member
ויש אנשים....

שחושבים שאם הם ינגחו אותי על גבי הפורום, זה יביא להם איזשהו סוג של כבוד, או פאסון של מומחה.......

MOP1991

New member
נו בטח, זה מה שאני עושה מנגח

ברור שאי אנשים גדולים\קטנים, הכוונה הייתה לגבי דרך המחשב של Naja אני ייתן דוגמה, יש לנו כאן חבר מומחה בשם רן 333(מכירים? :p) שהנסיון שלו מדהים, וומעל הכל, הוא לא שחצן ולא מתנשא, ואני בטוח שהידע שלו לא פחות משלך אסף, אם לא יותר. וזאת כמובן הדוגמא שאפשר להיות חכם עם נסיון(ותתפלא אבל בניסיון שלך אני ממש לא מזלזל), ולא מתנשא, ולא בכל הודעה מחפש להוציא את הכותב טיפש. אני מסכים איתך שאם טעיתי אתה מוזמן להגיד לי שטעיתי, אבל גם לזה יש דרך(אגב, עד היום אני לא חושב שטעיתי.) ואם אתה חושב שכן, במקום לתקוף מותר לך גם להיות נחמד אם לא כמו מגדל למגדל, אז כמו אדם לאדם. אני בטח לא חושב שהתנגחות בך היא ביא לי תואר כלשהו, או איזה מעמד או בטח שלא כבוד, אבל אני כן חושב שאני חייב להגיד את מה שאני חושב על השחצנות המאוד מיותרת שלך, וכן תתפלא בפורום לכל מגדל יש זכות להביע את דעתו-הרי בשביל זה יש פורום. ובנשוא כמו גידול ושיטות האכלה, אני לא חושב שיש טעיות כי יש נחש ויש נחש, זה לא רובוט וזה לא מדע מדוייק. אז בסדר אם אתה נהנה מלרדת עליי ולהראות חכם יותר, לך על זה. וכבר אין לי כח לריב איתך, אז רק היה חשוב לי להגיד את זה, וזהו.

naja

New member
בדיוק עם הגישה הזו יש לי בעיה.

תחשוב שאני שחצן, מתנשא וכו' באמת שאין לי בעיה עם זה . אבל עם הגישה שלך- "ובנשוא כמו גידול ושיטות האכלה, אני לא חושב שיש טעיות כי יש נחש ויש נחש, זה לא רובוט וזה לא מדע מדוייק"-עם זה יש לי בעיה גדולה. הגישה הזו פשוט לא נכונה!!!. ברגע שאתה משתמש בגישה הזו, בכדי לחלוק על דברים שנכתבים ע"י אנשים עם "קצת" יותר ניסיון ממך ו"קצת" יותר ידע מעשי ותאורתי, אז יש כאן בעיה. קרא לזה שחצנות, קרא לזה התנשאות, קרא לזה איך שבא לך. אם אתה חושב שאני מתקן שטויות שאנשים כותבים כאן בפורום על ימין ועל שמאל כדי להראות שאני חכם יותר, אז אתה מוזמן לחשוב את זה. מעולם לא מנעתי ממישהו להביע דעה בפורום, אבל כמו שרשמתי לך בעבר-כדאי שתלמד לקבל ביקורת. זה נכון שלפעמים התגובות שלי חסרות סבלנות, אבל מה לעשות, כשאנשים פולטים שטויות ברצף, עדיף שישמרו את פניני החוכמה שלהם לעצמם.

MOP1991

New member
והגישה שלי מוטעת..

אני רוצה להעביר לך משו, מאיפה אתה ידוע על הנסיון שלי? אולי הוא גדול משלך? אולי אני מבוגר ממך? אתה בכלל לא יודע כמה זמן אני מגדל זוחלים וכמה אני יודע עליהם. אבל אתה מדבר כמו מישו שהכיר אותי במשך שנים ארוכות ויודע כמה אני יודע ונותן לעצמו להתנשאות עליי ואז, איך לא, הגענו לגישה של "העולם יחשוב עליי מה שאני רוצה, אני יעשה מה בראש שלי"-תעשה. ברור תלך עם הראש בקיר, אתה צודק, כולם טיפשים ורק אתה חכם. אני חסר ניסיון ואתה בר ניסיון רק תן לי להבין, מאיפה לך על זה? אני כותב כאן כ"כ מעט, וקורא כאן כ"כ הרבה(ולא הודעות שלך, כי גם עם כל הידע באה השחצנות הנוראית) ויש כאן אנשים שיודעים הרבה, וכן גם חלקם יוצאים לפעמים בעצבים אבל זה קורה לעיתים נדירות. אני אומר, אין לך סבלנות לענות? אל תענה. אתה לא חייב כאן לאף אחד כלום. רוצה לענות? מעולה. שים לב שכל הודעה שלך, גם הקצרות ביותר מלוות באיזה ציניות או פשוט ירידה. ואתה חושב שככה נעים לשאול שאלה? פשוט לא. ואחרי התגובה שלך איזה ילד שלא מבין הרבה עונה, אולי מוטעת ואולי לא, ואז גם עליו את מתעצבן. בעוד שיכולת לגמור את השרשור שתשובה אחת נכונה. -לא היית מתעצבן ומעצבן. -היית חוסך שירשור שלם(כמו זה למשל). אז הינה הוכחת לי שאני ילד בן 15 בוגר ממך בהרבה, למה? כי אני מוכן לקבל ביקורת, כל עוד יש בה עיניין ולא סתם כדי להראות את חכמתך הגדולה. ואני לעומתך לא אלך עם הראש בקיר ואגיד "תחשוב מה שאתה רוצה, אתה וכולך על הזין שלי". ועם הגישה של כל פרט ופשרט הוא שונה מוטעת אז לפי דעתך, אם פרט אחד אוכל גם השני צריך לאכול-איך תסביר את זה שזה לא תמיד קורה? אחד לא רעב? זה כבר הוכיח את התאוריה שלי. אבל בגלל שאני רוצה מאוד לסיים תשירשור הזה, אני יגיד לך- ניצחת, יצאת גבר.

naja

New member
גם הגישה הזו שלך מוטעית.

עד עכשיו התייחסתי רק לחלק המקצועי של התשובות. לא זכור לי שאי פעם ירדתי על מישהו שגלל שהוא צעיר ממני או פחות מנוסה ממני(אלא אם כן הוא התעקש להטעות גולשים אחרים ע"ג הפורום). אבל אתה מעדיף לקחת את זה לכיוון הזה. תאמין לי שיש כאן גולשים צעירים ממך עם ידע גדול בהרבה משלך, אבל בניגוד אלייך ולעוד כמה גולשים שמבוגרים מהם בהרבה, הם כן נוהגים לפתוח ספר, לחפש באינטרנט או להתייעץ עם בעלי ניסיון לפני שהם רושמים כאן כל מיני שטויות. מה שמוכיח שהגיל הוא בהחלט לא פונקציה. לשאלתך-כיצד אני יודע שהניסיון והידע שלי גדול משלך-שים לב שלא התייחסתי אלייך באופן ספציפי אלא לתופעות שקיימות בפורום הזה ובפורומים אחרים, אבל אם כבר שאלת אז אני אענה(גם ככה אתה טוען שאני שחצן, אז אני אתן לך להנות מזה עוד קצת). הידע והניסיון שלי גדולים עשרות מונים מהידע והניסיון שלך.(וזה ממש לא משנה מי מביננו מבוגר יותר). את הספרות המקצועית והמאמרים שאני קורא בחודש אחד אתה לא קראת כל החיים שלך. איך אני יודע את זה עם אנחנו לא מכירים? פשוט מאוד-לפי השאלות והתשובות שלך בפורום....... אתה חושב שאתה מומחה גדול? קדימה , תוכיח. במקום לנגח אותי שוב, כמו שבחרת לעשות בדיון הזה, תתחיל לענות על שאלות ולעזור לגולשים אחרים. עד עכשיו, הידע שהפגנת היה של מגדל מתחיל וחסר ניסיון. וכמו שכבר רשמתי לך, זה שתנגח אותי ע"ג הפורום, וזה שאתה טוען שאתה מומחה גדול, זה לא מה שיגרום לאנשים לחשוב שאתה כזה. לעומת זאת, אם תשתף את כולנו בידע הרחב שלך, לא רק שנוכל להחכים וללמוד ממנו, אני בטוח שגם תוכל לקבל את הכבוד שאתה כ"כ חושב שמגיע לך. ושוב, זה לא עניין של גיל, למרות שבמקרה שלך, אתה בהחלט צריך להתבגר ולהתגבר על ריגשי הנחיתות שכנראה קיימים אצלך בגלל גילך הצעיר.

MOP1991

New member
אתה פשוט מעט משעשע.

אני רוצה רק שתצטט לי את השורה בה אני חושב שאני "מומחה גדול", אתה מנסה להחזיר לי כמו ילד. אני צריך להתבגר? אולי. איזה תשובות? נתתי כאן תשובה אחת כל החיים שלי. שלדעתי-עדיין לא מוטעית. אז אתה עכשיו בקטע של להחזיר וכמה שיותר, אין בעיה, אבל אני מבקש שלפחות אל תשקר. שאלות? שאלתי כאן שאלה אחת לפני כמה חודשים טובים, ואני חושב שהייתה מיותרת, וגם אם כן- לא אתה ענית לי עליה, כך שלא בזבזתי מזמנך ה"יקר" תבין, אני לא חבר שלך, ואני לא ההורים שלך, ואין לי מה לעשות אם האופי שלך, אני רק רוצה להבין, מתי לאחרונה עקבת אחריי שאתה יודע מה אני קורא בחודש? אתה יודע מה מעצבן אותי בכל הסיפור? שאתה קובע עבדות, שחלקן כמובן חלק מההשתחצנות וחקלן שקרים כדי לצאת יותר טוב. וכן אם אתה חושב שיש צעירים שמבינים ממני יותר יכול מאוד להיות שאתה צודק, אבל אתה אפילו לא יודע כלום על ידע שלי, אם גדול ואם לא. אם באמת היית מתייחס רק לקטע המקצועי, לא היית עונה בכל כך זילזול מתמשך לכל הודעה שלא תיהיה. כמו שאמרתי, אם השאלות האלו הן לא לרמתך, למה אתה עונה? במקום להיות כ"כ ציני אתה יכול פשוט לא לענות כך לא תפקע סבלנותך, ולא סבלנותם של אחרים, רק תסביר לי איך שזה אליך יש לי טענות כאלו? יש כאן אנשים שמבינים הרבה יותר ממך לדעתי, והם עונים למה שניראה להם לענות-ושהם עושים את זה, הם באמת הולכים לצד המקצועי. כנראה שחסר לך משהו בחיים שאתה צריך לרדת על מה שזז. שקול מילים, כי אתה נכנס כבר למשהו שהוא שקר(כן כן, להגיד שאני נותן תשובות טיפשיות זה כבר לא עינין שטותי), וקביעת עובדות שקריות ותתפלא-זה אפילו אסור כחוק.

naja

New member
ועוד יש לך את החוצפה לקרא לי שקרן?

לצערך, יש לפורום אופציית חיפוש מתקדם ששם ניתן למצא הודעות קודמות של כל גולש. ממליץ לך בחום לחשוב בפעם הבאה לפני שאתה קורא למישהו שקרן. ומשהו טיפה אישי-אני חושב שבתור גולש שמעולם לא טרם לפורום הזה מאום(ולפחות בחצי מההודעות שלך אתה משתלח בגולשים אחרים, בדיוק כמו בדיון הנ"ל שבו החלטת לתקוף אותי בלי שבכלל היית מעורב בדיון), אני חושב שאין זה מקומך להעביר עלי או על כל גולש אחר בפורום הזה ביקורת. יש לך בעיות עם ההודעות שלי? אתה חושב שהן אינן ראויות?-פנה להנהלת הפורום או להנהלת תפוז. את מה שאני תרמתי לפורום הזה ולגולשיו ע"ג הפורום ומחוצה לו, תרמו אנשים בודדים, ואתה בהחלט לא אחד מהם. חצי מההודעות שלך מהיום שנכנסת לפורום הזה מכוונות נגדי ואין לי כוונה שזה ימשך. אם החלטת להשתמש בפורום הזה ככלי ניגוח בי, עשית בחירה לא נכונה.

Liron Samuels

New member
../images/Emo45.gif

MOP1991 - אני לא יודע מה הבעיה שלך עם אסף, אבל תפסיק לכתוב פה את השטויות שלך. אסף הוא חבר פורום מוערך, בעל הרבה ידע וניסיון אשר עוזר פה לאנשים כבר מימיו הראשונים של הפורום. אתה, מצד שני, עוד לא תרמת כלום בזמנך הקצר פה ואתה כבר משתלח באנשים ללא סיבה. יש לך הרבה פחות ניסיון וידע מאסף ואני יכול לקבוע את זה כעובדה בשטח. אז המלצתי אלייך היא כזאת: או שתתחיל להשתמש בפורום הזה למטרות שלשמן הוא הוקם או שתעוף מפה, כי בהתנצחות המיותרת הזאת שהתחלת בה אתה לא תנצח.

סליחה שאני מתערב ,אבל יש גבול!!!

ואתה מר MOP1991 עברת אותו ללא ספק ,לא רק שאתה משתלח בחבר פורום ותיק ומוערך (ועל כך אין ויכוח ) אתה כותב מאות מילים שרובן חסרות תוכן והגיון שלא לדבר על סיגנון . אין לאף אחד בעיה עם גילך הצעיר או נסיונך בתחום ,זאת אני בטוח ,יש בעיה חמורה עם מישהו בגילך ועם נסיונך, שמתווכח ואף משתלח עם כאלו שבאמת ראו ,עשו וחוו דברים שלו חווית עשירית מהם, היית לבטח חושב אחרת . אני די בטוח שאם יצא לך לקרוא את השירשור הזה בעוד כמה שנים אתה תרגיש די מגוחך. כמה גופרים וקינגים מדבריים ראית בחייך ?כמה עירבובים של המינים המדוברים יצא לך לראות ? מספיק כדי לקבוע דעות נחרצות ? תחשוב על זה .... אותי אתה בטח לא מכיר משום שאני כמוך וכמו רבים אחרים פה לא יודע מספיק ונסיוני לא עשיר דיו כדי שאוכל לתרום משהו ולכן אני לרוב קורא ולומד מהפורום ולא "קופץ" על המקלדת בכל פעם שיש משהו שאני חושב שאני יודע וחייב לאומרו ,כך גם לא קורה לי שמישהו מגיב בציניות ובביטול כלפי דבריי .

Nevo Schwartz

New member
תגובה לשירשור כולו

שוב נכנסנו לוויכוח. העניין הבעייתי פה באמת הוא שהוויכוח אינו על נושא שקשור אלינו אלא לוויכוח מי יותר "מבין". אחת הקביעות המפגרות שאני מכיר, איך תגדירו מי מבין יותר? הבנה או ידע, נבנה/ת במשך הזמן מקריאה וניסיון אישי בתחום המדובר בלבד. אני יודע שאני אישית כבר למעלה משנתיים בתחום, ולא יצא לי להיכנס אפילו לחצי מהנושאים אליהם תכננתי להיכנס. ה"ידע" האישי שלי צר מאוד, אני בזמני התמקדתי בנושאים מעטים ולמדתי אותם עד כמה שיכולתי. בנושאים אלו אולי אני מבין לא מעט, אבל יש לזכור שלכל אחד מאיתנו יש עשרות נושאים שבהם אין לו כל ניסיון וידע. בקיצור, אם יש משהו שבאמת מבאס בתחום שלנו בארץ הוא חוסר הכבוד. רוב הגלישה שלי באינטרנט מתמקדת באתרי אינטרנט אמריקאיים וקנדיים, בפורומים שם לא תמצאו מריבות אישיות או דברים מיותרים שכאלה. כל אחד מכבד את היתר, במיוחד אלו בעלי ניסיון גדול משלו בתחום. אני באמת ממליץ לכולנו שלא עושים זאת כבר, לגלוש באתרי אינטרנט מחו"ל ולראות את היחס. היחס הזה הוא מה שעוזר לקדם את התחום שם כל כך רחוק מפה, שיתופי פעולה אינם דבר נדיר שם, וחבל שפה הם כן. בכבוד רב, ומבקש שתקחו רטלין. נבו

MOP1991

New member
../images/Emo45.gif אתה צודק.

סבבה. אתה צודק בקשר לעיניין הכבוד, בפרומים בחו"ל יש הרבה יותר כבוד, אין יחסים אישיים כמעט בן האנשים מה שיוצר פורום שהוא 100אחוז של מידע. ואני חושב שלכל אלה שהתערבו, אני לא חושב שזה היה גאוני במיוחד(אני נזהר מלהגיד-טיפשי.) ד"א תתחדש על הנגן החדש, יש לי אחד כזה, אתה הולך לשמוע איכות רצינית מאוד :)

מסכים איתך

הוא די דומה לאלו שהיו 75% קינג שחור ו25% מדברי. לשמחתי כבר אין לי כאלו שאני יכול לראות ולדעת אם הם איבדו את הצהוב או לא

naja

New member
ומה דעתך על ההוא בסירטון?

יש בו גופר לדעתך? הצבע שלו מתאים לקינג מידברי. מבנה הגוף מתאים לקינג מידברי. הדוגמא מתאימה למידברי. הדוגמא של הראש היא של קינג מידברי. צורת הראש היא בודאות של קינג. אתה מצליח לראות בו משהו שלא שייך לסוג נחש מלך? לדעתי מדובר בקינג מידברי, אולי לא נקי במאה אחוז, אבל אם הוא מוכלא בנחש אחר, לא סביר להניח שזה נחש שלא שייך לקינגים לדעתי.

X Gal51m X

New member
מה יכול להיות שהוא ישתנה לגמרי?

אין לי מושג מה המקור קניתי אותו מחנות חיות.. ותגידו.. לפני חודש וחצי הוא השיל בפעם הראשונה אצלי ואתמול הוא השיל בפעם השלישית... הנשל גדול ב8 ס"מ הוא גודל בקצב טוב?

Sprite2k

New member
אי אפשר לקבוע לפי הנשל את אורך הנחש

אני אתן לך דוגמא: עד עכשיו כל הנשלים של הבואה שלי שהוא באורך מטר וחצי היו סביבות ה-165 ס"מ-170 ס"מ. לפני שבוע הוא השיל נשל אורך 190 ס"מ, והוא עצמו לא גדל כמובן בצורה ניכרת. אני מציע לך למתוח חוט לאורכו של הנחש לסמן ולמדוד, לפי דעתי זו השיטה הטובה ביותר.

למעלה