סתם כדי להפוך את הפורום לחי יותר

לא דיברת איתי כל פתית שלג

דיברת איתי על הקפאה של מיים ולא פתית השלג שהוא בעל מורכבות כל כך גדולה ואתה אמרת את זה לא אני "ומה, אתה אומר שהמים לא צריכים את אלוהים בשביל לקפוא??? אתה רוצה להגיד לי שפתית שלג בעל מורכבות עצומה וסימטריה מדהימה, נוצר ככה סתם, במקרה? "

L7

New member
אתה לא מבין את פעולת האלוהים

אז עולמך הדתי לא מסביר כלום. לפתור חידות קטנות ע"י חידה ענקית ( אלוהים) זה מגוחך.............

אפילו אתה צריך לדעת

שפתית שלג נוצר מטיפת מיים זעירה שקפאה. אם אתה רוצה לבחור בפתרון הקל (שלא אומר כלום) אתה יכול להגיד "אלוהים עושה כל פתית שלג וזהו." עכשיו כשפתרת את החידה אתה יכול ללכת לנוח. לעומת זאת, יש גם את הדרך הקשה, ללכת ולחקור כיצד קופאים מים, כיצד אפשר להסביר, מחוקי הפיסיקה, את הווצרות הצורות המורכבות. זאת עבודה קשה מאד. אבל בסוף יש לך פתרון מדעי לשאלה. עכשיו אתה יודע באמת איך נוצר פתית שלג. באיזו דרך תבחר? כל אחד לפי אופיו וטעמו.

תום30

New member
שייח' איל קאלם מה עליהום ג'מארק

או..אין מכס על דיבורים. וכאתאיסט הייתי מצפה ממך בטרם תבקר-תחקור. אני לא מכיר זרם ביהדות שפוסל את המדע ואת חקירותיו בכל הקשור לחוקי הטבע, אנחנו האתאיסטים קוראים להם חוקי הטבע וחוקרים ומאמינים בהם, הם קוראים להם חוקי אלוהים, מבחינה חקירתית וידיעתית הם ואנחנו שווי ערך. אמנם יש לא מעטים (והאמן לי שהם מעטים יחסית למה שאתה חושב..)מהיהודים הדתיים אשר חושבים\מאמינים כי העולם בן כ 5800 שנה וכו'. אולם כאמור , מנגד ישנם לא מעטים מביניהם אשר אינם מאמינים בכך ו\או מצויות בידם תשובות העולות יפה מאוד עם התאוריות המדעיות. מדע ואמונה משתבלים יחד בצורה יפה מאוד ולא חשוב במה אתה מאמין. יום טוב

אני מכיר את התפישה הזאת

כאילו מדע ואמונה מתיישבים, אבל אינני מסכים איתה כלל. דווקא למאמינים הנאיבים (שחושבים שהעולם בן 5800 שנה) יש ראיית עולם קונסיסטנטית (אם כי שגויה לחלוטין). כל תפישה הטוענת לקיום ישות טרנסצנדנטית (אלוהים) המשפיעה על העולם החומרי אינה עולה בקנה אחד עם הנחות היסוד של המדע. כל תופעה בעולם אפשר לנסות להסביר בשתי דרכים: 1) לחפש חוקים פשוטים יחסית שלאורם התופעה מובנת. 2) לטעון שאלוהים אחראי לתופעה. הגישה המדעית תשתמש תמיד בסוג ההסבר הראשון. גישה אמונית תשתמש לפעמים בהסבר הראשון ולפעמים בשני. אבל גישה כזאת הורסת את הקונסיסטנטיות המדעית, משום שאם חוקי הטבע כפופים לרצון האלוהי (שכלל אינו ניתן לבקרה או ניבוי) הרי הם אינם חוקי טבע כלל. אגב, אינני שולל קיום של יסוד טרנסצנדנטי להוויה. למעשה אני חושב שהוא הכרחי. אבל אין ליסוד זה כל השפעה על עולם התופעות, אלא כולו פנימי להכרה האנושית. אם תרצה נקיים דיון בעניין.

תום30

New member
המממ

אני מסכים עם הביקורת. כעקרון האמונה היהודית עפ"י הרמב"ם היא אמונה שאכן מחייבת הפרדה בין האלוקים שהוא בהכרח ומעצם הגדרתו בלתי מושג לבין האדם \ טבע. כך שמבחינה אפיסטמולוגית אלו 2 אמונות שונות בתכלית. לא הבנתי מדוע אתה מפריד בין 2 הדרכים, אתה באמת חושב שהמדענים בבר אילן או עמיתיהם הדתיים (כל דת באשר היא) חוקרים את חוקי הטבע "בנפרד" מאלוהים? מדוע לא לקבל תאוריה דואליסטית- אני חוקר את חוקי הטבע בצורה אובייקטיבית מתוך אמונה באלוהים, מדוע אתה לא מסכים לזה? מדוע אינני יכול להיות מדען דתי ואפילו פאגאני בתפישת עולמי (לדוגמה- הנצרות באשר היא..) ולחקור את חוקי הטבע ? כעת לאמירה "חוקי הטבע כפופים לרצון האלוהי...הרי אינם חוקי הטבע כלל". איך הגעת לזה? מדוע לדעת את חוקי הטבע בצורה אמונתית בהכרח מנתק את אלוהים? מדוע אי אפשר למצוא חוקיות\כאוטיות\וכו' ולא לראות בזה את השפעת אלוהים גם כן?

RANDYme

New member
בזוקה עוד קיימים נכון?

המחשבה שלך מזכירה לי את הבדיחות שהם שמים שם... תחשוב על זה... תוכל להרוויח המון.. אני רק יכולה להגיד לך שאני מצטערת שאתה חושב ככה. בלי לזלזל.

RANDYme

New member
שנת 7000??

לדעתי העולם לא יהיה קיים בכלל בשנה הזאת. אז הנבואה כן תממש..

neko

New member
מאוחר מדי, החרדים כבר

צפו את השמדת בעולם בהתשמ"ד, 1984.

neko

New member
הוא סתם הפך את הספרות

של השנה הנוכחית (1948). הקטע של "התשמ"ד" הפחיד אותם.

Lu Tze

New member
רגע...

0-999 יום א' 1000-1999 יום ב' 2000-2999 יום ג' 3000-3999 יום ד' 4000-4999 יום ה' 5000-5999 יום ו' 6000-6999 יום שבת. מה שאומר שעכשיו זה יום השבת של אלוהים, ולא שנת 7000, שהיא יום א' של שבוע שני. אז... העולם כרגע לא קיים?

neko

New member
עדיין לא,

עוד 300 שנה. חוצמזה, זה מתמטיקה של דוסים אתה יודע.

Lu Tze

New member
אנ,לא בטוח שהבנת...

כרגע ה"תאריך" הוא ששת אלפים שבע מאות ומשהו. מלך החיות אמר שבשנת 7000 העולם יפסיק להתקיים, כי זה יום שבת לאלוהים. אבל "יום השבת של אלוהים" לא מתחיל בשנת 7000 אלא בשנת 6000, לכן כרגע זה "יום השבת של אלוהים".

למעלה