סרט וידאו שמצאתי על לידת מים מדהימה

עופריקה

New member
בושם? מה זה???../images/Emo6.gif

אני לא משתמשת בבשם, וזה בכלל מאז שנסענו להודו. אפילו בחתונה (כמעט) ושכחתי לשים
אני בעצמי רגישה לריחות. ללידה יש את הבישום שלה. שמנים ארומתיים נמצאים דרך קבע בתיק, והשימוש בהם הוא כמובן בהתאם ללידה עם דגש על היולדת. <לא אשכח את אחד השיעורים על השמנים, כשאמרו ששמן גרניום מומלץ ללידה או אלוהים יודע למה... אני מ-ת-ע-ב-ת את הריח הזה. אסור לו להיות לידי> בגדים? גם ככה הבגדים שלי מזמן לא סוערים
נקודות ופסים זה לא אני. משתדלת שיהיה לי נוח ושיהיה נעים (תרתי משמע).

Manty

New member
תודה ../images/Emo13.gif ושאלת המשך

אני מבינה שהשמנים הארומטיים נועדו לעזור ליולדת.. אך האין הם מפריעים לתינוק? כלומר, להרגשתי, תינוק שרק נולד צריך להריח את אימו בריחה הטבעי. האין הריחות הנוספים חוצצים בין ריחה של האם הטבעי לתינוק? זכור לי שקראתי סיפורי לידה של נשים שילדו בבית, שהוציאו את כל הסבונים מחדר האמבטיה. מעניין אותי מה דעתכן על כך.

עופריקה

New member
הי Manty, שאלה מעניינת

צריך לזכור שאנו לא "מושחות" את האשה בשמן ולא נוסכות אותו עליה (לפחות לא אני). לשמן יש ארומה (כשמו כן הוא כנראה), ניחוח, אבל הוא לא חזק כבושם. לדעתי לפחות. גם עם הזמן הריח מתפוגג לו, ועדין אני חושבת שהבישום הדומיננטי בלידה, הוא ריח האשה והמיקס המיוחד שכל אישה רוקחת במיוחד ברגעי הלידה. בד"כ משתמשים בשמנים במהלך הלידה. העיסוי "שהולך הכי חזק"
הוא עיסוי בסקרום. לעיתים נשים אוהבות לעסות את הבטן באמבטיה. אבל אז הוא באמת לא דומיננטי. והכי חשוב - עיסוי פרינאום או שימונו בעת הלידה (ע"י מיילדת) נעשה אך ורך עם שמן שקדים (או שמן בסיס אחר), בעיקר כדי למנוע רגישיות וכניסה לעולם עם ריחות "מוזרים" - כלומר שאינם טבעיים/שייכים לאם. ועוד משהו - אני מאמינה שאם לאשה נעים ריח מסויים בעת הלידה, בהקלה על כאב וכו', זה מה שחשוב באותו רגע נתון. הריח הופך להיות חלק ממנה. אם לא נעים לה, ברור (לי) שלא שמים כלום.

אורניקי

New member
אהה...ריח של לידה

אם אנחנו מפיצים בחדר הלידה (נניח על הוילונות והסדינים) ריח של לבנדר, אין לזה ממש קשר עם התינוק. גם אם אני שמה ליולדת על כותונת בית החולים סמוך לפנים שלה כדי שהיא תריח, אנחנו מדברים קודם כל על השעות של הצירים. לבנדר הוא מהשמנים המתנדפים מהר יחסית. אם אני שמה על הכותונת שמן תפוז, הוא יישאר זמן רב יותר אך עדיין זה לא על גופה. התינוק יוצא לאויר העולם, מונח על שדיה החשופים של האשה ומריח מאזור הפטמות ריח המזכיר את ריח מי השפיר שהוא מכיר היטב, היא לא עמוסה בשמנים ומבושמת. במידה ואני עושה עיסוי בשמן במהלך הלידה, זה בדרך כלל ברגליים, והריח לא מגיע לתינוק. ריח של לידה הוא ריח מיוחד, ולדעתי הוא משתלט על הריחות האחרים, או משתלב איתם מצויין. אחרי הלידה הקודמת שהיתה אצל אילנה, נפגשנו איתה שבוע אחרי הלידה, כדי שהיא תעשה לו בדיקת PKU. והיא הביאה בגד ששכחנו אצלה. הבת הגדולה שלי מייד חטפה אותו והריחה. לשאלתי מה הסיפור, היא ענתה שהיא מתגעגעת לריח של הלידה!

debby12

New member
מנהל
באמת סרט נחמד

והמיילדת בבגד הים התכול של גוטקס קולית במיוחד. אני הזדהיתי עם ה"היא לא בכתה בשלושת הימים הראשונים לחייה". גם עם גילגי זה היה ככה - חוץ מהדקה הראשונה לחייה והזריקת ויטמין K
. אבל חוץ מזה היא פשוט היתה שקטה לחלוטין. כשרצתה לינוק היא התנשפה נשיפות של כלב שחם לו אבל לא בכתה. אני זוכרת איך לא האמנו על השקט הזה. נ.ב. הבחורה נראית לי ממש חתיכה - סאחה על הירכיים החטובות בחודש תשיעי.

למעלה