סתם יום של חול באיגוד השחייה:

עדי פרג

New member
סתם יום של חול באיגוד השחייה:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4216983,00.html

ותכף יבואו כל האקסלנסים הברוכים והאלכסים ויגידו לי שזה ממש לא נכון מה שכתוב שם, ופלג עיתונאי לא אמין, וקופטי ממש טועה, כמו שועדת ברון טעתה, וכמו שגם שפירא בר אור טעה וגם סמויליץ טועה כשהוא מתלונן סתם שלא רוצים אותו, ולפניו גם דניאל קציר טעה וברסנייבה גם כן, וגם בוקי צ'יש טועה ונח רם כנ"ל וגם סוכו וגם גרשון שפע ופרופ' תדיר, ושלא לדבר על מלמד ניסמן ושמיר (הם בכלל באמריקה ומה הם מבינים).
ורק צבי צודק ולכן הוא גם שלח את הממלא מקום שלו עם תירוצים עלובים ולא העיז להגיב לכתבה של פלג, כי הוא הרי איש מאד אמיץ וישר דרך.
ובכלל עדיף שגניאל יהיה שם באליפות אירופה בשליחים כי אולי הוא יהיה בכל זאת יותר מהיר מקופטי למרות שהסטופר הראה הפוך ??
(וחוץ מזה הוא מכיר את מילות התקוה הרבה יותר טוב ועוד מעט יום העצמאות, לא?)

doron62

New member
רק חבל ששירבבו פנימיה את העניין הלאומי

כי נראה לי שלא זה הספור........

עדי פרג

New member
תשומת ליבך שזה בא בעיקר מהאבא

לא מהשחיין וגם לא מיו"ר ירושלים רבתי. כנראה שהאבא באמת חש כך ועם תחושות כאלו קשה להתווכח.
לא יכול להיות ויכוח ששוב הוכח עד כמה היו נכונות מסקנות ועדת ברון (שקבעה שראשי איגוד השחייה פועלים ממניעים זרים וגורמים נזק לענף כולו) , האיגוד ממשיך בהחלטות לא ענייניות. אני מסכים איתך דורון שהעניין הדומיננטי כאן הוא ההטיה לטובת הפועל ירושלים, אבל זה לא עושה את העניין פחות חמור, במיוחד על רקע המלצות עדת ברון, ולצערי אין פוצה פה ומצפצף.

doron62

New member
לא אמרתי שזה פחות חמור

רק שהעלאת הטעון הלאומי (ונדמה שיש בכתבה גם התיחסות של השחין עצמו לעניין) ,נראת לי לא ממין העניין וגם בעצם מסיתה את תשומת הלב מהעיקר לשיטתך.

עדי פרג

New member
אכן העיקר לדעתי הוא המוצא האגודתי

אבל לדעתו של אבא של קופטי העיקר הוא מוצאו האתני.
האמת שאני יכול להבין למה האבא חושב כך (למרות שאיני מסכים עימו): קצת קשה לאדם רגיל לחשוב שהמריבה בין צבי למאי יכולה להגיע למימדים כאלו. ולכן, בהעדר נימוק הגיוני כלשהו לבחירת שחיין איטי יותר במקום המהיר יותר, האדון מאזן קופטי חושב שזה על רקע גזעני.
לך תסביר לו שזה בכלל עקב טינה בת 25 שנה... שמנו מאי כבר בקושי זוכר את מקורה כי הוא כל הזמן צריך להתעסק עם תוצאותיה...
ככה זה כשדברים יוצאים מפרופורציות.
הפתרון נורא פשוט -
או שיש נבחרת שליחים ואז המהיר יותר שוחה,
או שאין נבחרת שליחים בכלל (כי לקופטי אין קריטריון... דבר שבכלל איננו נדרש...ואפילו האיגוד מודה שלא קבעו קריטריון לשליחים) ואז אף אחד לא שוחה.
יש משהו ספורטיבי יותר מזה ??

אני לא מבין גדול בענף השחיה

אבל אני מבין מהר מאוד שאני נתקל בטיפוס שנאחז בקצוות של קש, שלעולם לא יוכל לגבות אותם חוץ מרגשותיו.

אדם עם שכל ישר, שכן מכיר את הענף אמר שהבחירה בשחיין בתוך נבחרת לא תמיד היא במהיר יותר, במיוחד ששניהם לא הגיעו לרף
הרצוי ואין כאן מישהו פנומן, ונכנסים עוד שיקולים עניינים כמו תיאום בין השחיינים , שמירה על משמעת ועוד.
כך גם בענף בשליחי ריצה- שלא פעם ולא פעמיים נפסלים עקב חוסר תיאום.

ויש לכך תקדימים גם בריצה, גם בשחיה ברחבי העולם וגם בישראל.

עדי פרג

New member
אפילו יו"ר הועדה המקצועית של איגוד השחיה

שטוען שהוא מבין בשחייה לא נימק את אי יציאתו של קופטי בטיעון המגוחך שלך.
ה"החלפה" בשחיה באמת לא דומה לאתלטיקה וההשוואה מופרכת.
מכל מקום הטיעון של איגוד השחייה הוא זה שקובע ולא ההסברים של איזה טוקבקיסט.
האיגוד טען שהסיבה לאי יציאתו של קופטי היא שאין לו קריטריון ב 100 חזה, אבל אז הסתבר שגם לגניאל אין...
ולא רק זה, הסתבר שרק לפני שנתיים הם כן הוציאו שחיין בלי קריטריון לשליחים ולגמרי במקרה.. הוא היה מהפועל ירושלים...
ככה זה עם שקרים - אי אפשר להסתיר אותם ממי שבאמת מבין ויודע.

כלומר הטוקבקיסט פרג

מדגים באיזה קש הוא נאחז, ובמילים אחרות טענות נסיבתיות.
הדובר אמר נכון שאין לקופטי קריטריון מה שמדגיש שלא מדובר כאן בפנומן, אלא נכון להיום שחיין בינוני.

א. גם במדינות חזקות יותר מישראל בוחרים לעיתים במשחה השליחים(חשוב להדגיש), מבין שני שחיינים עם תוצאות קרובות במיוחד שלא מדובר בפנמונים את מי שהתוצאה שלו קצת פחות טובה בגלל שיקולים כללים.

ב. לקופטי אין בכלל קירטריון, כלומר לא מדובר כאן בשחיין מהשורה הראשונה נכון להיום, אלא שחיין מהשורה השניה ומטה, והבחירה כאן היא בין ברירות מחדל.
למה הדבר מקביל?

למה שקורה בסייף, שבו החליטו לבחור בחלק במרניוק במקום במילס לצאת לתחרות המבחן, למרות שלמילס יש ניקוד בינלאומי גבוה יותר.
אין כאן משהו מובהק.

גם הטענה על הפועל ירושלים, היא נסיבתית, מאחר שגם בעבר קרה שהחליטו לשלוח מבין שני שחיינים עם תוצאות בינוניות בשנים אחרות גם מקבוצה אחרת.

עדי פרג

New member
את ההגיון הזה באמת אי אפשר להבין

הפר טוען שקופטי הוא בינוני ולכן לא צריך לקחת אותו למשחה השליחים, אבל זה בסדר לקחת שחיין איטי יותר...
וחוץ מזה כבר הצהרת פר שאתה לא מבין בשחייה אז למה לך לתת ציונים (קופטי "שחיין מהשורה השנייה ומטה" ?) ועוד להעיז ולכתוב את השטויות שלך בסעיף א' כאילו אתה באמת יודע מה עושות מדינות אחרות בנושא השליחים.
ההשוואה לסייף עוד יותר מופרכת כי שם אי אפשר למדוד דברים באופן אובייקטיבי כמו בשחייה, (כידוע, זה שניצחת בסייף יריב שחברך הפסיד לו כלל לא אומר שתנצח גם את חברך)
אתה רואה מר פר, איך שלא מסתכלים על זה זה נראה רע, אז למה לנסות להצדיק דברים עקומים,
אין לך משהו יותר טוב להתעסק בו ??

הפרג - מאחר שאתה טיפוס דמנטיבי

ושחית פעם באופן בינוני מאוד לא עומדת מול אדם שמפעיל שכל ישר ורציונל.
כשהשחיין לא מגיע לקריטריון במשחה, הוא בהכרח בזמן נתון הזה לא מהדרג הראשון.

אני בהחלט מצהיר שאני לא גדול השולטים בשחיה, אך בהכרח אני מבין כשאני נתקל בעמיר פלג בעל ראש הקש, שמפרסם כרגיל עוד כתבה שהיא עלבון לאינטלגנציה של הקורא ושקוף בה שעצם כתיבתה היא פשוט ניסיון ניגוח של יריביו, ומאחר שאין לו שום קייס אלא בכיינות נסיבתית חסרות ביסוס אמיתי, הוא רץ כהרגלו למחוזות הבולשביזם ולאמא "גזענות" שלא היתה ולא נבראה, ובדרך מבליט את הגזענות שלו עצמו.

לגבי הטענות האגביות שלך, בין שני שחיינים בינוניים, ששניהם לא עברו את הרף, חובת ההוכחה חלה עליך ועל ראש הקש פלג שנאחז "בלאומנות וגזענות".
עליכם להוכיח שישראל היא המדינה היחידה בדרג שלה ומעלה שבוחרת מבין שני שחיינים במשחה השליחים, מישהו שלא עברו קריטריון, כלומר מבין שני שחיינים בינוניים, ע"פ קריטריונים כללים שלא משקללים את התוצאה.

עדי פרג

New member
משהו קצר על מח צר

הנה חוקי החמשיר:
שורות 1,2,5 צריכות להתחרז, כנ"ל שורות 3,4
המקצב הוא אחיד : 9 הברות בשורות 1,2,5 , 6 הברות בשורות 3,4
כדאי גם להביע איזה שהוא רעיון אחרת זה סתם משחק מילים חסר משמעות.
נסו ותהנו זהו שעשוע נחמד
הנה דוגמא:
מעשה באחד שמו הוא פר,
שחושב שמבין כל דבר,
אז בפורום תפוז,
בלידה של עכוז,
הגיונו הוא סתר וסתר

אלכס 2501

New member
לא צריך יותר וועדה מקצועית באיגוד השחייה

יש לנו במקומם את פרג/פלג וחבורה הזוייה של פנסיונרעים

כמובן שפרג "שכח" להזכיר לנו שגניאל עשה קריטריון לאליפות מה שמאפשר לו להשתתף בכל המשחים האחרים בתחרות, כולל השליחים
ואילו לקופטי אין קריטריון ואפשר להביא אותו רק במיוחד לשליחים וזאת בזמן שגניאל יכול לעשות זאת לא פחות טוב ממנו.

פרג מציע שהמדינה תשקיע עשרות אלפי דולרים על-מנת לשלוח לתחרות שחיין (קופטי) שאין בו צורך (גניאל נמצא שם כן כה וכו).

והם טוענים שנועם צבי לא ראוי?

עדי פרג

New member
תגובונת ועוד משהו על ה"ועדה המקצועית"

הנה מה שאלכס כותב לנו:
"..לקופטי אין קריטריון ואפשר להביא אותו רק במיוחד לשליחים וזאת בזמן שגניאל יכול לעשות זאת לא פחות טוב ממנו"
מעבר לעיגול הפינה (גניאל יכול לשחות לא פחות טוב ...אם כי הוא טרם הוכיח זאת...) , יש כאן גם הטעיה כאילו "אפשר להביא אותו (את קופטי) רק לשליחים" .
זה פשוט שקר מוחלט משום שהקריטריון ל-100 חזה שבו קופטי לא עמד (וגם גניאל) הוא קריטריון ישראלי!! ואין שום מניעה מבחינת תקנון התחרות ששניהם! יתחרו ב100 חזה כי לשניהם יש קריטריון אירופאי.
מעניין מה היה קורה אילו היו לוקחים את כל הספורטאים רק לפי מה שאלכס חושב שהם "יכולים לעשות" ולא לפי מה שהם עשו בפועל.
נזכיר שוב: קופטי שחה השנה כמעט שניה! מהר מגניאל, ושיאו של גניאל משנה שעברה איטי ב2 עשיריות משיאו של קופטי.
אז מדוע לקחת את גניאל ? רק בגלל שאלכס והאיגוד (נעם צבי) "חושבים שגניאל יכול ..."
פשוט מדהים.
ועוד מילה אחת על הועדה המקצועית:
ובכן כזכור יו"ר ועדה זו - ולדימיר סופר, התראיין בתגובה לכתבה הראשונה של פלג בעניין קופטי וטען שקופטי "רחוק כמה שניות מהקריטריון" .
מעבר לכך שזהו נימוק לא רלוונטי (אם קופטי "רחוק כמה שניות" אז גניאל רחוק קצת יותר..) זהו גם נימוק לא נכון!!
ראו בקובץ המצורף את ההסברים של סופר לפלג בכתבת המשך מ18/4 - הסברים המוכיחים כמה אדון סופר הוא "מקצוען" ועד כמה "זכרונו בוגד בו" .
ובסוף, הפראקסלנס אומר שלי יש דמנציה ? ...

אלכס 2501

New member
לא, אין לך דמנסיה. אתה סתם מתחכם ומשקר. מי

שרוצה לקנות את השקרים שרשמת כאן, שיהיה לו לבריאות
העניין כבר הוסבר מספר פעמים ואני לא רואה טעם לחזור על הדברים שוב ושוב.

לסיכום ולתזכורת:
גניאל לא נשלח לתחרות לשחות שליחים. גניאל עשה קריטריון וישחה בתחרות במשחים אישיים. היות והוא כבר שם הוא ישחה גם שליחים.
קופטי לא עשה קריטריון בזמן הנכון. וגם השיא שלו, שאתם כל כך מתפארים בו, לא עומד בקריטריון. אין שום סיבה לשלוח אותו לתחרות.

יותר לא אחזור על הדברים. מי שהבין הבין ומי לא הבין זו בעיה שלו.

עדי פרג נתן טיעון מנצח

זה האבא!
האבא מרגיש ככה, ועם תחושות "אי אפשר להתווכח".
עוד מעט מיודענו פרג יפתח פה בשיר: "אל תשחקי עם לב של גבר"
גם האבא של בוזגלו מהכדורגל מרגיש רגשות מרגשות, אבל ע"פ תורת הפלג/פרג "קשה להתווכח", הם כבר מצפים שמנגד מיד מולם יפלו על 4 ויבכו "רק אל תקראו לנו גזענים"...

האדם הסביר מבין ישר שהשימוש באבאל'ה, הוא הקול של פלג ופרג בעצמם.

אז בוא נעמיד משהו אחר:
אני מרגיש שעצם אימוץ טיעון אמוציונלי כזה מעיד על פגם חשיבתי חמור, שאפילו בשביל מפגין בבילעין יחשב נחות, אבל היי אני מתרה בך פלג/פרג אל תתוכח עם רגשות של גבר...

וכפי שכתב שם מגיב "שחיין מירושלים"

"פלג הוציא את דברי השחיין נבו מהקשרם, הוא אמר את הדברים אחרי שהשחיינים הערבים מלבנון ומצריים תחילה תכננו לא להתחרות מולו ואמר ששהוא תמיד שמח לנצח אותם במים".

אין אמירה יותר ספורטיבית ויש לומר עדינה מזה.
נבו סבל בדיוק ממה שעושים לאריק זאבי.

יבוא יום ויצטרכו פטפל רפואית ב פלג, קופמן ודומיהם לדין בגין שילוב רעיל של גזענות עם טמטום לשמו.

ואכן, הכתבה הזו גובלת בהסתה כפי שאומרים

באיגוד.
מאחורי ההסתה המוכרת של פלג וזעקות הקוזאק "גזענות", שבתסכולו הרב לא מסוגל להביא בדל הוכחה לטיעוניו.
זה לא חדש אצל פלג, שלא מזמן כתב מאמרי שבח למהלל השהידים אחמד טיבי המוכר גם כיועץ לרבי מחבלים.

כמובן שפלג לא רואה את זנבו, הוא משתמש בטיעון העזמי בשאראעל שחיין נבחרת ישראל גל נבו, כפי שפער את לועו על קוז'יקרו מזכירה לנו שהגזען פלג לא אמר מילה אחת כשהיריבים מהמדינות הערביות סירבו כאקט לאומני מובהק ללחוץ את ידם של לוחמי הג'ודו של ישראל ולברוח להתמודד איתם.
במבט לאחור לא רק שזה טבעי שישראלי יגיד שהוא אוהב לנצח יריבים ערבים, בדיוק כמו שארגנטינאי אוהב לנצח ברזילאי
אלא שזה בדיוק מתבקש, לנצח על המגרש /בבריכה יריבים וזה טוב יותר ממלחמה.
למעשה זו בדיוק רוח הספורט, שבורים כמו פלג לא יודעים אותה כמו שאיננו יודע בבורותו כי רבה שמצריים, לבנון, סוריה , עיראק וכו' כולנו מוגדרות בחוקתן כערביות מוסלמיות.
האולימפיאדה עצמה כוננה כדי לעודד תחרות ספורטיבית וניסיון של אומות לנצח אלה את אלה, ונבו מדבר ברוח האולימפית.

זה לא מפתיע, פלג /פרג רוצה לצרף לחתימה שלו את גיבור ישראל והשהידים אחמד טיבי, הפעם בשם ה"גזענות", בדרך הוא יכול גם לצרף את ניצן שלנו שבאופן מותנה גם הוא גיב כך.

עדי פרג

New member
יש גבול לרמת הטיעון שעליה אני מוכן להגיב..

לא טעיתי כשמראש הזהרתי את הפורום בעניין התגובות של הפראקסלנסים הברוכים ווהאלכסים.
האמת שתגובותיו המתלהמות והגסות של הפר, מתאימות היטב לאדונים אותם הוא משרת.
כמוהו - גם יו"ר האיגוד חושב ש"טבעי" לרצות לנצח ערבים (ולא אנגלים למשל...להם זה בסדר להפסיד).
כמוהו - גם יו"ר האיגוד חושב ש"זו בדיוק רוח הספורט" ועל כן הוא לא גינה במילה אחת את הגל העכור ההוא.
ממליץ לכולם על כתבת ההמשך של פלג שתתפרסם מחר - איגוד השחייה נחשף במערומיו.

אכן ההתלהמות של איש הפרג הפלג

כנגד המצטיינים בספוראטי ישראל , וכנגד יריביהם הדימיוניים בענך השיחה, בהחלט מריחה שילוב של גזענות שנובעת מחולשה מנטלית ובעיקר חוסר קייס ענייני.

יש לי חדשות בשביל איש הפרג: אריק זאבי בשיחה סגורה אמר דברים הרבה יותר חריפים מנבו, אחרי שספג פעם אחר פעם יריקה על ישראל דרך פגיעה בו.

יש לשים לב, ככל שהפרג והפלג אוחזים בקש וגבבה ואף טיעון ענייני שמחזיק מים, כך הם ממציאים כתרים מהז'רגון האורווליאני
של "גזענות", שלא היה ולא נברא כמנהג בולשביקי ואחמד טיבי ותיק שמאחוריו מנהג יהודי מגונה להצדיק את התוקפן.

האם ראינו את העמיר פלג/פרג/ ושאר הפ"פ אומרים מילה כשאר ספורטאי מדינות ערביות מחרימים את ספורטאי ישראל, מנסים לבזות אותם.
נאדה, כלום, ממלאים את פיהם במי ים הירקון והקישון.

קריאה לנצח בשדה הספורט את מי שמכריזים קודם שלא יתמודדו מולך רק בגלל היותך ישראלי, לא רק שהיא הגיונית אלא מתבקשת הגיונית ונאצלת.

הגזענות האמיתית כאן היא של טיפוסים מהזן של פרג ופלג ושאר יתושי הביצה שממחזרים גם ביום השואה לצערנו את הפתולוגיה המוכרת כל כך של ההזדהות עם התוקפן והאשמת היהודי ששומר על הגיון וכבוד עצמי הגיוני.

למעלה