סתם כדי להפוך את הפורום לחי יותר

RANDYme

New member
סתם כדי להפוך את הפורום לחי יותר

שמעתי לפני דנה בערך שאמרו בחדשות שיש איזשהו מטאור שיגיע לכאן עוד בערך 16 שנה... גם אני חשבתי שזה בול שיט עד שמישהו אמר לי שהוא שמע על זה גם בcnn אז מבחינתי זה כבר לא בול שיט כשזה בcnn, ובבקשה אל תהפכו את זה לנושא השרשור... אז- א. זה נכון? ב.עוד מישהו שמע על זה? ג. אולי חלק ממלומדי התנ"ך כאן שמעו על נבואה שזה כן ייקרה- וככה בערך יפריחו את חששותי...

RANDYme

New member
בואנה!

השליליות שלך נשפכת אלי דרך הכתיבה שלך!! מה זה?!?! המקור שלי במקרה יודע אנגלית. אז אם אתה יודע משהו- פשוט תכתוב... ואיך אומרים... או שאל תזיין תמוח..

ארינמל1

New member
לא יקרה כלום

בהתחלה חשדו שהוא הולך להתנגש בכדה"א, אבל אחרי מדידות וחישובים מדויקים יותר הגיעו למסקנה שהכול יהיה בסדר.

בתנ"ך אין נבואות על סוף העולם

אומנם כולם מאמינים שב7000 שנה לבריאת כדור הארץ העולם יחרב כי יהיה יום שבת אצל אלוהים יום אחד שווה 1000 שנים אצלנו

afon

New member
מה אתה ורצה?

בן אדם משקיע עובד קשה וככה אתה מזלזל? את יודע איזה קשה זה לשכנע אלפי בן אדם בקיומו של האלוהים ועוד אחרי זה להמציא נבואות? קצת הערכה לא תזיק!

L7

New member
מלךחיות-מאיפה אתה יודע על אלוהים?

הוא סיפר לך? או שאתה מאמין באמונות תפלות ובסיפורי מעשיות הדת

כן הוא סיפר לי

למעשה הוא כתב את הספר רב המכר התנ"ך אני לא יודע אם שמעת עליו ומה אני יגיד לך אני יודע שיש בורא לעולם אני פשוט יודע ואתה והחברה שלך הוכחתם לי שיש בורא ולא הדתים למעשה אתם החילונים מאמינים יותר מהדתים התורה שלכם פשוט התורה של הדתים יותר קשה משלכם התורה שלנו אומרת לא תנאף ולא תגנב ולא תרצח...בקיצור את כל עשרת הדיברות אם שמעת עליהם ולעומת זאת התורה שלכם קלה הכי קלה שיש היא מספרת לכם דברים על פיצוץ שקרה לפני 15 מיליארד שנה ויצר את הכל זה קרה מגוש גדול וענק שהיתפוצץ אבל רגע לא היה זמן אז איפה היה הגוש."הגוש היה קאונטים שהיו קימים אבל לא היו קימים אזזז למה להאמין באיזהאל אחד שיצר אותנו אם אפשר להאמין בעצמנו שאנחנו יצרנו את עצמנו ואנחנו אלוהים".נלך על הדרך הקלה אבל אל תידאג אם מוחמד לא יבוא אל ההר.ההר יבוא אל מוחמד

ארינמל1

New member
בוא נשווה

דת : התורה אומרת שיש אלוהים, לכן יש אלוהים. למה התורה נכונה? כי אלוהים כתב אותה. המדע : עשרות מדידות ובדיקות ותצפיות הראו שכל הגלקסיות מתרחקות זו מזו, לכן היקום מתפשט. כמו עם כל בלון שרואים אותו מתנפח, מהמידע שיש לנו אפשר להסיק באופן הגיוני לחלוטין שהיקום היה מכווץ ביותר בעבר. אתה רואה את ההבדל? אם חס וחלילה היה קורה לך משהו, והיית צריך לבחור בין שתי שיטות לרפואה... אם היית שואל את הרופא הראשון למה השיטה שלו נכונה והוא היה אומר : "כי זה מה שכתוב ב..." ו"שמעתי על מישהו בשם יוסי מפתח תקווה שהשיטה עבדה עליו" ו"אני מאמין בשיטה שלי". והרופא השני היה עושה לך בדיקות, מצביע על הבעיות, מסביר בצורה הגיונית מה המקור שלהן, מה צריך לעשות איתן ואיך צריך לעשות את זה, ואז היה מפנה אותך לספרות רפואית ולמחקרים. ואם אחרי שלמדת הכול על השיטה היית מצביע על טעות בה, הרופא היה בודק אם אתה צודק ומשנה את השיטה כדי להמנע מהטעות. אז איזה רופא היית בוחר? אני פשוט לא מבין איך אפשר לסמוך על השיטה המדעית שתרפא אותך, תתקן לך את הטלוויזיה, תוודא שהבית שלך לא יקרוס, תטיס אותך לארץ אחרת, תספק לך תקשורת מידית עם כל העולם, וכו' וכו', אבל להחליט שהיא לא יכולה לקבוע את גיל היקום לדוגמא.

אני יבחר ברופא כל החולים

אני לא יבחר בראשון כי הוא לא מסתמך על כולם אני יבחר בשני אבל אפילו אם אני יבחר ברופא השני זה עדין לא אומר שאני ינצל מהמחלה שיש לי בתנ"ך לא רשום על תרופות למלחלות כאלו וכאלו אבל רשום דבר אחד אלוהים הוא רופא לכל החולים אין מציל מידיו ואם מישהו אתה חולה במחלה קשה מאוד שאין לה תרופה הוא לא הולך לרופא א והוא לא הולך לרופא ב הוא הולך לרופא הגדול מכולם והוא אלוהים ומתפלל אליו שיציל אותי ושאתה אומר "אני פשוט לא מבין איך אפשר לסמוך על השיטה המדעית שתרפא אותך, תתקן לך את הטלוויזיה, תוודא שהבית שלך לא יקרוס, תטיס אותך לארץ אחרת, תספק לך תקשורת מידית עם כל העולם, וכו' וכו', אבל להחליט שהיא לא יכולה לקבוע את גיל היקום לדוגמא. " השיטה המדעית יכולה לרפא אותך יכולה לעשות בשבילך דברים מופלאים אבל היא לא יכולה לקבוע את גיל היקום כי פשוט מאוד היא לא היתה מתי שהיקום נברא ויש בתורת האבולוציה הרבה חורים והתאוריות כל הזמן נופלות אחת אחרי השניה.קמה תאוריה אחת ומפילה את השניה.

ארינמל1

New member
אתה מתחמק

אני לא יבחר בראשון כי הוא לא מסתמך על כולם אני יבחר בשני אבל אפילו אם אני יבחר ברופא השני זה עדין לא אומר שאני ינצל מהמחלה שיש לי אבל יש לך הרבה יותר סיכוי לשרוד. לכן בדוגמא הזאת אתה בוחר בשיטה המדעית. בתנ"ך לא רשום על תרופות למלחלות כאלו וכאלו אבל רשום דבר אחד אלוהים הוא רופא לכל החולים אין מציל מידיו ואם מישהו אתה חולה במחלה קשה מאוד שאין לה תרופה הוא לא הולך לרופא א והוא לא הולך לרופא ב הוא הולך לרופא הגדול מכולם והוא אלוהים ומתפלל אליו שיציל אותי אבל אלוהים, אם הוא קיים, לא מציל. כי אם הוא היה מציל, לא היו קיימות מחלות סופניות. ואני לא רוצה לשמוע שום דבר בסגנון "נסתרות הן דרכי האל" בתשובה לזה. ושאתה אומר ... השיטה המדעית יכולה לרפא אותך יכולה לעשות בשבילך דברים מופלאים אבל היא לא יכולה לקבוע את גיל היקום כי פשוט מאוד היא לא היתה מתי שהיקום נברא השיטה המדעית גם אף פעם לא הייתה בתקופה הפרה היסטורית ולא ראתה את תנודת היבשות(התנודה נמדדה רק לא מזמן), אבל כבר היום הסייסמולוגיה יכולה לחזות רעידות אדמה במידה מסוימת. אותו העיקרון תקף למפץ הגדול. אמנם לא היינו שם, אבל זה לא הכרחי כדי להבין אותו ולנסות להסביר אותו ולחזות את העתיד. ויש בתורת האבולוציה הרבה חורים והתאוריות כל הזמן נופלות אחת אחרי השניה.קמה תאוריה אחת ומפילה את השניה. לא מדויק. תאוריות חדשות יותר מדויקות מהישנות ומסבירות יותר עובדות. לדוגמא, התאוריה של ניוטון לא הייתה שגויה אלא פשוט לא נכונה לגבי נתונים שלניוטון לא הייתה גישה אליהם. איינשטיין הכליל את התאוריה הזאת גם למהירויות שמתקרבות למהירות האור. האם ניוטון טעה? לא. הוא פשוט לא היה מדויק מספיק. הבעיה היא שאתה מחפש איזה הסבר נחמד, פשוט ונוצץ ל*הכול*. אין דבר כזה. תמיד יהיו דברים שלא נדע, ודברים שנדע אבל באופן לא מדויק ודברים שלא יהיה לנו מושג איך לגשת אליהם. ולכן הגישה המדעית היא הגישה הנכונה, כי היא הדבר הטוב ביותר שיש לנו שנותן לנו להתקרב עוד ועוד לאמת.

ממה אני מתחמק?

אני אכן יבחר ברופא הזה כי איתו יש לי יותר סיכוים לשרוד ואני בוחר בשיטה המדעית אז מה? השיטה המדעית היא לא שיכת רק לחילונים ולאתאיסתים היא שיכת לכולם גם דתי יכול לעשות לך בדיקות ולאבחן את המחלה שלך ולעשות כל מה שהוא יכול כדי להציל אותך וחוץ מזה הרופא הראשון בכלל לא מסתמך על התנ"ך אין לו פסוקים מהתנ"ך שמלמדים אותו על המחלה שלי אז למה שאני יבחר בו? ואם היו פסוקים כאלה שרשום בתנ"ך על תרופה למחלה וזה לא יעזור אז כל התנ"ך מוטעה ולא נכון אבל בתנ"ך רשום את התרופה לכל המחלות והיא אלוהים "אבל אלוהים, אם הוא קיים, לא מציל. כי אם הוא היה מציל, לא היו קיימות מחלות סופניות. ואני לא רוצה לשמוע שום דבר בסגנון "נסתרות הן דרכי האל" בתשובה לזה" מזה אם הוא קיים אז לא היו מחלות? אין דבר כזה אין מחלות אם אתה לא רוצה שיקרו לך דברים רעים ומחלות קשות אז תיהיה צדיק וחוץ מזה מחלות לא קורות סתם ככה מישהו(אלוהים) מפיל עליך אותם הם לא באות ככה סתם בלי שום סיבה ואז אחרי שאתה נכנע ואומר לו דיי מספיק אני זובל בוא ותציל אותי ממה שהבאת עלי הוא מסיר מעליך את המחלה וזה גורם לך להאמין בו יותר ובקשר לאבולציה המדע עד היום לא מוצא תשבות לאיך הכל נוצר הוא רק משער שככה קרה ולשער כל אחד יכול ולא דיברתי על אינשטין ועל ניוטון דיברתי על האבולוציה תאוריה אחת מכחישה את השניה

L7

New member
אלוהים גורם לכל המחלות והמיתות.

אבל אותך אילפו לחשוב שהוא רופא ומחייה. חבל שאינך רואה את רישעותו.

קווארק

New member
אין המשל דומה לנמשל.

תמיד אני נדהם מכך שעיניכם טחו מלראות הרי כל הבריאה, החלל, מערכות הכוכבים היצורים הקטנים ביותר מלאים בחוכמה שאין המדע המפגר מבין ולו מעט ממנה. וכל הדבר הפלאי הזה סתם כך נוצר לו בטעות. לי אין ספק כולם רואים אך חלק אינו רוצה להבין מאחר וההבנה תחייב אותו בשינוי חייו. אין יותר חופש להיות כבהבמה ולעשות ככל העולה על רוחך. מעתה ישנם מגבלות. הגלקסיות מתרחקות נו אז מה? במה זה סותר את הבריאה? ועוד טעות חמורה שלך בהבנה: "התורה אומרת שיש אלוהים, לכן יש אלוהים. למה התורה נכונה? כי אלוהים כתב אותה" משפט חסר כל לוגיקה הנמצא בתוך לולאה פנימית. מאיפה לך המשפט המפגר הזה? מי הטעה אותך כך? האמת היא שהתורה שבכתב בפני עצמה היא חסרת כל משמעות ליהודי הדתי. התורה שבכתב אינה ברורה ואין אדם יודע מה כתוב בה. ועכשיו הסכת ושמע: כוחה של התורה שבכתב נובע מהתורה שבע"פ. לולא התושב"ע אין משמעות לתורה שבכתב. התורה שבעל פה כוחה נובע מאז שנתנה לנו (גם לך ומחייבת גם אותך) אי שם לפני אלפי שנים בפורום רב משתתפים ומאז היא עוברת אתנו מדור לדור.

אז מה יותר קל?

מבחינה מעשית וחומרית אין ספק שהדת קשה הרבה יותר מהחילוניות. צריך לקיים תרי"ג מצוות, ועוד לדעת מלא כללים חשובים כמו האם מותר להרוג כינים בשבת. אבל מבחינה פילוסופית הדת זה הדבר הכי קל בעולם. לכל שאלה יש תשובה אחת: איך נוצר העולם? - אלוהים יצר אותו. איך נוצרו החיים? - אלוהים יצר אותם. איך קופאים מיים? - אלוהים מקפיא אותם. למה להיות אדם טוב? - כי אלוהים אמר. ובאמת, הדת מצאה את הפיתרון המושלם. למה לחקור ולבדוק כל דבר כשיש תשובה מן המוכן. קשה מאד להעפיל על ראש ההר, אז בואו ונחליט שראש ההר זה בדיוק פה אצלנו בשלולית הקטנה. חבל רק שבמקום אוויר פסגות אנחנו נושמים אדים חמים ודלוחים.

מי סיפר לך את כל השטיות האלה

"איך נוצר העולם?"-ראה ספר בראשית פרק א "איך נוצרו החיים?"-ראה ספר בראשית פרק א "איך קופאים מיים?"-אני לא חושב שהדת מתווכחת עם המדע שהמיים קופאים בגלל שאלוהים מקפיא אותם "למה להיות אדם טוב?"-דרך ארץ קדמה לתורה אלוהים אומר לך להיות אדם טוב והוא אומר לך את זה בשבילך ולא בשבילו

אז אתה מסכים איתי

שהתשובה של הדת לכל שאלה קשה היא "אלוהים" (ראה ספר בראשית פרק א'). ומה, אתה אומר שהמים לא צריכים את אלוהים בשביל לקפוא??? אתה רוצה להגיד לי שפתית שלג בעל מורכבות עצומה וסימטריה מדהימה, נוצר ככה סתם, במקרה?

למעלה